ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βράβευσε τις τράπεζες!!!


Κρίμα καημένε κ. Ιερώνυμε! Δεν με εκπλήσσετε όμως, αφού και η Εκκλησία το "θησαυρό" της (δωρεές των ανυποψίαστων πιστών) τον έχει κάνει μετοχές στην Εθνική Τράπεζα... Άλλο τώρα αν οι μετοχές της Εθνικής έγιναν κουρελόχαρτα (24 λεπτά!) λόγω μνημονιακών "διασώσεων"... Βλέπετε, τους τζογαδόρους δεν τους προστατεύει ούτε ο Χριστός ούτε ο Μαμμωνάς... Απλά βρίσκονται στο έλεος των κερδοσκόπων που δεν έχουν έλεος!
********
Μπράβο στον Αρχιεπίσκοπο!

 Δεν υπάρχει πιο τιμητική διάκριση για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών από την απονομή μεταλλίου Α’ Τάξεως του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Και ξέρετε ποιον επέλεξε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο Β’ να απομείνει αυτήν την ανώτατη τιμητική διάκριση για τις αθόρυβες φιλανθρωπικές υπηρεσίες;

Μα προφανώς σε εξαίρετο και αυθεντικότατο εκπρόσωπο των πιο ευαγών ιδρυμάτων αυτού του τόπου, τα οποία πανθομολογουμένως έχουν διασώσει την χώρα, την οικονομία και τους πολίτες της.

Τα ευαγή αυτά ιδρύματα τα γνωρίζετε και τα ευγνωμονείτε όλοι και όλες: είναι οι τράπεζες αυτής της χώρας.

Τον τιμηθέντα εκπρόσωπό τους μπορεί να μην συγκρατείτε, είναι ο Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος του ΔΣ της Eurobank, την τράπεζας η οποία από τον φιλάνθρωπο κ. Λάτση έχει περάσει στα χέρια ενός από τα πιο φιλανθρωπικά fund των ΗΠΑ.

Μπράβο Μακαριώτατε. Έχετε ένα εξαίρετο κριτήριο να κάνετε επιλογές πρότυπα για την κοινωνία μας και να δείχνετε τον σωστό δρόμο για το μέλλον.

Γιατί ένας τραπεζίτης είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να καταδείξει και να συμβολίσει το δρόμο του μνημονιακού ραγιαδισμού, ιδιαίτερα στη νέα γενιά.

Ή αλλιώς να μας φανερώσει πώς να ληστεύεται και να φτωχοποιείται μια κοινωνία ώστε όσοι πρωταγωνιστούν στην καταλήστευση και φτωχοποίησή της να τιμώνται γιατί ασκούν από τα “κλοπιμαία” φιλανθρωπία στα πιο εξαθλιωμένα τμήματα των πιο φτωχών ανθρώπων.

Όμορφος κόσμος….

(πηγή)