ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Ο Καλογρίτσας πήρε 39 δάνεια σε18 μήνες από την ίδια τράπεζα!

Ακόμη και το σκάνδαλο Κοσκωτά, ελέω ΠΑΣΟΚ, ωχριά μπροστά στο σκάνδαλο Καλογρίτσα, ελέω ΣΥΡΙΖΑ...


[Εμπιστευτικά] Χρεοκοπία

Του Γιάννη Πρετεντέρη

Την περασμένη Κυριακή, «Το Βήμα» δημοσίευσε μια μηνυτήρια αναφορά της Τραπέζης της Ελλάδος προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την Τράπεζα Αττικής.

Από αυτήν προκύπτει ότι από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έως τον Σεπτέμβριο 2016 (όταν ο Στουρνάρας άλλαξε τη διοίκηση) ο εργολάβος Καλογρίτσας (βοσκοτόπια, ντοκουμέντα κ.λπ.) πήρε 39 (!) δάνεια από την τράπεζα.
Να το ξαναπώ; Τριάντα εννέα δάνεια! Δεν νομίζω να υπάρχει παγκοσμίως ούτε ένας ολιγάρχης, καναλάρχης ή πλανητάρχης που να έχει πάρει σε 18 μήνες 39 δάνεια από μια τράπεζα - δυο τον μήνα και περισσεύουν τρία…

Η αποκάλυψη είναι προφανώς εντυπωσιακή.

Τι απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ; Άλλα αντ' άλλα, της Παρασκευής το γάλα.
Ότι «ο χρεοκοπημένος ΔΟΛ του Ψυχάρη κερνάει» και «η χρεοκοπημένη ΝΔ του Μητσοτάκη πίνει».

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ούτε ο ΔΟΛ ούτε ο Ψυχάρης ούτε η ΝΔ ούτε ο Μητσοτάκης είπαν ή έγραψαν το παραμικρό. Τα λέει και τα γράφει μια μηνυτήρια αναφορά της ΤτΕ. Αυτή δημοσιεύτηκε.

Ασφαλώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι χρεοκοπημένη και η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά υποθέτω ότι ακόμη και για συριζαίικα μυαλά το επιχείρημα είναι κομματάκι βαρύ.

Πράγμα που σημαίνει πως είτε χρεοκοπούν ο ΔΟΛ, η ΝΔ και το σουπερμάρκετ της γειτονιάς μου είτε δεν χρεοκοπούν, το ερώτημα παραμένει: πώς ένας τύπος πήρε 39 δάνεια μέσα σε 18 μήνες από μια συγκεκριμένη τράπεζα στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία;

Θα μου πείτε: και πού να το ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Να το δεχτώ. Δυο - τρεις κουμπάρους έχει υπουργούς στην κυβέρνηση ο Καλογρίτσας κι ενδεχομένως ούτε που είχαν πάρει χαμπάρι πώς τα έφερνε βόλτα ο άνθρωπός τους.

Αφού όμως δεν ήξεραν τίποτα στο Μαξίμου, στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να έπεσαν από τα σύννεφα μόλις διάβασαν στο «Βήμα» την αναφορά. «Τι λες, ρε παιδί μου!» θα αναφώνησαν.

Αλλά τότε τι τους φταίει ο Χατζηπετρής;

Ίσα ίσα. Αφού δεν ήξεραν τίποτα κι ούτε είχαν πάρει μυρουδιά, θα έπρεπε να συγχαρούν και την ΤτΕ και «Το Βήμα» που τους άνοιξαν τα μάτια. Και να τους χρωστούν ευγνωμοσύνη διότι τώρα επιτέλους κατάλαβαν τι συνέβαινε εν αγνοία τους.

Εκτός κι αν θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να δημοσιεύονται.
Λάθος. Διότι η δουλειά του Τύπου είναι αυτή ακριβώς: να δημοσιεύει. Όποιος κι αν ενοχλείται.

Ξέρετε γιατί; Επειδή μια χώρα μπορεί να αντέξει μια χρεοκοπημένη επιχείρηση ή ένα χρεοκοπημένο κόμμα, ακόμη και μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση.

Δεν μπορεί να αντέξει μια χρεοκοπημένη δημοκρατία.

(πηγή)

Διαβάστε για το "βίο και πολιτεία" του Χρ. Καλογρίτσα εδώ.