ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι βιώσιμη λύση αλλά απόλυτη ληστεία

H Ελλάδα θα παραδώσει χρυσό, υπηρεσίες κοινής ωφελείας και ακίνητα σε αντάλλαγμα για κομμάτια χαρτιού τυπωμένα στις Βρυξέλλες
Η Γερμανία ανακοινώνει την τελική λεηλασία της Ελλάδας
Global Research, March 24, 2017
Russia Insider 27 February 2017

Είναι επίσημο: Οι Γερμανοί δεν θα επιτρέψουν ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα. Αντ ' αυτού, το Βερολίνο θέλει να στείλει μέσα τον κατασχέτη.

Η ανείπωτη ιστορία των ελληνικών «διασώσεων» δεν ήταν ένα «πακέτο διάσωσης» - ήταν μια δημοπρασία των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων. Πραγματικά, απτά πράγματα με πραγματική,  απτή αξία κατασχέθηκαν σε αντάλλαγμα για κομμάτια χαρτιού που εγγυώνται ότι η Αθήνα θα αλυσοδεθεί στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες για το ορατό μέλλον.

Είναι η βασική τους μέθοδος εκβιασμού.  Όπως μία μάλλον ζοφερή (αλλά ενδιαφέρουσα) ανάλυση το θέτει:

Το πρόβλημα του χρέους συνεχίζει να διαβρώνει την Ευρωπαϊκή Ένωση από μέσα - είναι ήδη αδύνατο να κρυφτεί, και η ελληνική τραγωδία, για παράδειγμα, αυξάνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γερμανία φαίνεται να έχει μια συναίνεση για το πώς να απαλλαγεί από την Ελλάδα με τα χρέη της και την αναποτελεσματική οικονομία. Η σκευωρία απομάκρυνσης αυτού του απρόσεκτου μαθητή  από το αυτί από την τάξη, όπως φαίνεται, διαφέρει μόνο σε λεπτομέρειες: είτε θα τον εκδιώξει  ή θα επιτρέψει τα δεινά - για να προκαλέσει σφαγή τύπου Maidan στην Αθήνα, και στη συνέχεια να τον εκδιώξει σε κάθε περίπτωση.

Ο 50χρονος υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας και  πολιτικός της ένωσης CSU Markus Soeder έγινε ο διασαφιστής/εκπρόσωπος αυτού του «σχεδίου Β», ο οποίος δήλωσε σχετικά με την αναγκαιότητα του «σχεδίου Β»:

«Νέα δισεκατομμύρια θα πρέπει να εισρεύσουν μόνο όταν η Αθήνα εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις. Ακόμα και τότε, όμως, η ενίσχυση πρέπει να χορηγείται μόνο έναντι εγγυήσεων “με τη μορφή μετρητών, χρυσού ή ακινήτων”», δήλωσε ο Soeder.

Στο δικό του τρόπο, έχει δίκιο – όλες οι προϋποθέσεις έχουν δημιουργηθεί για την Maidan στην Αθήνα. Προηγουμένως, η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αξιολόγησαν όλη τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν καλύπτουν ούτε καν τα αναγκαία νέα δάνεια για τις πληρωμές του χρέους της χώρας αυτής (80-90 δισεκατομμύρια ευρώ).

Ως εκ τούτου, η εγγύηση θα πρέπει να συγκεντρωθεί από ιδιωτικούς πόρους, μέσω της απαλλοτρίωσης του χρυσού και των ακινήτων. Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα οδηγήσει στον τελικό θάνατο των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων μετά την επιβολή φορολογίας κατά τα «ευρωπαϊκά πρότυπα», δηλαδή σαν τα μέτρα της ουκρανικής κυβέρνησης που οδήγησαν στην Maidan στο Κίεβο το 2013, με την κατάρρευση του κυβερνώντος καθεστώτος τον Φεβρουάριο του 2014.

Υπερβολικά μελοδραματικό; Ξεχάσαμε - υποτίθεται ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε φιλικούς νεοφιλελεύθερους όρους για αυτή την πολιτική της εθνικής υποδούλωσης και κοινωνικής αυτοκτονίας: «εθελοντική ιδιωτικοποίηση».

Ναι, ξέρουμε. Οι φτωχοί, αλτρουιστές Γερμανοί έπρεπε να σώσουν την ανεύθυνη Ελλάδα. Έκαναν πολύ καλή δουλειά γι’ αυτό επίσης. Οι πωλήσεις μετά από πυρκαγιά παρουσιάζουν πάντα τις καλύτερες ευκαιρίες:


Πίσω από τις ιστορίες της ελληνικής οικονομικής ανάκαμψης είναι η θλιβερή πραγματικότητα ότι το κάθε τι που έχει αξία στην Ελλάδα έχει δημοπρατηθεί στους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους στο έγκλημα. Η ιδιωτικοποίηση πωλείται ως θεραπεία για όλα τα οικονομικά προβλήματα, ενώ  τα φίδια πωλητές πετρελαίου κάνουν ακριβώς το αντίθετο:


Ω, είμαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα πάρει τα χρήματα που «χρειάζεται». Αμέσως  μόλις έχει παραδώσει όλα όσα έχουν αξία που δεν είναι συμφωνημένα. Όταν είναι όλα συσκευασμένα και απεσταλμένα στο Βερολίνο – ευχαριστώ, «πάρτε κάποια ευρώ».
Ακόμη και αν οι Γερμανοί ενεργούν από καλοσύνη (που δεν ισχύει), αυτό δεν είναι μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση. Είναι το ακριβώς αντίθετο: απόλυτη ληστεία.


Όπως η Ελένη Πορτάλιου, ομότιμος καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έγραψε τον περασμένο Σεπτέμβριο:

Η ιδιωτικοποίηση - η κατάσχεση της δημόσιας περιουσίας από το ιδιωτικό κεφάλαιο - είναι ένα κεντρικό στοιχείο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, συστηματικά επιβαλλόμενη όχι μόνο από  εθνικές κυβερνήσεις, αλλά και από υπερεθνικούς οργανισμούς, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,  ο  ΟΟΣΑ, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σήμερα, η Ελλάδα είναι το επίκεντρο της ιδιωτικοποίησης. Το τρίτο μνημόνιο που υπογράφτηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα το 2015, επέτρεψε η περιουσία του ελληνικού κράτους να  ξεπουληθεί μέσα από σκανδαλώδεις μεθόδους σε πολυεθνικές εταιρείες και άλλες χώρες.

Η κλοπή δεν είναι ασυνήθιστη. Η ιδιωτικοποίηση είναι μία από τις ακλόνητες αρχές της νεοφιλελεύθερης οικονομικής σκέψης, μαζί με ισοσκελισμένους  προϋπολογισμούς, την ανεξαρτησία της ΕΚΤ, την απαγόρευση της νομισματικής χρηματοδότησης των ελλειμμάτων, και τους στενούς δεσμούς με τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Αυτές οι αρχές έχουν συνταγματικά ενσωματωθεί στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα,  κωδικοποιώντας τον σφετερισμό και την σπατάλη του δημόσιου πλούτου, καταστρέφοντας την ανθρώπινη εργασία, και υπονομεύοντας την επιβίωση του πλανήτη μας.

Ένα τέλειο έγκλημα. Στο κάτω-κάτω, η Deutsche Bank και η Goldman Sachs βοήθησαν στο να μαγειρέψουν τα βιβλία, έτσι  ώστε η Ελλάδα να μπορούσε να ενταχθεί στην Ευρωζώνη.
Αυτή είναι πραγματικά μια χρυσή εποχή για τη διεθνή εγκληματική κλίκα. Ο Αλ Καπόνε ήταν ένα κούτσουρο μπροστά τους.

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι: Russia Insider
Copyright © 
Matthew Allen, Russia Insider, 2017


Μετάφραση Μαρία Σεφέρου