ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Η λιτότητα είναι όπως η αφαίμαξη στο Μεσαίωνα (4ο)

Η Λιτότητα Σκοτώνει…


Συνέχεια από το προηγούμενο


Ένας κορυφαίας Ισπανός οικονομολόγος έχει χτυπήσει την ΕΚΤ, λέγοντας  ότι τα «τρελά» δάνεια θα καταστρέψουν τις ζωές του πληθυσμού για τα επόμενα 50 χρόνια.
Και είναι μόνο θέμα χρόνου προτού η κυβέρνηση αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση, καθώς η φούσκα του χρέους και των χαμηλών μισθών χαλκεύουν αποτελεσματικά τις χειρότερες υφέσεις σε «ζωντανή μνήμη». 

Ο κορυφαίος οικονομολόγος Roberto Centeno, ο οποίος ήταν σύμβουλος στην εκλογική ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για ισπανικά θέματα, λέει ότι η χώρα έχει δανειστεί €603 δισεκατομμύρια που δεν υπάρχει πιθανότητα να μπορέσει  να αποπληρώσει. Και λέει  ότι οι Ισπανοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Οικονομίας Luis de Guindos «προσβάλλουν τη νοημοσύνη τους» κάνοντας συμφωνίες πίσω από την πόρτα με την ΕΚΤ. Σε μία ανάρτηση στο blog ο κ Centeno λέει ότι πρέπει να γίνουν έλεγχοι, ώστε η χώρα να μπορέσει να κατανοήσει το μέγεθος του βουνού του χρέους της.

Είπε ότι η Ισπανία «κινείται σταθερά προς αναστολή πληρωμών που είναι το αποτέλεσμα της εκτός ελέγχου δημόσιας σπατάλης, που χρηματοδοτείται με τη μεγαλύτερη φούσκα χρέους στην ιστορία μας, που υποστηρίζεται από την ΕΚΤ με την τρελή επεκτατική πολιτική μηδενικού επιτοκίου και χωρίς κανέναν έλεγχο».

Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι η καταδικασμένη κατάσταση θα «οδηγήσει στην καταστροφή κάμποσων γενεών των Ισπανών κατά τα επόμενα 50 χρόνια».

[..] Ο ίδιος είπε ότι η χώρα αυτή τη στιγμή υποφέρει από ένα «μοντέλο τριτοκοσμικής παραγωγής». Και πρόσθεσε:
«Έχουμε ένα  τριτοκοσμικό παραγωγικό μοντέλο κερδοσκόπων και σερβιτόρων, με μια αγορά εργασίας όπου η πλειονότητα των θέσεων απασχόλησης που δημιουργούνται είναι προσωρινές και με αμοιβές των €600 - η μεγαλύτερη πτώση μισθών σε ζωντανή μνήμη. Και όλα αυτά ολοκληρώθηκαν με ένα χρεοκοπημένο συνταξιοδοτικό σύστημα και ένα αφερέγγυο χρηματοπιστωτικό σύστημα.»  
Προβλέποντας ένα άνευ προηγουμένου σοκ για το ευρωπαϊκό οικονομικό μοντέλο, ο κ. Centento ζητά έναν άμεσο οικονομικό έλεγχο, ανεξάρτητα από την πρόσφατη αποκάλυψη ότι η ΕΚΤ αποτυγχάνει στο εποπτικό της ρόλο πάνω στις τράπεζες της Ευρώπης. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ισπανική κυβέρνηση και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραποιούν τα στοιχεία από το 2008.

Ο κ Centento είπε: «Θα απαιτήσουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Eurostat να ελέγξουν και να εξετάσουν το Ισπανικό λογιστικό σύστημα για σοβαρές λογιστικές διαφορές που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα. Η γιγαντιαία φούσκα χρέους που συσσωρεύτηκε από ανεύθυνες κυβερνήσεις, και η οποία ποτέ δεν παύει να αυξάνεται, θα είναι η καταστροφή πολλών γενεών Ισπανών».

«Το χρέος της Τράπεζας της Ισπανίας στο Ευρωσύστημα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Την ημέρα που η ΕΚΤ θα κλείσει στο ελάχιστο τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης αυτού του είδους ή οι αγορές αυξήσουν την απροθυμία ανάληψης κινδύνου, η κατάσταση θα είναι μη βιώσιμη.»


Μετάφραση Μαρία Σεφέρου
Συνεχίζεται σε επόμενη ανάρτηση.