ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

"Αλίμονο στους προσκυνημένους", Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε!


Απευθυνόμενος στον κ. Ιερώνυμο, δημοσιογράφος επισήμανε πως, σε πρόσφατη συνέντευξη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο Αρχιεπίσκοπος είχε αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας έπεσε στα βάτα, ζητώντας διευκρίνιση για το τι είναι βάτα. Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Τα βάτα είναι τα άγρια φυτά που όταν κάποιος μπλέξει σε αυτά δεν μπορεί να ξεμπλέξει. Είπα ότι αγαπάω, σέβομαι και έχω καλή συνεργασία με τον πρωθυπουργό και ως πατέρας προς παιδί το πονάω, τον λυπάμαι, διότι θέλει, αγωνίζεται, προσπαθεί. Αναγκάζομαι να πω για μην δημιουργηθούν παρεξηγήσει ότι για μένα βάτα είναι η Τρόικα, ο Σόιμπλε, το ΔΝΤ και όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν τον βοηθούν να ξεπεράσει τα προβλήματα του». 

Άαααα! Συγκινήθηκα σας λέω! Το καημένο το παιδί, ο Αλέξης μας, που δεν τον αφήνουν τα "βάτα" να ξεπεράσει τα προβλήματά του! Που τα βάτα τον ανάγκασαν να ξεπουλάει την πατρίδα μας αντί πινακίου φακής!

Ώστε εκτός που τον αγαπάτε και τον λυπάστε, τον σέβεστε, κιόλας, τον Πρωθυπουργό κύριε Ιερώνυμε! Προφανώς σέβεστε τα ασύστολα ψέματά του, τον εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο προκάλεσε πρόωρες εκλογές, υποσχόμενος να σκίσει τα μνημόνια, σέβεστε τη δημαγωγία του, το μίσος που εξωτερικεύει εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων και το διχασμό του λαού που το δηλητήριο που φτύνει προκαλεί, σέβεστε τα κουκουλώματα σκανδάλων, το διορισμό συγγενών, φίλων και κουμπάρων, την απροθυμία του να συμμαζέψει τους μπαχαλάκηδες, και γενικώς σέβεστε τον άνθρωπο που δεν σέβεται ούτε ιερό ούτε όσιο προκειμένου να μείνει γαντζωμένος στην εξουσία... 

Μπράβο κύριε Ιερώνυμε! Δηλαδή ο Θεός, του οποίου λέτε ότι είστε εκπρόσωπος, σέβεται όλους τους αμετανόητους εγκληματίες; Το ότι τους λυπάται για τον ηθικό ξεπεσμό τους είναι δεδομένο. Τους σέβεται όμως;

Και για νάχουμε καλό ρώτημα, που λέει κι ο λαός, εκτός από την Τρόικα, τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ, ποιοι είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν βοηθούν το αμετανόητο παιδί να ξεπεράσει τα προβλήματά του;

Να τον χαίρεται το "χριστεπώνυμο" ποίμνιο τον Αρχιεπίσκοπό του! Εγώ τον οικτίρω, και του προτείνω να παραιτηθεί, διότι δεν έχει το απαιτούμενο πνευματικό ανάστημα για να είναι προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Ο λαός χρειάζεται πνευματική αφύπνιση για να μπορέσει να σηκώσει το ανάστημά του εναντίον των δυναστών του, και ο ηττοπαθής Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ευρισκόμενος σε πνευματικό λήθαργο ο ίδιος, δεν μπορεί να αναζωπυρώσει το πνεύμα του λαού για να διεκδικήσει ενωμένος την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του. 

***************
Νέο και χειρότερο ολίσθημα του Ιερώνυμου

Είναι κρίμα για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ευτελίζεται τόσο πολύ και να χρησιμοποιείται τόσο προκλητικά για τις επικοινωνιακές ανάγκες του Πάνου Καμμένου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνιστά δε πλήρη υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών και θα προσθέταμε, χωρίς καμιά αμφιβολία, των πιστών, η πλήρης δικαιολόγηση του Τσίπρα και της ακραίας μνημονιακής πολιτικής του εκ μέρους του κυρίου Ιερώνυμου.

Η συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος συνοδευόταν, αν δεν κάνουμε λάθος, από τον Σεραφείμ Πειραιώς (!), άφησε κάθε σοβαρό άνθρωπο εμβρόντητο.

Είναι δυνατόν ο Μακαριώτατος να προσφέρεται ως “ντεκόρ” στις ευτελείς επικοινωνιακές ανάγκες του Πάνου Καμμένου, ο οποίος στη συνέχεια βρίσκει και ευκαιρία να επιδοθεί σε μια απίστευτα φτηνή πολιτική εκμετάλλευση της έλευσης του “Αγίου Φωτός” προς άγραν πολιτικής επιρροής, παίζοντας με τα πιο φθηνά αντανακλαστικά μιας μερίδας πιστών;

Ο Αρχιεπίσκοπος, ως γνωστόν, σε Κυριακάτικη συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα, δικαιολόγησε πλήρως την υποτελή και καταστροφική μνημονιακή μετάλλαξη του Αλ. Τσίπρα, ισχυριζόμενος ότι ο ατυχής πρωθυπουργός έπεσε σε “βάτα” και προφανώς δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο, θεώρησε χρήσιμο να επεξηγήσει, μπροστά στις αντιδράσεις, τi εννοούσε βάτα.

Τα βάτα, μας είπε, ο Αρχιεπίσκοπος, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, είναι η Τρόικα, ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ.

Το συμπέρασμα για τον οποιονδήποτε είναι αυτονόητο.

Αφού υπάρχουν η Τρόικα, ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ, αυτά τα σκληρά απροσπέλαστα βάτα με τα μυτερά αγκάθια, άρα δεν υπάρχει οδός διαφυγής. Η υποταγή στα μνημόνια και στα κελεύσματα των πιστωτών είναι μονόδρομος.

Πολύ “Χριστιανικός” τρόπος Μακαριώτατε για να δικαιολογείτε την μνημονιακή υποδούλωση της χώρας. Λυπούμαστε και αισθανόμαστε έκπληκτοι με την τεχνική.

“Σαν πατέρας προς παιδί πονάω τον πρωθυπουργό, τον πονάω, τον λυπάμαι, διότι θέλει, αγωνίζεται και προσπαθεί” είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Λυπάστε, λοιπόν, τον Αλ. Τσίπρα κύριε Ιερώνυμε.

Τον ελληνικό λαό, άραγε, τον λυπάστε καθόλου, που έτσι τον καλείτε στην μοιρολατρία και τον προτρέπεται στην μνημονιακή υποδούλωση;
Δεν λυπάστε ένα τόπο και μια νεολαία που εξωθούνται στον αφανισμό και την καταστροφή;

Ή μήπως ο τόπος δεν έχει άλλη επιλογή κ. Ιερώνυμε από ένα νέο ραγιαδισμό απέναντι στην Τρόικα, τον Σόιμπλε, το ΔΝΤ;

Αν για σας Μακαριώτατε η μνημονιακή λεηλασία είναι μονόδρομος, αυτό δεν σημαίνει ότι η εθνική και κοινωνική αυτοχειρία είναι μονόδρομος και για τον λαό μας.

Αν για σας και μια μερίδα της Εκκλησίας όλοι οι εθελόδουλοι και εξωνημένοι από τον ΓΑΠ μέχρι τον Σαμαρά και τον Τσίπρα είναι δικαιολογημένοι, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι στην Εκκλησία και ιδιαίτερα ο χαμηλόβαθμος κλήρος και πολύ περισσότερο ο λαός δικαιολογεί και θα δικαιολογεί εσαεί τα πάντα.

Γρήγορα θα υπάρξει εθνική και κοινωνική Ανάσταση.

Κάποτε σε δύσκολες ώρες ο τόπος αυτός άκουγε αρκετές τολμηρές ανυπάκουες και ελεύθερες φωνές από την Εκκλησία.

Δυστυχώς σήμερα, κάποιοι έχουν ταχθεί με το βαθύ σκότος και το βαθύ κατεστημένο, να υπηρετούν την μπότα που πνίγει την κοινωνία μας και να προσπαθούν με την φιλανθρωπία των πλουσίων να γλυκάνουν το χάπι.

Σύντομα πολλοί κυρίαρχοι και επικυρίαρχοι, οσφυοκάμπτες μιας ιμπεριαλιστικής κηδεμονίας, θα νιώσουν με δέος την ανάσα μιας βαθιάς δημοκρατικής ανατροπής.

Και τότε αλίμονο στους προσκυνημένους…