ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Ήταν η επίθεση με χημικά στη Συρία επιχείρηση "ψεύτικης σημαίας";


Μια άλλη Συριακή επίθεση με χημικά όπλα μόλις συνέβη:
Η τελική “ψεύτικη σημαία” πριν από μια πλήρη επέμβαση των ΗΠΑ;

ARJUN WALIA - APRIL 6, 2017

Είναι δύσκολο να μη νιώσει κανείς ρίγη όταν σκέπτεται τι βιώνουν μερικές ψυχές σε αυτόν τον πλανήτη και τι πρέπει να περάσουν. Ο κόσμος είναι γεμάτος από πόνο, σπαραγμό καρδιάς και βάσανα. Ναι, αυτό είναι αναμφισβήτητο. Ωστόσο, αυτά τα συναισθήματα μπορεί να λειτουργήσουν σαν κλήσεις αφύπνισης για μας, ώστε να ξεκολλήσουμε απ’ αυτά και ν’ αλλάξουμε τον κόσμο μας.

Δεν μπορούμε, όμως, να ξεκολλήσουμε αν δεν αντιληφθούμε πραγματικά τι συμβαίνει εδώ. Σίγουρα, μπορούμε να αναρτήσουμε άρθρα και βίντεο με τρομακτικά πλάνα, προσπαθώντας να τα περάσουμε στους ανθρώπους, αλλά φαίνεται να μας ξεφεύγει διαρκώς η αιτία αυτών των γεγονότων.  Τα  κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αγαπούν το να απεικονίζουν την είδηση σε ένα αρνητικό φως για να παίξουν με τους φόβους μας και να μας παραπλανήσουν, καθώς είναι γεμάτα από ελιτίστικη ατζέντα που επηρεάζει την πολιτική σκέψη.

Είναι δύσκολο να πει κανείς τι είναι πραγματικό σήμερα. Γι’ αυτό και η ανεξάρτητη κριτική σκέψη είναι τόσο σημαντική.

Ένας αριθμός από δημοφιλείς στον κόσμο δημοσιογράφους κλάσεως έχουν δηλώσει αυτές τις αλήθειες ξανά και ξανά. Η διείσδυση μυστικών υπηρεσιών στα Μέσα δεν είναι μια θεωρία συνωμοσίας. Ξεκίνησε με την Operation Mocking Bird και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Αυτό είναι ακριβώς εκείνο  που εκφράζουν αυτοί οι δημοσιογράφοι.

Σχετικό CE  Άρθρο: Η CIA και τα μέσα ενημέρωσης: 50 Γεγονότα  που ο κόσμος πρέπει να ξέρει (The CIA and The Media: 50 Facts The WorldShould Know)
Με τα χρόνια, έχει γίνει σαφές ότι κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ. Η ανθρώπινη φυλή βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, και υπάρχουν πολύ λίγοι που πραγματικά επιθυμούν να υποφέρουν οι άλλοι – ποιο ανθρώπινο όν θα μπορούσε; Υπάρχουν ατζέντες στο παιχνίδι, και πλύση εγκεφάλου σε πολλές πλευρές, προκειμένου να αντιτάξουν τους ανθρώπους εναντίον αλλήλων.

Εν τω μεταξύ, η παγκόσμια ελίτ συνεχίζει να κερδίζει και να μας ελέγχει για ν’ αποκτήσει ακόμη περισσότερη δύναμη. Την ίδια στιγμή, μια μαζική ανύψωση  συνείδησης συμβαίνει και αυτά τα γεγονότα εξακολουθούν να αποκαλύπτονται. Αυτή η αποκάλυψη και η αυξανόμενη ικανότητά μας να δούμε μέσα από την «απάτη» θα οδηγήσει τελικά στο θάνατό της, το οποίο με τη σειρά του θα σήμαινε όχι άλλες εμπειρίες πόνου και σπαραγμού καρδίας για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η συνειδητοποίηση παίζει τεράστιο ρόλο σε ό,τι συχνά δεν αναγνωρίζεται. Μια αλλαγή μέσα μας είναι αυτό που θα επιφέρει παγκόσμια ειρήνη, και αυτό είναι ένα θέμα που έχει αναπτυχθεί σε πολλά από τα άρθρα μας.

Αυτό το άρθρο έρχεται στο φως της πρόσφατης χημικής επίθεσης στη Συρία. Οι εικόνες και τα βίντεο που βλέπετε να εξαπλώνονται σε όλο το διαδίκτυο είναι… -  λοιπόν, δεν υπάρχουν πραγματικά λέξεις για να τις περιγράψουν. Αυτά τα είδη των  «τρομοκρατικών» επιθέσεων έχουν συμβεί ξανά και ξανά - η 9/11 είναι ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα. Όταν πρόκειται να προσπαθήσει κανείς να επιλύσει τα ζητήματα αυτά, τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δείχνουν πάντα έναν εχθρό, που αναφέρεται ως τρομοκράτες, ή διάφορες αντιστάσεις που δικαιολογούν μια δυτική στρατιωτική επέμβαση  για να «αποκαταστήσουν» δήθεν την ειρήνη.

Παρακάτω είναι μια δήλωση από τον Michel Chossudovsky, ένα βραβευμένο συγγραφέα, καθηγητή Οικονομικών (ομότιμο) στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα, Ιδρυτή και Διευθυντή του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση (CRG),  στο Μόντρεαλ και  συντάκτη του Global Research. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στη Δυτική Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Ασία, τον Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική. Έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις των αναπτυσσόμενων χωρών και έχει ενεργήσει ως σύμβουλος για αρκετούς διεθνείς οργανισμούς. Είναι ο συγγραφέας έντεκα βιβλίων συμπεριλαμβανομένων των  “The Globalization of Poverty and The New World Order” (Η παγκοσμιοποίηση της φτώχειας και η Νέα Παγκόσμια Τάξη) (2003),  America’s “War on Terrorism” (Ο Πόλεμος της Αμερικής κατά της Τρομοκρατίας) (2005), “The Global Economic Crisis” (Η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση), και πολλά άλλα.

Φέρνει στο φως ένα σημείο που συνεχώς αγνοείται από τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την κυβέρνηση για χρόνια, και αυτό είναι  η ψεύτικη σημαία της τρομοκρατίας.

Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων και κατηγοριών που στρέφονται εναντίον της συριακής κυβέρνησης, είναι σημαντικό για μια ακόμη φορά να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: οι ΗΠΑ υποστήριξαν αντάρτες για να αποκτήσουν χημικά όπλα.

Το παρακάτω άρθρο δημοσίευσε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2012 [μετακινηθείτε προς τα κάτω] έγγραφα πως το Πεντάγωνο όχι μόνο προμήθευσε χημικά όπλα στην Al Nusra, μια τρομοκρατική οργάνωση συνδεδεμένη με την Al Qaeda , αλλά επίσης παρείχε εκπαίδευση στους αντάρτες στη χρήση των όπλων αυτών.

Ενώ η Ουάσιγκτον συνεχίζει να δείχνει με το δάχτυλο τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, μια ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε, ήδη από τον Μάιο του 2013, ότι οι αντάρτες και όχι η κυβέρνηση έχουν χημικά όπλα στην κατοχή τους και χρησιμοποιούσαν sarin nerve gas εναντίον του άμαχου πληθυσμού.

Ίσως επιτυχέστερη δήλωσή του ήταν μια πιο πρόσφατη δήλωση στην ιστοσελίδα του:

Και μόλις αυτοί οι αντάρτες της Αλ Κάιντα είχαν εφοδιαστεί και εκπαιδευτεί στη χρήση των όπλων μαζικής καταστροφής από στρατιωτικούς εργολάβους που είχαν προσληφθεί από το Πεντάγωνο, η συριακή κυβέρνηση στη συνέχεια θα θεωρείτο υπεύθυνη για τη χρήση των όπλων μαζικής καταστροφής κατά του Συριακού λαού.

Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι η πλευρά στην οποία ποτέ δεν δίνεται καμία προσοχή από τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά αντ 'αυτού παρουσιάζεται από ανθρώπους σαν τον Chossudovsky, η οποία είναι ότι αυτά τα γεγονότα είναι πράξεις τρομοκρατίας ψευδούς σημαίας. Αυτό συμβαίνει όταν μια μικρή ομάδα ισχυρών ανθρώπων που κυριαρχούν στο δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και την πολιτική δημιουργούν συμβάντα, και στη συνέχεια διαστρεβλώνουν αυτό που πραγματικά συνέβη με τα δικά τους Μέσα Ενημέρωσης. Αυτές οι ψεύτικες ειδήσεις στη συνέχεια χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για τη διείσδυση σε μια άλλη χώρα.

Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι θεωρούν αυτό μια «θεωρία συνωμοσίας», επειδή αυτά τα σενάρια είναι τόσο «ανήθικα» ώστε είναι πολύ δύσκολο για το μυαλό μερικών ανθρώπων να τα δεχτούν.

Ο πρώην Στρατηγός τεσσάρων αστέρων Wesley Clark, ο οποίος ήταν ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη από το 1997-2000, έχει μιλήσει γι’ αυτό το θέμα. Ο Clark είπε, σε συνέντευξή του στο Democracy Now, ότι οι ΗΠΑ είχαν σχέδια να εισβάλουν σε χώρες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας, χωρίς καμία δικαιολογημένη αιτία. Ανέβασε τα συναισθήματα κάποιων εντός του αμερικανικού στρατού, λέγοντας ότι έχουν «καλό στρατό» και ότι μπορούν να «κατεβάσουν κυβερνήσεις.»
Μίλησε για ένα σημείωμα που περιέγραφε πώς οι ΗΠΑ είχαν «σχέδια  να πάρουν επτά χώρες σε πέντε χρόνια , ξεκινώντας με το Ιράκ, και, στη συνέχεια, τη Συρία, το Λίβανο, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, και τελειώνοντας με το Ιράν» (πηγή).

Πολλοί δείχνουν επίσης ότι οι ψεύτικες σημαίες πάνε τόσο μακριά ώστε να στήνουν γεγονότα με ηθοποιούς, που ορισμένα από τα τραγικά γεγονότα που έχουμε δει δεν κοστίζουν ούτε ανθρώπινες ζωές.


Το θέμα αυτό αναφέρθηκε μαζί όταν το Netflix πρόβαλε το  White Helmets.”   («Λευκά Κράνη»). Στο ντοκιμαντέρ, τα «Λευκά Κράνη» απεικονίζονται ως μια ηρωική ομάδα που σώζει τις ζωές αθώων πολιτών της Συρίας.  Το αμοντάριστο βίντεό τους απαθανατίζει το χάος και την τραγωδία που λαμβάνουν χώρα στη Συρία, και παρουσιάζει την ομάδα να βοηθάει ειρηνικά τραυματισμένους πολίτες, καθώς πολεμούν, χωρίς να χρησιμοποιούν βία, ενάντια στον πόλεμο και τον τρόμο που επακολουθεί.

Αλλά, εξηγεί ο Patrick Henningsen, ένας γεωπολιτικός αναλυτής στο 21st Century Wire, «Όλα τα πλάνα που χρησιμοποιούνται στην ταινία δόθηκαν στους παραγωγούς από τους ίδιους τους “White Helmets.”  Αυτός ο όμιλος παραγωγής ταινιών – οι Netflix productions - δεν γύρισε καμία από τις λεγόμενες σκηνές διάσωσης».

Και συνεχίζει:

Αυτή η ταινία είναι ουσιαστικά ένα μαξιλάρι δημοσίων σχέσεων για μια συγκεκαλυμμένη επιχείρηση$100- $150 εκατομμυρίων, η οποία είναι ουσιαστικά μια ΜΚΟ που χρηματοδοτείται από την USAID, το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ, το Κατάρ, και άλλα διάφορα και ποικίλα έθνη, και μέλη του κοινού, που ειλικρινά, κατά τη γνώμη μου και πολλών άλλων, έχουν εξαπατηθεί στο να δωρίζουν τα χρήματά τους σε αυτή την ομάδα διάσωσης, που είναι κάθε άλλο παρά τέτοια. Λειτουργεί ουσιαστικά όπως μια ομάδα υποστήριξης παράλληλα  στην Al-Nusra και στην al-Din al-Zenki και άλλες γνωστές τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στη Συρία. Αυτό είναι ένα γεγονός που έχει αποδειχθεί από μια σειρά αυτοπτών μαρτύρων.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό εδώ.
«Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ισλαμικός στρατός ή τρομοκρατική ομάδα που ονομάζεται Αλ-Κάιντα, και οποιοσδήποτε ενημερωμένος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών το γνωρίζει αυτό. Όμως, υπάρχει μια εκστρατεία προπαγάνδας για να κάνει το κοινό να πιστεύει στην παρουσία μιας ισχυροποιημένης οντότητας που αντιπροσωπεύει το “διάβολο”, μόνο και μόνο για να οδηγήσει τους τηλεθεατές να αποδεχτούν μια ενιαία διεθνή ηγεσία για έναν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Η χώρα πίσω από αυτή την προπαγάνδα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.»- Πρώην Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Robin Cook (πηγή)
Προφανώς αυτό δεν είναι η περίπτωση για όλα τα γεγονότα.

 Αυτό το υλικό συζητιέται εδώ και δεκαετίες:
 «Η συνειδητή και έξυπνη χειραγώγηση των οργανωμένων συνηθειών και απόψεων των μαζών είναι ένα σημαντικό στοιχείο στη δημοκρατική κοινωνία. Εκείνοι που χειρίζονται αυτόν τον αόρατο μηχανισμό της κοινωνίας αποτελούν μια αόρατη κυβέρνηση, η οποία είναι η πραγματικά κυβερνώσα δύναμη της χώρας μας. Κυβερνιόμαστε, τα μυαλά μας είναι μορφοποιημένα, τα γούστα μας διαμορφωμένα, οι ιδέες μας προτείνονται, σε μεγάλο βαθμό από άνδρες  για τους οποίους δεν έχουμε ακούσει ποτέ.»-Edward Bernays (“the father of public relations”), Propaganda, 1928
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε επίσης τα ίδια, προκαλώντας τη Νέα Παγκόσμια Τάξη και λέγοντας στον κόσμο ότι αυτοί οι «τρομοκράτες» είναι μισθοφόροι. Έτσι, αναρωτηθείτε: Ποιοι είναι αυτοί που τους πληρώνουν; Αν κοιτάξουμε τα αποδεικτικά στοιχεία, η απάντηση φαίνεται να είναι η δυτική στρατιωτική συμμαχία.

Χρησιμοποιώντας τη συνείδησή μας εναντίον μας

Έτσι λοιπόν, μπορούμε να συνεχίσουμε να την αράζουμε, να νιώθουμε άσχημα και να δεχόμαστε πρόσφυγες, να προσευχόμαστε για τα θύματα, και να μην παραδεχόμαστε το γεγονός ότι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι τους βοηθάνε είναι οι ίδιοι που πρωταρχικά δημιουργούν το πρόβλημα. Όλο αυτό συμβαίνει ενώ ταυτόχρονα γίνεται πλύση εγκεφάλου των μαζών σε αυτές τις χώρες με ψεύτικες ιστορίες και «ψεύτικες ειδήσεις».

 Ο Δαλάι Λάμα αναφέρθηκε στο πώς ο πόλεμος και η πλύση εγκεφάλου των στρατιωτών είναι αυτό που πράγματι συμβαίνει εδώ, και πώς η αποδοχή μας είναι φορμαρισμένη επειδή μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι απαραίτητο.

 «Οι πολιτικοί θα εφεύρουν φθηνά ψέματα, ρίχνοντας το φταίξιμο στο έθνος που δέχεται επίθεση, και κάθε άνθρωπος θα χαρεί με αυτά τα καταπραϋντικά της συνείδησης ψεύδη, και θα τα μελετήσει επιμελώς, και θα αρνηθεί να εξετάσει οποιεσδήποτε διαψεύσεις τους.» - Mark Twain

Εν τω μεταξύ, η κοινωνία φουσκώνει με πατριωτισμό, ο «Θείος Σαμ» σε διαφορετική μορφή. Είμαστε φτιαγμένοι να πιστεύουμε σε ήρωες που υπηρετούν τη χώρα μας εναντίον των ίδιων «τρομοκρατών» που η κυβέρνησή μας έβαλε ένα χέρι στη δημιουργία τους.
Οι αντιλήψεις μας σχετικά με γεγονότα όπως αυτά είναι εξαιρετικά ελεγχόμενες και επηρεασμένες. Ένα μεγάλο μέρος των σκέψεων μας δίδονται, αντί εμείς οι ίδιοι να θέσουμε σε λειτουργία την κριτική μας σκέψη και να εξετάσουμε (τα πράγματα) για τον εαυτό μας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παραδίνουμε το δικό μας μυαλό σε αυτήν την οντότητα της εξαπάτησης που ευδοκιμεί από την χειραγώγηση του μυαλού μας.

Αυτή είναι μια πτυχή της τρέχουσας ανύψωσης της συνείδησης που συμβαίνει στον πλανήτη μας. Από τη στιγμή που βλέπουμε δια μέσου της «απάτης» αυτό καθιστά πολύ πιο δύσκολο γι’ αυτά τα γεγονότα να συνεχίσουν. Καθώς  η αντίληψή μας για το τι συμβαίνει στον πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας σύγκρουσης στη Συρία, αλλάζει, το ίδιο συμβαίνει και με την ικανότητα της παγκόσμιας ελίτ να χρησιμοποιεί τα δικά μας μυαλά εναντίον μας.

Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε. Σε μεγάλη κλίμακα των πραγμάτων, αυτά τα γεγονότα δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να εξυπηρετούν το συλλογικό μας συμφέρον. Εξυπηρετούν, υπάρχουν και συμβαίνουν για να μάθουμε από αυτά και ν’ ανοίξουμε τα μάτια μας. Απαιτούν την κριτική μας σκέψη για να μπορέσουμε να τα φέρουμε σε ένα τέλος. Αποδεικτικά στοιχεία συνεχίζουν  να έρχονται στην επιφάνεια επιτρέποντάς μας να δούμε αυτά τα γεγονότα. Οι αθώοι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να υποφέρουν μέσα από όλη αυτή την απάτη, σε επίπεδο ψυχής, παίζουν ένα πολύ γενναίο και ηρωικό ρόλο.
Αλλά αυτό είναι λίγο πιο βαθύ θέμα.


Μετάφραση Μαρία Σεφέρου