ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Ο πικρός καρπός της "Δημοκρατίας"...


Ευφρανθείτε, παίδες Ελλήνων αλύτρωτων! Είστε ελεύθεροι να βρίζετε καθώς βογκάτε από το μαστίγωμα των εκλεγμένων σας ηγετών.

Μέγιστο το "αγαθόν" της δημοκρατίας, θρασύβουλε: η ελευθερία του υβρίζειν! Όσον αναπνέω, υβρίζω! 

Τι άλλο "ιδανικό" να επιλέξει ο άνθρωπος από το να ξοδέψει τη μια και μοναδική ζωή του οργιζόμενος και υβρίζοντας τους διεφθαρμένους άρχοντες που ο ίδιος ανέβασε στο θρόνο της εξουσίας;

Αμαρτάνω; Κολάζομαι υβρίζοντας;  
Ουκ οίδα! 
Οπωσδήποτε όμως αυτοδηλητηριάζομαι... χάνω την ομορφιά της ζωής και δεν έχω την ηρεμία ούτε μου μένει χρόνος ή ενέργεια για ν' αναζητήσω το βαθύτερο νόημά της και να μάθω τι εστί άνθρωπος, να γνωρίσω τον πνευματικό Εαυτό μου και να τον αναδείξω.

Αν με κυβερνούσε δικτατορικά ο ΣΤΑΘΗΣ, π.χ., θα μου κακοφαινόταν επειδή δεν θα μου επιτρεπόταν να τον βρίσω; 
Μα δεν θα είχα λόγο να τον βρίσω, αφού θα ήταν άριστος! 

Εκτός, βέβαια κι αν ήμουνα κακοποιό στοιχείο και μου κακοφαινόταν επειδή δεν μου επέτρεπε να κλέβω, να ρημάζω και να βιαιοπραγώ, δηλαδή να προκαλώ ζημιά και δυστυχία σε συνανθρώπους και στη δημόσια περιουσία.

Κατάλαβες τίποτα εσύ δημοκρατόπληκτε που ορκίζεσαι στο όνομα της "δημοκρατίας" κουρελούς, στέλνοντας στην εξουσία τον κάθε σαλτιμπάγκο για να σε καταδυναστεύει;

Πότε ήταν η τελευταία έντιμη, δίκαιη και αποτελεσματική "δημοκρατική" κυβέρνηση που θυμάσαι ή που διάβασες στην ιστορία ότι υπήρξε;
Εγώ δεν ξέρω καμία...

************

Μούφα το σασπένς


Ο χορός των Καταραμένων, Σόιμπλε και ΔΝΤ, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, σέρνει τον χορό των Σαλτιμπάγκων, Τσίπρα και Μητσοτάκη, Λεβέντη και Καμμένου…

…Και στην Ελλάδα το ένα στα δύο παιδάκια στερείται.

«Εγώ δεν ψηφίζω εργασιακό μεσαίωνα» λέει ο Τσίπρας και βάζει να τον υπερψηφίσει το κόμμα του! Τι ωραία τι καλά, να ’χανε και κιμά τα γεμιστά.

«Ρεσάλτο» βλέπει στη ΔΕΗ ο κ. Σκουρλέτης, αλλά θα το υπερψηφίσει! Δοξάστε τον! 
Στημένο παιχνίδι βλέπει για τη ΔΕΗ ο κ. Σκουρλέτης, αλλά θα το υπερψηφίσει! Δοξάστε τον! 
Καταγγέλλει το κόμμα του ο κ. Σκουρλέτης, αλλά διευκρινίζει ότι εννοεί τη Ν.Δ.! Πυροβολήστε το μυαλό σας και θα έχετε αντιληφθεί πλήρως τι εννοεί ο κ. Σκουρλέτης.

Βλάπτεται η Ελλάδα από την πώληση της ΔΕΗ, αλλά ο κ. Σκουρλέτης θα την υπερψηφίσει. Γιατί; Διά λόγους κομματικής πειθαρχίας, ήτοι από κομματικό καθήκον. Δηλαδή ο κ. Σκουρλέτης ομολογεί ότι βλάπτει την Ελλάδα από κομματικό καθήκον ή ότι το κόμμα του βλάπτει την ΕλλάδαΤιμή και δόξα στον χορό των Σαλτιμπάγκων.

Όσον είσθε στην Ένωση, «η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι αναπόφευκτη», λέει ο χορός των Καταραμένων. Και βαράει τα νταούλια για να χορέψει ο χορός των Σαλτιμπάγκων:

καταγγέλλω αυτό που υπογράφω ωχ, μανούλα μου καταγγέλλω αυτό που υπογράφω ωχ, γιατρέ μου…
Μπαλαούρας. Έλαβε 300 ευρώ χαμηλοεπίδομα, χαμηλοσύνταξης. Δεν το επέστρεψε. Οχλήθηκε για να το επιστρέψει. Και πάλι δεν το επέστρεψε. Αλλά το διέθεσε. Λες και ήτανε δικό του.

Και Σπίρτζης. Πάει τροπολογία στη Βουλή: αν τα διόδια στην εθνική Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας δεν φέρνουν τα αναμενόμενα και προϋπολογισμένα κέρδη, να αποζημιώνεται ο εργολάβος, εν προκειμένω ο κ. Μπόμπολας, με έως και 330.000.000 ευρώ κατευθείαν από τον κρατικό κορβανά!

Εμ χρυσοπληρώθηκε για την κατασκευή του δρόμου ο εργολάβος, εμ θα αποζημιωθεί με χρυσίο αν τα κέρδη του δεν είναι χρυσά! – και κλάααμα ο κ. Σπίρτζης. Γιατί; Διότι ο εργολάβος θα αποζημιωθεί από εκείνους που τους
κόβουν τις συντάξεις! – και κλάμα ο κ. Σπίρτζης.

Α, ρε πουτάνα του Νότου, διαπλοκή!

Για πόσα εκατομμύρια έγινε η τελευταία περικοπή συντάξεων; Για 400 εκατομμύρια; Ε, τι είναι τα 330 εκατομμύρια; ένα ακόμα μικρό κοψιματάκι συντάξεων – έλα, όπα, είπα,  λέω ο χορός των Σαλτιμπάγκων, έλα μια στρούφλα και μια γυροβολιά.

Έλα μπροστά ο Τζανακόπουλος, μίλα κι εσύ, παιδί μου: «η συμφωνία θα έχει μέτρα που θα χαρούμε να ψηφίσουμε» – όπα, είπα και εβίβα, ας
κρατήσουν οι χοροί και να καούν τα κάρβουνα. Στα Σάλωνα ψένουν αρνιά, στο Γιούρογκρουπ κριάρια…

Κι όταν ρώτησε ο κ. Δένδιας στη Βουλή «τι είναι αυτά που κάνετε με τους δρόμους;», του απάντησε ο κ. Μαντάς: «εμείς εφαρμόζουμε νόμο του 2007, νόμο του Σουφλιά». Ακριβώς για αυτό ψηφίσθηκε ΣΥΡΙΖΑ, για να συμψηφίσει τα έργα του με εκείνα της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ, κακούργα κοινωνίαδεν μου τα λες καλά.

Πώς λέγεται στη γλώσσα του Όργουελ η αποζημίωση του εργολάβου απ’ την πετσοκομμένη σύνταξη του συνταξιούχου; «Πρόσθετη Επιδότηση Λειτουργίας»!! – έλα, Φίλη! πες το! «Αρατε πύλας»! – μπράβο, παιδί μου! Πάρε κι ένα «αντίμετρο»!

Επειδή δεν μπορούμε να πιάσουμε τους φοροφυγάδες, ανασκολοπίζουμε τους νομοταγείς – ουπς, όχι! Αυτό το είπε ο κ. Τσακαλώτος. Επειδή δεν μπορούμε να πιάσουμε τους φοροφυγάδες, γαμάμε τους νομοταγείς – ντιριντάχτα! 

Έμπα, Τασούλα, στον χορό, έχουμε καιρό, εκτός και αν
μια νύχτα μόνο μένει, πριν να ψηφίσεις το πρωί ό,τι σου λέει ο Σόιμπλε, διότι ούτε εσύ είσαι πιο αριστερή απ’ τον Τσίπρα.
Έλα, Τασούλα,
Έλα, Φάμελε, 
Έλα, κυρ Φλαμπουράρη, 
Ελάτε να πάμε παρέα στις ουρές.

Παχιές ουρές λαχταριστές. Για μια φραντζόλα ψωμί, για δέκα κιλά, συγγνώμη δεκαπέντε κιλά μακαρόνια, πατάτες και τυρί, ελάτε να πάμε στις ουρές να τραγουδήσουμε πάλι μαζί τον Χορό της Καρμανιόλας.

Και να φωνάξουμε, για να χαρεί μαζί μας, και την κυρία Βάσω Παπανδρέου – κι εκείνη ψήφισε το μνημόνιο την πρώτη φορά με βαριά καρδιά.

Όμως δεν κάνουν πια εντύπωση στους Έλληνες αυτά που τους λέτε. Τους αρκούν αυτά που τους κάνετε. Δεν χρειάζεται να τους πείθετε πλέον – μόνον οι Συριζαίοι… αυτοπείθονται (και συγχωρήστε μου τον βαρβαρισμό), αλλά αν πιστέψω τους συνταξιούχους, που άλλο δεν κάνουν παρά να σας υπονομεύουν, με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τη μείωση του αφορολόγητου πρόκειται να χάσουν περίπου μια σύνταξη κατ’ έτος.

Ξέρετε, για να τελειώνουμε. Υπάρχουν παιδάκια που το δωρεάν φαγητό που έπαιρναν σε ορισμένα σχολεία, το πήγαιναν στο σπίτι για να το μοιρασθούν με τους οικείους τους.

Περικόψτε κι άλλο τις συντάξεις, μειώστε τους μισθούς, χαμηλώστε κι άλλο το αφορολόγητο – «εσύ, Τσίπρα, μπορείς να ζήσεις με 400 ευρώ τον μήνα;», ρώτησε μια κυρά τον Πρωθυπουργό. Αλλά ήταν βαλτή. Λες και δεν έχει σημασία τι λέει η ερώτηση, αλλά το ποιος τη λέει.

Και μιας και μιλάμε για βαλτούς, δεν έχει σημασία τι λέτε για τον κ. Σόιμπλε, αλλά έχει σημασία το ότι κάνετε ό,τι σας λέει…

Κατά τα άλλα, τα θρηνώδη εκείνα και κλαψιάρικα του στυλ «είδατε τι μάχη δίνουμε» δεν χρυσώνουν πια το χάπι ούτε σε εκείνους που, απελπισμένοι, θα το «ακούμπαγαν» στον «Ριχάρδο»…

*Πηγή: enikos.gr