ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Ο προμελετημένος αργός θάνατος του συνταξιούχου


Σκοτώνουν τ' άλογα όταν γεράσουν;
Για όγδοη συνεχή χρονιά ο πέλεκυς πάνω από τις συντάξεις των γερόντων συνεχίζει να αιωρείται απειλητικά, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για ελπίδα, για μια κάποια ανάσα, ώστε τουλάχιστον να τους επιτραπεί να πεθάνουν εν ειρήνη... 
Οι γερόντισσες και οι γέροντες είναι οι αίροντες τις αμαρτίες της σάπιας πολιτικο-οικονομικής ολιγαρχίας (δήθεν δημοκρατίας) της μεταπολίτευσης, που λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ποικιλοτρόπως:
"Ο εναγκαλισμός των ασφαλιστικών ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδος ξεκίνησε από το 1950 όταν τέθηκαν οι βάσεις για την κοινωνική ασφάλιση. Μέχρι το 1985, τα ταμεία ήταν υποχρεωμένα να τοποθετούν πάνω από το 75% των αποθεματικών τους σε μηδενικά ή ανεπαρκή επιτόκια. Στη συνέχεια, τα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδος μειώθηκαν σταδιακά μέχρι το 1994 και τα προσφερόμενα επιτόκια έγιναν θετικά, παρότι μικρά."  (πηγή)
Ακολούθησε η κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων μέσω του χρηματιστηριακού τζόγου, στον οποίο τα έριξαν το εφιαλτικό δίδυμο Σημίτης-Παπαντωνίου. (Διαβάστε εδώ και εδώ

Από κοντά και η κλοπή των Ταμείων με τα διαβόητα δομημένα ομόλογα του Καραμανλή. (Δείτε εδώ)


Ακολούθησε το διαβόητο PSI επί πρωθυπουργίας του Λουκά Παπαδήμου που καταλήστευσε έτι περαιτέρω τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων. (Δείτε εδώ)


Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο αχυράνθρωπος Λουκάς Παπαδήμος στις προγραμματικές δηλώσεις του στις 14/11/2011:"Η αποτελεσματική εφαρμογή του PSI σημαίνει πως (...) θα περιοριστεί η ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων κατά τα τελευταία δύο χρόνια του νέου προγράμματος, δηλαδή το 2013 και το 2014." (Δείτε εδώ)


Φτάσαμε κακήν-κακώς στο 2017, και τα δολοφονικά μνημονιακά προγράμματα διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, φτάνοντας μέχρι το 2020, και δεν υπάρχει ελπίδα ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλα...

Και για τη συμβολή του στη λεηλασία των Ταμείων, ο Λουκάς Παπαδήμος, αντί να βρίσκεται στη φυλακή με δημευμένη την περιουσία του, τιμήθηκε εκλεγείς Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2017! (Δείτε εδώ)

Προσδεθείτε και διαβάστε στο άρθρο της iskra που ακολουθεί τα χειρότερα που έρχονται.  Αν είστε συνταξιούχοι, καλού-κακού πάρτε ένα πρόσθετο χάπι για την πίεσή σας και προσπαθήστε να είστε ήρεμοι: ζωή είναι, θα περάσει...

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος σπαραγμός μου δεν είναι για τα καταληστευμένα γερόντια (εμού συμπεριλαμβανομένης), αλλά για τα μικρά παιδιά. Σε ποια διαλυμένη, που@@να χώρα μεγαλώνουν αυτά τα αθώα αγγελούδια;

*******
Δύο συντάξεις κάθε χρόνο θυσία για την συμφωνία αξιολόγησης. Ο θάνατος του συνταξιούχου και των φτωχών

Διπλό χτύπημα στους συνταξιούχους με ετήσια απώλεια εισοδήματος έως και 3.000 ευρώ μέσα από το μαχαίρι στις αποδοχές τους και την παράλληλη συρρίκνωση του αφορολογήτου φέρνουν τα νέα μέτρα, τα οποία πλέον βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη Βουλή.


Όπως είναι προφανές, οι συνταξιούχοι βρίσκονται ακόμα μία φορά σε πρώτο πλάνο. Εκτός από τα 1,8 δισ. ευρώ που θα βγουν από τις τσέπες τους μέσω της κατάργησης των προσωπικών διαφορών στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, θα κληθούν να σηκώσουν και ένα μερίδιο από τα πρόσθετα βάρη από τη μείωση του αφορολογήτου.


Τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά: Συνταξιούχος χωρίς παιδιά με σύνταξη 817 ευρώ θα χάσει 102 ευρώ τον μήνα μόνο από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς (εφόσον κοπεί στο σύνολό της). Μόνο και μόνο από αυτή την περικοπή χάνει 1.235 ευρώ τον χρόνο. Σήμερα, ο συγκεκριμένος συνταξιούχος έχει αφορολόγητο όριο 8.636 ευρώ και για τη σύνταξή του επιβαρύνεται με φόρο εισοδήματος 259 ευρώ.


Το αφορολόγητο όμως για τη συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων (όπως και για τους μισθωτούς και τους αγρότες χωρίς παιδιά) οδεύει ολοταχώς προς τα 5.685 ευρώ και με τις ψαλιδισμένες αποδοχές ο φόρος αυξάνεται στα 637 ευρώ ή 378 ευρώ παραπάνω. Η συνολική χασούρα εισοδήματος ανέρχεται σε 1.613 ευρώ ή χονδρικά σε ετήσια βάση χάνονται δύο συντάξεις.


Στα υψηλότερα κλιμάκια (στις συντάξεις των 1.400 ευρώ σήμερα), επειδή το μαχαίρι στις αποδοχές αναμένεται πολλαπλάσιο, το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών προκύπτει από την καθαρή μείωση των συντάξεων. Ο πρόσθετος φόρος είναι συγκριτικά χαμηλότερος εξαιτίας της παράλληλης ισοπέδωσης του εισοδήματος. Το αποτέλεσμα είναι όμως και πάλι το ίδιο: δύο συντάξεις τον χρόνο θυσία για τη συμφωνία.


(πηγή)