ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Οι "χαμηλότεροι άνθρωποι" μιας ξετσίπωτης "δημοκρατίας"


Ως γνωστόν εις τους παροικούντας την "Ιερουσαλήμ" των δακρύων - ου μην αλλά και εις τους μη παροικούντας έγινε γνωστό στα επτά χαλεπά χρόνια του μνημονίου - στην πόρνη ελληνική "δημοκρατία", στο όνομα της οποίας πίνουν νερό όσοι την βιάζουν καθ' έξη και κατ' εξακολούθηση, υπάρχουν οι "χαμηλότεροι άνθρωποι" και τα "υψηλότερα" ανθρωποειδή. Αυτό το διευκρίνισε αρκούντως το τσακάλι υπουργός της ανοικονόμητης οικονομίας, προς αποφυγήν πάσης παρεξήγησης.

Είναι το ίδιο τσακάλι που στις 26/01/2017 είχε πει: «αφού έχουμε τέτοιες επιδόσεις, η λήψη νέων μέτρων δεν είναι και τόσο απαραίτητη». Έλα ντε! Κι εμείς οι "χαμηλότεροι άνθρωποι" το ίδιο λέμε: Ότι δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ απαραίτητη!

Και το τσακάλι συνέχισε: «Δεν είναι δυνατόν να ζητάς να νομοθετήσει μια χώρα για το τι θα κάνει το 2019 και μετά. Με τον τρόπο αυτό παραγκωνίζονται οι ευρωπαϊκές δημοκρατικές αξίες»! 

Ουά χα χα! Ποιας  Γερμανοκρατούμενης Ευρώπης, ποιας  ψευτοδημοκρατίας, ποιες απαξίες...

********
«Συ νικάς, Αύγουστε»

Του Στάθη Σταυρόπουλου

Μήπως πρέπει να ξαναγίνω Συριζάκιας; Τόσα ωσαννά κι εγώ να μην τα ψέλνω; 

Πριν από τον θρίαμβο στο Γιούρογκρουπ ο Τσίπρας υποσχέθηκε στους νέους που έχουν απομείνει σε αυτήν τη χώρα - τι άλλο; - επιδόματα! 
Επίδομα αν παντρευτούν, επίδομα αν πιάσουν σπίτι.

Το ερώτημα δεν είναι αν ο Τσίπρας θα κρατήσει τον λόγο του,
άλλωστε ο λόγος του είναι συμβόλαιο, το θέμα είναι ότι αυτή η πολιτική επιδομάτων αποτελεί βαριά και βαθιά βρισιά για τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν τη ζωή τους και να τη θεμελιώσουν διαφορετικά από τον κ. Καρανίκα.

Προφανώς αυτοί οι νέοι αποτελούν «χαμηλότερους ανθρώπους», κατά τα ατιμασμένα ελληνικά που χρησιμοποιεί ο κ. Τσακαλώτος. Όμως ο τρόπος που ομιλούν πολλοί από τους ανελλήνιστους αυτούς κομπλεξικούς (εκείνους που εξοστρακίζουν την κλασική παιδεία από την εκπαίδευση) δεν είναι χειρότερος απ’ όσα λένε.

Έλεγε ο Τσίπρας ότι «δεν θα πάρω ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» – πήρε μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Για τα οποία μάλιστα θα προ-νομοθετήσει, νομιμοποιώντας τον κ. Μητσοτάκη ή όποιον άλλον τον διαδεχθεί να μας ξεσκίσει. 

Έλεγε ο Τσίπρας ότι «με έναν νόμο κι ένα άρθρο θα σκίσει το μνημόνιο», τώρα, φέρνοντας τα νέα μέτρα στη Βουλή «με έναν νόμο και με ένα άρθρο», σκίζει εμάς. 

Κι όμως πανηγυρίζει! Ο άνθρωπος αυτός είναι μάλλον βέβαιος ότι εκείνος που νίκησε στο Βατερλώ ήταν ο Ναπολέων.

Πιστεύουν επίσης τα non paper του Τσίπρα, ότι μόνον μετά τις δικές του ηρωικές του προσπάθειες (διότι αυτός ήταν, λέει, που «την τελευταία στιγμή παρενέβη προσωπικώς κι έσωσε τις διαπραγματεύσεις») ήρθε η ώρα να «θρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας».

Προσέξτε τι λέει σ’ αυτό το… εδάφιο ή προπαγάνδα των non paper: 
α) ότι ο ίδιος ο Τσίπρας έσωσε τη διαπραγμάτευση (κι όχι ο Τσακαλώτος, ο οποίος περιορίσθηκε στο να «στεναχωρήσει τους Έλληνες»)
και β) ότι οι καρποί που «θρέφουμε» κατατείνουν στο να έχουμε «συλλογικές συμβάσεις», δηλαδή μηνιάτικα της τάξεως των 400 ευρώ και με τον νόμο. 
Αυτή κι αν θα είναι «εργασιακή κανονικότητα», όπως θα έλεγε και η αμέριμνη κυρία Αχτσιόγλου.

Όμως, ας δούμε τι καρπούς θρέψαμε συνολικότερα: 
α) Περικοπές συντάξεων το 2019, 
β) Μείωση του αφορολόγητου το 2020!
Και αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουμε 3,5% πλεονάσματα για τα επόμενα πέντε (!) χρόνια. 
Πλεονάσματα – δηλαδή βαθιά λιτότητα.
Πλεονάσματα που, αν δεν τα πιάσουμε, θα πάμε σε ακόμα πιο βαθιά λιτότητα.
Δηλαδή, εμ λιτότητα, εμ περικοπές. 
Δηλαδή πλεονάσματα, για να κόψουμε κι άλλα εισοδήματα. Ωσαννά.

Τέτοια συμφωνία δεν έχουν πετύχει ούτε τα κουνέλια της Ζιμπάμπουε με τα λιοντάρια της Ουγκάντας!
Αν είναι αυτή εν τέλει η συμφωνία και δεν καταλήξουμε σε κάτι ακόμα χειρότερο…

Πώς το είπε ο Τσίπρας για τους δρόμους (κορδέλα, ψαλίδι, μυστρί, κόκκινο χαλί, σέλφι) που εγκαινιάζει: «παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό που του ανήκει», παραλείποντας αιδημόνως τα διόδια. 
Έτσι κάνει αυτό το παιδί – μιλάει για τα αντίμετρα, αλλά όχι για τα μέτρα.

Αντίμετρα θα μπορέσει να πάρει αν πετύχουν (να μας σκοτώσουν) τα μέτρα. Τα μέτρα θα εφαρμόζονται για δύο χρόνια – θα συνεχίσει ύστερα να κυβερνά ο κ. Καρανίκας, ώστε να πάρει και τα αντίμετρα; Και τι αντίμετρα; Σαν τα «ισοδύναμα»; Και ποιος θα κρίνει αν θα πιάνουμε 3,5 % πλεόνασμα (για πέντε χρόνια) – κάθε χρονιά; Ο κ. Καρανίκας ή η Μεραρχία Βάφεν Ες Ες Εντελβάις;

Κι επειδή όλα αυτά είναι τόσο σοβαρά, αρκετοί λοφιοφόροι Συριζαίοι άρχισαν ήδη να ομιλούν για επαναδιαπραγμάτευση! 

Δεν έχουν τέλος τα σαΐνια μας – στο τσεπάκι τους έχουν τους κουτόφραγκους. Και για χάπατα έχουν τους Έλληνες. 

Είπε ο Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα μέρα που θα ψηφισθούν (στη Βουλή) θα εφαρμοσθούν (από την κυβέρνηση) υπό την προϋπόθεση ότι θα εξετασθεί η ελάφρυνση του χρέους (για εφαρμογή νόμων υπό προϋποθέσεις, πρώτη φορά ακούω).

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο χερ Σόιμπλε (αλλά και η Καγκελαρία) δήλωσε: «πρώτα τα μέτρα, ύστερα το χρέος». Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, διότι αυτό περιέχει ως συμφωνημένο προηγούμενο η νομολογία της Ενωσιακής γραφειοκρατίας. Το έχουμε υπογράψει ήδη στις συμφωνίες του 2016. 

Τι να πιστέψει τώρα η θεία Φωτούλα; Αυτά που λέει ο Τσίπρας ή αυτά που λένε οι Μέρκελ – Σόιμπλε; Κι αν η θεία πιστέψει τη Μέρκελ, γίνεται όργανο του Σόιμπλε; ενώ αν πιστέψει τον Τσίπρα, διασκεδάζει τις ανησυχίες Καρανίκα και τη δυσπιστία Σκουρλέτη; 

Δύσκολη η απάντηση για τους «χαμηλούς ανθρώπους», παρ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το! Πανκ.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αντέχει αυτά που κάνει, δεν τα αντέχουν όμως εδώ και καιρό οι  Έλληνες. Οι νέες περικοπές των συντάξεων σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου θα οδηγήσουν πολλούς και όχι λίγους «χαμηλούς ανθρώπους» σε νέες απώλειες εισοδήματος (από 20% έως 30% και έως… 65%!) – πράγμα που θα τους ισοπεδώσει. 

Το σχέδιο του Τσίπρα (σε αυτό φαίνεται να έχει καταλήξει) να κερδίσει πάση θυσία (των άλλων) χρόνο και να μείνει στην καρέκλα του ως τη λήξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, είναι πλέον αίολο και έωλο.

Είναι πλέον τραγικό αυτό που μας συμβαίνει και ο Τσίπρας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Η κυρία Μέρκελ επιβεβαιώνει τον κ. Σόιμπλε και ο κ. Σουλτς επιβεβαιώνει και τους δύο. 

Δεν υπάρχει καλός και κακός χωροφύλαξ, υπάρχει μόνον δεσμοφύλαξ…

enikos