ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Παραφορτώνουν τη γονατισμένη ελληνική "καμήλα" ώστε να μην ξανασταθεί όρθια


Η καμήλα αφού γονατίσει και τη φορτώσουν, ξανασηκώνεται για να μεταφέρει το φορτίο. Αν, όμως, τη φορτώσουν υπεράνω των δυνάμεών της δεν θα μπορέσει να σηκωθεί για να εξυπηρετήσει το αφεντικό της. Αυτό θα πάθει ο ελληνικός λαός με τα σκληρότερα μέτρα-φορτία επί υπαρχόντων σκληρών μέτρων-φορτίων που του φορτώνουν εις το διηνεκές οι βαρβαρο-ηλίθιοι "σωτήρες" μας. Θέλουν να σιγουρευτούν ότι η ελληνική "καμήλα" τους δεν θα ξανασηκώσει κεφάλι ποτέ πια, ότι θα μείνει για πάντα γονατισμένη. Αυτό είναι το χαιρέκακο "όραμα" των κομπλεξικών τοκογλύφων-πιστωτών της... "χριστιανικής" Δύσης.

Πρώτη φορά θα υπάρξει "αξιολόγηση" βάσει μέτρων που θα εφαρμοστούν στο μέλλον, μετά από δυο-τρία χρόνια!  Για το "επίτευγμα" αυτό, οι "θεσμοί" θα "αξιολογηθούν" στο βιβλίο Γκίνες ως τα πιο ηλίθια ανθρωπόμορφα τέρατα της  παγκόσμιας ιστορίας.

Βρε παράφρονες λάτρεις του Μαμμωνά, διαβολόσποροι, ("Σεις είσθε εκ του πατρός σας του Διαβόλου", είχε πει ο Χριστός σε κάποιους σαν κι εσάς) ξέρετε αν θα υπάρχετε σε δύο-τρία χρόνια; Ξέρετε αν θα υπάρχει ΕΕ, ευρώ, ή δολάριο; Ξέρετε αν ο κόσμος θα είναι όπως είναι σήμερα; Τα τύμπανα του παγκόσμιου πολέμου δεν φτάνουν στ' αυτιά σας;

*******
Την καμήλα δεν θα τη φορτώνανε αν δεν γονάτιζε

Του Νίκου Μπογιόπουλου

 Όλο αυτό το σίριαλ της λεγόμενης «αξιολόγησης» θα ήταν μια γελοία υπόθεση, αν δεν επρόκειτο για μια ιστορία που αφορά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μια ιστορία που εξαϋλώνει ανθρώπους.

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που όσοι τη διαχειρίζονται, επενδύουν στην αστειότητα της επικοινωνιακής της διαχείρισης ώστε να αποκοιμίσουν τον κόσμο, να τον κάνουν να παραιτηθεί από κάθε σκέψη ενασχόλησης και τελικά αντίστασης σε όσα μεθοδεύονται εναντίον του.

Τα πράγματα, όμως, είναι σοβαρά. Διότι εκείνο που έρχεται είναι ένα νέο τσουνάμι αντιλαϊκών μέτρων. Δύο στοιχεία αρκούν:
Πρώτον, έπειτα από 14 συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις που αποστέρησαν πάνω από 50 δισ ευρώ από τους συνταξιούχους, οι γέροντες θα πρέπει να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι το 2019, δίπλα στις υπόλοιπες περικοπές, θα προστεθούν νέες ύψους σχεδόν 2 δισ. ευρώ!

Δεύτερον, στο ήδη υφιστάμενο καθεστώς της φορολεηλασίας έρχεται να προστεθεί νέο φοροχαράτσι, που επίσης υπολογίζεται στα σχεδόν 2 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι ακόμα και οι άνθρωποι που αμείβονται με 400 και 500 ευρώ τον μήνα θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος!
Αυτό που ζούμε θα ήταν «τρέλα», αν δεν ήταν η απολύτως λογική λειτουργία ενός συστήματος που - είτε με δεξιές είτε με «αριστερές» κυβερνήσεις - συνθλίβει τους ήδη αδύναμους και ανήμπορους.

Και τίποτα πιο λογικό απέναντι σε ένα τέτοιο σύστημα τα θύματά του να αναλογιστούν εκείνη την παροιμία: «Την καμήλα δεν θα τη φορτώνανε αν δεν γονάτιζε».

*Πηγή: Εφημερίδα Real News 9/4/2017