ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Αλέξης Τσίπρας το 2011: Φτάνει πια τόσο "σώσιμο"!

Το CNBC διερωτάται: «μία διάσωση ακόμη;»


Ο Τσίπρας μόνο μ' έναν καλό εξορκισμό ίσως ανανήψει...
Αυτό, βέβαια, αν υποτεθεί ότι ο εγκέφαλός του δεν έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη από την επάρατη νόσο της εξουσιολαγνείας.

Τι έλεγε ο Τσίπρας στη Βουλή στις 10/06/2011, δηλαδή 4 χρόνια προτού υποστεί τη μνημονιακή δαιμονοκαταληψία που τον μετάλλαξε σε ανδρείκελο των δανειστών και προδότη του εαυτού του και του λαού;

Οικτίρατέ τον για τη νοητική τύφλωση και τον άνευ προηγουμένου ηθικό ξεπεσμό του:

Αλέξης Τσίπρας προς Γιώργο Παπανδρέου: «Εσείς θεωρείτε ότι σώζετε την πατρίδα – εμείς σας λέμε κύριε Πρωθυπουργέ "μη μας σώσετε άλλο, έλεος, φτάνει τόσο σώσιμο ένα χρόνο τώρα"»
«(...) Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε καταλάβει ότι αυτούς που πάτε να σώσετε με το μνημόνιο που εφαρμόζετε τους έχετε ξεκληρίσει; Εκατόν είκοσι χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Εκατό χιλιάδες νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν την πατρίδα και πάνε στο εξωτερικό. Γιατί; Για να μας σώσετε το κάνετε αυτό; Ένα εκατομμύριο θα φθάσουν οι άνεργοι μέσα στο 2011. Κραχ ανεργίας. Περισσότερος είναι ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός από τους απασχολούμενους λέει το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ. Για να μας σώσετε το κάνετε αυτό; 
Με ρωτήσατε ευθέως για τα δάνεια. Αν θέλουμε το δάνειο ή όχι. Ακούστε κύριε Πρωθυπουργέ, ρωτήστε όλους με τους οποίους έχετε πολύ καλή σχέση τον Στίνγκλιτς, τον Κρούγκμαν, όποιον οικονομολόγο θέλετε, και πείτε τους. 
Σώζεται κάποιος χρεοκοπημένος με νέα ακριβά δάνεια ακόμη πιο σκληρά και μάλιστα με την απαίτηση αυτά τα δάνεια να μην τα δίνει για παραγωγική διαδικασία και για ανάπτυξη, αλλά για να αποπληρώνει τα προηγούμενα; 
(...) (...)  Να σας θυμίσω όμως ότι κάποτε ήσασταν ΠΑΣΟΚ κύριε Πρωθυπουργέ, πραγματικό ΠΑΣΟΚ. Τρία χρόνια πριν τι λέγατε; Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό Καραμανλή για τις αποκρατικοποιήσεις. Εσείς τα λέγατε αυτά. «Η Ελλάδα θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, το σύνολο των μεγάλων αεροδρομίων, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας, θα είναι ιδιωτικοί ή και θα ελέγχονται από αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών. Αυτή η πολιτική είναι και ξεπερασμένη και αποτυχημένη – την εφάρμοσαν στο παρελθόν μονάχα ακραίες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως της Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη». Εσείς τα λέγατε. 

Και τώρα τι κάνετε; Κύριε Πρωθυπουργέ, μας λέτε να κάνουμε οικονομίες, πρέπει να μειώσουμε το έλλειμμα. Συμφωνούμε. 
Μόνος τρόπος για να μειώσουμε το έλλειμμα είναι να γδάρουμε μισθωτούς και συνταξιούχους; Άλλος τρόπος δεν υπάρχει;
Εσείς πολύ σωστά λέγατε προεκλογικά «λεφτά υπάρχουν». Γιατί δεν πήγατε εκεί που υπάρχουν τα λεφτά; Ξέρετε ότι δημοσιεύματα λένε για 600 δις καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες, τις αυστριακές, τις ευρωπαϊκές. Και δεν σας έχω ακούσει ποτέ να πάτε στον κ. Γιούνγκερ και στον κ. Τρισέ και να του πείτε, για ελάτε εδώ, για να δούμε πώς θα παγώσουμε αυτές τις καταθέσεις για να τις φορολογήσουμε. 
(...) (...)
Και κλείνω κύριε Πρωθυπουργέ. 

Το δυστύχημα για σας είναι ότι δεν σκέφτεστε οποιαδήποτε άλλη λύση, πέραν απʼ αυτή τη λύση που μας προτείνουν οι δανειστές και οι πιστωτές μας. Και ότι δεν σκέφτεστε και οποιαδήποτε άλλη λύση που να έχει ως προοπτική την πιθανότητα να μην είστε Πρωθυπουργός. 
(...) (...)
Και αυτός ο εκβιασμός να φέρνετε με ένα άρθρο, να εκβιάζετε την κοινοβουλευτική σας ομάδα, με ένα άρθρο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την εξόντωση του λαού, επιτρέψτε μου να σας πω είναι στα διεθνή χρονικά και σίγουρα στα χρονικά της χώρας μας – ακόμη και αν εσείς θέλετε να συγκρίνεστε με τον Τρικούπη και το Βενιζέλο – ένας πρωτοφανής ιστορικού χαρακτήρα ευτελισμός του Κοινοβουλίου και της δημοκρατίας».
Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων; Ο Αλέξης Τσίπρας εκ των λόγων του έχει ήδη καταδικάσει τον εαυτό του για εσχάτη προδοσία. Διότι η προδοσία του έθνους που διαπράττει κατ' εξακολούθηση δεν είναι εξ αγνοίας αλλά εκ προθέσεως και εν γνώσει των ολέθριων για τον ελληνικό λαό συνέπειών της.