ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Αλέξης Τσίπρας: τοξικομανής του ψεύδους


Ο ψεύτης είναι σαν τον τοξικομανή: όσο περισσότερα ψέματα λέει, τόσο χοντρότερα ψέματα έχει ανάγκη να πει στη συνέχεια για να... στανιάρει. Όπως ο τοξικομανής ξεκινάει από τα μαλακά ναρκωτικά και στη συνέχεια χρειάζεται τα σκληρά και τα σκληρότερα για να αυτοπαραμυθιαστεί, έτσι κι ο πρωθυπουργός του κακού μας του καιρού.  Και όπως ο τοξικομανής είναι αδιάφορος για την εξαθλίωσή του, και πουλάει τη μάνα του και τον πατέρα του για να πάρει τη δόση του και ν' απολαύσει τον κόσμο των ψευδαισθήσεων, έτσι και ο ψευδομανής Τσίπρας δεν σκοτίζεται για τον αυτοεξευτελισμό του, και χρησιμοποιεί προκλητικά ψεύδη για να συνεχίσει ν' απολαμβάνει τη "νιρβάνα" της εξουσίας.

Η ψευδομανία είναι κι αυτή ένα πάθος που κυριεύει τον άνθρωπο, όπως ο τζόγος, ο αλκοολισμός, η λαγνεία κλπ.  Είναι πάθος που κρυσταλλοποιείται σ' ένα ακόρεστο  και κακόβουλο ον, το οποίο ο Χριστός ονόμαζε δαιμόνιο,  που τρέφεται από το αίμα - υγρούς τόπους κατά τον Ιησού - του τοξικομανή και τον κάνει άβουλο όργανό του.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Τσίπρα έχουμε να κάνουμε με το δαιμόνιο του ψεύδους που τον έχει κατακυριεύσει και καθημερινά τον ρίχνει όλο και πιο χαμηλά στο βούρκο της γελοιοποίησης και της ανυποληψίας. 

Το δαιμόνιο του ψεύδους που έκανε κατάληψη στον Τσίπρα  δεν ήρθε απ' έξω. Ο ίδιος το δημιούργησε για ν' αναρριχηθεί στην εξουσία. Και αφού είδε ότι το ψεύδος καλόν εστί και αποδίδει καρπούς - χάρη στην αποχαύνωση του λαού -, αποφάσισε να το συντηρήσει μέσα του και να το διαφυλάξει ως κόρην οφθαλμού ώστε να παραμείνει πολλά χρόνια στην εξουσία. Οι περισσότεροι εξουσιομανείς πολιτικοί φιλοξενούν μέσα τους ένα δαιμόνιο ψεύδους, αλλά εκείνο το Τσίπρα μπορεί να καταπιεί αμάσητα όλα μαζί τα άλλα.


25/01/2017

Αυτά σαν σύντομη εισαγωγή. Στη συνέχεια παραθέτω "μαργαριτάρια" Τσιπραίικου ψεύδους που ειπώθηκαν από τον Αλέξη προχθές και χθες κατά τη διάρκεια του μασάζ (παραμυθιάσματος) του Υπουργικού Συμβουλίου και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από την επαίσχυντη συμφωνία της ολονύχτιας διαπραγμάτευσης (διάβαζε υποχωρήσεων) στο Χίλτον (1η προς 2η Μαΐου), όπου θεσμοί και κυβέρνηση κατέληξαν στα αντισυνταγματιώς οσονούπω προνομοθετησόμενα (παγκόσμια πρωτοτυπία!) δολοφονικά μέτρα:

Ο  αρχιψεύτης πρωθυπουργός μας προχώρησε σε νέες θεατρικές παραστάσεις του δαιμονίου του, λέγοντας μεταξύ άλλων:
Πετύχαμε μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.
Με λίγα λόγια το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι ουδέτερο, δηλαδή δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα, υπό την προϋπόθεση πάντοτε ότι είμαστε εντός των στόχων του προγράμματος.
Ο στόχος να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια συνιστά το πρώτιστο αριστερό, προοδευτικό και πατριωτικό καθήκον. (σ.σ: μετά από 99 χρόνια!)
Η τεχνική συμφωνία που καταλήξαμε έχει συνολικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα ουδέτερο. (σ.σ. τότε γιατί τόση "διαπραγμάτευση";)
Στον αντίποδα όμως αυτών, περιγράφονται και τα ισόποσα αντίμετρα για το 2019 και το 2020, υπό την προϋπόθεση ότι το 2018 θα επιτευχθεί ο στόχος για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα. 
Κάναμε αυτή τη δύσκολη πολιτική επιλογή, παίρνοντας ουσιαστικά το εξιτήριο από την επιτροπεία και το τέλος της εποχής των μνημονίων που άφησαν τεράστιες πληγές στη χώρα. 
Ισχύει στο ακέραιο, ότι χωρίς λύση για το χρέος δεν υφίστανται μέτρα. Από την επόμενη μέρα και της τυπικής ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ξεκινάμε την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού. Ενός σχεδιασμού που ξεδιπλώνεται σε ορίζοντα εξαετίας: τα δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές το Σεπτέμβριο του 2019 αλλά και η τετραετία που θα ακολουθήσει αυτή την αναμέτρηση, η οποία θα είναι η πρώτη περίοδος μετά από μια δεκαετία που μια ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να υλοποιήσει έργο εκτός της μέγγενης της επιτροπείας.
Και σήμερα έχουμε μπροστά μας μια συμφωνία που δίνει προοπτική εξόδου, μια συνολική συμφωνία, γιατί περιλαμβάνει και το χρέος, που κανείς δεν θα ισχυριστεί ότι δεν έχει δυσκολίες.  
Γιατί τα δύο χρόνια της δικής μας διακυβέρνησης, με εμάς στην κυβέρνηση κόπηκε η μίζα, η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, η λοβιτούρα, η σπατάλη δημόσιου χρήματος.