ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Peter Koenig: Ο Αλέξης Τσίπρας τα τελευταία 2,5 χρόνια πουλάει την ψυχή του και τη χώρα του...

Ο James Petras αποκαλεί τον Τσίπρα “Προδότη της Χρονιάς”


Η Ελλάδα διαπράττει “οικονομική αυτοκτονία”

By Peter Koenig* 
Global Research, May 21, 2017

Την Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, αργά τη νύχτα, το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε να δεχθεί έναν άλλο γύρο καταστροφικών συνθηκών της Τρόικας (ΕΚ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) για ένα πρόσθετο πακέτο χρέους ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Όλοι οι 153 βουλευτές του συνασπισμού  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του Αλέξη Τσίπρα ψήφισαν  ομόφωνα («en bloc») για το πακέτο αυτοκτονίας, και τα 128 μέλη της αντιπολίτευσης ψήφισαν εναντίον του. Δεκαεννέα δεν εμφανίστηκαν. Ίσως ήταν πολύ φοβισμένοι να ψηφίσουν υπέρ της αντιπολίτευσης. 

Σαν υπενθύμιση, ο πρωθυπουργός Τσίπρας, σοσιαλιστής, ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, του προεξέχοντος αριστερού κόμματος της Ελλάδας, που για λόγους πλειοψηφίας αποφάσισε να συνεργαστεί με το ακροδεξιό κόμμα ΑΝΕΛ, το οποίο σήμερα διαθέτει μόνο 10 έδρες στο Κοινοβούλιο.

Και μια άλλη υπενθύμιση - ο Αλέξης Τσίπρας, για τα τελευταία δυόμισι χρόνια, από τις 26 Ιανουαρίου 2015, για να είμαι ακριβής, πουλάει την ψυχή του (αν έχει ψυχή) και το σημαντικότερο, πουλάει τη χώρα, που τον εμπιστεύθηκε, στους δυτικούς ολιγάρχες του εγκλήματος, δηλαδή το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι σαν Ευρωπαϊκή (μη-) Ένωση, και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που διοικείται από την Goldman Sachs και τη Γερμανία. Ο James Petras αποκαλεί τον Τσίπρα “Προδότη της Χρονιάς”. Αυτό μπορεί να είναι μια υποεκτίμηση.

Αυτό το νέο μισητό και απεχθές χρέος - ο Τσίπρας και η φατρία του γνωρίζουν ότι είναι απάτη - αυτό το νέο χρέος θα στρώσει το δρόμο για περισσότερα πακέτα "διάσωσης" (ένας νεοφιλελεύθερος όρος για νόμιμη ληστεία) που θα βοηθήσει στην εξυπηρέτηση (αποπληρωμή) του επαχθούς χρέους – δηλαδή του παράνομα αποκτηθέντος και επιβληθέντος χρέους. 

Το “Odious Debt” (απεχθές χρέος), σύμφωνα με όλα τα διεθνή πρότυπα και τους νόμους, είναι παράνομο χρέος και μπορεί να αθετηθεί ή να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή από το έθνος οφειλέτη.

Αυτό το νέο χρέος υποτίθεται ότι ανακουφίζει το ήδη μνημειώδες και τερατώδες βάρος του χρέους, κοντά στο 200% του ΑΕΠ. Η αποπληρωμή δεν είναι ποτέ δυνατή, ακόμη και στα λόγια του ΔΝΤ. 

Ούτε μια δεκάρα του νέου δανείου δεν ωφελεί τους φτωχούς και τους άπορους, εκείνους που έχουν χάσει τα πάντα - εκείνο το ποσοστό του 30% και πλέον που βρίσκονται ήδη κάτω από το όριο της φτώχειας, εκ των οποίων το 1,5 εκατομμύριο ζουν σε ακραία φτώχεια, περίπου το 13% του πληθυσμού των 11 εκατομμυρίων. Αποτελματωμένοι, πολλοί ως ζητιάνοι σαν έσχατη λύση, χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, χωρίς συντάξεις – όλα χάθηκαν, από την εγκληματική επιβολή χρέους και λιτότητας.

Το νέο χρέος των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ συνοδεύεται με ακόμη σκληρότερους όρους λιτότητας, περισσότερες περικοπές στις συντάξεις, μειώσεις μισθών, μειώσεις των υπόλοιπων πενιχρών κοινωνικών υπηρεσιών, ιδιωτικοποίηση του εναπομείναντος δημόσιου κεφαλαίου και υποδομών - συνολικά περικοπές περίπου 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2020. 

Αυτές οι περικοπές θα αυξήσουν περαιτέρω τη φτώχεια, τη δυστυχία, την πείνα, τις ασθένειες παιδικής θνησιμότητας χωρίς θεραπεία, χωρίς φάρμακα, χωρίς νοσοκομεία, την απελπισία, τα ποσοστά αυτοκτονίας – και η οικονομία, που κατέρρευσε κατά 25% από το 2011, θα συρρικνωθεί περισσότερο – πέραν από το όριο της μη-επιστροφής.

Πώς μπορεί κάποιος με σώας τα φρένας να σκεφτεί ή να προσποιηθεί ότι αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από το στραγγαλισμό της; 


- Αυτό είναι καθαρή αυτοκτονία που εσείς, κ. Τσίπρα, και οι συνάδελφοί σας βουλευτές του Κοινοβουλίου οδηγούν τη χώρα σας να διαπράξει. Αργό και κακό hara-kiri. Όχι για σας, βέβαια, κύριε Τσίπρα. Εσείς θα τρίβετε τους αγκώνες σας με την ελίτ που καταστρέφει τη χώρα σας. 

Έχετε δώσει στο λαό σας μια λογική δικαιολογία, γιατί πρέπει να συνεχίσουν να υποφέρουν; 

Γιατί εξακολουθείτε να είστε διστακτικός, ακόμη και απρόθυμος να μιλήσετε για την έξοδο από αυτό το φρικαλέα διεφθαρμένο κατασκεύασμα, το οποίο ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση με το απατηλό, συνδεδεμένο με το δολάριο και εντελώς μη βιώσιμο νόμισμα, το ευρώ;

Μπορείτε να πάρετε αυτή την απόφαση οποιαδήποτε στιγμή. 
Θα μπορούσατε να έχετε προετοιμαστεί γι’ αυτή - έτσι ώστε η μετάβαση να ήταν ομαλή. 
Και αν δεν το έχετε κάνει, ποτέ δεν είναι αργά. 
Απλά δώστε στο λαό σας ελπίδα που μπορούν να προσδοκούν. 

Θα μπορούσατε να ανακτήσετε την υπερηφάνεια και την κυριαρχία της χώρας σας - μιας χώρας και ενός λαού που είναι το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού με περισσότερους του ενός τρόπους.
-Γιατί νομίζετε ότι είστε τόσο σημαντικός, που ο ακλόνητος εγωκεντρισμός σας κατατάσσεται υψηλότερα από την ευημερία και την ανόρθωση των ανθρώπων που αγαπούν τη χώρα τους και που σας εξέλεξαν, πιστεύοντας σε σας; 
- Γιατί προδίδετε το λαό σας, κύριε Τσίπρα;

-Πού είναι η αγάπη σας για τη χώρα σας, για τους συμπατριώτες σας που σας έχουν δώσει εντολή να τους οδηγήσετε έξω από τη δύσκολη κατάστασή τους; Απλά σκεφτείτε για μια στιγμή τι θα μπορούσε η αγάπη να κάνει γι’ αυτούς και για τη δική σας Ειρήνη της Ψυχής.

-Μήπως αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις πίσω από τα καρτέλ του χρήματος σας απειλούν; Την οικογένειά σας;
- Εάν δεν υπακούσετε, ίσως να «χαθείτε» (may be ‘wasted’), στην ορολογία των δυτικών μυστικών υπηρεσιών. Έχει συμβεί πριν και συνεχίζει να συμβαίνει. 
Ως πολιτικός άνδρας, βγείτε μπροστά και μιλήστε στον Κόσμο, καθώς σώζετε την Ελλάδα.

Προς το λαό της Ελλάδας
-Γιατί δέχεστε αυτή την ταπείνωση, αυτή την προδοσία, αυτό το σφετερισμό των πόρων σας, τη ληστεία του κοινωνικού σας κεφαλαίου - της όμορφης χώρας σας - την καταστροφή και την ταπείνωση του πλούσιου πολιτισμού, της φιλοσοφίας, των μαθηματικών που δημιούργησαν οι πρόγονοί σας και που έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο;

- Γιατί επιτρέπετε το έγκλημα αυτό να διαπράττεται πάνω σας - και πάνω στα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας;

-Το κολοσσιαίο αυτό έγκλημα θα θέσει σε κίνδυνο τις μελλοντικές γενιές.

-Βγείτε από αυτό το ζουρλομανδύα χρέους και δυστυχίας, αθετήστε το παράνομο χρέος σας, επαναφέρετε το δικό σας νόμισμα, τη δραχμή, και ξεκινήστε ξανά ως νέα κυρίαρχη χώρα. Περισσότεροι από τη μισή υφήλιο είναι αλληλέγγυοι μαζί σας. Ακόμη και στη Δύση. Πολλές χώρες θα ήθελαν να υποστηρίξουν εσάς, την Ελλάδα. Η γροθιά της διαβολικής δυτικής Αδελφότητας στο λαιμό τους τους εμποδίζει να το κάνουν. Στην Ανατολή, δεν υπάρχει φόβος. Θα σταθούν δίπλα σας. Η Ανατολή είναι το μέλλον. Συνειδητοποιήστε: Η Ανατολή Είναι Το Μέλλον.
Η τεράστιας ευρηματικότητας "Οικονομία για την Ειρήνη" του Προέδρου Mr. Xi Jinping, η OBORΜία Ζώνη Ένας δρόμος (One Belt One Road), που ονομάζεται τώρα και Belt and Road InitiativeBRI , είναι η απάντηση της Κίνας στην οικονομική κατάρρευση του δυτικού κόσμου από την απληστία και την επιθετικότητα.

Είναι η μεγαλύτερη οικονομική πλατφόρμα στον κόσμο, η οποία περιλαμβάνει ήδη περισσότερες από δώδεκα χώρες, περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού του πλανήτη και τουλάχιστον το ένα τρίτο του παγκόσμιου ΑΕΠ. Το BRI προωθεί την οικονομική ανάπτυξη, τις μεταφορές, τις υποδομές, την ενέργεια, την εκπαίδευση και την έρευνα - σε διαστάσεις που δεν έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν.

Η ιδέα είναι να συνδεθούν όλα τα έθνη και οι λαοί από το Βλαδιβοστόκ στη Λισαβόνα και από τη Σαγκάη στο Αμβούργο. Όλοι προσκαλούνται, δεν αναγκάζονται να ενταχθούν.

Ελλάδα - ανοίξτε το μυαλό σας, τα μάτια και τις καρδιές σας στο OBOR / BRI και θα δείτε ένα λαμπρό μέλλον, μια γρήγορη ανόρθωση από την τρέχουσα κατάστασή σας. 
Να είστε θαρραλέοι. Αρκετά πια!

(πηγή)

* Ο Peter Koenig είναι οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής. Είναι επίσης ένας πρώην υπάλληλος της Παγκόσμιας Τράπεζας και εργάστηκε εκτενώς σε όλο τον κόσμο στους τομείς του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων. Γράφει τακτικά για το Global Research, ICH, RT, Sputnik, PressTV, CounterPunch, Telesur, The Vineyard of The Saker Blog, The 4th Media (China) και άλλους δικτυακούς τόπους. Είναι ο συγγραφέας του Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed , μυθιστόρημα που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και στην εμπειρία 30 χρόνων στην Παγκόσμια Τράπεζα σε όλο τον κόσμο. Είναι, επίσης, συν-συγγραφέας του βιβλίου The World Order and Revolution! – Essays from the Resistance.

Μετάφραση Μαρία Σεφέρου