ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Οι Τόμσεν, Λαγκάρντ, Μέρκελ και Σόιμπλε αποδεικνύουν ότι το Σύμπαν είναι... μια ιστορία πετρωμάτων


Η Φρουρά των Φόρων

Του Στάθη Σταυρόπουλου

Το 2060 θα υπάρχει ΔΝΤ;

Τέτοια μωρία; Τέτοια γελοιότης;

Κι αυτοί οι αφιλοσόφητοι ηλίθιοι κυβερνούν τον κόσμο! Και πιάνουμε κουβέντα στα σοβαρά με τέτοιους τριμάλακες; Και γινόμαστε συνένοχοι στα εγκλήματά τους, όταν αρπάζουν του φτωχού τ’ αρνί και σφάζουν της χήρας το παιδί;

Την αστρική ημερομηνία ΑΝΧ2060 ακόμα και το «Εντερπράιζ» του Σταρ Τρεκ θα έχει διακτινιστεί στην τέταρτη διάσταση του αρχέγονου ερωτήματος: Ποιος είναι ο άνθρωπος; Γιατί υπάρχει;

Είναι απογοητευτικό, αλλά, για την ώρα τουλάχιστον, περιπτώσεις όπως ο κ. Τόμσεν, η κυρία Λαγκάρντ, η κυρία Μέρκελ, το γκόλουμ Σόιμπλε κι άλλοι συναφείς αποδεικνύουν ότι το Σύμπαν είναι μια απλή ιστορία πετρωμάτων.

Επί των οποίων διάφοροι ιοί, μικρόβια και παράσιτα διανύουν μια διαδρομή ολίγων δευτερολέπτων νομίζοντας ότι είναι θεοί ή αθάνατοι θνητοί. Και αυτών των τύπων ακολουθώντας τις διαταγές οι παρ’ ημίν ανάξιοι κόβουν τα επιδόματα των εξαθλιωμένων για να προσποριστούν το συγκλονιστικό ποσό των 8,8 εκατομμυρίων για το έτος 2018, να το προσθέσουν στα δισεκατομμύρια του ίδιου έτους που συγκεντρώνουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, προκειμένου να τα προσφέρουμε στους σταυρωτήδες έως το… σωτήριον έτος 2060!

Κόβονται γλίσχρα επιδόματα όπως εκείνο για τα παιδιά που στερούνται πατρικού ενδιαφέροντος, όπως εκείνο της απόλυτης ένδειας, για να φθάσουν ως το 2060 οκτώ-κόμμα-οκτώ εκατομμύρια ευρώ και μαζί τους η ανθρωπότης υπό την κυριαρχία των Σαλαμανδρών. 

«Αν αυτό είναι ο άνθρωπος», όπως έγραφε ο Πρίμο Λέβι, τότε έχουμε ξαναπάρει τον δρόμο για τα Βερντέν και τα Άουσβιτς.

Πρόκειται για την εποχή των Γελοίων – με κίνδυνο αυτή να είναι η τελευταία εποχή της ανθρωπότητας, διότι η Βλακεία που την καθορίζει είναι πεισιθανάτια εν σχέσει με κάθε ζώντα οργανισμό.

Φρουρά ως τώρα στην Ακρόπολη των Αθηνών είχαν ανεβάσει οι Σπαρτιάτες, οι Μακεδόνες και οι Οθωμανοί (με τους Ενετούς να μετατρέπουν τον Παρθενώνα σε ωραία ερείπια). Στα δε νεότερα χρόνια, οι Γερμανοί του Χίτλερ και οι Αγγλοι του Σκόμπυ. Τώρα, ως φαίνεται, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανεβάσει επίσης Φρουρά στην Ακρόπολη, τη Φρουρά των Φόρων.

Τη σχέση μας με αυτήν τη Φρουρά διατύπωσε καλύτερα όλων ο κ. Παππάς όταν καλούσε τη Ν.Δ. να φορέσει «τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος» μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διαπραγματευθούν, από κοινού με τη Φρουρά, για το χρέος, τις δόσεις, τα μέτρα κι όλα εκείνα που κάνουν τον βίο των ανθρώπων αβίωτο, όσον κι αν το χρέος που τους φόρτωσαν γίνει βιώσιμο.

Τσίπρα, αν εσένα σου έβγαζαν το σπίτι σε πλειστηριασμό, τι θα έκανες; Θα φόραγες γραβάτα για να πας να κλάψεις στο μνημείο των Ηρώων στην Καισαριανή;

Εσύ, κυρ Φλαμπουράρη, αν το μόνο σου εισόδημα ήταν η σύνταξή σου (έτσι όπως την κάνατε), θα μπορούσες να ζήσεις; 
Εσύ, Νίκο Φίλη, που σε μάρανε το αν υπήρξε ή όχι «κρυφό σχολειό», με το νέο παιδομάζωμα που γίνεται στη χώρα αισθάνεσαι καλά; 
Μισό εκατομμύριο Ελληνόπουλα έχουν αποδημήσει μακριά στην ξένη κι εσύ, όπως ο κ. Γαβρόγλου και οι υπόλοιποι νεοφιλελεύθεροι, κόπτεσαι πώς θα βγάλεις την Ιστορία απ’ τα σχολεία και πώς θα τα αποψιλώσεις από τα ανθρωπιστικά γράμματα; Γιατί; Για να ’χει ευέλικτους ραγιάδες και αναλώσιμους είλωτες ο κλώνος του Τόμσεν το 2060;

Φάγατε μιαν ακόμα καρπαζιά στο Γιούρογκρουπ. Κι όμως ομιλείτε ακόμα με την ίδια ρητορική. Και θα ομιλείτε λέγοντας το ίδιο παραμύθι, ώσπου να σας φάει ο Πολύφημος – όχι, βεβαίως, τελευταίους! Θα φάει και πολλούς άλλους, μετά από σας. Για τα επόμενα 99 χρόνια. 

Ποιο 2060; – εσείς υποθηκεύσατε τη χώρα έως το 2105 μ.Χ., το 2060 του Τόμσεν μας μάρανε;

Όμως, ας μείνουμε στο 2017 (για να γελάνε λιγότερο μαζί μας οι θεοί). Με όσα έχετε κάνει έως τώρα από το Δημοψήφισμα κι ύστερα, αφήσατε την Ελλάδα κλεισμένη στη Βαστίλη και οδηγήσατε την Αριστερά στην Γκιλοτίνα. Την αφοπλίσατε για τα επόμενα πολλά χρόνια, εκτός κι αν από κάπου φανεί να έρχεται επιτέλους ο Γκρουσύ. 

Εσείς θα παρέλθετε. Μπορεί να μη σας κατασχέσουν τα σπίτια, όπως εκείνα των κοινών θνητών που κατά εκατόμβες θυσιάζετε, αλλά στα κονάκια που θα κατοικείτε, κάθε νύχτα θα τρέμουν απ’ τον φόβο των Καλών Κυράδων οι Λάρητες και ούτε για μια μέρα δεν θα διαβεί το κατώφλι τους η Εστία.

Δεν είναι χριστιανικοί οι παλιοί θεοί, δεν τα συγχωρούν όλα…

*Πηγή: enikos.gr