ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Ωμή και απροκάλυπτη επέμβαση του Αμερικανού πρέσβη Geoff Pyatt στην Αθήνα


Νέος Πιουροφόυ ο αμερικανός πρέσβης. Ζητάει μια Ελλάδα οικονομική αποικία και αντιρωσικό προτεκτοράτο. Ακολουθεί δουλοπρεπώς η κυβέρνηση.
Εποχές Πιουριφόυ από τον αμερικανό πρέσβη απέναντι σε μια δουλοπρεπή κυβέρνηση

Εποχές πολύ χειρότερες και πολύ πιο εξευτελιστικές για την χώρα μας από εκείνες του Πιουριφόυ αναβιώνουν οι ωμές και απροκάλυπτες επεμβάσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Geoff Pyatt, στα εσωτερικά, τις επιλογές και την πορεία της χώρας μας.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ, μετά και τους ύμνους στην κυβέρνηση Τσίπρα από το Βήμα της περασμένης Κυριακής και ενθαρρυμένος από την ξεδιάντροπα δουλοπρεπή στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ζήτησε ως επικυρίαρχος, με ομιλία του σε Συνέδριο για την ενέργεια, να ξεπουλήσει η χώρα μας ό,τι της έχει απομείνει δημόσιο και να παραχωρήσει “γη και ύδωρ” στο ξένο πολυεθνικό κεφάλαιο στο όνομα, τάχα, των επενδύσεων, ενώ την ίδια ώρα παρενέβαινε ως “ατζέντης” για την μακάβρια εκποίηση της υπερκερδοφόρας Εθνικής Ασφαλιστικής σε αμερικανική εταιρεία.

Ακόμα χειρότερα, ο αμερικανός πρέσβης, συνεχίζοντας τη λογική του πραξικοπηματικού Meidan της Ουκρανίας, στο οποίο ο ίδιος, ως πρέσβης τότε των ΗΠΑ στο Κίεβο, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, απαίτησε επιδεικτικά να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη μεταφοράς ρώσικου φυσικού αερίου από την χώρα μας, στο πλαίσιο μιας αντιρωσικής πολιτικής εκ μέρους της Ελλάδας, εντελώς ασύμφορης για τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία αντί να αντιδράσουν στις προκλητικές επεμβάσεις του αμερικανού πρέσβη, οι οποίες είναι εντελώς ασύμβατες με τον ρόλο του, τήρησαν ένοχη σιγή ιχθύος, ενώ στην πράξη ακολουθούν κατά γράμμα τις προσβλητικές και καταστροφικές υποδείξεις του.

Άλλωστε, η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν εκείνη η οποία, με αυτουργούς και συνεργούς εξωνυμένους “αρμόδιους” υπουργούς, πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων την διακρατική συμφωνία Λαφαζάνη – Novac για την κατασκευή στη χώρα μας αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο, βλάπτοντας καίρια τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας και τις ελληνορωσικές σχέσεις, που οφείλαμε να αναβαθμίσουμε σε ελληνορωσική στρατηγική συνεργασία.
Η κυβέρνηση Τσίπρα των δύο καταστροφικών μνημονίων δεν έχει κανένα δικαίωμα να εξευτελίζει και να ταπεινώνει την χώρα και να μετατρέπει την Ελλάδα σε άβουλο πιόνι, σε προτεκτοράτο και αθλιέστατη αποικία από τη μία της Γερμανίας στο πλαίσιο της ευρωζώνης και από την άλλη των ΗΠΑ και των γεωπολιτικών και ενεργειακών σχεδιασμών τους.
Γρήγορα ο ελληνικός λαός θα διώξει νύχτα τις κυβερνήσεις της ντροπής της εξαθλίωσης, και της εθνικής ταπείνωσης και θα ανοίξει το δρόμο για μια Ελλάδα χωρίς νέους Πιουριφόϋ, χωρίς Γερμανική κατοχή, χωρίς ευρώ και τον ολοκληρωτισμό της ΕΕ, χωρίς μνημόνια και λιτότητα. Για μια Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δημοκρατική, παραγωγική, προοδευτική.

Ζ.Τ

Παραθέτουμε ρεπορτάζ με τις απαράδεκτες δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoff Pyatt.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα περνά σε νέα φάση, κατά την οποία μπορεί να χτίσει πάνω στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν και συνεχίζονται, εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε συνέδριο για τις επενδυτικές ευκαιρίες και προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας.

Όπως είπε, το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στην προσέλκυση επενδύσεων κυρίως στην ενέργεια.

«Είναι θέμα της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να κάνει αλλαγές που θα δείξουν ότι η Ελλάδα είναι καλό μέρος για επενδύσεις» ανέφερε ο πρέσβης για να προσθέσει, απαντώντας σε ερώτηση, ότι στον τομέα της ενέργειας στην περιοχή υπάρχουν πολλές εξελίξεις σε ομόκεντρους κύκλους που ξεκινούν από τη χώρα μας.

Ζήτησε να προχωρήσουν ιδιωτικοποιήσεις που καθυστερούν και ανήγγειλε επίσης ότι τον προσεχή Ιούνιο θα παραστεί μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη, όπου θα επαναλάβει την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή, επανέλαβε την πάγια αμερικανική στρατηγική υπέρ της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και της διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού με ενέργεια.

Τάχθηκε υπέρ της προώθησης των αγωγών ΤΑΡ, του ελληνοβουλγαρικού, των νέων εγκαταστάσεων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα και την Αλεξανδρούπολη και του κάθετου αγωγού που θα συνδέει τα συστήματα φυσικού αερίου από την Ελλάδα ως την Ουκρανία.

Τόνισε, ωστόσο, ότι οι υποδομές αυτές δεν θα πρέπει να μεταφέρουν ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά θα αλλάξουν την εξίσωση και δεν θα επιτρέπουν στη Ρωσία να χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο.

Επανέλαβε δε την αντίθεση των ΗΠΑ στον αγωγό North Stream 2, αλλά και τον ελληνοϊταλικό (ITGI) που δεν εξυπηρετούν όπως είπε τα ευρωπαϊκά και ελληνικά συμφέροντα.

Ο κ. Πάιατ ανέφερε ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας στη χώρα μας (ο ΤΑΡ, ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου), καθώς η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα της γεωγραφικής της θέσης που συνδέει την Ασία και την Ανατολική Μεσόγειο με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Τέλος, επανέλαβε την υποστήριξή του για την εταιρία αμερικανικών συμφερόντων που διεκδικεί την Εθνική Ασφαλιστική αναφέροντας ότι αν επιλεγεί θα φέρει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια επενδύσεων και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Κριτική, από λάθος θέσεις, στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, με αιχμή τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, άσκησαν στο ίδιο συνέδριο οι πρώην υπουργοί Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας αλλά δεν είπαν τίποτα για τις ωμές επεμβάσεις του νέου Πιουριφόυ.

πηγή