ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Η Ελλάδα από ημιανεξάρτητη χώρα έγινε προτεκτοράτο!

OLE, OLE!!! Τα καταφέραμε!
Β' μέρος από το άρθρο "Το Τάμα του Χρέους" του Στάθη Σταυρόπουλου
Η Ελλάδα στη νεότερη εποχή ήταν ένα ημιανεξάρτητο κράτος – ένα κράτος υπό καθεστώς εξάρτησης, από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ κυρίως. 
Απ’ όταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πέρασε το 2010 τη χώρα κάτω από τα Καυδιανά Δίκρανα του Μνημονίου (των Μνημονίων, όπως απεδείχθη) η Ελλάδα έπαψε να είναι ημιανεξάρτητη και περιήλθε σε καθεστώς εξάρτησης, σε καθεστώς Εντολής – αυτήν τη φορά από τη Γερμανία κυρίως, με προκάλυμμα την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στη διάρκεια μιας επταετίας, εξίσου επάρατης με τη χουντική, η οικονομικήπολιτική και κοινωνική καταστροφή που υπέστη η χώρα είναι προφανής, αλλά πιο προφανής θα έπρεπε να είναι η πολιτειακή καταστροφή.

Μέσα σε εφτά χρόνια το πολίτευμα από τον εκφυλισμό πέρασε στη μετάλλαξη: 

η Ελλάδα από ημιανεξάρτητη χώρα έγινε προτεκτοράτο. 

Αυτό της συνέβη μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον, όπου η παλινόρθωση της αποικιοκρατίας ονομάζεται παγκοσμιοποίηση. Για παράδειγμα, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Μακρόν επιθεώρησε προ ημερών τα Γαλλικά Στρατεύματα στο Μάλι – όπου, βεβαίως, η Γαλλία διεξάγει… «αντιτρομοκρατικό» αγώνα και όχι νεοαποικιακό.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον που επιστρέφει σε Ζώνες Επιρροής (όπως η Γερμανία στην Κροατία, την Ουκρανία, τις Βαλτικές Χώρες και αλλού) η Ελλάδα μετατρέπεται και αυτή σε «Ζωτικό Χώρο», υπό τη μορφή Προτεκτοράτου.


Γιατί Προτεκτοράτο; 

1. Η Ελλάδα δεν διαθέτει Σύνταγμα, διαθέτει Μνημόνιο. 
2. Η Ελλάδα δεν διαθέτει Πρωθυπουργό, διαθέτει Τοποτηρητή.  
3. Προσέτι διαθέτει και Γκαουλάιτερ, δηλαδή Επόπτες του ΔΝΤ και της Κομισιόν, οίτινες θα ελέγχουν την εφαρμογή και τα αποτελέσματα των μέτρων (αυτό το τελευταίο είναι αποκλειστικό κατόρθωμα του Τσίπρα).  
4. Η Διάκριση των Εξουσιών γίνεται όλο και πιο θολή (όπως όταν ένας υπουργός κι όχι ένας δικαστής μπορεί να αποφαίνεται για το σύννομο οικονομικών δραστηριοτήτων) . 
5. Η Ελλάδα διαθέτει Βουλή που, ανεξαρτήτως της σύνθεσής της, είναι υποχρεωμένη να ψηφίζει καθ’ υπαγόρευσιν (ούτως ειπείν, βρίσκεται υπό καθεστώς δικτατορίας), υπό το κράτος των Μνημονιακών προταγμάτων, εκβιασμών και απειλών.  
6. Η Ελλάδα δεν διαθέτει Ασυλία της Δημόσιας Περιουσίας, αντιθέτως την έχει εκχωρήσει για 99 έτη (ως άλλη Αποικία) σε εξωχώριες δυνάμεις. Επιπροσθέτως η Ελλάδα δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την ιδιωτική περιουσία – στο εγγύς μέλλον οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αποδεκατίσουν (πιθανόν και δέκα στους δέκα) όλους τους αδύναμους μικροϊδιοκτήτες, οι περισσότεροι από τους οποίους, ενώ δεν φταίνε για την κρίση, είναι εκείνοι που κυρίως την πληρώνουν. Παντοιοτρόπως.
Η πολιτειακή αποσάθρωση διευκολύνει την κοινωνική διάλυση και την πολιτική απίσχναση της πατρίδας. Πού ξανακούστηκε προνομοθέτηση; Πότε άλλοτε σοφίσματα, όπως τα παράλληλα μέτρα ή τα αντίμετρα, υποκατέστησαν το «τι χρη δραν» (σ.σ: τι να κάνουμε;) της πολιτικής;

Η Ελλάδα μπήκε σε μια πορεία οι προδιαγραφές της οποίας μπορούν να ανατραπούν μόνον από τον ίδιον τον λαό, όταν «η σωτηρία της πατρίδας» επικρατήσει ως «υπέρτατος νόμος». 


Το καθεστώς του Προτεκτοράτου έχει ήδη διαμορφώσει (και αυτό για τους Δυνάστες-Δανειστές υπήρξε ύψιστη προτεραιότητα) το εργασιακό περιβάλλον μέσα στο oποίο θα επισυμβεί η περιώνυμη Ανάπτυξη. Μισθοί της δεκάρας και ασφάλιση της πεντάρας. Πλούτος για τα τζάκια (και τα νέα Συριζαίικα μορφώματα), φτώχεια σε βαθμό κακουργήματος για όλο και περισσότερους πολίτες, οικογένειες, τάξεις.

Η Ευρώπη ιδιωτικοποιείται επί δεκαετίες. Τα αποτελέσματα γνωστά. Δημιουργήθηκε ένα τέρας. Που με τη σειρά του δημιουργεί τέρατα και τερατάκια παντού. Με τη σειρά της, η ιδιωτικοποίηση της Ελλάδας τώρα ολοκληρώνεται.

Πλην όμως, όλα αυτά η κυβέρνηση Τσίπρα τα αντιμετωπίζει με το τελευταίο σόφισμα που της απέμεινε. Το σόφισμα της διευθέτησης του χρέους. Σχεδόν με θρησκοληπτικό τρόπο η κυβέρνηση της Αριστεράς που Γονάτισε προβάλλει όχι το κούρεμα, αλλά τη διευθέτηση του χρέους ως πανάκεια για πάσα νόσον. 

Μόνον που, επειδή όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει «διευθέτηση του χρέους», αυτήν τη φορά δεν πρόκειται περί αυταπάτης, αλλά περί απάτης. Είτε τώρα, είτε το 2018, το χρέος πρόκειται να διευθετηθεί εις τρόπον ώστε το Προτεκτοράτο να είναι παραγωγικό με τον λαό να φυτοζωεί

Δεν έγιναν όσα έγιναν για πλάκα. Ο γάιδαρος πρέπει να τρώει όσο χρειάζεται για να μην ψοφήσει, αλλά για να δουλεύει και να παράγει. Ε, τώρα, αν συνεχίσουμε να μετράμε και ορισμένες απώλειες, αυτές θα είναι «απώλειες παράπλευρες» και λελογισμένες…
*Πηγή: enikos.gr