ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Οι αιματηρές "αριστερές" αλχημείες του "κομμουνιστή" Κατρούγκαλου

Καμία σχέση ασφαλιστικών εισφορών με τις συντάξεις!
Μούγκα για το έγκλημα ο διακοσμητικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος... Μούγκα σύσσωμη η μνημονιακή "αντιπολίτευση"... Μούγκα τα μνημονιακά ΜΜΕ...

Όσοι απορούν και εξίστανται περί του τι είναι αυτές οι διαβόητες "προσωπικές διαφορές", που βάφτισε ο "κομμουνιστής" Κατρούγκαλος τις νέες αντισυνταγματικές μνημονιακές περικοπές των ήδη αντισυνταγματικώς κατακρεουργημένων συντάξεων, ίσως μπορέσουν να καταλάβουν το μέγεθος του εγκλήματος μελετώντας το εμπεριστατωμένο άρθρο του Κώστα Νικολάου* που ακολουθεί:

----------------------
Η ώρα της αλήθειας:
  • Κατά 45% πετσοκόβονται και οι μικρές συντάξεις!
  • Όλες οι συντάξεις (Κατρούγκαλου) και οι “προσωπικές διαφορές”
Ούτε καν χρόνο δεν διήρκεσαν τα χυδαία ψεύδη Κατρούγκαλου – Πετρόπουλου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι αλχημείες και τα τρικ κατέρρευσαν και το δήθεν αριστερό πρόσωπο του Τσίπρα έγινε ο εφιάλτης για 2,6 εκ. συνταξιούχους και όχι μόνο!!
Οι “προσωπικές διαφορές”, που υποτίθεται θα προστάτευαν τις καταβαλλόμενες συντάξεις, βγήκαν ήδη στο «σφυρί»!! Ούτε οι μικρές προστατεύονται, καθώς και αυτές… πετσοκόβονται κατά 45%!! 
Οι νέες περικοπές είναι τόσες όσες όλες μαζί οι προηγούμενες παράνομες περικοπές, προσθέτοντας και τις λεγόμενες “προσωπικές διαφορές”!!
Επί της ουσίας, ο Νόμος Κατρούγκαλου λειτουργεί ως «χωνευτήρι» των παράνομων περικοπών, συνεπώς, όλες οι συντάξεις πέφτουν κάτω από τα χαράτσια και ακόμα παρακάτω!! Απόδειξη είναι το ίδιο το Υπουργείο Eργασίας με τις εγκυκλίους που κυκλοφόρησε, και που καθορίζουν τις συντάξεις (βάσει του νέου Ν. 4387/2016) ως εξής:
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ – ( ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ)
Τίποτα δε θυμίζει ασφαλιστικό. 
Καμία σχέση ασφαλιστικών εισφορών με τις συντάξεις. 
Τα Κατώτατα Όρια σύνταξης που προστάτευαν τις χαμηλές συντάξεις καταργήθηκαν. Ενώ οι συντάξεις χηρείας … νύχτα του Βαρθολομαίου!!
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ – “ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ”
Στο εξής, οι συντάξεις (δολίως) διαχωρίζονται σε δυο επιμέρους ποσά. Την λεγόμενη «εθνική σύνταξη» 345,6 ευρώ εφόσον έχουν συμπληρωθεί 15 έτη ασφάλισης και 384 ευρώ τα 20 έτη, και επιπλέον 40 έτη διαμονή στην Ελλάδα. Και την υποτιθέμενη «ανταποδοτική» ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και το μέσο μισθό.
Συνεπώς:
Καταβαλλόμενες συντάξεις: Όλες οι συντάξεις (πλην ΟΓΑ και Τράπεζα Ελλάδας) οι οποίες καταβλήθηκαν έως τις 12/5/2016 αναπροσαρμόζονται με βάση τις νέες διατάξεις. Οι διαφορές που προκύπτουν μεταξύ παλαιών και αναπροσαρμοζόμενων συντάξεων ….«παραμένουν» … ως “προσωπική διαφορά”.
Προσωπικές διαφορές”: Είναι οι διαφορές μεταξύ του καθαρού προ φόρου ποσού της καταβαλλόμενης σύνταξης, (αφαιρουμένων των μνημονιακών παρακρατήσεων, της εισφοράς αλληλεγγύης και ασθένειας) και του καθαρού προ φόρου ποσού (αφαιρουμένων της εισφοράς αλληλεγγύης και ασθένειας) βάσει του νέου υπολογισμού. 
Παράδειγμα: Έστω μια σύνταξη των 1.543 ευρώ είχε παρακράτηση 341 ευρώ άρα καθαρά (προ φόρου) 1.202 ευρώ. Με τον νέο υπολογισμό μειώνεται στα 1.111 ευρώ, έχει 67 ευρώ (6%) παρακράτηση και καθαρό (προ φόρου) 1.044, ευρώ. Άρα (1.202 – 1.044) «προσωπική διαφορά» 158 ευρώ.
Νέες συντάξεις: Για αιτήσεις που υποβάλλονται από της 13/5/2016 έως 31/12/2018, γίνονται δυο υπολογισμοί. Ο ένας με τις ισχύουσες διατάξεις την 31/12/2014, και ο δεύτερος με τις νέες διατάξεις. Για το 2016, και εφόσον η διαφορά υπερβαίνει το 20%, το ήμισυ της διαφοράς καταβάλλεται ως “προσωπική διαφορά”. Για αιτήσεις του 2017, με τον ίδιο τρόπο, καταβάλλεται το 1/3 της διαφοράς και για το 2018 το 1/4 της διαφοράς.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Το λεγόμενο ανταποδοτικό μέρος «αντιστοιχεί» στο συντάξιμο μισθό, δηλαδή, το μέσο μισθό του συνόλου των αποδοχών από το 2002 έως το έτος συνταξιοδότησης, και τα έτη ασφάλισης, βάση των ποσοστών του παρακάτω πίνακα:

ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΠΙΝΑΚΕΣ
Παίρνουμε ως βάση τις συντάξεις του ΙΚΑ, που αποτελούν το ήμισυ των συντάξεων και εκφράζουν το μέσο όρο. Έχουν ως μεγαλύτερο συντάξιμο μισθό (παλαιοί ασφαλισμένοι) 2.375 ευρώ. Και ασφαλιστικές εισφορές 20% .

                                                        ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΕΙΣ
ΠΡΟΩΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ  (ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ)
Για συντάξεις γήρατος σε μικρότερα όρια ηλικίας (62 ετών αντί τα 67 έτη) απαιτείται και ασφαλιστικός δεσμός, τουλάχιστο 100 ημέρες ανά έτος τα 5 τελευταία έτη, σύνολο 500 ημέρεςΕίναι μειωμένες κατά 0,5% για κάθε μήνα που υπολείπεται, από τα προβλεπόμενα όρια για πλήρη σύνταξη. Δηλαδή, για ένα έτος 6% και 30% για τα 5 έτη.
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Σε περίπτωση ασφαλισμένων που κατέβαλαν μεγαλύτερες (για τον κλάδο σύνταξης) του 20% ασφαλιστικές εισφορές, (όπως οι ασφαλισμένοι των ΔΕΚΟ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ, έως 26% αντί για 20, ή των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων κατά 3,6%) προσαυξάνεται επιπλέον. Δηλαδή, το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης, για κάθε έτος που έχει καταβληθεί επιπλέον εισφορά, θα υπολογίζεται με ετήσιο συντελεστή αναπλήρωσης 0,075% για κάθε μια ποσοστιαία μονάδα επιπλέον εισφοράς. Δηλαδή, έστω για 5% επιπλέον εισφορές (5 x 0,075) 0,375% για κάθε έτος.
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ – ΘΑΝΑΤΟΥ
Συντάξεις αναπηρίας: Για ποσοστό 80% και άνω, χορηγείται ολόκληρο το ποσό που αναλογεί. Ενώ για ποσοστό 67% έως 79,99 χορηγείται το 75% αυτής, και για ποσοστό 50% έως 66,99, χορηγείται το 50% της σύνταξης.
Συντάξεις χηρείας: Στο εξήςγια τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης, θεσπίζεται (για τον επιζώντα σύζυγο) όριο ηλικίας τα 55 έτη. Για μικρότερες ηλικίες χορηγείται μόνο για 3 έτη και καταργείται. Το ποσό που χορηγείται είναι το 50% της σύνταξης που αναλογεί:
ΜΗΤΕΡΕΣ  ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ (ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ)
Σοβαρό πλήγμα ιδιαίτερα για τις μητέρες, που συνταξιοδοτήθηκαν με ανήλικο τέκνο. Με την κατάργηση της ασφαλιστικής δικλίδας των Κατωτάτων Ορίων, οι συντάξεις αυτές, πέφτουν τόσο, που οι “προσωπικές διαφορές” ξεπερνούν το 40%!!

Σημειωτέον, οι πολύ μικρές συντάξεις (που χτυπιούνται ανηλεώς) αποτελούν και την μεγάλη πλειοψηφία. Το 56% των συντάξεων του ΙΚΑ συνυπολογίζονταν (άμεσα ή έμμεσα) με τα Κατώτατα Όρια σύνταξης. Οι συντάξεις αναπηρίας – θανάτου ανέρχονται στο 40% του συνόλου. Και, από τις νέες συντάξεις του ΙΚΑ, το 48,17% αναπηρίας και 29,08% θανάτου, είχαν λιγότερα από τα 15 έτη ασφάλισης.
ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Για κάθε χρόνο που υπολείπεται των 40 ετών διαμονής στην Ελλάδα, μεταξύ του 15ου έτος ηλικίας και του έτους συνταξιοδότησης, το ποσό της «εθνικής σύνταξης» μειώνεται κατά 1/40. Συνεπώς:


ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ
Οι περικοπές είναι αναίτιες και χωρίς λόγο. Μόνο από την κακοπληρωμένη και αδήλωτη εργασία… χάνονται ετησίως… περί τα 10δις ευρώ ασφαλιστικές εισφορές!! Χωρίς να προσθέσουμε τις οφειλές του κράτους σε αυτά (120δις αποθεματικά – 20δις PSI – 25δις οφειλές δημόσιου, εργοδοτών, ιδιωτών)… σύνολο τα 165δις ευρώ!!
Η ανεργία που επικαλούνται είναι αποτέλεσμα και όχι η αιτία. Είναι η εργασιακή ζούγκλα με τους καθηλωμένους μισθούς και οι πολλαπλοί φόροι που «ροκανίζουν» την αγοραστική δύναμη. Κλείνουν οι μικρές επιχειρήσεις και η ανεργία καλπάζει.
Τη λύση, θα την φέρει η ανάταση, η παραγωγική ανασυγκρότηση, η αποκατάσταση της μισθωτής εργασίας και όχι η υποταγή. Χρειάζεται, όμως, αρετή και τόλμη!!
************
*Ο Νικολάου Κώστας  είναι Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ και  τ. Δ.Σ. Επικουρικού ταμείου & ΤΔΕ ΙΚΑ ΤΕΑΜ