ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Δέσμιοι της σατανικής διεθνούς μπίζνας του δανείζειν και δανείζεσθαι

 

Και την αποκαλώ "σατανική" επειδή ο θεός της απατηλής και εθνοκτόνου αυτής μπίζνας δεν είναι άλλος από το θεό του χρήματος, τον Μαμμωνά, που είναι το επίσημο όνομα του Σατανά.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν, και όσων η καρδιά δεν έχει πετρώσει κλαίνε γιατί δεν υπάρχει ελπίδα...

Η τρΕλλάς κατηγορήθηκε και διασύρθηκε διεθνώς ότι τις προηγούμενες δεκαετίες υπερδανειζόταν, δηλαδή την δάνειζαν πακτωλό χρήματος οι λεγόμενες "αγορές" - χρήμα που οι ίδιες παράγουν διακινώντας αέρα κοπανιστό, αγγλιστί 
"out of thin air".

Και οι παμπόνηρες αγορές - διάβαζε οι διεθνείς τοκογλύφοι - τη δάνειζαν εν γνώσει τους ότι θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου που η τρΕλλάς των προδοτικών και πανηλίθιων κυβερνήσεων δεν θα μπορούσε να τα αποπληρώσει.  Το ρίσκο αυτό, βέβαια, δεν τους φόβιζε, διότι αφ' ενός με τα δανεικά αυτά η τρΕλλάς αγόραζε τα βιομηχανικά προϊόντα των ισχυρών που διαπλέκονται με τις "αγορές" - μεταξύ των οποίων και εξοπλισμούς δεύτερης και τρίτης γενιάς, γερμένα υποβρύχια, άχρηστα ελικόπτερα και δε συμμαζεύεται, αφ' ετέρου διότι όταν θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου, η ημέρα της κρίσεως δηλαδή, θα έβαζαν στο χέρι ό,τι έχει και δεν έχει στην ιδιοκτησία της η τρΕλλάς.

Έτσι, με το χρήμα το παραχθέν "out of thin air" οι τοκογλύφοι-δανειστές θα αποκτούσαν αντί πινακίου φακής λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, νερό, ακίνητα φιλέτα και άλλα άκρως ελκυστικά περιουσιακά στοιχεία της τρΕλλάδας.

Η προετοιμασία είχε γίνει προσεκτικά μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και, χάρη στη "δημοκρατία" που τρέχει από τα ελληνικά μπατζάκια μας,  οι κατάλληλοι (υπ)άνθρωποι-προδότες που θα τοποθετούνταν σε κυβερνητικές θέσεις κλειδιά είχαν επιλεγεί και ετοιμαστεί από καιρό. 

Μια αποφράδα μέρα, λοιπόν, που οι "αγορές" (τοκογλύφοι) αποφάσισαν ότι είχε επέλθει το πλήρωμα του χρόνου για να εφορμήσουν ως γύπες στο λαχταριστό ελληνικό ψητό, ήχησαν συντονισμένα οι καραμούζες των διεθνών οίκων αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της τρΕλλάδας, και η μία μετά την άλλη αποδύθηκαν σε αγώνα δρόμου υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας, φτάνοντας στο σημείο τα ομόλογά της να θεωρούνται σκουπίδια.

Τη μακάβρια για τον αφιονισμένο λαό της τρΕλλάδας συνέχεια τη γνωρίζετε, όπως επίσης και τους πρωταγωνιστές της συμφοράς μας, για να μην επαναλαμβάνω γνωστά και χιλιοειπωμένα πράγματα και σας κουράζω.

Αφού, λοιπόν, σύντροφοι στην απόγνωση, οι αγορές-τοκογλύφοι μας έκλεισαν κατάμουτρα τις πόρτες του δανεισμού, οι άσπονδοι φίλοι και εταίροι μας, που από χρόνια ετοίμαζαν μετά βουλιμίας τις κουτάλες για να μπουκάρουν και να μας "διασώσουν" τάχα από τη χρεοκοπία, μας έριξαν πακτωλό καινούργιων δανεικών με χαμηλά επιτόκια ώστε να αποπληρώνουμε τις δόσεις των παλιών δανεικών  με τα καινούργια. 

Έτσι το χρέος μας όχι μόνο θα ανακυκλωνόταν αλλά και περαιτέρω να διογκωνόταν, ενώ ο ελληνικός λαός θα αλυσοδενόταν σε αιώνια υποτέλεια και θα φτωχοποιούνταν με τα δολοφονικά μνημόνια "σωτηρίας", αλλά και οι σωτήρες μας θα οικειοποιούνταν αντί πινακίου φακής, μέσω των απατηλών "αποκρατικοποιήσεων", όλα τα χρυσαφικά και τα ασημικά της εκπορνευθείσας από τους διεφθαρμένους ηγετίσκους της και την σάπια και άπατρι οικονομική ολιγαρχία της  τρΕλλάδας.

Τα πράγματα κύλησαν ακριβώς όπως τα είχαν σχεδιάσει, και κακήν κακώς οι "δημοκρατικά", ελέω προπαγάνδας ΜΜΕ, εκλεγμένοι ηγετίσκοι της τελευταίας οκταετίας μας οδήγησαν στην αποφράδα ημέρα της 15ης Ιουνίου 2017, όπου το εφιαλτικό δίδυμο Τσίπρας-Τσακαλώτος, τα έδωσαν όλα χωρίς να πάρουν τίποτα, προς μεγάλην τέρψιν των "σωτήρων" μας. Αλληλούια!  

Η χαρά των εταίρων δεν μπορούσε να κρυφτεί, καθώς έτρεχαν τα σάλια τους από την όρεξη που τους είχε ανοίξει για να καταβροχθίσουν τους εναπομένοντες λαχταριστούς ελληνικούς μεζέδες. 

Στο πλαίσιο της ανείπωτης χαράς του βγήκε και ο Kλάους- καμία σχέση με τον δώρα φέροντα Santa Claus - μιλάμε για τον Κλάους Ρέγκλινγκ, ντε, τον επικεφαλής του σωτήριου ESM, να μας προειδοποιήσει ότι οι "αγορές"- τοκογλύφοι παρακολουθούν στενά τη διαγωγή της τρΕλλάδας - το αν δηλαδή θα υλοποιήσει τα σφαγιαστικά μέτρα που συμφώνησε στο Eurogroup - προβλέποντας συγχρόνως ότι οι φιλεύσπλαχνες αγορές θα της επέτρεπαν σύντομα να επιστρέψει στην ομαλότητα, δηλαδή στο αενάως ελευθέρως και βλακωδώς δανείζεσθαι!

Κι ενώ οι αφελείς και μισέλληνες συμπατριώτες μας καταριόντουσαν τον εαυτό τους για την κακιά συνήθεια που είχαμε ως λαός τις προηγούμενες δεκαετίες, δηλαδή να ζούμε με δανεικά καταναλώνοντας περισσότερα από αυτά που παράγουμε, και μάλιστα κάποιοι βολεμένοι ένιωθαν σαδιστική ικανοποίηση που τιμωρηθήκαμε σκληρά από τους καθωσπρέπει εταίρους-φίδια για να γίνουμε επιτέλους φυσιολογικό κράτος, ομολογώντας μάλιστα μεταξύ τους "καλά να πάθουμε", νάσου και οι αγορές-μαστρωποί σκάζουν μύτη, εκμαυλίζοντάς μας σε νέο ελεύθερο δανεισμό!

Κι εκεί που το καλό ΔΝΤ κρίνει και κατακρίνει το χρέος μας ως μη βιώσιμο, οι καλοί εταίροι μας στην Ευρώπη μας καλοπιάνουν για νέο δανεισμό.

Προφανώς τις αγορές (τοκογλύφους) τις έχει πιάσει ακράτητη φαγούρα για τοκισμό των δια της διακίνησης αέρα κοπανιστού (μέσω απατηλών χρηματοπιστωτικών εργαλείων, παραγώγων, στοιχημάτων, CDS, κλπ.) αποκτηθέντων κεφαλαίων τους και ψάχνουν για ηλίθιους πρόθυμους να τους φορτώσουν και νέα χρέη. 

Έτσι λοιπόν, αντί τα επώδυνα παθήματα να μας έχουν γίνει μαθήματα και να προσπαθήσουμε μέσα από τα ερείπια να ανοικοδομήσουμε την οικονομία μας με παραγωγικότητα και αυτάρκεια, νάσου ο διάβολος στη γωνία να μας δελεάζει να μπούμε ακόμη πιο βαθιά στο λούκι του χρέους.

Διότι, όπως λέει το διαβολοαξίωμα της κουλτούρας του χρέους, τα χρέη δεν είναι για να αποπληρώνονται αλλά για να συντηρούνται και να ανακυκλώνονται, μέχρις ότου να μην υπάρχει κράτος ελεύθερο στον πλανήτη και ο παγκόσμιος ηγεμόνας να κάνει πάρτι πάνω στα σκλαβωμένα έθνη, ώστε να εκπληρωθούν και οι... προφητείες. Ο νοών νοείτω...

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη για τη χαρά των τοκογλύφων, θα παραθέσω αποσπάσματα από την πρόσφατη συνέντευξη του Κλάους Ρέγκλινγκ, που δημοσιεύτηκε εδώ.
«...Πιστεύω ότι αργότερα εντός του έτους ή τον επόμενο χρόνο (η Ελλάδα) θα είναι πιθανό να επιστρέψει στις αγορές, αν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων συνεχιστεί με επιτυχία όπως έχει συμφωνηθεί. Κι αυτό γιατί οι αγορές παρακολουθούν πολύ προσεκτικά τι συμβαίνει με την ιδιοκτησία του προγράμματος, το αν η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει όσα έχουν συμφωνηθεί με το Γιούρογκρουπ και τον ΕSM.
Αν συμβεί αυτό τότε πιστεύω ότι είναι λογικό να στραφεί στις αγορές. Η εμπειρία μας από άλλες χώρες που ήταν σε πρόγραμμα, όπως Πορτογαλία, Ιρλανδία, και Κύπρος βγήκαν επίσης στις αγορές αρκετούς μήνες πριν το τέλος του προγράμματος. Είναι λογικό γιατί η χώρα θα πρέπει να δει πώς αντιδρούν οι αγορές. Δεν θα είναι καλό να περιμένει έως το τέλος του προγράμματος και να προχωρήσει εκείνη τη στιγμή". 
(...) Αυτή τη στιγμή είμαστε ευτυχείς με τις τελευταίες αποφάσεις που ελήφθησαν. Η πρόοδος είναι σημαντική, η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν ισχυρή.  
(...) Πιστεύω ότι όλα αυτά μαζί, και βασισμένα στην υπόθεση ότι οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αντίδραση των αγορών θα είναι θετική.
(...) Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι με το πακέτο που συμφωνήθηκε τους τελευταίους μήνες, ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο και τώρα θα εφαρμοστεί. Αυτό αποτελεί ισχυρό μήνυμα, ήταν η βάση για να δράσει το Eurogroup, να απελευθερώσει την επόμενη δόση. Πιστεύω ότι οι αγορές αυτό θα το δουν θετικά».
Διαβάστε τώρα απόσπασμα από τα πρωτόκολλα των κατασυκοφαντημένων σοφών -ονόματα δε λέμε... κάνει τζιζ-, που γράφτηκαν πριν από περίπου 120 χρόνια, για να καταλάβετε αν φταίει ο "φονιάς" και ποιοι είναι οι ηλίθιοι:
«Όλοι οι τροχοί του κυβερνητικού μηχανισμού εξαρτώνται από ένα ελατήριο που βρίσκεται στα χέρια μας. Και το ελατήριο αυτό είναι ο χρυσός. Η επιστήμη της πολιτικής οικονομίας μας δείχνει προ πολλού το ακατανίκητο γόητρο του χρυσού. 
(…)  Κάθε δάνειο αποδεικνύει την αδυναμία του Κράτους και τη μη κατανόηση των δικαιωμάτων αυτού. Τα δάνεια επικρέμανται ως η σπάθη του Δαμοκλέους επί της κεφαλής των κυβερνώντων, οι οποίοι αντί να λαμβάνουν ό,τι είναι αναγκαίο με πρόσκαιρη φορολογία από τους υπηκόους τους, έρχονται με τεταμένα τα χέρια να ζητούν ελεημοσύνη από τους τραπεζίτες μας. 
Τα εξωτερικά δάνεια είναι βδέλλες τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ν’ αποσπάσει κανείς από το σώμα του Κράτους, εάν δεν αποσπασθούν μόνες τους ή δεν τις απορρίψει ριζικά το ίδιο το κράτος.
Τα κράτη όμως δεν τις αποσπούν, αλλά εξακολουθούν να επιθέτους νέες βδέλλες στο σώμα τους, ούτως ώστε αμετακλήτως να καταστραφούν εξ αιτίας της εκούσιας αυτής αφαίμαξης. 
Πραγματικά, τι άλλο σημαίνει το δάνειο και ιδίως το εξωτερικό; Το δάνειο είναι η έκδοση τραπεζογραμματίων υπεχόντων υποχρέωση ορισμένου τόκου αναλόγως προς το ποσόν του δανεισθέντος κεφαλαίου. Εάν το δάνειο έχει τόκο 5%, τότε εντός είκοσι ετών το κράτος έχει πληρώσει χωρίς καμία ωφέλεια τόκο ίσο προς το δάνειο, εντός 40 ετών διπλάσιο, εντός 60 ετών τριπλάσιο ποσόν, και το χρέος παραμένει πάντα ανεξόφλητο.
Βλέπομε λοιπόν ότι το Κράτος, αντί να συλλέξει τα πλούτη του για τις ανάγκες του χωρίς να πληρώνει τόκους, αφαιρεί, υπό το πρόσχημα ατομικής φορολογίας, και τον τελευταίο οβολό των πτωχών φορολογούμενων για να εξοφλήσει τους πλούσιους εξωτερικούς δανειστές του. Όσο τα δάνεια παρέμεναν εσωτερικά, τα Κράτη δεν έκαναν τίποτε άλλο από του να μεταθέτουν το χρήμα από την τσέπη του φτωχού στα θησαυροφυλάκια του πλουσίου. 
Όταν όμως εξαγοράσαμε τα πρόσωπα που χρειάζονταν για να μεταφέρουν τα δάνεια επί εξωτερικού εδάφους, τότε όλα τα πλούτη των Κρατών διοχετεύθηκαν στα ταμεία μας και όλοι οι λαοί άρχισαν να καταβάλλουν εις εμάς φόρο υποτέλειας.
Εάν η επιπολαιότητα των κυβερνώντων σε ό,τι αφορά τις κρατικές υποθέσεις, εάν η διαφθορά των υπουργών ή η οικονομική άγνοια άλλων κυβερνητών επέβαλε στις χώρες τους τα φορτία χρεών που αδυνατούν να εξοφλήσουν στα ταμεία μας, πρέπει να γνωρίζετε ότι τούτο μας στοίχισε ακριβά και σε χρήμα και σε προσπάθειες. (…) Πόσο καταφανής είναι η έλλειψη κρίσης στους καθαρώς ζωώδεις εγκεφάλους των ηγετών! Δανείζονταν από μας εντόκως, χωρίς να σκέπτονται ότι θα χρειάζονταν ν’ αφαιρέσουν το χρήμα τούτο επιβαρυμένο με τους τόκους από τα θησαυροφυλάκια του κράτους για να μας εξοφλήσουν. 
Υπήρχε τίποτα το απλούστερο από του να λαμβάνουν το χρήμα που χρειάζονταν από τους φορολογούμενούς των; Τούτο αποδεικνύει την υπεροχή του πνεύματός μας, διότι κατορθώσαμε να τους παρουσιάσουμε την υπόθεση των δανείων με τέτοια μορφή, ώστε να διαβλέπουν εις αυτά κέρδη ακόμη και για τον εαυτό τους. 
(…) Όταν εκδίδουν κάποιο δάνειο τα κράτη, ανοίγουν εγγραφές για την αγορά των ομολόγων τους. Για να είναι αυτά προσιτά σε όλους, εκδίδουν ομόλογα αξίας από 100 μέχρι 1000 μονάδες. Συγχρόνως παρέχουν κάποιο όφελος στους πρώτους εγγραφόμενους. Την επομένη δημιουργείται τεχνητή ύψωση τιμών, διότι δήθεν όλος ο κόσμος ρίχνεται επ’ αυτών. Λίγες μέρες αργότερα τα ταμεία του κράτους είναι υπερπλήρη, λένε, και δεν ξέρουν πλέον πού να βάλουν το χρήμα (γιατί τότε το λαμβάνουν;) Η εγγραφή υπερβαίνει πλειστάκις το ποσό του δανείου. Τόση είναι η εμπιστοσύνη που έχει ο κόσμος στις κυβερνητικές συναλλαγές.
Όταν όμως παιχθεί η κωμωδία ευρίσκονται ενώπιον παθητικού, και μάλιστα παθητικού βαρύτατου. Για να πληρωθούν οι τόκοι πρέπει να καταφύγουν σε νέα δάνεια τα οποία δεν απορροφούν αλλά αυξάνουν τα πρώτα χρέη. Όταν η πίστωση εξαντληθεί, πρέπει με νέα δάνεια να καλυφθεί όχι το δάνειο αλλά μόνον οι τόκοι των δανείων. 
(…) Έρχεται κατόπιν ο καιρός των πληρωμών οι οποίες ελαττώνουν μόνο την πληρωμή των τόκων και δεν καλύπτουν τα δάνεια, και οι οποίες επιπλέον δεν εκτελούνται χωρίς τη συγκατάθεση των δανειστών. (…)» 
Περισσότερα για την οργανωμένη διεθνή τοκογλυφία εδώ.
Όσο για τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα, διαβάστε την αλήθεια, από το στόμα του "λύκου", εδώ