ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Αφορισμοί, αντιφάσεις και "προφητείες" του Βασίλη Λεβέντη

Τρικυμία εν κρανίω;  Δύσκολη η διάγνωση, διότι λέει και κάποια σωστά ο Βασίλης. Δυστυχώς όχι συνειδητά, διότι με άλλα λεγόμενά του τα αναιρεί.

Διασκεδαστικός ήταν χθες στη Βουλή ο Λεβέντης. Τουλάχιστον ακούγοντάς τον δεν πλήττεις. Ωστόσο, όποιος θέλει να τον πάρει στα σοβαρά μπερδεύεται.
Για άλλη μια φορά επέμεινε να γίνει κυβέρνηση τεχνοκρατών για 2-3 χρόνια διότι, όπως είπε, η πολιτική απαξιώθηκε τα τελευταία 50 χρόνια και γι' αυτό κατάντησε η χώρα εδώ που κατάντησε. 

Δεν μας είπε όμως τι θα γίνει με τη Βουλή. Θα πληρώνουμε τους 300 για να υπογράφουν αυτά που θα τους λένε οι τεχνοκράτες υπουργοί, που θα τους τα έχουν πει οι δανειστές; Και ούτε μας είπε τι θα γίνει σε 2-3 χρόνια που θα ξαναπιάσουν δουλειά η πολιτικοί που, σύμφωνα με τον ίδιο, στηρίζουν την πολιτική τους στις πελατειακές σχέσεις, στους διορισμούς και στα σκάνδαλα. Δηλαδή σε δύο χρόνια ο λύκος θα έχει αλλάξει τρίχωμα; 

Είπε επίσης ο Λεβέντης μας ότι οι δανειστές δεν θέλουν μόνο τα λεφτά τους πίσω, όπως είπε ο κακός Μητσοτάκης, αλλά  θέλουν και το καλό της χώρας μας. Συγχρόνως, όμως, είπε ότι οι δανειστές, που βεβαίως θέλουν το καλό μας, ξέρουν ότι μέχρι το 2022 η Ελλάδα των μνημονίων και του ευρώ θα έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός! 

Είπε ακόμη ότι οι δανειστές, που θέλουν το καλό της χώρας μας, υποχρεώνουν τον Τσίπρα να φέρει στη Βουλή και να ψηφίσει, υπό μορφή τροπολογιών, καθαρά γελοία πράγματα, και με τον τρόπο αυτό δεν ταπεινώνουν μόνο τον Τσίπρα, αλλά κυρίως τη χώρα μας, της οποίας, φυσικά, θέλουν το καλό της! Είπε ότι η χώρα εξευτελίζεται όταν ο Πρωθυπουργός φέρνει στη Βουλή πράγματα προς ικανοποίηση του Βερολίνου, το οποίο πάντως θέλει το καλό μας!

 Είπε επίσης ότι θα πρέπει να επιτρέπεται η χρηματοδότηση των κομμάτων από νομικά πρόσωπα, κι αυτό δεν σημαίνει διαπλοκή όταν οι διαδικασίες είναι διαφανείς και νόμιμες. Με άλλα λόγια, θεωρεί τα κόμματα αναξιοπαθούντα μορφώματα και τους ολιγάρχες απλά φιλάνθρωπους, που θα χρηματοδοτούν τα κόμματα έτσι για την ψυχή τους χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα.

Τέλος επέμεινε στην κατάργηση της τρίτης και της δεύτερη σύνταξης, αλλά και της σύνταξης των πλουσίων που έχουν άλλα εισοδήματα!

 Δύο σε ένα ο Βασίλης μας: και καπιταλιστής και κομμουνιστής! Και δεν έβγαλε άχνα για το ξεπούλημα της χώρας στους δανειστές που θέλουν το καλό μας!

 Στη συνέχεια διαβάστε ολόκληρη τη χθεσινή ομιλία του Βασίλη Λεβέντη, προς διασκέδασή σας:

*********

Βουλή, 09/06/2017-ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Να καλησπερίσω το Προεδρείο, τις κυρίες Υπουργούς και τους κυρίους Υπουργούς, τις παρούσες και τους παρόντες.

Η σημερινή συζήτηση διεξάγεται κάτω από ένα ηλεκτρισμένο κλίμα, διότι υπό μορφή τροπολογιών πάει η Κυβέρνηση να περάσει κάποια πράγματα προς ικανοποίηση των δανειστών. 
Και διερωτώμαι, αφού προ δεκαημέρου πέρασαν κάποια πολύ σκληρά μέτρα, γιατί δεν συνεπτύχθησαν όλα εις την προηγούμενη ψηφοφορία. Ήταν κάτι άγνωστο;
Εγώ τι πιστεύω; Πιστεύω ότι όπως τότε που η Κυβέρνηση έδωσε τον μποναμά χωρίς να ρωτήσει τους ξένους και υποχρέωσε τον κ. Τσακαλώτο να κάνει μετά επιστολή μετανοίας, έτσι γίνεται τώρα και αυτή η ψηφοφορία. 
Επειδή ο Τσίπρας είπε «δεν θα εφαρμόσω τα μέτρα, αν δεν πάρω κάτι για το χρέος», προς τιμωρία της Ελλάδος γίνεται αυτή η ψηφοφορία. Διότι μη μου πείτε τώρα ότι τους νοιάζει και τους δανειστές αν το 2022 θα γίνουν αυξήσεις. Εγώ σας λέω ότι προ του 2022 θα έχουν γίνει τέσσερις, πέντε ακόμη μειώσεις. Και μη μου πείτε ότι δεν το ξέρουν οι δανειστές. Δηλαδή, σιγά μην τυχόν ήθελαν στο Βερολίνο να βεβαιωθούν ότι το 2022 δεν θα γίνουν αυξήσεις. Σαν να μην ξέρουν οι δανειστές ότι μέχρι το 2022 θα έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός η χώρα!
Επομένως, νομίζω ότι τιμωρείται η Βουλή, τιμωρείται η χώρα για την κουβέντα αυτή του κ. Τσίπρα. Και αυτό είναι που πρέπει να μας οδηγήσει οι δημόσιοι άνδρες πριν ανοίγουμε το στόμα μας να προσέχουμε. Διότι και αυτό εκεί που υπέγραψε ο κ. Τσακαλώτος, τη δήλωση μετανοίας για τον μποναμά, δεν είναι προς τιμήν της χώρας, γιατί δεν είναι ο Τσακαλώτος. Ο Τσακαλώτος σαν Τσακαλώτος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Είναι ο Υπουργός που εκπροσωπεί την Ελλάδα. Η Ελλάδα ταπεινώθηκε στο πρόσωπό του, όχι ο Τσακαλώτος. 
Τώρα, λοιπόν, δεν ταπεινώνεται ο Τσίπρας. Είναι λάθος να νοούμε ότι ο Τσίπρας ταπεινώνεται. Ταπεινώνεται η χώρα, υποχρεούμενη να ψηφίσει καθαρά γελοία πράγματα και να τα ψηφίσει υπό μορφή τροπολογιών.
Είπα και την προηγούμενη φορά ότι στο θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων έγινε ένα σοβαρό λάθος. Κόπηκαν οι χρηματοδοτήσεις από νομικά πρόσωπα, δηλαδή από εταιρείες. Γιατί;

Όταν μία χρηματοδότηση είναι νόμιμη και την αναρτάς στο ίντερνετ, την καταγράφεις στα βιβλία του κόμματος και τη βλέπουν οι εποπτικές αρχές, γιατί να μην μας αρέσει; Η Αμερική, δηλαδή, που έχει μόνο ιδιωτική χρηματοδότηση, είναι χώρα που υπάρχει διαπλοκή; 

Εμείς είμαστε χώρα που βασιλεύει η κάτω από το τραπέζι χρηματοδότηση.
Με τον τρόπο αυτόν που κόβονται οι εισφορές νομικών προσώπων προς τα κόμματα μένει μόνο η κρατική, ενώ θα μπορούσαν σιγά σιγά να αρχίσουν οι εταιρείες εμφανώς να δίδουν από 500 ευρώ, 1.000 ευρώ - ας μειώναμε και το ποσό που είναι 20.000 ευρώ τον χρόνο, ας το κάναμε 5.000 ευρώ το ανώτερο - για να μπορέσουμε να απεξαρτηθούμε σιγά σιγά από το κράτος και να πάψει το σύστημα να είναι κρατικοδίαιτο. Αυτό ήταν μέγα λάθος του κ. Τσίπρα, εάν το ενεπνεύσθη ο ίδιος.

Ένα κόμμα το οποίο παίρνει 500 ευρώ από εδώ, 1.000 από εκεί εμφανώς, πρώτον, δεν θα χρειαστεί να τα πάρει αφανώς κάτω από το τραπέζι και, δεύτερον, θα γλιτώσει και το κράτος από κάποια αιμορραγία.

Είδατε τι γίνεται με τη Νέα Δημοκρατία που χρωστάει 210 εκατομμύρια ευρώ, το ΠΑΣΟΚ που χρωστάει άλλα 200 εκατομμύρια περίπου. Όλα τα κόμματα πήραν δάνεια.
Θα μας έβλαπτε, δηλαδή, να πάμε σε ένα ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο σύστημα εμφανώς;
Τώρα τι κάνουμε; Βάλαμε μόνο το κράτος να τα δει και όλοι θα τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι. Αμφιβάλλετε; Ή μήπως γίναμε αιφνιδίως όλοι στην Αίθουσα αυτή άγιοι; 
Ήταν μέγα λάθος, λοιπόν, το κόψιμο της χρηματοδότησης από εταιρείες εμφανώς, νομίμως, διότι οδηγεί στο παρανόμως και αφανώς.
Μιλάω για κυβέρνηση τεχνοκρατών. Και θα το λέω μέχρι να γίνει. Και να είστε σίγουροι ότι θα γίνει. Ίσως δεν έχετε καταλάβει τι εννοώ. Νομίζετε ότι απαξιώνω την πολιτική. Δεν την απαξιώνω. 
Η πολιτική απαξιώθηκε μόνη της με αυτά που έκανε τα τελευταία πενήντα χρόνια. Με τις πελατειακές σχέσεις, με τους διορισμούς, με τα σκάνδαλα κάθε μορφής απαξιώθηκε η πολιτική.
Τεχνοκράτες είχαν όλες οι κυβερνήσεις. Ο Αλογοσκούφης, για παράδειγμα, είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν τον άφησε. Είμαι σίγουρος ότι θα έκανε πέντε προτάσεις σωστές και αυτός. Οικονομολόγος είναι, δόκιμος πιστεύω. Η Νέα Δημοκρατία δεν υιοθέτησε τις προτάσεις του, διότι ήθελε να μην χάσει ψήφους: «Όχι, μην κάνεις αυτό, θα χάσουμε ψήφους». Το ίδιο θα έγινε και με τον Χαρδούβελη. Θα είπε και αυτός πέντε προτάσεις σοβαρές. Και είμαι σίγουρος ότι και ο Τσακαλώτος στο κεφάλι του έχει πέντε σοβαρά πράγματα. Εάν, όμως, πάει να τα κάνει, μπορεί να προσκρούσει στις ιδεοληψίες της Αριστεράς: «Μην τα κάνεις, κύριε Τσακαλώτο».
Τους αχρηστεύει το πολιτικό σύστημα τους τεχνοκράτες, γιατί κάθε κόμμα έχει κατά νουν την ψηφοθηρία. Τους εκμηδενίζει. Αυτό με οδήγησε στο να προτείνω κυβέρνηση τεχνοκρατών, που να απαγορεύεται μάλιστα και να πολιτευθούν. 
Να φτιάξουμε μία κυβέρνηση για δύο, τρία χρόνια. Δεν προτείνω για είκοσι δύο χρόνια. Να φτιάξουμε μία κυβέρνηση την οποία θα εμπιστευθούν τα κόμματα στη Βουλή. Τα κόμματα που θα στηρίξουν την κυβέρνηση αυτή θα καταστρώσουν σχέδιο δράσης. Αυτά θα συμφωνήσουν επί της πολιτικής που θα τηρηθεί, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την επιτέλεση των μεταρρυθμίσεων και την παραμονή της χώρας  εις το ευρώ. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη πολιτική σε αυτόν τον τόπο. Οτιδήποτε άλλο θα είναι επαίσχυντο και καταστροφικό.

Αυτή η κυβέρνηση τεχνοκρατών, λοιπόν, αυτόν τον σκοπό θα έχει: την παραμονή της χώρας εις το ευρώ και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Θα έβλαπτε τη χώρα να γίνει μια τέτοια κυβέρνηση για δύο, τρία χρόνια, να δώσουμε εικόνα σύμπνοιας προς τα έξω;

Δεν υποτίμησα κανέναν από τους πολιτικούς. Οι πολιτικοί, όμως, δεν πτώχευσαν τη χώρα; Οι πολιτικοί είναι συνδεδεμένοι στον τόπο αυτόν με ρουσφέτια, με πελατειακές σχέσεις. Εμένα με επισκέπτονται στη Βουλή συνεχώς διάφοροι φορείς και μου λένε:«Βόηθα, να μονιμοποιηθούν οι τάδε. Λίγοι είναι. Τρεις χιλιάδες είναι». Όλο κάτι τέτοια.

Τι να πω σ’ αυτούς, ναι; Είμαι σίγουρος ότι απ’ όλα τα άλλα κόμματα, θα λέτε ναι. Αμφιβάλλω αν έχετε το θάρρος, όταν σας επισκέπτονται και ζητούν κομματικά ρουσφέτια τέτοιας μορφής, όπως μονιμοποιήσεις συμβασιούχων κλπ., να λέτε όχι. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε και εις το δέλεαρ να πάρει πρωτοβουλία για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, λες κι αυτή η χώρα έχει το περιθώριο να το πράξει!
Την κυβέρνηση τεχνοκρατών, λοιπόν, που ζητώ, τη ζητώ γιατί έχει αποτύχει το πολιτικό σύστημα και γιατί ο κ. Τσίπρας είναι πλέον τραυματισμένος, δεν είναι φυσιολογικός Πρωθυπουργός. 
Σήκωσε ψηλά το ζήτημα του χρέους και τώρα προσπαθεί να πείσει ότι μπορούμε να αρκεστούμε στη δόση. Τι άλλο έχει να πει; Γιατί σήκωσε τόσο ψηλά το ζήτημα αυτό;
Εγώ στην Αίθουσα αυτή τέσσερις φορές είπα το εξής: 

«Γιατί συνδέετε το θέμα της αξιολόγησης με το χρέος, αφού έχω πληροφορίες ότι η Γερμανία επιμένει να συζητήσει για το χρέος τον Αύγουστο του 2018; Γιατί, κύριε Τσίπρα, ανεβάζετε το θέμα του χρέους;». 

Δεν μου απάντησε κανείς και εταπεινώθη η χώρα. Ήταν μια εθνική ήττα που δεν χρειαζόταν. Μπορούσαμε να συζητήσουμε τόσα άλλα θέματα με τους ξένους. Από το 2012 είχαν πει για τον Αύγουστο του 2018. Γιατί επέμεινε ο κ. Τσίπρας νωρίτερα; Για να εξευτελίσει τη χώρα;

Θέλω να πω και για τον κ. Μητσοτάκη ορισμένα πράγματα. Βγήκε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με κάποιους τομεάρχες…

Γιατί γελάτε, κύριε Βρούτση;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Δεν γελώ για εσάς, κύριε Λεβέντη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Α, έχετε δικά σας θέματα και γελάτε; Ευτυχώς!

Μεταξύ των άλλων που είπε, απομόνωσα μια φράση εκπληκτική. Είπε ότι οι δανειστές κοιτάνε μόνο να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Έχουμε, λοιπόν, το ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι ο Σόιμπλε τον εκβιάζει, όπως και η Μέρκελ κλπ. Έχουμε τη Νέα Δημοκρατία που λέει ότι αυτοί είναι συμφεροντολόγοι και κοιτούν μόνο τα λεφτά τους, ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε η Ελλάδα ούτε τίποτα. Και θέλει να γίνει Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης; 
Τέτοιον πρωθυπουργό χρειάζεται η Ελλάδα, ο οποίος αισθάνεται ότι οι δανειστές και εταίροι μας είναι αυτοί που κοιτάνε να κατοχυρώσουν μόνο τα λεφτά τους και τίποτε άλλο; Αυτό πιστεύουμε στην Αίθουσα αυτή, ότι οι ξένοι κοιτάνε μόνο τα λεφτά τους; Τότε γιατί ερχόμαστε σε σύμβαση μαζί τους;
Εγώ, σαν Βασίλης Λεβέντης, ποτέ δεν θα ερχόμουν σε σύμβαση με ανθρώπους τους οποίους θα θεωρούσα συμφεροντολόγους και που κοιτάνε μόνο την εξασφάλιση των χρημάτων τους και όχι τη χώρα!

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Ένωσης Κεντρώων)

Πώς θέλει να γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης; Η Ελλάδα χρειάζεται έναν Ευρωπαίο πρωθυπουργό ο οποίος να πείσει στην Ευρώπη, έναν άνθρωπο που να αγαπάει τις ευρωπαϊκές αντιλήψεις.

Είδατε τι έγινε με τους Εγγλέζους. Οι Εγγλέζοι πήγαν προς στιγμήν να κάνουν ιστορίες στην Ευρώπη. Ψήφισαν μια Μέι για να τους βγάλει από την Ευρώπη. Εκείνη, λοιπόν, μη σεβόμενη τίποτα, έκανε εκλογές όποια ώρα γούσταρε, θεωρώντας ότι θα τις κερδίσει. Η απάντηση του αγγλικού λαού ήταν να την υποβαθμίσει. Τώρα αν θα σταθεί εκεί, έγκειται στο βαθμό αναισθησίας της, σε ποιο βαθμό σέβεται τη λαϊκή εντολή για να παραμείνει η κυρία.

Σημασία, όμως, έχει ότι ο αγγλικός λαός μετανόησε. Υπήρχαν και εκεί δημοσιογράφοι που έκαναν ό,τι κάνουν εδώ οι αντιμνημονιακοί: Και στην Αγγλία καριέρες πάνω στην αντιμνημονιακότητα και τον ευρωσκεπτικισμό. Μην νομίζετε ότι έχει μόνο η Ελλάδα το φαινόμενο των αντιμνημονιακών. Το έχουν και εκεί και έτσι οδήγησαν στην ψήφο του ευρωσκεπτικισμού. Είδαν τι σημαίνει αυτό. Είδαν τι λεφτά τους ζητούνται. Είδαν πόσο δύσκολες είναι οι διαδικασίες, επειδή δεν θέλουν να δώσουν τα 100 δισεκατομμύρια που τους ζητούνται. Τώρα κάνει πίσω ο αγγλικός λαός.

Θέλετε να σας πω και την κατάληξη; Θα παραμείνουν. Δεν πρόκειται να φύγουν από την Ευρώπη. Διαπίστωσαν με ψυχραιμότερη άποψη των πραγμάτων ότι ήταν μεγάλο τους σφάλμα, διότι παρεσύρθησαν από δημοσιογράφους λαϊκιστές. Εκείνος ο Φάρατζ εξηφανίσθη μάλιστα και από τον χάρτη, εξηφανίσθη εντελώς.

Ο κ. Μητσοτάκης, επίσης, έκανε κάποιες συναντήσεις με συνταξιούχους στην Καλλιθέα και με ντελιβεράδες. Είπε, λοιπόν: «Τι καλοί άνθρωποι! Δουλεύουν πολλές ώρες και πολλές φορές δεν τους πληρώνουν. Δουλεύουν πέραν του ωραρίου».

Μπράβο στη Νέα Δημοκρατία που αντιλήφθηκε το 2017 ότι καταπιέζονται οι εργαζόμενοι στον τόπο αυτό! Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει τι θα πει ντελιβεράς να μην πληρώνεται; Έχει, δηλαδή, ζήσει τέτοια οικονομική δυσκολία που να αντιλαμβάνεται τον ντελιβερά, ώστε να το λέει ως παράδειγμα; Τώρα ήρθε σε επαφή με τους ντελιβεράδες και τώρα σε επαφή με τους συνταξιούχους που δεν έχουν να δώσουν στο εγγόνι τους!

Δεν είναι κακά όλα αυτά, αλλά πότε τα αντιληφθήκαμε εις την Αίθουσα αυτή; Το δε ΠΑΣΟΚ ωρυόταν τόση ώρα εκεί κατά της Κυβέρνησης. Ορθά. Δεν έχω καμμία αντίρρηση. Ωρυόταν κ.λπ. να φύγει η Κυβέρνηση. Αυτοί, όταν ήταν στην εξουσία, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δεν περνούσαν όλα τα νομοσχέδια; Είχατε περάσει ένα με φυσιολογικές διαδικασίες;

Σας έχω ξαναπεί και θα το πω εις την Αίθουσα αυτή, ότι με επισκέφτηκε στρατηγός που έπαιρνε 2.800 ευρώ σύνταξη και μου είπε ότι ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο του την πήγαν στα 1.300 ευρώ και ο Τσίπρας στα 1.050 ευρώ. Τι πρέπει να ψηφίσει αυτός ο στρατηγός; Είναι μάλιστα και ακροδεξιός αυτός ο στρατηγός. Φανταστείτε να ήταν και αριστερός!

Κυρίες και κύριοι, θα σας πω κάτι. Η Νέα Δημοκρατία έχει βγάλει το σύνθημα «Η Συμφωνία της Αλήθειας». Η Γεννηματά, που θέλει να ανεβάσει και τα ποσοστά της, ενώ είναι έτοιμο να τριχοτομηθεί το Κόμμα, προς τα αλλού βαδίζει η Διαμαντοπούλου, προς τα αλλού βαδίζει ο Βενιζέλος, προς τα αλλού η ίδια, έβγαλε «Συμφωνία Ελλάδα». Εσείς «Συμφωνία Αλήθειας», η Γεννηματά «Συμφωνία Ελλάδα».

Θα σας πω το σύνθημα της Ένωσης Κεντρώων για να το ακούσετε στην Αίθουσα αυτή, μήπως το λάβετε υπ’ όψιν όλοι ή να το ακούσει, τουλάχιστον, ο ελληνικός λαός. Το σύνθημα το σωστό, εάν θέλετε να φύγουμε από τα μνημόνια, είναι: «Εμείς μεταρρυθμίσεις, οι δανειστές επενδυτές». 

Ούτε λεφτά, γιατί η δόση, όταν την παίρνουμε, με τα χρέη που έχουμε φεύγει αμέσως. Εξατμίζεται σαν να ρίχνεις στη Χαλυβουργική ένα ποτήρι νερό και τίποτε άλλο. Εξατμίζονται όλα.

Επενδυτές για να φανεί ότι βάζουν πλάτη στην Ελλάδα και εμείς μεταρρυθμίσεις για να μη μπορούν να λένε ότι τους κοροϊδεύουμε, γιατί όλο το ευρωπαϊκό κενό και όλες οι κυβερνήσεις, όταν μιλάμε με παράγοντες, λένε ότι κορόιδεψαν όλοι οι Πρωθυπουργοί ότι θα κάνουν επενδύσεις. Τα περνάνε στη Βουλή και μένουν όλα στα χρονοντούλαπα.

Αυτό, λοιπόν, που χρειάζεται η χώρα είναι αξιοπιστία, χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Δεν έχει γίνει καμμία μεταρρύθμιση. Αυτά τα προαπαιτούμενα που περνάτε τώρα είναι γελοία. 
Επαγγέλματα δεν έχουν ανοίξει. 
Τριακόσιες τριάντα χιλιάδες συντάξεις είναι τριπλές. Τριακόσιες τριάντα χιλιάδες άτομα παίρνουν τρεις κύριες συντάξεις έκαστος. 
Ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες άτομα παίρνουν δύο κύριες συντάξεις έκαστος. 
Έχω εισηγηθεί κατάργηση της σύνταξης των πλουσίων. 
Είναι ογδόντα χιλιάδες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν από τόκους, από ενοίκια, από μερίσματα, έσοδα άνω των 3.000 ευρώ τον μήνα. 
Σε αυτούς, αν ανεστέλλετο η πληρωμή της σύνταξης, αν εκόπτετο δηλαδή η σύνταξη, προσωρινά έστω, θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε ένα σοβαρό ποσό να μην κόβουμε το ΕΚΑΣ της γιαγιάς ή του πολύ φτωχού τη σύνταξη. Δεν το κάνατε, όμως.

Δεν έδειξε η Κυβέρνηση θάρρος και θα το πληρώσει αυτό. Ο Πρωθυπουργός θέλει να μείνει και άλλο στην εξουσία, θα είναι επί ζημία του αυτό. Όταν ένας Πρωθυπουργός υπόσχεται πράγματα τα οποία δεν γίνονται, αυτός ο Πρωθυπουργός μπορεί να παραμένει στην εξουσία, θα έχει όμως κακό τέλος. Να ξέρετε ότι όσοι Πρωθυπουργοί παρέμειναν, αγνοούνται στην κοινωνία που ήταν αντίθετη και προέβαιναν σε μέτρα αντιλαϊκά. Είχαν κακό τέλος στο τέλος.

Αν ο κ. Τσίπρας νοστάλγησε τέτοιου είδους τέλος, θα είναι πάρα πολύ κακό. 
Είναι λάθος που η Κυβέρνηση αυτογελοιοποιείται, φέρουσα εις τη Βουλή προς ψήφιση μέσω τροπολογιών πράγματα προς ικανοποίηση του Βερολίνου. Είναι λάθος αυτό το πράγμα, γιατί εξευτελίζεται η χώρα.
Σας ευχαριστώ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Ένωσης Κεντρώων)