ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Μετά από εξοντωτικά μνημόνια 7 ετών, το χρέος της Ελλάδας διπλασιάστηκε!


Βουλή, 09/06/2017- ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ (ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής)Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Βλέπουμε ότι διαγωνίζεστε ποιος θα κάνει highscore στα μνημόνια! Δυστυχώς, τα πρωτεία τα έχει το ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν -έχουν μπροστά τους χρόνο- και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που ακούσαμε σε όλη τη διαδικασία και για τη διαδικασία της αντισυνταγματικότητος της παρούσας κύρωσης και για τις τροπολογίες ήταν λαϊκισμός και τίποτα παραπάνω, λαϊκισμός από όλες τις πλευρές.

Ακούσαμε από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι εμείς ως Κυβέρνηση έχουμε κάνει τις υποχρεώσεις μας και από εδώ και πέρα όλα εξαρτώνται από τους εταίρους μας.
Έλα, όμως, που μόλις πριν από μερικά λεπτά στην τοποθέτηση του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος είχε χρησιμοποιήσει επανειλημμένα-και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε από τα Πρακτικά- τη λέξη «αντίπαλοί μας» στην προσπάθειά του να υποστηρίξει τον λόγο που θα έπρεπε να ψηφιστούν άμεσα οι τροπολογίες για τα προαπαιτούμενα.
Τελικά ποιο από τα δύο ισχύει; Είναι εταίροι μας ή είναι αντίπαλοι, κύριοι της Κυβέρνησης;
Επίσης, ακούσαμε τον κ. Βορίδη της Νέας Δημοκρατίας. Προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει και αυτός για την αντισυνταγματικότητα και στο τέλος κατέληξε και μας είπε ότι δεν πρέπει να παραχωρείται κάτι χωρίς διάλογο. Δηλαδή, το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι αν θα παραχωρηθεί κάτι, απλώς αν θα προηγηθεί και κάποιος διάλογος. Δηλαδή, να τα δώσουμε, ρε παιδιά, να τα ξεπουλήσουμε, απλώς ας δείξουμε ότι παλέψαμε, ότι κάναμε κάτι.

Αναφέρθηκε προηγουμένως και η Υπουργός Εργασίας, η κ. Αχτσιόγλου, στην επέκταση του παγώματος των συντάξεων για άλλο ένα χρόνο έως το 2022, για να μπορέσει να επιτευχθεί και το πλεόνασμα του 3,5%. Αυτό, όμως, που δεν λέτε σε αυτήν την Αίθουσα είναι ότι μέχρι το 2020, που απαιτείται από τους δανειστές το πλεόνασμα να είναι συνεχόμενα της τάξης του 3,5% - πλεόνασμα που για δύο και μόνο συνεχόμενα έτη έχουν καταφέρει μόνο δύο από τις είκοσι αναπτυγμένες χώρες!

Το πλεόνασμα εδώ,όμως, το 3,5% έρχεται και επιβαρύνεται, βάσει της δήλωσης του Υπουργού Οικονομίας, του κ. Παπαδημητρίου πριν από ένα μήνα περίπου στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, όπου είχε δηλώσει ότι θα επιβαρυνθούμε από το Brexit-και το είχα ξαναπεί από αυτό το Βήμα- με ένα ποσοστό επιπλέον 1% έως 1,5% άμεσα και με ένα ποσοστό 1% έμμεσα. Οπότε μιλάμε για ένα πλεόνασμα της τάξης του 6% που θα πρέπει να επιτευχθεί και εδώ μιλάμε ότι μόνο δύο χώρες κατάφεραν για δύο συνεχόμενα χρόνια την επίτευξη αυτού του στόχου.

Λαϊκίζετε και απλώς λαϊκίζετε. Δεν πρόκειται να πετύχετε κανέναν απολύτως στόχο. 
Και πείστε τον απλό Έλληνα πολίτη πώς γίνεται μετά από επτά ολόκληρα χρόνια από νομοθετήματα, από σχέδια νόμου, από κυρώσεις, από μέτρα, από φόρους που έχετε επιβάλει όχι μόνο να μην έχει πέσει ούτε μισό ευρώ το χρέος της Ελλάδας, αλλά να έχει διπλασιαστεί. Δεν έχει λογική αυτό.
Για ποιο λόγο παίρνατε τα μέτρα, αφού δεν έχει μειωθεί καθόλου το εξωτερικό μας χρέος;

Τελικά, εσείς οι Αριστεροί -και διευκρινίζω εδώ ότι Αριστεροί με αριστερές τσέπες δεν είστε, γιατί αυτό δεν είχε ισχύσει ποτέ, πάντα ήσασταν και θα είστε Αριστεροί με δεξιές τσέπες- τα δύο χρόνια διακυβέρνησής σας έχετε ξεπεράσει κατά πολύ τους προκατόχους σας τους καπιταλιστές. Έχετε γίνει καπιταλιστικότεροι των καπιταλιστών!

Δυστυχώς, ο τρόπος με τον οποίο ασκείτε την πολιτική σας δεν χρήζει σοβαρής αντιπολίτευσης. 
Οι πράξεις σας, ο τρόπος διακυβέρνησης είναι γελοίος, οπότε έτσι θα σας αντιμετωπίζουμε από εδώ και πέρα. 
Και μην παραπονιέστε γι’ αυτά που θα ακούγονται λέγοντας ότι υποβαθμίζεται ο θεσμός του κοινοβουλευτισμού.

Κύρωση, λοιπόν, της τροποποιημένης Συμφωνίας για την ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο. Κάποτε στα χρόνια της ανεμελιάς σας, κύριοι της Κυβέρνησης, όσο ήσασταν εξωκοινοβουλευτικοί, ακόμα και όταν φτάσατε να είστε Αντιπολίτευση, είχατε μια ρήση ότι το Αιγαίο ανήκε στα ψάρια του.

Έχετε πουλήσει και τα ψάρια, έχετε πουλήσει και το Αιγαίο. Έχετε ξεπουλήσει τα πάντα, δεν έχετε αφήσει τίποτα.

Έτσι, φτάνουμε στο σήμερα. Με τη γνωστή, λοιπόν, και απαράδεκτη τακτική σας για τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, επί άσχετων πάντα σε σχέση με τις τροπολογίες νομοσχεδίων, η Συγκυβέρνηση, η οποία λειτουργεί ως πιστός υπηρέτης των τοκογλύφων δανειστών, σκοπεύει για άλλη μια φορά να κλείσει τάχιστα τις εκκρεμότητες που αφορούν τα προαπαιτούμενα για το Eurogroup, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να εκταμιεύσετε άλλη μια δόση.

Η πατρίδα μας, λοιπόν, σύρεται σε έναν χορό αντιλαϊκών και αντεθνικών μέτρων που θα εξαθλιώσουν περαιτέρω τον ήδη εξουθενωμένο ελληνικό λαό. Δεδομένου, λοιπόν, ότι οι τροπολογίες επί των μνημονιακών υποχρεώσεων της συγκυβέρνησης, τις οποίες θεωρούμε παράνομες και επαχθείς, καθώς και ισοδύναμες με πλήρη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, θα τις καταψηφίσουμε στο σύνολο τους, όπως και την παρούσα κύρωση.

Και αυτό που δεν πρέπει να μου διαφύγει και θα πρέπει να τονίσω κάποια στιγμή είναι το εξής: Προηγουμένως ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε πάλι στις εκλογές. Επιτέλους, κάποια στιγμή – λείπουν, απ’ ό,τι βλέπω, όλοι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας- βγείτε και δηλώστε απ’ αυτό το Βήμα αυτό που ζητάει η Χρυσή Αυγή. 
Δηλώστε ότι δεν θα εφαρμόσετε και θα καταργήσετε όλα αυτά που έχουν ψηφίσει.
Ακούσαμε, προηγουμένως, τον κ. Βρούτση να μας λέει ότι παρατείνεται ως το 2022 η μη αύξηση των συντάξεων. Ας μας πει ότι όταν και εφ’ όσον κι αν έρθουν αυτοί στα πράγματα, θα τα καταργήσουν όλα αυτά άμεσα. Όχι! Όχι, γιατί τους βολεύουν όλα αυτά. 

Αυτός είναι ο λαϊκισμός που ανέφερα και προηγουμένως. Θέλουν απλώς να δείχνουν ότι αυτοί έχουν βάλει μυαλό, ότι έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και ότι θα ασκήσουν τελείως διαφορετική πολιτική.

Να αναφερθώ στις τροπολογίες. Είχαμε πει χαρακτηριστικά στην τροπολογία 1058/64-την οποία θεωρώ και πολύ σοβαρή - ότι ακολουθείτε για μια ακόμα φορά την τεχνική της παραπλάνησης, αυτή που σας έφερε στην εξουσία και αυτή που συνεχίζει εν μέρει να σας διατηρεί. Είναι παραπλάνηση, γιατί κανένα απ’ αυτά που ονομάζατε αντίμετρα δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, εφ’ όσον εξαρτάται από την προϋπόθεση και στον βαθμό που σύμφωνα με εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δεν προκαλείται απόκλιση από τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, όπως αυτοί καθορίζονται από το Πρόγραμμα. 

Αυτό ανέφερε επί λέξει το άρθρο 15 του ν.4472/2017 που είχατε ψηφίσει και αυτό είναι που καθορίζει συνολικά την απάτη των πολυσυζητημένων αντίμετρων που δήθεν εξισορροπούν πλήρως τα επαχθή μέτρα του νέου μνημονίου.

Επίσης, αναλυτικά και χωρίς περιστροφές το ίδιο άρθρο που αποτελεί κατευθυντήρια διάταξη για ολόκληρο το νομοθέτημααναφέρει τα εξής: Η παράγραφος 2, αυτή που τώρα αναγκάζεστε να τροποποιήσετε υπό το φως του νέου ναυαγίου στις διαπραγματεύσεις που έρχονται, οι δαπάνες που προκύπτουν από την εφαρμογή των δήθεν ευνοϊκών διατάξεων για το επίδομα στέγασης στο άρθρο 3, το πρόγραμμα για τη βρεφονηπιακή φροντίδα στο άρθρο 4, τα σχολικά γεύματα - τα οποία ανέφερε και χθες η Υπουργός κ. Φωτίου και μάλιστα είπα ότι σκιάχτηκα στο άκουσμα ότι μέχρι το 2019 που λήγει και η θητεία σας, θέλετε να το εφαρμόσετε σε όλα τα σχολεία, δηλαδή προβλέπετε ότι η διαχείρισή σας στα οικονομικά θα είναι τόσο χάλια που θα είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε επισιτιστικό πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία, για να μην λιποθυμούν τα παιδιά μας -το επίδομα τέκνων στο άρθρο 6, τα μέτρα για την ενίσχυση της εργασίας στο άρθρο 7, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο άρθρο 8 και η μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη στο άρθρο 9, αναπροσαρμόζονται στον επιτρεπόμενο βαθμό.

Τι σημαίνει αυτό αλήθεια; Ανάλογα με την έγκριση της τρόικας. Επομένως, όχι μόνο δεν νομοθετούνται για να εφαρμοστούν, αλλά αντίθετα ακόμα και στην απίθανη περίπτωση όπου οι τοπικοί στόχοι του πλεονάσματος πιαστούν, η εφαρμογή της δεν είναι αυτόματη, όπως θέλει. Διότι κι εδώ μας λέτε ψέματα. Θέλετε να μας πείσετε ως Κυβέρνηση, αλλά αντίθετα αυτό εξαρτάται ακόμα μια φορά από την αποδοχή, την έγκριση και την ευλογία των Θεσμών.

Αντιστοίχως, και για τις φορολογικές μειώσεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 10, αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι υπόλοιποι, σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 2, εκτιμήσουν πως από τις προϋποθέσεις εφαρμογής του συνολικού μνημονίου μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος που ανέφερα προηγουμένως, το 3,5% για το 2019, τότε αυτές οι μειώσεις δεν θα εφαρμοστούν, παρά για τα εισοδήματα που θα προκύψουν το 2019, δηλαδή για το οικονομικό έτος του 2020, αλλά πάντα υπό την έγκριση της τρόικα.

Επομένως, οι δικαιολογίες της Αιτιολογικής Έκθεσης περί σαφέστερης διατύπωσης της διάταξης και ασφάλειας δικαίου, που δήθεν σας αναγκάζουν να φέρετε την παρούσα τροπολογία, μόνο υποκριτικές μπορούν να θεωρηθούν, αφού η αναφερόμενη εμπροσθοβαρής εφαρμογή του άρθρου 10 είναι άνευ ουσίας, αφού εξαρτάται εξολοκλήρου, όχι από την καλή σας πρόθεση, αλλά από την απόλυτη έγκριση των εταίρων.

Έτσι, η αναγκαία τροποποίηση του άρθρου 10, που αναφέρεται στην Αιτιολογική Έκθεση, δεν είναι τίποτα άλλο παρά φορολογικές μειώσεις που περιλαμβάνονται αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι υπόλοιποι, σύμφωνα όπως είπαμε με το άρθρο 15 παράγραφος 2, εκτιμήσουν πως από τις προϋποθέσεις εφαρμογής του συνολικού μνημονίου μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% για το 2019.
Η διατύπωση προαναγγέλλει, όπως είναι φυσικό, την αναμενόμενη αποτυχία στους δημοσιονομικούς στόχους, οι οποίοι καθορίζονται απόλυτα από τη συμφωνία με την τρόικα.
Εξάλλου, όπως είναι ήδη γνωστό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες, αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα βασικά μεγέθη της οικονομίας, χαμηλώνοντας μάλιστα τον πήχη για την ανάπτυξη στο 2,1% από το 2,7% και στο 2,5% από το 3,1% για το 2018, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τον στόχο για τα λεγόμενα πρωτογενή πλεονάσματα για το 2018.
Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι η πολυπόθητη υλοποίηση των αντίμετρων, που είχατε προαναγγείλει, όχι μόνο δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, αλλά αντίθετα θα ακολουθήσουν και άλλα προαπαιτούμενα, που θα οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε περαιτέρω καθίζηση και τους πολίτες της χώρας σε περαιτέρω απόγνωση.
Για την υπ’ αριθμόν 1061/67 τροπολογία, η οποία αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων, έχουμε πει επανειλημμένως ως Χρυσή Αυγή ότι έχουμε πάγια θέση σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Εμείς, όχι απλά ζητάμε την πλήρη κατάργηση της χρηματοδότησης των κομμάτων -με αυτήν την τροπολογία που φέρνετε φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν ήταν δική σας θέληση να βάλετε κάποια σειρά στην χρηματοδότηση των κομμάτων, απλά σας την επέβαλε για άλλη μια φορά η τρόικα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - αλλά ως Χρυσή Αυγή έχουμε να προτείνουμε το εξής: Τα χρήματα τα οποία χρωστάνε τα κόμματα-χρήματα τα οποία λογικά δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν ποτέ-να τα επιβαρυνθούν, κύριε Υπουργέ, όσοι ήταν εν ενεργεία Βουλευτές στη διάρκεια που αυτά δόθηκαν. Γιατί διαφορετικά αυτό το χρέος δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ των ποτών.

Διότι θα πρέπει τα χρήματα αυτά, όπως και τα υπόλοιπα «κόκκινα» δάνεια, να μπουν στους πλειστηριασμούς, αν είναι. Και αφού τα κόμματα δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία, θα πρέπει να κατασχεθούν τα περιουσιακά στοιχεία των Βουλευτών για την περίοδο που διετέλεσαν Βουλευτές. Γιατί, όπως είχε πει κάποτε και ένας δικός τους Βουλευτής, «μαζί τα φάγαμε». Δεν τα φάγαμε μαζί. Όπως τα έφαγαν, να τα πληρώσουν.

Ευχαριστώ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)