ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Τα μνημόνια "διάσωσης" σχεδιάστηκαν για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των μεγάλων παικτών της παγκόσμιας οικονομίας


Βουλή - 09/06/2017 - ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Περιμέναμε την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για το μεσοπρόθεσμο, δηλαδή για το τέταρτο μνημόνιο, υποψιασμένοι για τις διατάξεις τις οποίες θα περιείχε, που δεικνύουν ότι η συγκυβέρνηση παρέδωσε «γη και ύδωρ», προβλέποντας διατάξεις που θυμίζουν κυριολεκτικά οθωμανική κατοχή. Τα δε προσφερόμενα ως αντιστάθμισμα μέτρα, τα αντίμετρα που λέτε, είναι βέβαιον ότι δεν θα εφαρμοστούν ποτέ.

Και επειδή για εσάς μία φορά δεν είναι αρκετή, για εσάς που προσκυνάτε ξένους τοκογλύφους, το ίδιο έργο ξαναπαίζεται και σήμερα και μάλιστα σε σχέδιο νόμου για τα ψάρια. Λάθρα η κυβερνητική πλειοψηφία καταθέτει τις τροπολογίες, με τις οποίες θα νομοθετήσει τις εκκρεμείς προαπαιτούμενες δράσεις, που οι πιστωτές αξιώνουν να έχουν γίνει νόμος του κράτους, προτού αποφασίσουν την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα στο Eurogroup, μια δόση η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι μέρος της θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή τόκων και δανείων που συνήψαν οι ίδιοι οι πιστωτές και οι δήθεν διασώστες μας.

Πρώτον, ενώ με το άρθρο 25 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε, αναφέρεται ρητά πως τα πολυδιαφημιζόμενα αντίμετρα τίθενται σε εφαρμογή υπό την προϋπόθεση και στον βαθμό που σύμφωνα με εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προκαλείται απόκλιση από τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, έρχεται η τροπολογία σήμερα να ισχυροποιήσει τη θέση των δανειστών, διευκρινίζοντας ότι μόνο αν συμφωνήσουν το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο ESM–τότε και μόνο– μπορούν να ενεργοποιηθούν τα αντίμετρα, δηλαδή ποτέ.
Είναι προφανές ότι η ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει πλέον την αρμοδιότητα να νομοθετήσει μόνη της, παρά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεύτερον, θα τοποθετηθώ για τις τροπολογίες σχετικά με την παράταση για έναν χρόνο στην οποιαδήποτε αύξηση των συντάξεων και για τις συλλογικές συμβάσεις με διορθώσεις των σχετικών αποσπασμάτων της αιτιολογικής έκθεσης και του σχετικού άρθρου του πρόσφατα ψηφισμένου μνημονίου Νο 4.

Αυτή η τροπολογία επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και απομυθοποιεί το αφήγημα της αριστερής κυβέρνησης για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Η δημοσιονομική λιτότητα για τα αμέσως επόμενα χρόνια, κατά τα οποία η οικονομία καλείται να πετύχει πολύ ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, θα επηρεάσει αρνητικά τη φοροδοτική ικανότητα των νοικοκυριών, τη δυνατότητα δηλαδή κάλυψης των δανείων τους, των υποχρεώσεών τους και την κατανάλωση.

Αν λάβουμε υπόψιν ότι πολλοί Έλληνες αδυνατούν αυτή τη στιγμή να καλύψουν τις βασικές ανάγκες για τη διαβίωση των ιδίων και της οικογένειάς τους, καταλαβαίνουμε ότι το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν τη χώρα οι πολιτικές αυτές είναι προσχεδιασμένο και αποσκοπεί στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Τρίτον, όσον αφορά την τροπολογία για το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η προστασία της κατοικίας του Έλληνα πολίτη. Εμείς κατανοούμε πλήρως την ιερότητα και τη σημασία της κατοικίας για τον Έλληνα και είμαστε ενάντια στην με κάθε τρόπο υφαρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων, είτε δικαστικά είτε ηλεκτρονικά είτε με όποιον άλλον τρόπο σκεφτείτε.
Και το έχουμε τονίσει πολλές φορές σε αυτήν εδώ την Αίθουσα.
Αφού προτίθεστε και οι τράπεζες προτίθενται να διαθέσουν την πρώτη κατοικία των Ελλήνων, τα σπίτια των Ελλήνων στα διάφορα funds σε τιμές πολύ μικρότερες από την αξία του δανείου που είχε συνάψει ο κάθε δανειολήπτης, γιατί να μην είναι ο Έλληνας, ο δανειολήπτης, ο πρώτος πλειοδότης; Γιατί να μην γίνει πρόταση στον δανειολήπτη; Μπορείς να πληρώσεις το δάνειό σου τόσο και θα γίνει δικό σου και θα φύγει η υποθήκη; Γιατί να το πάρει το fund και να μην το πάρει ο Έλληνας;

Τέταρτον, για το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων και της διαφάνειας των οικονομικών στοιχείων τους, άποψη δική μας κρυστάλλινη είναι μία και μόνο: Καμία κρατική χρηματοδότηση για κανένα πολιτικό κόμμα. Πλήρης διαφάνεια σε όλες τις οικονομικές κινήσεις όλων των πολιτικών φορέων και κινήσεων κάθε κόμματος. Πλήρης οικονομικός έλεγχος σε τακτική βάση.

Απεχώρησε το «κλεφτο-ΠΑΣΟΚ». Στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 κάναμε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Στις 28 Σεπτεμβρίου ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία σε αγαστή συνεργασία ξεκίνησαν τη σκευωρία και τις διώξεις εναντίον του πολιτικού κινήματός μας. Τυχαίο;

Εμείς δεν έχουμε κρατική χρηματοδότηση, κύριε Υπουργέ. Κι όμως, δεν είμαστε αδηφάγα λαμόγια, όπως είναι οι διάφοροι των πολιτικών κομμάτων του λεγομένου δημοκρατικού τόξου. Μπορούμε και κατεβαίνουμε στις εκλογές με τις εισφορές των Βουλευτών, με τις εισφορές των υποστηρικτών και οπαδών της Χρυσής Αυγής, του κόμματός μας, και δεν έχουμε ούτε καρεκλοκένταυρους ούτε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που κάνατε εσείς, τις οποίες τώρα θέλετε και να θεσμοθετήσετε νομικά, τι ποσό θα παίρνετε, πώς θα το παίρνετε κλπ. Δεν θέλουμε κρατική χρηματοδότηση, όπως δεν θέλουμε κανένα κόμμα να παίρνει κρατική χρηματοδότηση.

Είναι ενδιαφέρον, επίσης, να τονίσουμε ότι για την υποτιθέμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, την οποία θα εκπονήσει το ESM και για να μιλάμε και με τη γλώσσα της αλήθειας, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνουν τα παρακάτω, δεν πρόκειται να παγώσει το θέμα της καταβολής των τόκων, όπως ψευδώς αφήνουν διάφοροι να εννοηθεί και να κυκλοφορήσει και, δεύτερον, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ονομαστικό κούρεμα, haircut, του ελληνικού χρέους. Αυτό αποδεικνύεται κι από δηλώσεις εκπροσώπων του ESM, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στον Τύπο.

Κι αντίθετα από αυτό, αυτός ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης εξετάζει νέα επιμήκυνση των δανείων που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα κατά είκοσι χρόνια, δημιουργώντας μια ασφυκτική κατάσταση για την πατρίδα μας και με τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και με την επιμήκυνση, που τα τριάντα δύο χρόνια θα γίνουν πενήντα δύο. Δηλαδή θα έχουμε μισό αιώνα επιτροπεία.

Για όσους από εσάς κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, με τις μεθόδους που ακολουθεί η Κυβέρνηση δεν θα υπάρχει καμία έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, καμία έξοδος από την κρίση. Οι δανειστές θα μείνουν στην Ελλάδα, θα μείνουν οι οικονομικοί κατακτητές, θα μείνουν εδώ για περισσότερο από μισό αιώνα.

Είπα και το πρωί ότι τα μνημόνια είναι εθνική καταστροφή. Το γνωρίζετε κι εσείς. Το ομολογείτε στις μεταξύ σας συζητήσεις. Σας ξεφεύγει και σε διάφορες συνεντεύξεις.
Τα μνημόνια θα οδηγήσουν και σε μεγαλύτερη καταστροφή για την πατρίδα μας, σε εθνική καταστροφή κυριολεκτικά, ανάλογη του ’22, ανάλογη του ’74. Είναι μαθηματικώς βέβαιο. 
Και αντί εσείς, όπως είχε τονίσει πολλές φορές εδώ ο Αρχηγός μας, ο Νίκος ο Μιχαλολιάκος, να χρησιμοποιήσετε το ελληνικό χρέος, το είχε πει κι επί Σαμαρά, ως μοχλό πίεσης της Ελλάδος προς το Βερολίνο και τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης, εσείς κάνατε ακριβώς το αντίθετο. Υποταχθήκατε στα κελεύσματα των τοκογλύφων και του Βερολίνου.

Και για να αποδείξουμε,κύριε Πρόεδρε,τα λεγόμενά μας, αποκαλύπτουμε τι και πως στον ελληνικό λαό, πώς ψηφίστηκε λίγες μέρες προτού ψηφιστεί το μνημόνιο Νο 4 στην Ουάσιγκτον. 
Το αμερικανικό Κογκρέσο κάλεσε ειδικούς για το θέμα του ελληνικού χρέους. Ιδού και το απόρρητο έγγραφο του Κογκρέσου. Τα πρακτικά, που δεν έχουν κυκλοφορήσει ούτε στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνουν απολύτως τη θέση των Ελλήνων εθνικιστών σχετικά με το πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την τρόικα, δηλαδή ότι το πρόγραμμά τους δεν πρόκειται ποτέ να επιτύχει, γιατί δεν είναι σχεδιασμένο να σώσει την ελληνική οικονομία, αλλά είναι σχεδιασμένο να σώσει τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομιών.
Πριν προχωρήσω, επισημαίνω το σημαντικό γεγονός πως στη γνωμοδότηση αυτών των ειδικών που σας προανέφερα χρησιμοποιούνται απαράλλακτα οι νεολογισμοί που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα από την περίοδο της εισόδου της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως η σταθερότητα του διεθνούς νομισματικού συστήματος, η αναδιάρθρωση του χρέους, βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, διαρθρωτικές αλλαγές, διεθνές ΑΕΠ, παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα κ.λπ.
Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι όλα αυτά τα νομοσχέδια που φέρνετε εσείς οι κυβερνητικοί -είτε αριστεροί είτε δεξιοί - φτάνουν στα χέρια της Κυβέρνησης στα αγγλικά και οι όροι μεταφράζονται αυτολεξεί, με μοναδικό σκοπό την πλήρη ταύτιση στις επιταγές και προσταγές των ξένων.
Όμως αποκαλύπτουμε ότι οι πολιτικές πιέσεις επηρέασαν τις αποφάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το Ταμείο άλλαξε τα ειδικά κριτήρια πρόσβασης που είχε ως τότε για να κάνει μια εξαίρεση για την Ελλάδα, η οποία Ελλάδα αποτελούσε και αποτελεί απειλή για την κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας, επιτρέποντας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το ελληνικό πρόγραμμα να αρχίσει και να συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας.

Αναφέρεται ειδικά ότι η Νομισματική Ένωση, το ευρώ, συνετέλεσε στην ελληνική κρίση, ενώ για να ξεπληρωθούν οι ιδιωτικοί πιστωτές της Ελλάδος το χρέος του ιδιωτικού τομέα μεταφέρθηκε στα δημόσια ταμεία και έγινε επίσημο δημόσιο χρέος. Και αυτοί οι άνθρωποι που το έκαναν όχι μόνο έχουν το θράσος να μας κάνουν μάθημα από το Βήμα αυτό,  όπως ο κ. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να αποχωρούν από την Αίθουσα, ευτελίζοντας και αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Σε αντίθεση με την κυβερνητική προπαγάνδα που θέλει τους δανειστές των αποτυχημένων μνημονιακών κυβερνήσεων να προσπαθούν να μας σώσουν, στην Ουάσιγκτον επισημαίνεται ότι σκοπός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι να επιταχύνεται η σταθερότητα του διεθνούς νομισματικού συστήματος.

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Δύο λεπτά θα χρειαστώ,κύριε Πρόεδρε.

Δεν μας σώζουν, αγαπητοί μου. Τις οικονομίες τους σώζουν. 

Και θα ήταν δική σας μέριμνα - των μνημονιακών κυβερνήσεων - να αναθερμάνετε την ελληνική οικονομία εφαρμόζοντας, αν θέλετε, τα σχέδια - δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα- της εθνικής πρότασης της Χρυσής Αυγής, που λέει ότι ο μόνος δρόμος και ο μόνος που μπορεί να σώσει την Ελλάδα είναι ο Έλληνας, ο μόνος δρόμος σωτηρίας της Ελλάδος είναι η ελληνική παραγωγή.
Με άλλα λόγια, το πρόγραμμα διάσωσης δεν σχεδιάστηκε για να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά για να μεταφερθεί αυτή η κρίση και να περικλειστεί στην Ελλάδα αυτό το τοξικό πρόβλημα της αμερικανικής οικονομίας, που ξεκίνησε με τη Lehman Brothers το 2008.
Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε, και λέω ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την κρίση ως κρίση της ευρωζώνης στο σύνολό της και όχι ως κρίση μιας μεμονωμένης χώρας. 

Όλοι φρόντισαν για τα συμφέροντα των κρατών τους, εκτός από τους Έλληνες, από τις ελληνικές κυβερνήσεις, αυτές τις κυβερνήσεις των επικίνδυνα ανίκανων και των συνειδητά και καταστροφικά προδοτών, που έφεραν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι επτά χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που εισήλθε στην Ελλάδα για την οικονομική κρίση, παραδέχεται ότι η κρίση παραμένει οξεία και ότι δεν υπάρχει καθαρό μακρόχρονο σχέδιο για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Για εσάς, που έχετε στην Ευρώπη δήθεν επικές συνομιλίες και δίδετε δήθεν αγώνες, ήρθε η τελευταία αποκάλυψη τον Μάιο, κύριε Υπουργέ, για το πώς τα δεχθήκατε όλα αυτολεξεί και μάλιστα είπατε «να πάρω και τηλέφωνο τον Πρωθυπουργό και να του πω να περιμένει λίγες ημέρες, γιατί δεν μπορούμε να χειριστούμε αυτή την κρίση, να το φέρουμε πιο ομαλά στον ελληνικό λαό». 
Είναι στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, θα σας το δώσω τώρα.
Με άλλα λόγια, οι θυσίες που επιβάλατε στον ελληνικό λαό και επικυρώνετε με τις υπογραφές σας δεν αποτελούν μέρος ενός σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση, αλλά αποτελούν εξυπηρέτηση στους μεγάλους παίκτες της παγκόσμιας οικονομίας που θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Εάν αυτό τελικά δεν είναι εσχάτη προδοσία, τότε τι είναι; 
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή)