ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Τουριστικά αξιοθέατα της παραλίας Αγίου Νικολάου Καβουρίου


Ως γνωστόν, η Greece φημίζεται για τις παραλίες και τα αρχαία της.  Σκέφτηκα λοιπόν να σας παρουσιάσω για να θαυμάσετε κι εσείς τα αξιοθέατα της παραλίας Αγίου Νικολάου Καβουρίου, και ειδικότερα του τμήματος εκείνου που βρίσκεται μπροστά στο πάλαι ποτέ Ξενοδοχείο "Καβούρι", το οποίο τον παλιό καλό καιρό, τα καλοκαίρια, καταλάμβανε εξ ολοκλήρου ο διαβόητος Ιμπν Σαούντ με το χαρέμι του.

Από αρχαιολογικής άποψης το πρώην ξενοδοχείο Καβούρι παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που θα σας παραθέσω. Να φανταστείτε ότι γνωστός εφοπλιστής που το αγόρασε, εδώ και πολλά χρόνια, για να το κάνει γραφεία και γκαράζ, περιορίστηκε μόνο σε μια γωνιά του κτιρίου διότι, όπως διηγούνται κάτοικοι της περιοχής, ο μακαρίτης Ιμπν Σαούντ βρικολάκιασε και δεν τον άφηνε να αλλάξει χρήση στο κτίριο. Έτσι τα χρήματα του ΕΣΠΑ που πήρε ο εν λόγω "επενδυτής" για το γκαράζ έκαναν φτερά και έκτοτε παραμένει η πινακίδα για ν' ανοίγει την όρεξη και να δίνει ιδέες σε άλλους επίδοξους επενδυτές με χρήματα του ΕΣΠΑ.

Παραμένει επίσης και ο σκελετός του πρώην Ξενοδοχείου, εν μέρει από οπλισμένο σκυρόδεμα και εν μέρει μεταλλικός, ο οποίος παρουσιάζει εξαιρετικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον για τον τουρίστα, όπως και για τις κουρούνες και τις κουκουβάγιες.
  


 
 

  
  

Αυτά τα ολίγα ως προς το αποσκελετωμένο πρώην ξενοδοχείο Καβούρι - παλιές δόξες...- και το νυν υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων-φάντασμα, που αναμφίβολα αποτελούν αξιόλογες τουριστικές ατραξιόν της περιοχής λόγω της αρχαιολογικής τους σημασίας.

Απέναντι από το ξενοδοχείο-φάντασμα υπάρχει ένας οικίσκος, με επίσης τεράστια αρχαιολογική αξία, το οποίο ο πρώην δήμαρχος Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κασιδόκωστας* και ο νυν δήμαρχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος φυλάττουν ως κόρην οφθαλμού.  Εκεί προσέρχονται "καλλιτέχνες" του graffiti για να το κάνουν ακόμη πιο ελκυστικό, όπως θα δείτε στην επόμενη εικόνα:

Και επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ο ενδιάμεσος δήμαρχος μεταξύ των δύο γρηγόρηδων, κ. Σπύρος Πανάς, θέλησε να αναπλάσει την περιοχή μπροστά στο στοιχειωμένο ξενοδοχείο Καβούρι μερικούς μήνες πριν από τις προηγούμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και άφησε ως ενθύμιο τα μπάζα που βλέπετε στην φωτογραφία, τα οποία μετά από τρία σχεδόν χρόνια είναι πια συμπαγή. Ο Δήμαρχος Κωνσταντέλλος, που τον διαδέχτηκε με διαφορά 12 ψήφων, έδειξε τον ίδιο σεβασμό προς τα μπάζα αυτά, και τα διαφύλαξε ως κόρην οφθαλμού έως τη σήμερον ημέρα, προς μεγάλη απογοήτευση των καλλιτεχνών του graffiti που τους περιόρισε την επιφάνεια επίδειξης της τέχνης τους.

Προς περαιτέρω εξωραϊσμό της παραλίας Καβουρίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, πήγε κι έστησε σαν παλούκι ένα αποδυτήριο, για να αλλάζουν, λέει, οι λουόμενοι. Η καλαισθησία εκείνων που επέλεξαν τη θέση αυτή  βγάζει μάτι.  Η εικόνα μιλάει από μόνη της, και οι τουρίστες φωτογραφίζονται δίπλα στο πράγμα αυτό για να τους μείνει αξέχαστο:Τα αξιοθέατα της περιοχής όμως δεν τελειώνουν εδώ. Στην άκρη της παραλίας, δίπλα  ακριβώς από τη βίλα-μαμούθ γνωστού εφοπλιστή, υπάρχει ένα άλλο αρχαίο εξάμβλωμα τη θέα του οποίου θα απολαμβάνουν από τα μπαλκόνια τους οι ένοικοι της βίλας του μεγαλοεφοπλιστή, όπως βεβαίως θα απολαμβάνουν και την μπόχα που αναδύεται από το μνημείο αυτό, καθότι προσφέρεται για προσωπικές χρήσεις:


 

 

Όμως η περιοχή έχει να επιδείξει και άλλα αξιοθέατα, όπως τα φύκια που στοιβάχτηκαν εκεί πριν δύο μήνες, σε μια απόπειρα καθαρισμού της παραλίας. Από τότε τα κύματα έβγαλαν και άλλα φύκια, αλλά οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι καθαριότητας και περιβάλλοντος ίσως δεν θέλουν να τα πειράξουν για λόγους "καλαισθησίας" ή οικολογικής ευαισθησίας. Θαυμάστε τα κι εσείς:


Και επειδή, όπως είπαμε, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, στις ατραξιόν της περιοχής προστίθενται  και οι  κομμένοι από τους φανατικούς οικολόγους σωλήνες, που είχαν εγκατασταθεί για να ποτίζουν τα φυτά και τα λουλούδια που φύτεψε προεκλογικά ο πρώην δήμαρχος κ. Σπύρος Πανάς.  Και τα μεν φυτά και τα λουλούδια δεν επέζησαν, λόγω της καταστροφικής μανίας των οικολόγων ακτιβιστών, οι δε σωλήνες διασώζονται λόγω της αρχαιολογικής τους αξίας. Είναι οι σωλήνες που διηγούνται τη δική τους ιστορία για τα πολιτικά μίση που εκτρέφει η "δημοκρατία"...


Δίπλα ακριβώς από το παρ' ολίγον πάρκο, υπάρχει ένα άλλο σεληνιακό τοπίο, όπου πριν από καμιά τριανταριά χρόνια ήταν ένα πανέμορφο άλσος από ώριμα αλμυρίκια που έδιναν δροσιά και σκιά στους λουόμενους.  Ο τότε δήμαρχος Βουλιαγμένης είχε τη φαεινή ιδέα να σφαγιάσει σε μια νύχτα όλα τα αλμυρίκια - πλην μιας σειράς προς την οδό Ηλίου και μιας άλλης προς την παραλία και να στρώσει το χώρο με τσιμέντο διανθισμένο με κοτρόνες. Άγνωστο τι είχε κατά νουν ο δήμαρχος για να επιτελέσει αυτό το οικολογικό έγκλημα.  Θαυμάστε την κατάντια του πρώην πανέμορφου αλσυλλίου, και στο βάθος το πεντάστερο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace:


 
Η παραλία με τα τουριστικά αξιοθέατα που είδατε, χωρίζεται από τη διπλανή παραλία με τις ξαπλώστρες με ένα αυλάκι στο οποίο καταλήγουν τα νερά της βροχής από τους γύρω δρόμους, όπως επίσης και τα νερά από τα ντους που έχει τοποθετήσει εκεί ο "επενδυτής" που εκμεταλλεύεται τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες.


 


 Και εδώ η καλαισθησία και η οικολογική ευαισθησία βγάζει μάτι...
  _________

* Λέγεται από κατοίκους της περιοχής ότι ο κ. Κασιδόκωστας είχε προσπαθήσει να μετατρέψει τον οικίσκο αυτό σε τουαλέτες, αλλά ο νέος ιδιοκτήτης του πρώην ξενοδοχείου "Καβούρι" τον εμπόδισε με ασφαλιστικά μέτρα.

Αθάνατη Ελλάδα της γραφειοκρατίας, της ασυδοσίας, του παραλογισμού και του "δίκιου" του ισχυροτέρου... Είδατε, βρε, τι πετυχαίνει ο Έλληνας όταν δεν τον καταδυναστεύουν οι τοκογλύφοι δανειστές και ο Σόιμπλε; 

Α, ναι, από την οδό Ηλίου περνάνε κάθε 10 λεπτά τα κόκκινα διώροφα τουριστικά λεωφορεία και οι τουρίστες θαυμάζουν από ψηλά την κατάντια ημών των αχαΐρευτων! 

Προφανώς η πανέμορφη χώρα που μας χάρισε ο Θεός δεν μας άξιζε...