ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Αν δεν εγκαταλείψει έγκαιρα την Ευρωζώνη, η Ελλάδα είναι καταδικασμένη

Ελλάς 

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδώρου

Το νέο πειραματόζωο λεηλασίας με εφαρμογή νέων μεθόδων, μετά την επιτευχθείσα λεηλασία της Ανατολικής Γερμανίας.

Και στις δυο περιπτώσεις, ο εκτελεστής του σχεδιασμού λεηλασίας και των δυο χώρων εκ μέρους του  χρηματοπιστωτικού συστήματος, που αργοπεθαίνει, υπήρξε το ίδιο ανδρείκελό του, ο ίδιος λακές του, το ίδιο στήριγμα της κρεμάστρας του. Το ατύχημα του ανθρώπου της τότε γερμανικής «Treuhand», δηλαδή κάτι το αντίστοιχο με την ελληνική «ΤΑΙΠΕΔ» και σήμερα υπουργού οικονομικών της Γερμανίας, είναι, ότι κάθεται σήμερα μέχρι τον θάνατό του δεμένος - σε αντίθεση με τον τότε Πρόεδρο της «Treuhand» που δολοφονήθηκε - σε καρότσι αναπηρίας.

Ο σχεδιασμός προέβλεπε ως πρώτο βήμα δομημένες  υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους τρεις οίκους αξιολόγησης του συστήματος λεηλασίας, Moody’s, Standard & Poor’s και Fitch. 

Την 12 Δεκεμβρίου 2009 ο οίκος αξιολόγησης Fitsch ανακοινώνει υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος στην κατηγορία ΒΒΒ+ πετώντας την Ελλάδα έξω από την «Αγορά» ομολόγων. 

Κατά τα μέσα Δεκεμβρίου 2009 οι οίκοι αξιολόγησης Moody’s και Standard & Poor’s υποβαθμίζουν με την σειρά τους την Ελλάδα. Ξαφνικά ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβαθμίζει την Ελλάδα σε ΒΒΒ- σηματοδοτώντας και τυπικά την χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδος.
Η σημερινή συνεπώς έξοδος στις αγορές ενός πτωχευμένου κράτους όπως είναι η Ελλάς, θα οδηγήσει αυτήν στο να βουλιάξει βαθύτερα στην πτώχευση. 
Οι τότε σκόπιμα λανθασμένες και αδικαιολόγητες αξιολογήσεις επέσπευσαν δραματικά την ελληνική οικονομική κρίση.
Σε αυτήν συνέβαλε αποφασιστικά και η «Eurostat» μαζί με ΕΣΑ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) που μαζί και ανεπίτρεπτα παρουσίασαν το 2009 ένα λανθασμένο έλλειμμα-μαμούθ (15,1 % του ΑΕΠ) της ελληνικής οικονομίας.

Η επίθεση και η λεηλασία κατά της Ελλάδος σχεδιάστηκε από τους σιωνιστές κερδοσκόπους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Άιχορν. Ουδείς από τους διαβρωμένους ρουφιάνους Ελλαδίτες που ασκούσε τότε εξουσία αντέδρασε.
Τα κύρια εργαλεία απάτης της ελληνικής οικονομικής κρίσης υπήρξαν τα ασφάλιστρα κινδύνου της ελληνικής δανειοδότησης (CDS).
Πέραν αυτών και η αξιολόγηση των τριών οίκων αξιολόγησης μαζί με τις επενδυτικές τράπεζες Goldman Sachs, Neuberger Bermann και Blackrock U.K., όλες συμφερόντων του τραπεζικού οίκου Rothschilds, συνέβαλαν στη δημιουργία της ελληνικής οικονομικής κρίσης. 

Στο κρατίδιο της Ρωμιοσύνης η Goldman Sachs είχε αλώσει το δημόσιο από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της Ελλάδος υπό τον Ααρών Μαρδοχάι Αβούδη που μας εμφανίστηκε ως Κώστας Σημίτης και μεγαλούργησε επί των ημερών του Μεγαλοαπατεώνα και υπουργού εθνικής άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου. 

Το έτος 2000 η Goldman Sachs εκπονεί το πρόγραμμα απάτης χρηματιστηριακής δανειοδότησης ΑΡΙΑΝΔΗ για να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ για την Ελλάδα ως προς την είσοδό της στην Ευρωζώνη. Η ίδια Goldman Sachs εκπονεί το έτος 2002 το πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ, με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.

Η ελληνική δικαιοσύνη κατόπιν καταγγελιών επανεξετάζει σήμερα τη δυνατότητα ύπαρξης το 2009 σκόπιμης απάτης. Είναι ένα πολύ παράξενο γεγονός η πρόσφατη παρέμβαση της Κομισιόν της Ε.Ε. στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης με το τραγελαφικό επιχείρημα: 
«Η Ε.Ε. δεν παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης των μελών κρατών της, το τι κάνει όμως η Eurostat και το ποιοι είναι οι κοινοτικοί κανόνες δεν εμπίπτει στην εθνική δικαιοδοσία».

ΓΙΑΤΙ; Δεν είναι δυνατόν η οποιαδήποτε «Εurostat» να κάνει χωρίς κανέναν έλεγχο ότι θέλει και να οδηγήσει στην καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων, 2 περίπου εκατομμύρια Ελλήνων στην ανεργία και τον ελληνικό λαό στην απόγνωση, στα συσσίτια και πάνω από 10.000 Έλληνες στην αυτοκτονία! Δεν μπορεί οποιοδήποτε καθίκι της Ε.Ε. των θυγατέρων και υιών του Αβραάμ που ασκεί εξουσία, να ρημάξει τον ένδοξο και ιερό τόπο των Ελλήνων και να στέλνει τον ελληνικό λαό 50 χρόνια πίσω, με άγνωστο το πότε θα ξαναδεί άσπρη μέρα!
Η Γερμανία δια του υπουργού της οικονομικών είναι αυτή που κρύβει συστηματικά τις ευθύνες της για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην κίβδηλη αυτή Ε.Ε. των θυγατέρων και υιών του Αβραάμ. 
Η ανόητη ιδέα ότι μια ανεξάρτητη ΕΚΤ θα ήταν ο μοναδικός υπερεθνικός θεσμός για μια ολοκληρωμένη υπερεθνική και πολυπολιτισμική Ευρώπη μόνο από ανίκανους ή παμπόνηρους Γερμανούς μπορούσε να γεννηθεί!
 Οι άνθρωποι αυτοί ή δεν κατανόησαν ή κάνουν ότι δεν γνωρίζουν ότι «μια χώρα μέλος της Ε.Ε. και εντός της Ευρωζώνης  όταν προσβάλλεται από την ύφεση, αύξηση της ανεργίας, πτώση της βιομηχανικής παραγωγής, μείωση του πληθυσμού της, αύξηση των προσφύγων σε αυτήν κ.α., είναι καταδικασμένη, αν δεν εγκαταλείψει έγκαιρα την Ευρωζώνη, να πεθάνει!».
Η δήθεν ανεξάρτητη ΕΚΤ αλλά και η Κομισιόν της Ε.Ε. δεν έχουν καμία δικαιοδοσία άσκησης οικονομικής πολιτικής και η ΕΚΤ ελέγχει μόνο την ποσότητα στην κυκλοφορία ευρισκόμενου χρήματος και τίποτε άλλο. Υπό το πρίσμα αυτό και οι έτσι ονομασθέντες νεοϊδρυθέντες θεσμοί ως EFSF, ESM κ.α. είναι τελείως περιττοί.

Η Ευρώπη των Πατρίδων χρειάζεται ένα θεσμό, τον οποίον οι Γερμανοί από σκοπιμότητα και για ευνόητους λόγους δεν τον θέλουν, για αποκλειστική άσκηση της οικονομικής πολιτικής της Ευρωζώνης της Ε.Ε. 

Επειδή το κύριο εμπόδιο για μια τέτοια Ε.Ε. των Πατρίδων και όχι των θυγατέρων και υιών του Αβραάμ είναι η Γερμανία, ένα «GERMANEXIT» θα ήταν σωτηρία για την Ευρώπη των χωρών πέριξ της Μεσογείου Θαλάσσης, δηλαδή για την περιοχή της πραγματικής Ευρώπης.

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
Bleibergweg 114, D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513
E-Mail: chaziteo@t-online.de
25.07.2017
________________________________________
Rubrik: Wirtschaft/Οικονομία

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδώρου
 27. Juli 2017

ΠΗΓΗ