ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Σσσσσστ, ησυχία! Η Βουλιαγμένη κοιμάται!


Στη Βουλιαγμένη οι κάτοικοι κοιμούνται όλη την ημέρα τον Ιούλιο και Αύγουστο!
Και επειδή οι κάτοικοι και τουρίστες της Βουλιαγμένης κοιμούνται όλη την ημέρα αυτούς τους δύο μήνες, ως ώρες κοινής ησυχίας δεν ορίζονται μόνο οι μεταξύ 2:30 μ.μ. με 5:00 μ.μ. και 11 μ.μ έως 7:00 π.μ., αλλά ολόκληρο το εικοσιτετράωρο! Ναι, ναι, μη σας κάνει εντύπωση, συμβαίνουν και αυτά στη χώρα της φαιδρότητας και της γραφειοκρατίας, όπου η εργασία θεωρείται αντιτουριστικό σπορ και πρέπει να καταπολεμάται με κάθε γελοίο και παράλογο τρόπο σε κάθε ευκαιρία! 

Αυτό ισχύει ακόμη και στις παρυφές της Βουλιαγμένης, ακόμη και πάνω στη λεωφόρο όπου ο εκκωφαντικός θόρυβος από τα αυτοκίνητα  και τους μηχανόβιους που μαρσάρουν - πολλοί με "πειραγμένες" εξατμίσεις - σαν δαιμονισμένοι μέρα-νύχτα υπερκαλύπτει κάθε άλλο θόρυβο, κουφαίνοντας και τρελαίνοντας ακόμη και εικοσάρηδες.

"Και γιατί στη Βουλιαγμένη κοιμούνται όλη την ημέρα οι άνθρωποι;"  ρωτάει ο Μπόμπος τη μαμά του. 


"Διότι είναι, λέει, τουριστική περιοχή", παιδί μου! 

Έτσι  έκρινε κάποτε ο Δήμαρχός της ή κάποιοι καρεκλοκένταυροι παραπάνω απ' αυτόν.  Άρα πρέπει να θεωρούνται ώρες κοινής ησυχίας όλες οι ώρες της ημέρας και να νεκρώνει το σύμπαν από άποψη οποιασδήποτε οικοδομικής δραστηριότητας, για να μη... διαταράσσεται ο μακάριος ύπνος των κατοίκων!

Με άλλα λόγια, αν πέφτει η οροφή του σπιτιού σου στο κεφάλι σου και είχες την ατυχία αυτό να συμβεί Ιούλιο-Αύγουστο, σου απαγορεύεται να την επισκευάσεις για να μην υπονομεύσεις το τουριστικό προϊόν της περιοχής! Για τέτοιο παραλογισμό μιλάμε. 

Κάποιοι βέβαια τολμηροί γράφουν την απαγόρευση στα παλιά τους τα παπούτσια, κι αν τύχει και τους καρφώσει κάποιος νομοταγής "καλός" γείτονας έχουν τον τρόπο τους να ξεφεύγουν.

Το πρόβλημα το έχουν μόνο όσοι θέλουν να βαδίζουν με το σταυρό (του νόμου) στο χέρι. Εκείνοι αυτοσταυρώνονται καθημερινά και είναι καμένοι από χέρι στη χώρα του δύοντος και μηδέποτε ανατέλλοντος ηλίου της προόδου και της προκοπής.

Τώρα το πόσο "τουριστική" είναι η Βουλιαγμένη και το πόσο τη φροντίζουν ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης  και ο προκάτοχός του Δήμαρχος Βουλιαγμένης, το έχω εκθέσει σε πολλά άρθρα του ιστολογίου αυτού με φωτογραφίες, τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ρίξτε μια ματιά στα Τουριστικά αξιοθέατα της παραλίας Αγίου Νικολάου Καβουρίου για να πειστείτε πόσο "τουριστική" είναι η Βουλιαγμένη και πόσο ο Δήμαρχος φροντίζει για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Ο σωρός των σκουπιδιών που βλέπετε στη φωτογραφία βρίσκεται εκεί εδώ και δύο μήνες, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις-οχλήσεις της γράφουσας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο.
Χθες, λοιπόν, ημέρα Παρασκευή 30 Ιουνίου του "σωτηρίου" έτους 2017, έζησα την παροιμία "Κίνησε ο Εβραίος κι ήταν ημέρα Σάββατο". (Παρακαλώ τ' άστρα να μη διωχθώ για "ρατσιστικό" σχόλιο, δεν έχω τίποτα με τους καλούς Εβραίους!).

Τι έγινε, λοιπόν; Το και το:


Νομοταγής μέχρις αυτοκτονίας ούσα, και έχοντας μελετήσει μέχρι κεραίας το νόμο 4067/12, προσήλθα στο τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, μαζί με τον βοηθό διαχειριστή της πολυκατοικίας (αρμόδιο επί των οικονομικών) για να ζητήσουμε και να συμπληρώσουμε ένα έντυπο ενημέρωσης προ 48 ωρών για εργασία επισκευής στέγης (άρθρο 4, παράγραφος 3, στ΄). 


Το ερώτημα που έθεσα  κατ' αρχήν ήταν αν θεωρείται επισκευή στέγης η στεγανοποίηση μιας ταράτσας 43χρονης πολυκατοικίας η οποία διέθετε ήδη θερμομόνωση από την κατασκευή της.

Η υπάλληλος απάντησε ορθά -κοφτά "ναι" και μου έδωσε τα έντυπα για να τα συμπληρώσω λέγοντας: "από αύριο, 1η Ιουλίου, και για δύο μήνες, απαγορεύεται κάθε οικοδομική εργασία στη Βουλιαγμένη γιατί είναι τουριστική περιοχή".


--"Μα τι μας λέτε τώρα;" διαμαρτυρήθηκα: "Η εργασία αυτής της στεγανοποίησης είναι εντελώς αθόρυβη.  Επάλειψη θα γίνει. Δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σφυριά και καλέμια, και ο εργολάβος δεν θα εργάζεται σε ώρες κοινής ησυχίας. Βλέπετε ο Ιούνιος ήταν ο πιο βροχερός μήνας της τελευταίας εικοσαετίας, και όταν σταμάτησαν οι βροχές ήρθε ο καύσωνας. Έτσι πέσαμε στον Ιούλιο για τις εργασίες και, όπως προβλέπεται, ευτυχώς την ερχόμενη εβδομάδα θα πέσει η θερμοκρασία στους 33 βαθμούς, που είναι ιδανική για τη μόνωση."


--"Ο νόμος λέει ότι απαγορεύονται όλες οι εργασίες, και έπρεπε να τον γνωρίζετε", τόνισε η υπάλληλος. 


--" Λυπάμαι, δεν τον γνώριζα. Μπορώ να δω τον προϊστάμενο;" ρώτησα φανερά εκνευρισμένη, στα όρια της αγένειας. 


--"Ο προϊστάμενος λείπει στο εξωτερικό, και θα επιστρέψει τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου", απάντησε η υπάλληλος.


--"Πάμε για Σεπτέμβριο, δεν γίνεται τίποτα τώρα, αφού απαγορεύεται", είπε ο βοηθός διαχειριστή, ο οποίος, έχοντας ζήσει στο εξωτερικό, έχει μάθει να σέβεται τους νόμους.


-"Ωραία λοιπόν, πάμε για Σεπτέμβριο. Δώστε μας τα έντυπα να τα έχουμε συμπληρωμένα για το Σεπτέμβριο", είπα στην υπάλληλο.


Διαβάζοντάς τα, είδα ότι δεν ήταν απλά έντυπα ενημέρωσης της Πολεοδομίας και της Αστυνομίας, 48 ώρες πριν από έναρξη εργασιών, αλλά εμπεριείχαν παγίδες για να πιάσουν λαυράκιΜε άλλα λόγια, αυτή η υποτιθέμενη αθώα ενημέρωση είναι ένας πονηρός τρόπος για να εισπράξει το αδηφάγο και αναποτελεσματικό κράτος κάποια χρήματα. 

Έτσι έχουν τα πράγματα στην Εσπερία, τη χώρα του παραλογισμού, της παρανομίας και της γραφειοκρατίας.
Ελπίζω να καταργηθεί αυτός ο παράλογος νόμος περί απαγόρευσης κάθε οικοδομικής εργασίας τον Ιούλιο και Αύγουστο οπουδήποτε στη Βουλιαγμένη, και να εξετάζεται κάθε περίπτωση χωριστά, ώστε να μπορεί ο κοσμάκης να δουλεύει, σεβόμενος βέβαια τις ώρες κοινής ησυχίας. Και ελπίζω επίσης το κράτος να βρει άλλους τρόπους για να διαπιστώνει παρανομίες, αντί να βάζει συνιδιοκτήτες να γίνονται ρουφιάνοι συνιδιοκτητών, εμποδίζοντας την έναρξη εργασιών που μπορεί να είναι επείγουσες και η καθυστέρησή τους να εμπεριέχει κινδύνους για την στατική ισορροπία του κτιρίου, ακόμη και για τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων.