ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Στην Ελλάδα, οι ψεύτες και οι κλέφτες 43 χρόνια χαίρονται


ΒΟΥΛΗ, 28/07/2017 - ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Μαυραγάνη, πολύ καλή η τροπολογία σας, αλλά υπάρχουν και άλλα τεχνικά ζητήματα όταν κάποιος πηγαίνει προς απόσυρση ένα όχημα έστω και μετά το 2004. Του ζητούν κάποια παράλογα πράγματα. Μπορείτε να το ελέγξετε και να διευκολύνετε τον κόσμο που και για αυτοκίνητα μετά του 2004 συναντούν πάρα πολλές τεχνικές και άλλες δυσκολίες ως προς την απόσυρσή τους. Δείτε το.

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να απαντήσω ότι ο κλέφτης και ο ψεύτης δεν χαίρονται τον πρώτο χρόνο σε αυτή τη χώρα, χαίρονται τουλάχιστον σαράντα τρία χρόνια τώρα. Και όπως βλέπουμε, συνεχίζουν ανενόχλητα το θεάρεστο έργο τους.
Επίσης, ακούσαμε και κάτι για το «ταμείο αποικιοκρατίας». Πολύ σωστή η ορολογία για το εν λόγω ταμείο. Αυτό, όμως, το ταμείο το ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο, όπου το περιελάμβανε και αυτό σε εκείνον τον ορυμαγδό άρθρων.
Πριν μιλήσω για τα του οικονομικού νομοσχεδίου που απασχολεί σήμερα την ελληνική Βουλή, θα ήθελα να σχολιάσω εν τάχει την ατυχέστατη για εμάς δήλωση του κ. Τζανακόπουλου σχετικά με την εισβολή των οπλοφόρων αναρχικών - εξάλλου, οι ίδιοι το παραδέχονται - του Ρουβίκωνα στο προαύλιο της Βουλής ότι ήταν μια ακτιβιστική ενέργεια και ότι η Αστυνομία έκανε αυτό που έπρεπε. Αν κρίνουμε από τις σημερινές δηλώσεις -επίσημες και ανεπίσημες - από την Ελληνική Αστυνομία, η Αστυνομία δεν έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά αυτό που διετάχθη να κάνει. Διότι αν έκανε αυτό που έπρεπε, θα είχε λύσει το πρόβλημα πολύ νωρίτερα.

Συζητούμε σήμερα ένα οικονομικό νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει ένα τεράστιο ποτ πουρί από άρθρα σχετικά και άσχετα μεταξύ τους, και ακόμη περισσότερες τροπολογίες, πολύ περισσότερες σε όγκο από το κυρίως νομοσχέδιο.

Θα ήθελα να σχολιάσω κι εγώ αυτά που είπε τις τελευταίες μέρες ο κ. Τσίπρας, ο αξιότιμος κύριος Πρωθυπουργός, μιλώντας στην GUARDIAN και τον ALPHA. Είπε - και σύγκρινε ατυχέστατα βέβαια - ότι το 2021, με τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε τώρα εμείς -εννοώντας η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ -, θα γιορτάσουμε τα διακόσια χρόνια της επανάστασης με ένα πολύ διαφορετικό τρόπο, σε μια διαφορετική Ελλάδα.

Αυτές τις ενέργειες και τις διαφορές τις βιώνουμε ήδη όλοι οι Έλληνες πολίτες και θα τις βιώσουμε ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα κανένας κ. Τσίπρας και κανένας κ. Σαμαράς με τους αγωνιστές του 1821, οι οποίοι απελευθέρωσαν τούτο τον τόπο όχι φυσικά για να βλέπουμε αυτά τα αίσχη τα οποία συμβαίνουν στην εποχή μας.

Πανηγυρίζετε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, για την έξοδό σας στις αγορές, κάτι το οποίο, αν ανατρέξουμε σε δηλώσεις σας και κείμενά σας -υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία στο διαδίκτυο κι εντός Βουλής και σε ερωτήσεις και αλλού - οι ίδιοι στηλιτεύατε με τον χειρότερο τρόπο. Και το πράξατε - και, μάλιστα, πανηγυρίζετε - με πολύ δυσμενείς όρους για την πραγματικά τραγική ελληνική οικονομία.

Και όταν τα πρώτα μνημόνια και οι συμφωνίες συνάπτονταν με όρους αγγλικού Δικαίου -για να θυμηθούμε το αγγλικό Δίκαιο - κάποιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ακόμα και Υπουργοί - ήταν στα κάγκελα και ανέβαιναν πάνω στα έδρανα, κατηγορώντας τους προηγούμενους για τα ίδια ακριβώς που πράττετε εσείς τώρα. Μέχρι και ερωτήσεις είχατε καταθέσει -βρήκαμε μία, ήταν πολλές - στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο. Ένας από τους δύο επερωτώντες σχετικά με το αγγλικό Δίκαιο ήταν και ο κ. Τσακαλώτος, που το υπέγραψε τώρα με χέρια και με πόδια. Ο έτερος ήταν ο κ. Λαφαζάνης, που, αν μη τι άλλο, είχε την πολιτική ευθιξία να παραιτηθεί και να συνεχίσει τον αγώνα του απ’ όπου και αν τον συνεχίζει.

Η πραγματική οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας είναι σε τραγικό σημείο, ασχέτως του τι λέτε. Είναι η ίδια καραμέλα, οι ίδιες λέξεις, οι ίδιες εκφράσεις, οι ίδιες ορολογίες που χρησιμοποιούσε και η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ - παλαιότερα και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού - ότι η ανάπτυξη έρχεται, ότι βγαίνουμε στις αγορές, ότι κάνουμε διάφορα. Τελικά, δεν έρχεται τίποτα.

Σημερινά δημοσιεύματα - καθημερινά είναι αυτά, αλλά θα σας πω μόνο για ένα σημερινό - λένε ότι άνω του 30% των καταστημάτων του εμπορικού και ιστορικού κέντρου των Αθηνών είναι κλειστά. Δρόμοι που άλλοτε έσφυζαν από εμπορική και οικονομική ζωή, αυτή τη στιγμή είναι ορυμαγδός. Και τα εναπομείναντα μαγαζιά βλέπουν τους διάφορους Ρουβίκωνες και άλλους αλληλέγγυους, φίλους σας, να τα σπάνε, να τα καίνε και να μη γίνεται τίποτα απολύτως. Δεν υπάρχει ούτε ένα ψήφισμα για τους καταστηματάρχες, ούτε μία αλληλεγγύη! Τίποτα απολύτως!

Διαβάζουμε ότι δεκάδες χιλιάδες, απ’ ό,τι φαίνεται, ελληνόπουλα δεν θα μπορέσουν να πάνε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς τον Σεπτέμβριο, γιατί δεν επαρκούν - όπως λέτε- τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Και την ίδια ώρα μπαίνουν σε προγράμματα ΕΣΠΑ διάφοροι, οι οποίοι εν πολλοίς δεν έχουν να κάνουν με πρωτογενή παραγωγή ή με ανάπτυξη και παίρνουν με σχετική ευκολία έναντι άλλων προγράμματα της τάξης των 100.000 ευρώ. Διαβάσαμε -και βγήκαν τα δημοσιεύματα και οι αποφάσεις στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες - ότι το διαγνωστικό κέντρο της κυρίας Γεροβασίλη, όπου τώρα νομίζω ότι είναι ο γιος της υπεύθυνος, πήρε περίπου 99.900 ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Λέτε, λοιπόν, ότι έρχεται η ανάπτυξη και την ίδια στιγμή δεν έχετε νομοθετήσει έναν ακατάσχετο επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό. Η συντριπτική πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, που έχουν απομείνει, χρωστάνε παντού και με μαθηματική ακρίβεια τα λεφτά που μπαίνουν - διότι πλέον, έτσι όπως το πάτε, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα όλες οι συναλλαγές θα είναι αυτόματες μέσω τραπεζών - δεν θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για τη δουλειά τους. Θα κατάσχονται από τον οποιονδήποτε, με ιδιαίτερη ευκολία, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Και μετά έχετε το θράσος να μιλάτε για ανάπτυξη και να λέτε ότι θα καταπολεμήσετε τη φοροδιαφυγή, όταν συμβαίνουν όλα αυτά. Μάλιστα, τους σπρώχνετε όλους στην παρανομία - εντός ή εκτός εισαγωγικών - λέγοντας ότι θα καταπολεμήσετε τη φοροδιαφυγή με τη λοταρία. Δηλαδή, εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών, στους οποίους κάνετε μία πραγματική αφαίμαξη, θα μπαίνουν σε κάποια λοταρία, για να κερδίζουν κάτι αστειότητες. Μιλάμε για «ασοβαρότητα» και «ασοβαροφάνεια» σε όλο της το μεγαλείο.

Την ίδια ώρα, μας φέρνετε εδώ μία τροπολογία για την ΕΛΣΤΑΤ και τον κ. Γεωργίου, τον οποίο θέλατε κρεμασμένο στο Γουδί, αν και τελικά για άλλο γουδί μιλούσατε, όταν αναφερόσασταν σε «Γουδί». Έτσι δείχνουν οι πράξεις σας. Μάλλον αναφερόσασταν στο μαγειρικό σκεύος, για να φτιάξετε καμία σκορδαλιά, γιατί όλα τα λόγια σας ήταν λόγια του αέρα. Ξαφνικά, του κ. Γεωργίου, που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και για πολλούς άλλους, του πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο όλα τα δικαστικά έξοδα, στα οποία τον εξωθήσατε και εσείς, καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία.

Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να μην αποφανθεί η Δικαιοσύνη ή κάποιος, αν η ΕΣΤΑΤ χάλκευσε ή όχι τα στοιχεία. Αν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να βγάλουμε ένα σοβαρό συμπέρασμα, ένα πραγματικό συμπέρασμα για το εν λόγω σοβαρότατο πρόβλημα! Η ουσία είναι ότι αυτόν που τον κατηγορούσατε για τα χειρότερα, τώρα του λέτε, «Θα σου πληρώσουμε όλα τα δικαστικά έξοδα, ό,τι και αν γίνει και θα φύγεις αλώβητος».

Φυσικά, όλα αυτά γίνονται με το απαραίτητο σπρώξιμο, «πουσάρισμα», της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χτυπά τον ζουρνά και εσείς χορεύετε, όπως χορεύουν τις αρκούδες τους στα διάφορα πανηγύρια οι διάφοροι Ρομά ανά την Ελλάδα και ανά τα Βαλκάνια.

Το μέγεθος της υποκρισίας και της υποτέλειάς σας φαίνεται και σε άλλη τροπολογία. Για μια ακόμα φορά έρχεται παράταση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για το Μέγαρο Μουσικής. Για αυτό το Μέγαρο Μουσικής το οποίο το στηλιτεύατε - όπως πολλά άλλα πράγματα - με τα χειρότερα, τώρα όχι μόνο ψηφίσατε να επωμιστεί τα κοντά 200 εκατομμύρια ευρώ χρέη του το ελληνικό Δημόσιο - εσείς το ψηφίσατε αυτό -, αλλά δίνετε και συνεχείς παρατάσεις στις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, ώστε να λειτουργεί για να μπορείτε να πηγαίνετε και να κάνετε τις κεντρικές σας επιτροπές, να πηγαίνετε εκεί να πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ακούσαμε τον Ειδικό Αγορητή των Ανεξάρτητων Ελλήνων να λέει ότι το ίδιο έγινε για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Αλήθεια, είναι το ίδιο πράγμα τα Αμυντικά Συστήματα, που πρέπει πάση θυσία να τα κρατήσουμε ζωντανά, διότι έτσι ισχυροποιούμε την άμυνα της χώρας, με το Μέγαρο Μουσικής, των ελάχιστων κουλτουριάρηδων που δεκαετίες τώρα πήγαιναν και το απολάμβαναν εις βάρος του υπόλοιπου ελληνικού λαού; Όχι! Όχι! Όχι! Είσαστε υποκριτές!

Μας φέρνετε και μια άλλη τροπολογία για το πάρκινγκ του «Νιάρχος». Η φαιδρότητα σε όλο της το μεγαλείο! Εδώ έχουμε πολλές απορίες και εμείς. Ναι, το πολιτιστικό Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι ένα φοβερό Ίδρυμα. Δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι βλέπουν τις γειτονιές τους να έχουν αλωθεί, να έχουν αλλοτριωθεί από λαθρομετανάστες, εγκληματίες και δεν μπορούν να πάνε σε μια παιδική χαρά της γειτονιάς τους, πηγαίνουν σε έναν χώρο όπου πραγματικά είναι όαση. Και ξαφνικά σε αυτόν τον χώρο, που δεν έχει χώρο εκτός Ιδρύματος να παρκάρουν ούτε ποδήλατο, λέτε τώρα ότι θα βάλετε εισιτήριο στο πάρκινγκ του. Πολύ ωραίο το τυράκι! Kαι δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να ακολουθήσει.

Κάπου ήρθε και μια τροπολογία του κ. Τόσκα, όπου έχει κάποια θετικά ζητήματα για τους αστυνομικούς. Όμως, για να βλέπουν οι δεκάδες χιλιάδες Έλληνες αστυνομικοί τι συμβαίνει, στην ίδια τροπολογία εξισώσουν ζητήματα αστυνομικών με ζητήματα λαθρομεταναστών. Και αν δεν την ψηφίσουμε εμείς, οι κακοί Χρυσαυγίτες, θα βγουν κάποιοι και θα πουν ότι, «Να, δεν ψήφισαν την τροπολογία που αφορά ζητήματα των αστυνομικών».

Τώρα να πούμε εν τάχει κάποια πράγματα σχετικά με την οικονομία. Βλέπουμε εδώ τον αξιότιμο Υπουργό, βλέπουμε ανθρώπους μορφωμένους, κατηρτισμένους, οι οποίοι, όμως, σε ζητήματα ουσίας δεν κάνουν πολλά πράγματα.

Όσον αφορά το ζήτημα των αποδείξεων, θα πω τα εξής: Αφού ψάχνετε να εφαρμόσετε κάποιο φορολογικό σύστημα στο ζήτημα των αποδείξεων και να εξαλείψετε τη φοροδιαφυγή από αυτό το κομμάτι, θα μπορούσατε πολύ καλά να εφαρμόσετε ό,τι εφαρμόζεται σε αρκετές χώρες του κόσμου, όπου κάποιος έχει τα εισοδήματά του, μείον τα έξοδά του, όποια κι αν είναι αυτά. Δηλαδή, όλες οι αποδείξεις να εκπίπτουν. Και στο τέλος, αυτό που μένει, να φορολογείται με ένα δίκαιο σύστημα. Αν είναι κάποιος που ζει στη Νίσυρο ή στα σύνορα, να έχει χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, αν κάποιος έχει τρία, τέσσερα, πέντε παιδιά, να έχει χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, αν κάποιος ανήκει σε μια ιδιαίτερη κατηγορία, αν είναι ΑμεΑ ή κάτι άλλο, να έχει χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή κ.λπ..

Εσείς, όμως, δεν κάνετε τίποτα από όλα αυτά. Αντ’ αυτού εφαρμόζετε πρακτικές που τους διαλύουν στην κυριολεξία όλους. Βάλατε χαράτσι μέχρι και στα αναπηρικά επιδόματα. Θα θεωρούνται εισόδημα και θα επιβαρύνονται με εισφορά αλληλεγγύης. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα, για έναν τραγέλαφο! Δεν ξέρετε τη μία μέρα τι ψηφίζετε εις βάρος της επόμενης ημέρας και του άλλου νομοσχεδίου το οποίο έρχεται.

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Την ίδια ώρα έχουμε πάταξη της φοροδιαφυγής, κυνηγώντας κάτι φουκαράδες σε λαϊκές. Θα διαβάσατε και εσείς ότι συνελήφθη ένα αόμματος μουσικός - που είχε συμμετάσχει και σε ένα τηλεπαιχνίδι - ο οποίος έπαιζε κάπου -νομίζω στην παραλία της Θεσσαλονίκης - γιατί έβγαζε εισόδημα παράνομα. Συνελήφθη και ένας άλλος, λέει, γιατί πούλαγε καρπούζια και πεπόνια, κάποιος δύστυχος οικογενειάρχης, που και παράνομος να είναι, θα έπρεπε να τον βάλετε τελευταίο στη λίστα, διότι τα πολύ, πολύ μεγάλα ψάρια δεν τα έχετε αγγίξει και από ό,τι βλέπουμε δεν έχετε σκοπό να τα αγγίξετε τώρα ή τους δίνετε άφεση αμαρτιών με τον άλφα ή βήτα τρόπο.

Αν δεν υπάρξει ένα άκρως ανταγωνιστικό φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον, αλήθεια, ποιος πιστεύετε ότι θα έρθει στην Ελλάδα; Κανείς δεν έρχεται να επενδύσει, εκτός και αν είναι μιλημένος, όπως στην περίπτωση του Ελληνικού, της COSCO, των αεροδρομίων και αλλού, όπου νομοθετείτε αποκλειστικά και μόνο επ’ ωφελεία αυτών και κανενός άλλου. Ποιος θα έρθει; Με μεγάλη ευκολία θα πάει δίπλα στη Βουλγαρία, θα πάει στη Ρουμανία, θα πάει στην Αλβανία, θα πάει στην Κροατία, θα πάει στη Μάλτα, θα πάει στο Λουξεμβούργο. Εξάλλου, στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, την οποία και εσείς αγαπάτε και θέλετε και ζούμε, είναι πολύ εύκολο να φύγει ο οποιοσδήποτε.

Αν δεν κάνετε ένα πραγματικά ανταγωνιστικό περιβάλλον  για να τους φέρετε όλους εδώ, δεν θα κάνετε τίποτα. Θα κάνετε μία τρύπα στο νερό.

Και εάν φέτος, με τα νέα και τα πιο βάρβαρα φορολογικά, ασφαλιστικά μέτρα θα πιάσετε κάποιους που δεν πρόλαβαν, σε ένα-δύο χρόνια θα φύγουν και οι εναπομείναντες. Θα κλείσουν, λοιπόν, ή θα αυτοκτονήσουν ή θα πάνε στο εξωτερικό εάν δεν κάνετε μία σειρά απλών ενεργειών, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με την έξοδο ή όχι από το ευρώ, δεν έχουν να κάνουν με την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Εξάλλου, η καραμέλα και η πιπίλα ότι μας το επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή λόγω του ελεύθερου εμπορίου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, δεν ισχύουν, γιατί αλά καρτ το εφαρμόζετε, όπως στην άγρια φορολογία των αυτοκινήτων, επειδή έχει έσοδα και δεν σας ενδιαφέρουν τα πρόστιμα που πληρώνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως, δεν το κάνετε για μία σειρά άλλων προϊόντων που κατασκευάζονται ή παράγονται στην Ελλάδα σε βάρος εισαγόμενων προϊόντων.

Αντ’ αυτού, κάνετε το αντίθετο. Ειδικό φόρο στο κρασί, στη μπύρα, σε οτιδήποτε κατασκευάζεται εδώ εις βάρος αυτών που εισάγονται εδώ. Και βλέπουμε το φαινόμενο οι μόνες διαδικασίες οι οποίες έχουν μία σχετική εξέλιξη, να είναι οι εξαγωγικές δραστηριότητες, με όποια προβλήματα υπάρχουν, διότι και εδώ το παιχνίδι είναι άνισο. Ο Έλληνας οινοποιός, ο Έλληνας παραγωγός, ο Έλληνας κατασκευαστής τυγχάνει και τον περιορισμό των capital controls και όλων των άλλων προβλημάτων, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του από το εξωτερικό, οι οποίοι πράττουν και λειτουργούν στην κυριολεξία σε πολύ καλύτερο φορολογικό, οικονομικό περιβάλλον. 

Είναι σίγουρο πως με ό,τι και να ψηφίσετε σήμερα, με ό,τι και να ψηφίσουμε την άλλη εβδομάδα - θα ψηφίσετε μάλλον, γιατί μας υποσχεθήκατε ότι θα φέρετε πλήθος τροπολογιών, πολύ περισσότερες, βλέπουμε την επόμενη εβδομάδα να είναι σαν τους τόμους του Χρυσού Οδηγού οι τροπολογίες σε σχέση με τα δύο, τρία νομοσχέδια που θα έρθουν, σίγουρα άσχετες με τα νομοσχέδια - θα προσπαθείτε να περάσετε το οτιδήποτε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Ολοκληρώστε σας παρακαλώ, κύριε συνάδελφε.

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε.
Εμείς είμαστε εδώ. Μας έχει ψηφίσει ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού για να τα λέμε, να σας κρίνουμε και να αγωνιζόμαστε για την επιβολή της νομιμότητας καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Αυτό μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός. Είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη ό,τι και να κάνετε και στις δημοσκοπήσεις και σε όλα. Και απ’ ό,τι φαίνεται το μέλλον για εμάς, παρά τις διώξεις, παρά το οτιδήποτε, θα είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με το δικό σας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)