ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Βροχή (Ν)τροπολογιών και υπο(Ν)τροπολογιών στο Κοινοβούλιο


ΒΟΥΛΗ, 28/07/2017- ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Χθες είχαμε ένα νομοσχέδιο με πενήντα δύο άρθρα. Από αυτά, τα εννέα πρώτα άρθρα αναφέρονταν σε μνημονιακή Οδηγία και τα άλλα σαράντα τρία ήταν άσχετα μεταξύ τους. Όμως, είναι και αυτά μνημονιακές δεσμεύσεις, κάποια άλλα είναι ρουσφετολογικές θέσεις για νέους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με παχυλούς μισθούς και κάποια άλλα άρθρα είναι προηγούμενα λανθασμένα νομοσχέδια, για τα οποία καλείστε τώρα να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα.

Ξεκινώντας χθες το απόγευμα η Ολομέλεια τη συζήτηση, είχαμε ήδη δεκαεννέα τροπολογίες, εκ των οποίων οι έξι ή οι επτά, αν θυμάμαι καλά, είχαν συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών. Μέχρι τις εφτά παρά, που ήρθε η σειρά μου να μιλήσω, ως ειδικός αγορητής, οι τροπολογίες έφτασαν τις είκοσι μία.

Σήμερα, μέχρι αυτήν εδώ την ώρα, είχαμε είκοσι δύο υπουργικές τροπολογίες και τέσσερις ή πέντε βουλευτικές, τις οποίες, ως συνήθως, η Κυβέρνηση δεν κάνει σχεδόν ποτέ δεκτές. Άρα, στο χθεσινό νομοσχέδιο των πενήντα δύο άρθρων έχει έρθει κατ’ ουσίαν μαζί και ένα δεύτερο νομοσχέδιο. Δηλαδή, ψηφίζετε ένα και παίρνετε δύο.

Όσον αφορά τις βουλευτικές τροπολογίες, μία μας έκανε εντύπωση. Μάλιστα, μόλις ακούσαμε ότι η κυρία Υπουργός δεν την έκανε δεκτή, αλλά καλό είναι να αναφερθεί. Μιλάμε για την τροπολογία που κατέθεσαν ο Σκουρολιάκος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Λαζαρίδης των ΑΝΕΛ και ο Σαρίδης της Ένωσης Κεντρώων.

Μας κάνει εντύπωση, γιατί είναι μια τροπολογία λίγο ιδεολογικά «απ’ όλα». Πώς βρέθηκαν τώρα ο Λαζαρίδης και ο Σκουρολιάκος να καταθέτουν τέτοιου είδους τροπολογίες, που ξέρουμε τις θέσεις τους σχετικά με τη φορολογία της Εκκλησίας; Ξέρουμε ποιες είναι οι θέσεις κάποιων στελεχών. Όταν ήταν Αντιπολίτευση, αυτή ήταν η θέση όλων των στελεχών.

Τώρα κάποιοι άλλοι την είδανε χριστιανοί και πάνε το Πάσχα και κρατάνε και λαμπάδες. Φαίνεται ότι κάποιες δοσοληψίες με το ΠΑΣΟΚ δεν ευδοκίμησαν και στρέφεστε πλέον σε νέους εταίρους συμμάχους.

Σχετικά με το νομοσχέδιο, υπάρχει προχειρότητα στο πώς νομοθετείτε. Δεν το συζητάει κανείς αυτό. Δεν έχει κανένας αντίθετη άποψη σε αυτή την Αίθουσα. Ακόμα πριν από λίγο είδαμε και μέσα σε αυτή την Αίθουσα κυβερνητικά στελέχη να διαφωνούν σε κάποιες τροπολογίες και σε κάποια άρθρα που ήδη έχουν καταθέσει. Ψηφίζετε, λοιπόν, με προχειρότητα.

Ξεχάσατε, βέβαια, όταν ήσασταν στη θέση της Αντιπολίτευσης, που και εσείς οι ίδιοι δικαίως φωνάζατε, όταν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έκαναν τα ίδια. Βέβαια, εσείς, σαν καλοί μαθητές, καταφέρατε να τους ξεπεράσετε. Τώρα εσείς λανσάρετε και μια νέα μόδα τροπολογιών.
Σε κάθε τροπολογία φέρνετε και άσχετες υποτροπολογίες, όπως για παράδειγμα την 1153/184 τροπολογία του Τόσκα.
 
Αυτή η τροπολογία αναφέρεται –και καλά κάνει- στα Σώματα Ασφαλείας, όπου υπάρχει ανάγκη να επιλυθούν θέματα ομαλού εφοδιασμού τους με υλικά πρώτης ανάγκης. Ζητήματα των Σωμάτων Ασφαλείας δεν μπορεί να λύνονται με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Άρα, αυτό είναι θέμα ιδιαίτερα σημαντικό. Ωραία, μέχρι εδώ. Λέμε να συμφωνήσουμε και να το ψηφίσουμε.

Τι κάνετε, όμως; Στην ίδια αυτή τροπολογία περνάτε και κάτι άλλο, που φυσικά η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να ψηφίσει. Είναι η τροπολογία που αφορά τους λαθρομετανάστες. Είναι ο Ειδικός Φορέας 07-593. Στα υπαρκτά, δηλαδή, προβλήματα του εφοδιασμού των Σωμάτων Ασφαλείας κοτσάρετε και τη σίτιση λαθρομεταναστών.

Αυτό εδώ δεν το κάνετε τυχαία. Εγώ δεν θεωρώ ότι είστε χαζοί. Το κάνετε - και συγκεκριμένα ο Τόσκας - πολύ όμορφα. Τι θα κάνετε εσείς; Θα πάτε στους συνδικαλιστικούς φορείς της Αστυνομίας και θα πείτε: «Ορίστε, εμείς περνάμε θετικές διατάξεις για τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά κοιτάξτε εδώ. Οι πατριδοκάπηλοι χρυσαυγίτες δεν το ψήφισαν». 

Όταν θα είμαστε σε προεκλογική περίοδο, θα γυρίζουν οι δικοί σας στα διάφορα συνδικαλιστικά όργανα των πυροσβεστών, της Αστυνομίας και θα λένε «κοιτάξτε, η Χρυσή Αυγή δεν ψήφισε». Δεν θα λέτε, όμως, παρακάτω ότι υπάρχει δεύτερη υποτροπολογία, η οποία αναφέρεται στους λαθρομετανάστες. Είστε πονηράκηδες και το κάνετε αυτό.

Εμείς θεωρούμε ότι με αυτά που ψηφίζετε και με τον τρόπο που φέρνετε τις τροπολογίες δημιουργείτε νομοθετικές τερατογενέσεις. Θυμηθείτε ότι θα τα βρείτε μπροστά σας αυτά τα κακά νομοθετήματα, όχι μόνο εσείς, αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Σύντομα, πολλές από αυτές τις τροπολογίες, είτε θα καλεστούμε να τις διορθώσουμε είτε να τις καταργήσουμε τελείως.

Συνεχίζοντας με τις τροπολογίες, έχουμε άλλη μια τροπολογία εδώ με γενικό αριθμό 1154 και ειδικό αριθμό 185 για το Μέγαρο Μουσικής. Θυμόμαστε όταν εδώ χτυπιόταν ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης. Θυμόμαστε δημοσιεύματα της ΑΥΓΗΣ με μεγάλα γράμματα για το Μέγαρο Μουσικής, το οποίο είναι ένα διαχρονικό, διακομματικό σκάνδαλο, που απαλλάσσεται από την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής ενημερότητας.
Κι εδώ λέμε: Μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που είναι χρεοκοπημένη είναι αδύνατο να συντηρεί χρεοκοπημένες εταιρείες, όπως το Μέγαρο Μουσικής. Διαβάζουμε ότι οι συνολικές υποχρεώσεις του Μεγάρου, κυρίως τα δάνεια –από την ΕΘΝΙΚΗ και όχι μόνο - φθάνουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Το ενδιαφέρον είναι ότι το ελληνικό Δημόσιο ήταν ο εγγυητής των δανείων που πήρε το Μέγαρο Μουσικής, για να προχωρήσει η επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, το Μέγαρο Μουσικής έχει συνάψει μέχρι σήμερα τρία δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου ύψους 245 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, το ανεξόφλητο υπόλοιπο στις 30 Ιουνίου 2013 ήταν 229 εκατομμύρια ευρώ. Τα δάνεια είχαν ληφθεί από την Εθνική Τράπεζα και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά την ΕΘΝΙΚΗ, το δάνειο ήταν ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ και την εξόφλησή του έχει αναλάβει το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος. Κάποια άλλα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα φτάνουν τα 78 εκατομμύρια. Ένα δεύτερο δάνειο φτάνει τα 55 εκατομμύρια.

Κι εδώ, υπάρχει το εξής ερώτημα: Σε ποιον Έλληνα φορολογούμενο, που έχει μια επιχείρηση, που δεν φταίει ο ίδιος που δεν πηγαίνει καλά και που χρωστάει πέντε, δέκα, δεκαπέντε χιλιάρικα στην εφορία, δεν θα πάει ο εφοριακός να του βάλει μια κόκκινη κορδέλα και να του το κλείσει το μαγαζί;
  
Αυτό είναι και θυμηθείτε ότι πάλι και του χρόνου τέτοια εποχή θα συζητάμε για νέες παρατάσεις στο Μέγαρο Μουσικής.

Εδώ πρέπει να βρεθεί μια λύση και η λύση, για εμάς, είναι μόνο η εισαγγελική παρέμβαση, για να δει πώς γίνεται να χρηματοδοτεί ξανά το δημόσιο μια τέτοια επιχείρηση –επιχείρηση Λαμπράκη, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους- και η ίδια η επιχείρηση μετά να πηγαίνει να χτυπάει και διαγωνισμούς, να παίρνει κονδύλια για διαφημίσεις κ.λπ.. Δεν μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό και δεν μπορεί να το καταλάβει ούτε ο ελληνικός λαός.

Συνεχίζουμε με την τροπολογία για την Αμυντική Βιομηχανία. Εμείς έχουμε πει και στο παρελθόν και έχουμε τονίσει ότι πρέπει με κάθε τρόπο να ενισχυθούν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, προκειμένου να ενισχυθεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους στην παραγωγή και εμπορία όπλων και πυρομαχικών προς όφελος της πατρίδας μας.

Θα πρέπει εδώ, όμως, να υπάρξει μια λύση και όχι να στρεφόμαστε κάθε φορά σε τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Να θυμίσουμε ότι οι γείτονες μας, οι κουμπάροι μας, οι Τούρκοι εφοδιάζονται με S 300 και εμείς είμαστε εδώ για να μιλάμε για τροπολογίες που θα παρατείνουν κάποιες συμβάσεις για τα ΕΑΣ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): S 300 έχουν. S 400.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ: S 400. Σωστά.

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι χθες εγκαινιάστηκε ένα πρόγραμμα ESTIA –στα λατινικά το γράφουν, το λανσάρει, βέβαια, και ο Δήμαρχος Αθηναίων- το οποίο πρόγραμμα, λέει, είναι πρόγραμμα ενοικίασης σπιτιών για πρόσφυγες στην Ελλάδα. Αυτό είναι ένα μέγα σκάνδαλο, τη στιγμή που για την ενοικίαση σπιτιών ο προϋπολογισμός, λέει, είναι 93,5 εκατομμύρια ευρώ και έχει στόχο να αυξηθούν κατά είκοσι δύο χιλιάδες οι πρόσφυγες που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα σπίτια.

Έχουμε, λοιπόν, νέα μέτρα στήριξης προσφύγων στην Ελλάδα συνολικού κόστους 209 εκατομμυρίων ευρώ, την ίδια ώρα που οι Έλληνες φορολογούμενοι οδηγούνται σε αυτοκτονίες, αδύναμοι να αντεπεξέλθουν στη φορολογική λαίλαπα.

Επιπλέον, το ESTIA - με λατινικούς χαρακτήρες, για να  μπορούν να το διαβάσουν και οι μετανάστες ή οι λαθρομετανάστες - θα προσφέρει στους πρόσφυγες βοήθεια και σε μετρητά - αυτό έγινε χθες για όσους δεν το πήρατε χαμπάρι - για κάλυψη, βέβαια, λέει, των καθημερινών αναγκών τους, όταν τα Ελληνόπουλα στα σχολεία λιποθυμούν από την πείνα.

Αυτά είναι που καλείται η Χρυσή Αυγή να αναδείξει σ’ αυτήν την Αίθουσα. Ήταν πολύ εύκολο για εμάς να πούμε κι εμείς ότι αποχωρούμε από την Αίθουσα, γιατί δεν συμφωνούμε και με το νομοσχέδιο, αλλά και με τις είκοσι δύο τροπολογίες. 
Όμως, δυστυχώς, η Χρυσή Αυγή δεν έχει άλλο μέσο να προβληθεί πέρα από την Ολομέλεια, από το Κανάλι της Βουλής, και πρέπει να βρισκόμαστε εδώ, σ’ αυτήν την Αίθουσα, να αναδεικνύουμε τέτοια σκάνδαλα.
Ευχαριστώ πολύ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)