ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Βουλή των Ελλήνων: “Ναός της Δημοκρατίας” ή σηπτικός βόθρος πολιτικών λυμάτων;


Ο  “άγιος” Κοζάνης αποκάλεσε τη Βουλή «βόθρο»! Βαβαί! Παπαί!

Είχε άδικο;  Την αλήθεια είπε ο άνθρωπος.  Εδώ  ο ίδιος ο Ιησούς αποκαλούσε τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους «τάφους ασβεστωμένους», ενώ ο Ιωάννης ο Βαπτιστής αποκάλεσε τους Φαρισαίους και Σαδδουκαίους «γεννήματα εχιδνών».
Για να μην πάω και στους μεγάλους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης που εξαπέλυαν φρικτές κατάρες κατά των Βασιλέων του Ισραήλ και του Ιούδα, όταν παραβίαζαν τις Δέκα Εντολές που τους παρέδωσε ο Μωυσής και υιοθετούσαν τις ειδωλολατρικές συνήθειες των εθνών.
Άλλωστε, αυτός είναι ο ρόλος και η αποστολή των εκπροσώπων του Θεού: Να ελέγχουν την Εξουσία! Αυτός θα έπρεπε να είναι ο ρόλος και της Εκκλησίας της Ελλάδος: να ξεσκεπάζει και να καταγγέλλει δημόσια τη διαφθορά της εξουσίας, η οποία, όταν μένει ατιμώρητη, έχει εκφυλιστικές επιπτώσεις σε όλη την κοινωνία.
Δυστυχώς όμως, η Εκκλησία, σε έναν θανάσιμο εναγκαλισμό με τη σάπια εξουσία,  συγκαλύπτει τα εγκλήματά  της  και  έχει καταντήσει  ένα πνευματικό απολίθωμα, κατάλληλο  μόνο για τα πανηγύρια. Αντί να είναι το «Άλας της γης» που θα συντηρούσε την κοινωνία από την ηθική σήψη και παρακμή,  έχασε η ίδια την αλμυρότητά της. Και αντί να είναι το «Φως του Κόσμου»,  έγινε σκοτάδι, τόσο βαθύ μάλιστα όσο και το μαύρο ράσο που σκεπάζει τον κλήρο της.

Δυσαρέστησαν όμως τους υποκριτές τα  απαξιωτικά σχόλια του Μητροπολίτη Κοζάνης κ. Παύλου για το Κοινοβούλιο. Κι ενώ έχουν ήδη περάσει 10 ημέρες, δεν λέει να κοπάσει ο σάλος που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της  Παράκλησης στη Μονή Ζιδανίου, την Τρίτη 1η Αυγούστου 2017 :
«…Η Παναγία να βοηθήσει τους άρχοντες. Ποιους άρχοντες; Να ξεκινήσω από τη Βουλή; Εκεί είναι όλη η σαπίλα. Ένας βόθρος είναι η Βουλή των Ελλήνων, παρεκτός εξαιρέσεων στα πέντε δάκτυλα της χειρός, από όλους τους συνδυασμούς… Ποια Τοπική Αυτοδιοίκηση; Το ίδιο. Ελάχιστοι είναι σοβαροί άνθρωποι, αλλά δεν ακούγονται. Κανένας σοβαρός άνθρωπος, κανένας υπεύθυνος Έλληνας, δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά. “Τι να κάνω εκεί πέρα, μου λένε, πώς να τα βγάλεις πέρα με την Κόπρο του Αυγείου, πώς να τα βάλεις με τη Λερναία Ύδρα”…» (vimaorthodoxias)
«Δεν δέχομαι να λένε τη Βουλή βόθρο», βροντοφώνησε ο πρόεδρός της κ. Νίκος Βούτσης, ζητώντας από το Μητροπολίτη Κοζάνης να διαψεύσει τα δημοσιεύματα.
«Ήλπιζα ότι θα υπήρχε διάψευση ή έστω ανασκευή επί των δηλώσεων που φαίνεται ότι έγιναν. Σε κάθε περίπτωση, δηλώσεις που πέραν των απαράδεκτων χαρακτηρισμών εμφορούνται και από ακραία φονταμενταλιστική, εν προκειμένω ορθόδοξη, αντίληψη δεν μπορούν να τυγχάνουν ασυλίας και να μην αποδοκιμάζονται από τους αρμόδιους πολιτειακούς και βέβαια θρησκευτικούς παράγοντες. Επαναλαμβάνω, ελπίζω έστω και σήμερα οι εν λόγω δηλώσεις να διαψευστούν». (vimiaorthodoxias)
Στο ίδιο πνεύμα με τον κ. Βούτση και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος με επιστολή του προς τον άγιο Κοζάνης ζητά να ενημερωθεί για το περιεχόμενο των πρόσφατων δηλώσεων αναφορικά με τη Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Και το ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει εμάς τους κοινούς θνητούς, υπηκόους του νεοελληνικού προτεκτοράτου και πρόβατα της Ορθοδοξίας (μπέεε), είναι αν όντως η Βουλή είναι βόθρος. Αν δηλαδή οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κοζάνης αντικατοπτρίζουν την αλήθεια ή είναι κακόβουλες συκοφαντίες.

Προς απάντηση στο ερώτημα αυτό, σταχυολόγησα ενδεικτικούς διαλόγους στη Βουλή μεταξύ βΟλευτών του κατ' ευφημισμόν «Συνταγματικού Τόξου», αφήνοντας εκτός  της συλλογής τα μέλη της Χρυσής Αυγής,  η οποία είναι εκτός συναγωνισμού  στα «γαλλικά» της.

Ν. Συρμαλένιος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Μπράβο! Ωραίο στυλ έχεις μωρή!»Α. Μ. Ασημακοπούλου, βουλευτής ΝΔ: «Σε ενοχλεί το στυλ μου;»Ν. Συρμαλένιος: «Ναι με ενοχλεί».Α. Μ. Ασημακοπούλου: «Σήκω πάνω και πες το δημόσια αν είσαι άντρας. Δεν θα με τραμπουκίζεις μέσα στην Βουλή με αυτό τον τρόπο».
Γιώργος Αμυράς, βουλευτής του Ποταμιού: «Αν ένας γκέι συνευρεθεί ερωτικά με τον κ. Κατσίκη, τότε κινδυνεύει να κατηγορηθεί για κτηνοβασία».
Κώστας Κατσίκης, βουλευτής ΑΝΕΛ: «Στο χώρο της Ολομέλειας της Βουλής θέλω να καταγγείλω ότι υπάρχει ένας πολιτικός αλήτης που ακούει στο όνομα Αμυράς και ενημερώνω το σώμα ότι θα προβώ σε μήνυση εναντίον του για όσα είπε για εμένα».
Γιώργος Αμυράς: 
«Να σε καλεί πολιτικό αλήτη ο ομοφοβικός κ. Κατσίκης, κάτι κάνεις καλά».
Ιωάννης Κοραντής, βουλευτής ΛΑΟΣ: «Καλημέρα»Βαγγέλης Μεϊμαράκης, βουλευτής ΝΔ: «Μου λες και καλημέρα εμένα ρε αλήτη, περιθωριακέ, εσύ που θες να με πας στο ειδικό δικαστήριο;»
Ο κ. Μεϊμαράκης ακούστηκε να λέει εκτός μικροφώνου: «Σκατομαλ..., καραγκιόζη, έλα έξω, βγες έξω να σε γ...», ενώ ο κ. Κοραντής τον κοιτούσε κάνοντας τον σταυρό του!

Άδωνις Γεωργιάδης, βουλευτής ΝΔ:
«Ο κ. Πολάκης, αυτός ο Κρητίκαρος, στο δημοψήφισμα είχε κάνει ένα tweet που έλεγε «το ΟΧΙ είναι για τους λεβέντες και το ΝΑΙ είναι για τις κότες». Μετά όταν ο Τσίπρας το ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ ο κ Κρητίκαρος και λεβέντης έκανε την κότα για την καρέκλα στο υπουργείο Υγείας… Αυτά έλεγε, και ο κρητίκαρος από λεβέντης αποδείχθηκε κότα λειράτη… για την καρέκλα».
Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας: 
«Εμείς δεν γλείψαμε εκεί που φτύναμε για να γίνουμε υπουργοί και να γίνουμε το πιο πιστό σκυλί του Σόιμπλε. (...)Εσένα σε βαστούν, όμως, και σε βαστούν και στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε βαστούν και τα ραβασάκια που έστελνες και εσύ και η γυναίκα σου για το ποιον να διορίσουν. (…) Ξανακάνε μου μήνυση κι εσύ και αυτός που κάθεται πίσω από εσένα».
Μάριος Σαλμάς, βουλευτής ΝΔ:  «Για μένα το λες;»
Παύλος Πολάκης: «Ναι, για σένα».

 Μάριος Σαλμάς: «Τώρα θα σου απαντήσω, παλιοκτήνος, παλιοτόμαρο! Τώρα περίμενε και θα ακούσεις!»

Άδωνις Γεωργιάδης: 
«Κύριε Πολάκη, θα φέρετε τώρα στη Βουλή τα "ραβασάκια" τα δικά μου και της γυναίκας μου. Εάν δεν τα φέρετε (…) , Εγώ θα κάνω μήνυση (..) Δεν θα κρύβεσαι, όμως, ρε γαϊδούρι, πίσω από την ασυλία. Το κατάλαβες; Ψεύτη! (…) Θρασύδειλε, απατεώνα, που τολμάς και πιάνεις στο στόμα σου το όνομα της γυναίκας μου! Θα αρθεί η ασυλία του ψεύτη ή θα φέρει εδώ τα "ραβασάκια"! Γαϊδούρι! Απατεώνα! (…) Θα φέρεις τα χαρτάκια εδώ, παλιοψεύταρε Κρητίκαρε! Θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια, αν δεν τα φέρεις!»
Προεδρεύων (Αναστάσιος Κουράκης): «Κύριε Γεωργιάδη, θα κάνετε ανάκληση».

Άδωνις Γεωργιάδης:

«Κύριε Πρόεδρε, έπιασε στο στόμα του αυτός το όνομα της γυναίκας μου! Αυτός! Αυτό το υποκείμενο εκεί! (…)Ή θα φέρεις τα χαρτάκια τώρα, αρχιγαϊδούρι, ή θα γίνει εδώ της Κρήτης! Φέρε τα τώρα εδώ τα χαρτάκια!
(...) Ακούστε τώρα, κύριε Πρόεδρε. Είναι σοβαρά αυτά. Με την τιμή και την υπόληψή μου δεν παίζει κανένας! Κανένας! Δεν σε είπα ούτε κλέφτη ούτε απατεώνα!(…)Αυτός ο τύπος νομίζει ότι μπορεί να ασχημονεί και να κρύβεται στο μουστάκι.Από εμένα δεν κρύβεσαι, Πολάκη. Έχει έρθει μήνυση και εισαγγελέας έχει φέρει στη Βουλή και αιτείται να γίνει ειδικό δικαστήριο για σένα. Το ξέρεις. (…)Για να σε δω, λοιπόν, εδώ τώρα! Για τον φάκελο, που έχει στείλει εδώ εισαγγελέας εναντίον σου, θα ψηφίσετε να πάει στο δικαστήριο ο κ. Πολάκης; Όχι βέβαια, γιατί είναι κότα λειράτη ο κ. Πολάκης!(…) Θα φέρεις τα ραβασάκια. Αλλιώς στα δικαστήρια. Φέρε τα ραβασάκια εδώ να τα δουν οι συνάδελφοι. Ψεύτη!»
Μάριος Σαλμάς: 
«Εγώ δεν όρισα ποτέ αντιπρόεδρο τον Γεωργακόπουλο, ο οποίος, όταν γκρεμίστηκε ο Άγιος Ανδρέας από τον σεισμό το 2008, πληρώθηκε για τέσσερις μήνες εφημερίες σε εντατική μονάδα που δεν λειτουργούσε, που ήταν κλειστή. Και τολμάτε και τον έχετε εκεί. Αλητήριε(…) Τα Σφακιά, Πρόεδρέ μου, έχουν κάτι χιλιάδες άντρες και μία πουλακίδα που λέγεται Πολάκης, που κρύβεται κάθε φορά που συκοφαντεί.Να είναι μετρημένα τα λόγια σου, γιατί θα σε κλείσω φυλακή. Στο είπα. Αρκεί να μην κρυφτείς πίσω από την ασυλία σου.(…) Θα σε κλείσω φυλακή όταν θα αρθεί η ασυλία σου. Σε έχω έτοιμο! (…) Πήρες λεφτά από τους φαρμακοβιομήχανους; Ναι ή όχι; Πήγες και παρακαλούσες τους φαρμακοβιομήχανους; Ναι ή όχι;»
Παύλος Πολάκης: « (...) Φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης!»

Μάριος Σαλμάς: «Τι λες βρε ανόητε; Βλάκα! Πουλακίδα

Βουλή, 12/04/2017
Νίκος Δένδιας προς Ευκλείδη Τσακαλώτο: 
«Μας απευθυνθήκατε ιδιαίτερα νευρικός, λέγοντάς μας πως δεν υβρίζετε εσείς. Δεν ήσασταν στην αίθουσα όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν η λέξη ψεύτης, εκπεμπόμενη από την πλευρά του κόμματος σας, ήταν το λιγότερο που μας απηύθυνε; Και τότε που μας αποκαλούσατε "προδότες και γερμανοτσολιάδες" εσείς ζητούσατε να ανακαλέσουν; Και μας ζητήσατε και συγγνώμη για όλες τις ύβρεις σας τόσα χρόνια; Σας ενοχλεί τώρα να σας λέμε ψεύτες; Είστε ψεύτες, μεγάλοι ψεύτες, απαράδεκτοι ψεύτες, ανεκδιήγητοι ψεύτες».

Αστέριος Ροντούλης, βουλευτής ΛΑΟΣ προς ΠΑΣΟΚ:

«Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια».

Βουλή, 03/08/2017 

Κυριάκος Μητσοτάκης προς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

«Σταματήστε να κοροϊδεύετε τους πολίτες... Και μετά στεναχωριέστε όταν σας λέμε ψεύτες... ή ψεύτες είστε ή άσχετοι. (…) Κλείνετε τα μάτια σε κάθε είδους διαφθορά». 
Χάρης Θεοχάρης, τότε βουλευτής του Ποταμιού, νυν ανεξάρτητος:
«Ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν σας τη δίνουμε γιατί είστε ψεύτες (…) Είστε καθ’ έξιν ψεύτες και μιλάτε και για το νέο. Τρομάρα σας!»

Βουλή, 22/05/2016
Δημήτρης Κουτσούμπας, Γ.Γ. ΚΚΕ: 
«Είστε άπαιχτοι, υποκριτές, ψεύτες, θεομπαίχτες».

Γεώργιος Γεωργαντάς, βουλευτής ΝΔ:
«Είστε ψεύτες κατ’ επάγγελμα».

Βουλή, 10/10/2016
Κυριάκος Μητσοτάκης: 
«Και πράγματι, κύριε Τσίπρα, εδώ  που έχουμε φτάσει δεν χρειάζεται να συστηθούμε στους Έλληνες πολίτες. Σας γνωρίζουν και με γνωρίζουν. Και γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ταυτότητά σας γράφει ότι είστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και ο πιο αποτυχημένος Πρωθυπουργός αυτής της χώρας».

Αλέκα Παπαρήγα, βουλευτής ΚΚΕ, προς κυβέρνηση:
«Είστε ό,τι πιο εκφυλισμένο εμφανίστηκε στις γραμμές της ταξικής πάλης. (…) Ψέματα και εξαπάτηση κάνετε. Αναπόφευκτα. Δεν μπορείτε να πείσετε τον ελληνικό λαό δίχως ψέμα, δίχως εξαπάτηση και δίχως δολώματα.(...) Δεν μεταλλαχθήκατε, αποκαλυφθήκατε ως κυβέρνηση». 
Ευκλείδης Τσακαλώτος προς Κυριάκο Μητσοτάκη: 
           «Είστε η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία».

 Νίκος Δένδιας, βουλευτής ΝΔ, προς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: 
«Είστε ψεύτες! Και “ψεύτες” είναι το λιγότερο που μπορούμε να σας πούμε. Είστε μεγάλοι ψεύτες, απαράδεκτοι ψεύτες, ανεκδιήγητοι ψεύτες!»

Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, προς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
«Είστε πολιτικοί απατεώνες».

Γιάννης Μανιάτης, βουλευτής ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ): 
«Είστε πολιτικοί απατεώνες: Μας ρωτήσατε εάν είστε απατεώνες. Η απάντηση είναι: Ναι, είστε πολιτικοί απατεώνες! Είστε πολιτικοί απατεώνες κι έχετε εγκληματήσει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και σε βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας».

Λοιπόν, τι λέτε τώρα, καραδημοκράτες μου; Βγάλατε τα συμπεράσματά σας; Μήπως είχε δίκιο ο “άγιος” Κοζάνης; Όταν στο Κοινοβούλιο οι βΟλευτές αλληλοαποκαλούνται καθ' έξιν και κατ' εξακολούθηση αλήτεςσυκοφάντεςβλάκες, ψεύτες και απατεώνες, είναι ή δεν είναι πολιτικά γομάρια που αποπατούν ξεδιάντροπα στο βόθρο της Βουλής, και μάλιστα ακόμη και όταν από τα θεωρεία τους παρακολουθούν μαθητές;

Δίκιο έχει ο μητροπολίτης! Μόνο που κι αυτός έχει ξεχάσει ότι  «η Κρίση πρέπει ν’ αρχίσει από τον οίκο του Θεού»!  Δεν διακρίνει, ή δεν θέλει να δει, την κόπρο μέσα στην Εκκλησία, την βλέπει μόνο στη Βουλή... Ωιμέ!