ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Ίνα τι εφρύαξαν λιλιπούτειοι πολιτικάντηδες και εμελέτησαν κενά;
Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που συμφωνώ με νομοσχέδια και προεδρικά διατάγματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά τούτη τη φορά εγκρίνω και επαυξάνω την απόφασή τους να κληρώνεται ο σημαιοφόρος.

Άστραψαν και βρόντηξαν, όμως,  οι νάνοι της αντιπολίτευσης για το γεγονός αυτό, διότι, λέει, είναι κατά της αριστείας!

Τι λέτε μωρέ υποκριτές;  Ξέρετε τι σημαίνει αριστεία; Πρωτίστως σημαίνει αριστεία ήθους, χαρακτήρα, πατριωτισμού, αλτρουισμού, θάρρους, κλπ.,  αξίες που μπορεί να έχουν ελάχιστη ή καμία σχέση με την αριστεία της βαθμολογίας στα μαθήματα.
Αλήθεια, εσείς που ωρύεστε, με ποια πρόκριση "αριστείας" κάθεστε στο σβέρκο μας 43 χρόνια ξεπουλώντας την πατρίδα μας και εξαθλιώνοντας τους Έλληνες; Ποιος σας βαθμολόγησε ότι είστε οι άριστοι για να μας κυβερνήσετε; Με ποια προσόντα μπαίνετε στη Βουλή ή γίνεστε υπουργοί, παίρνοντας τις τύχες του έθνους στα χέρια σας; Ποιος σας αξιολογεί; Τα διεφθαρμένα και διαπλεκόμενα ΜΜΕ; Ο άσχετος και ευάλωτος στη δημαγωγία λαός; Πάντως τα ακαδημαϊκά προσόντα πρώην πρωθυπουργών και υπουργών, οι σπουδές τους και τα μεταπτυχιακά στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού, στην πράξη δεν μεταφράστηκαν ως "αριστεία" για να κυβερνήσουν τη χώρα με σύνεση, οξυδέρκεια, εντιμότητα και ικανότητα.
Αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα της πολιτικής τους κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, όπου δήθεν αποκαταστάθηκε η "δημοκρατία", που με περισσό  θράσος και κυνισμό γιόρτασαν τις προάλλες, όχι μόνο άριστοι δεν υπήρξαν όσοι μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν αλλά οι τελευταίοι των τελευταίων.

Αντί, λοιπόν, να ψάξετε για να βρείτε τρόπους ώστε η "δημοκρατία" σας να αναδεικνύει τους άριστους για να κυβερνούν τη χώρα, εσείς ασχολείστε με το ποιος μαθητής, ποια μαθήτρια, θα κρατήσει τη σημαία για 5 λεπτά σε μια παρέλαση!

Ουαί υμίν υποκριτές, οι διυλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλο! Καθαρίστε πρώτα τη Βουλή και τα Υπουργεία από τους άχρηστους, που δεν είναι ικανοί να χωρίσουν ούτε δυο γαϊδουριών άχυρα, που παρέδωσαν τη χώρα σιδηροδέσμια στους τοκογλύφους δανειστές, που ξεπούλησαν τον πλούτο της και υπερχρέωσαν τις επόμενες γενιές, και μετά, ίσως, ίσως, να έχετε το δικαίωμα να αποφαίνεστε για το ποιος/ποια θα κρατήσει τη σημαία.
Αν και πρόκειται περί όνου σκιάς!

Και σταματήστε, επιτέλους, να εισάγετε το δηλητήριο του εξοντωτικού ανταγωνισμού στα παιδιά. Σκύψτε με κατανόηση στους πιο αδύνατους μαθητές και βοηθήστε τους να τα καταφέρνουν και αυτοί, χωρίς ποτέ να τους συγκρίνετε με τους άριστους. Κάθε  άνθρωπος γεννιέται με ξεχωριστή ευφυΐα και ικανότητες - όπως τα διανέμει η μητέρα Φύση - και δεν πρέπει το σύστημα της Παιδείας να κάνει κανένα παιδί να νιώθει μειονεκτικά απέναντι σ' εκείνα που αριστεύουν.

Όποιο παιδί θέλει από μόνο του, από εσωτερική ώθηση, να αριστεύει, ας αριστεύει και όποιο παιδί δεν θέλει ή δεν μπορεί, δεν έχει το δικαίωμα κανένας δάσκαλος, κανένας γονιός, καμία πολιτεία να το κάνει να νιώθει κομπλεξικό και κατώτερο.  Όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια αξία στα μάτια του Θεού και ένας σκουπιδιάρης προσφέρει πιο πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία από έναν επιστήμονα.

Στη συνέχεια παραθέτω απόσπασμα από  δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου οι οποίες με βρίσκουν σύμφωνη:
«Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο. Όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους. (...) Δεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος. Εμείς προτείνουμε να γίνεται κλήρωση και να αναδεικνύεται ο σημαιοφόρος. Κλήρωση ανάμεσα σε ίσους ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία. (....) Δηλώσεις που συνδέουν την αριστεία με την σημαία είναι κάτι βαθιά αντιδημοκρατικό. Οι επιδόσεις των μαθητών βαθμολογούνται, η αριστεία έχει πολλούς τρόπους να καταγραφεί».
 Δείτε τι έγραφε ο Σπυρίδων Πολίτης το 2003 περί σημαίας: 
«Έτσι επειδή γίνεται πολύς λόγος σήμερα, σας αναφέρω μέρος ενός άρθρου που είχα γράψει το 2003...
• Να σημειώσουμε ότι Ελληνική παιδεία δεν μπορεί να είναι η βαθμολογική επίδοση στο σχολείο, αλλά βιωματική συμμετοχή, επίγνωση κληρονομιάς, ψυχολογική προδιάθεση, φρόνημα.
• Να εξηγηθεί στους δασκάλους, στους μαθητές και σε άλλους, ότι η σημαία δεν αποτελεί ένα κομμάτι πανί που δίνεται σαν έπαθλο ή σχολικό βραβείο.
Η σημαία είναι σύμβολο και σαν τέτοιο το υπηρετείς και δεν σου κάνει εκείνο την τιμή να το σηκώσεις αλλά εσύ το τιμάς με το σήκωμα του.
Η σημαία δεν συμβολίζει μια σχολική πρωτιά, ούτε επιβραβεύει την ατομική προσπάθεια , υπεροχή ή επίδοση αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά: την συλλογικότητα, τη θυσία του ατομικού στο συλλογικό, την υποταγή του εφήμερου στο διαχρονικό.
Η σημαία είναι το εθνικό σύμβολο κάθε χώρας, η υπόσταση της, η ενότητά της και οι αξίες ζωής που δημιούργησε ο πολιτισμός της. Συμβολίζει την ανεξαρτησία, την υπόσταση και την ακεραιότητα της χώρας σου και γι αυτό την υπερασπίζεις αν χρειαστεί και με το αίμα σου.
Άρα λοιπόν αν δεχθούμε αυτούς τους συμβολισμούς, δεν αποδίδουμε την σημαία ως έπαθλο για κάποιο βαθμολογικό σκορ της Β΄ Λυκείου, όπερ σημαίνει τον υποβιβασμό της σημαίας ως έπαθλο βαθμολογικής διάκρισης.
• Το αντίθετο, όλα τα Ελληνόπουλα θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα και συνάμα το καθήκον, να μπορούν να σηκώνουν τη σημαία τους στις διάφορες εκδηλώσεις που απαιτείται, διότι ο καλός η ο λιγότερο καλός μαθητής δεν είναι λιγότερο Έλληνας από τον επιτυχόντα υψηλή βαθμολογία μαθητή. Άλλωστε όσοι κατά καιρούς θυσιάστηκαν για τη σημαία και τη πίστη δεν ήταν μόνο καλοί ή κακοί μαθητές αλλά ανήκαν σε όλο το φάσμα της "ευφυΐας".
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιβραβεύεται η προσπάθεια στον γνωστικό τομέα, αλλά γι’ αυτό ως έπαθλο μπορεί να οριστεί, από μια ειδική βράβευση ή μία υποτροφία, ως μια σημαία εκπροσώπηση του σχολείου, που θα αποδίδεται στον καλύτερο μαθητή».

Σημαιοφόροι με κλήρωση: Έτσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την επιβράβευση της προσπάθειας. Εξίσωση προς τα κάτω, παντού. 

Κυριάκο, δεν δικαιούσαι να μιλάς περί αριστείας!  Εσένα ποιος σε βαθμολόγησε με άριστα και έγινες αρχηγός της ΝΔ; Το κόμμα σου, ε; Πριν από σένα η ΝΔ είχε επιλέξει τον Σαμαρά ως  άριστο. Μετά τον αποκαθήλωσε. Άρα η αριστεία σας είναι υλικό αναλώσιμο...

Εξάλλου το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον Τσίπρα για άριστο, και  στη συνέχεια το επικύρωσε ο πολιτικά αναλφάβητος λαός.
Εσύ όμως, Κυριάκο, λες πως όταν έρθεις στην εξουσία θα καταργήσεις αυτό το προεδρικό διάταγμα. Και φυσικά, όταν ξανάρθει ο Τσίπρας θα το ξαναφέρει...

Πιάσε το "δημοκρατικό" αυγό και κούρεψ' το. 
Ο ένας χτίζει ο άλλος γκρεμίζει. Ο ένας ράβει ο άλλος ξηλώνει. 
Έτσι μας βουλιάξατε "δημοκρατικά", καρεκλολάγνοι! 

Να χ@@ω τη "δημοκρατία" σας,  καρεκλομανείς πολιτικοί νάνοι!

Και πού είστε, πολιτικά και ηθικά τυφλοί και κωφοί; Καθιερώστε βραβεία για την ΑΡΕΤΗ! Ναι, βρε, υποκριτές, καθιερώστε επιβράβευση της αριστείας στην ΑΡΕΤΗ! Στο πεδίο αυτό τα πλουσιόπαιδα θα εξισωθούν με τα φτωχόπαιδα, τα έξυπνα με τα μέτρια, διότι η ΑΡΕΤΗ δεν χαμπαριάζει από τέτοια. Η ΑΡΕΤΗ πηγάζει από το εσωτερικό του ανθρώπου, από τον πυρήνα της ύπαρξής του, το θεϊκό σπόρο μέσα του, το ΠΝΕΥΜΑ.

Την ΑΡΕΤΗ, λοιπόν, ας προσπαθήσει να καλλιεργήσει η χρεοκοπημένη Παιδεία σας. Εδώ σας θέλω, λιλιπούτειοι πολιτικάντηδες! Μόνο η καλλιέργεια της ΑΡΕΤΗΣ θα δημιουργήσει πολίτες καλούς κ' αγαθούς. 
Και φυσικά, σε μια χώρα με πολίτες καλούς κ' αγαθούς, οι προδότες, ψεύτες, απατεώνες και δημαγωγοί πολιτικάντηδες θα πεταχτούν στα σκουπίδια.