ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Επιστήμη, σκεπτικισμός και δαιμονοκαταληψία


"Εδώ δεν ασχολούμαστε με καθαρά υλική πραγματικότητα, αλλά με πνευματικό πεδίο." ~ Richard Gallagher

Αναφερθείσες περιπτώσεις δαιμονικής κατάληψης βρίσκονται σε άνοδο παγκοσμίως. Το 2016, η ABC News ανέφερε μια απότομη αύξηση του εξορκισμού, σημειώνοντας ότι ακόμη και ο ίδιος ο Πάπας κλήθηκε να εκτελέσει  εξορκισμό εξ ονόματος της Καθολικής Εκκλησίας.

Κάτι φαίνεται στρεβλό με όλα αυτά στην εποχή του επιστημονικού αναγωγισμού, αλλά μήπως υπάρχει μια ψυχολογική βάση για μια τόσο μυστηριώδη επιστροφή στα αρχαϊκά πλαίσια του νου;

Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο από επιτροπές ψυχίατρο και καθηγητή κλινικής ψυχιατρικής στο New York Medical College,  Richard Gallagher, υπάρχει. Ενώ οι περισσότερες περιπτώσεις δαιμονικής κατάληψης μπορούν να αποδοθούν σε απάτες και κατεργαριά, ο Gallagher έχει μια μοναδική  εμβέλεια εμπειρίας στην εργασία με το αυθεντικό πράγμα.

Το ταξίδι του σε αυτό το παράξενο και ανησυχητικό φαινόμενο ξεκίνησε όταν προσεγγίστηκε από έναν καθολικό ιερέα που ζήτησε τη συμβουλή του για την περίπτωση ενός ενορίτη του που αντιμετώπιζε συμπτώματα δαιμονικής κατάληψης.

Ο ιερέας ήθελε να μάθει αν ήταν απλώς μια ψυχική διαταραχή που προκαλούσε τόσο παράξενη και τρομακτική συμπεριφορά στον ασθενή του και έτσι, με ανοιχτό μυαλό, ο Gallagher έριξε μια πιο προσεκτική ματιά. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα απροσδόκητο ταξίδι στον κόσμο του εξορκισμού στο περιθώριο της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
"Είναι δυνατόν να είσαι εξελιγμένος ψυχίατρος και να πιστεύεις ότι κακά πνεύματα, έστω και σπάνια, προσβάλλουν τους ανθρώπους; 
Οι περισσότεροι από τους επιστημονικούς μου συνεργάτες και φίλοι λένε όχι, λόγω της συχνής επαφής τους με ασθενείς που έχουν παραπλανηθεί για τους δαίμονες, λόγω του γενικού σκεπτικισμού τους για το υπερφυσικό και της δέσμευσής τους να χρησιμοποιούν μόνο καθιερωμένες και εγκεκριμένες από συναδέλφους θεραπείες που δεν είναι δυνητικά παραπλανητικές (ένας ξεκάθαρος κίνδυνος) και δεν βλάπτουν ευάλωτους ασθενείς. 
Αλλά προσεκτική παρατήρηση των αποδεικτικών στοιχείων που μου παρουσιάστηκαν στην καριέρα μου με οδήγησε να πιστεύω ότι ορισμένες εξαιρετικά ασυνήθιστες περιπτώσεις δεν μπορούν να εξηγηθούν με άλλο τρόπο. " ~ Richard Gallagher

Όσον αφορά την περίεργη περίπτωση μιας ιέρειας της εκκλησίας του Σατανά, ο Gallagher περιγράφει πως πίστεψε ότι δεν είναι όλες οι περιπτώσεις υποτιθέμενης δαιμονικής κατάληψης απατηλές, αλλά ότι κάποια γνήσια παραφυσική δραστηριότητα πράγματι λαμβάνει χώρα. Η αξιολόγηση αυτή βασίζεται στην 25ετή πείρα του σε αυτόν τον τομέα με αρκετές εκατοντάδες διαβουλεύσεις.
"Έτεινα προς το σκεπτικισμό. Αλλά η συμπεριφορά του υποκειμένου μου ξεπερνούσε αυτό που θα μπορούσα να εξηγήσω με τις σπουδές μου. 
Θα μπορούσε να πει σε μερικούς ανθρώπους τις μυστικές τους αδυναμίες, όπως αδικαιολόγητη υπερηφάνεια. Ήξερε πώς είχαν πεθάνει άτομα που ποτέ δεν  είχε γνωρίσει, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας μου και της θανατηφόρας πάθησης του καρκίνου ωοθηκών. 
Έξι άτομα αργότερα μου έδειξαν ότι, κατά τη διάρκεια των εξορκισμών της, την άκουσαν να μιλάει πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και Λατινικά, εντελώς άγνωστες σε αυτήν έξω από την κατάσταση υπνωτικής έκστασης. Αυτό δεν ήταν ψύχωση. 
Ήταν αυτό που μπορώ να περιγράψω μόνο ως παραφυσική ικανότητα. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ήταν κατειλημμένη (από πνεύματα). "~ Richard Gallagher

Περιγράφει το φαινόμενο εδώ:
"Κάποιος κατειλημμένος μπορεί να ξαφνικά, σε έναν τύπο έκστασης, να εκφωνήσει δηλώσεις εκπληκτικού δηλητηρίου και περιφρόνησης για τη θρησκεία, ενώ παράλληλα κατανοεί και μιλά διάφορες ξένες γλώσσες που προηγουμένως δεν γνώριζε. 
Το υποκείμενο μπορεί επίσης να εκδηλώσει τεράστια δύναμη ή ακόμα και το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο της αιώρησης. (Δεν έχω δει ο ίδιος την αιώρηση, αλλά μισή ντουζίνα άνθρωποι  με τους οποίους συνεργάζομαι ορκίζονται ότι την έχουν δει κατά τη διάρκεια των εξορκισμών τους.)
Αυτός ή αυτή θα μπορούσε να επιδείξει "κρυμμένη γνώση" όλων των ειδών - όπως πώς πέθαναν τα αγαπημένα πρόσωπα κάποιου άγνωστου, ποιες μυστικές αμαρτίες έχει διαπράξει, ακόμα και πού βρίσκονται άνθρωποι σε μια δεδομένη στιγμή. Αυτές είναι δεξιότητες που δεν μπορούν να εξηγηθούν παρά μόνο με ειδική ψυχική ή υπερφυσική ικανότητα. "~ Richard Gallagher

Με λίγα λόγια, μετά από δεκαετίες άμεσης εμπειρίας, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την επιστημονική προσέγγιση όσο και το να είναι ανοικτός σε ευρύτερα ενδεχόμενα, ο Gallagher πιστεύει ότι η δαιμονική κατάληψη είναι πολύ πραγματική. 

Και ενώ αυτή η άποψη είναι σίγουρα πιθανό να προκαλέσει το χλευασμό και να σκανδαλίσει τους σκεπτικιστές, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα στην ανθρώπινη πνευματική εμπειρία από ό,τι μπορούν να εξηγηθούν από την επιστήμη.


Περισσότερα για τον Σατανά και τα δαιμόνια στην "Απομυθοποίηση του Διαβόλου"