ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Καμίνης... κι άστα να καίγονται!

Την μεν Αθήνα ουκ έσωσε, αλλά φιλοδοξεί να "σώσει" τη ΔΗΣΥ από του να δύσει, με απώτερο στόχο να "σώσει" και την Ελλάδα! 
Χτύπα ξύλο!
Όταν δεν υπάρχει το "γνώθι σεαυτόν" και οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται για το γνώθι αυτόν, τα πάντα είναι δυνατά  τω πιστεύοντι. 


Καμίνης: υπέρμετρες φιλοδοξίες, πολιτική κενότητα, επιτηδευμένη ευγένεια, νεοφιλελεύθερη αγριότητα

Απορεί κανένας πως ο Γιώργος Καμίνης, ένας άχρωμος και άοσμος, της σκληρής συνομοταξίας των κεντρονεοφιλελεύθερων, περιζήτητο είδος της εποχής, ο οποίος κρύβει την αγριότητά του με μια επιτηδευμένη ευγένεια σε ένα ανέκφραστο, μάλλον, παγερό πρόσωπο, εξελέγη, όπως φυσικά εξελέγη (με τεράστια αποχή), δυο φορές δήμαρχος της Αθήνας.
Το επίτευγμά του είναι ότι δεν έχει κάνει τίποτα σε μια Αθήνα, στην οποία η ζωή χειροτερεύει και στο ευρύτερο κέντρο της σε πιάνει η ψυχή σου με την ανθρώπινη δυστυχία που συναντάς.
Δυο βήματα, άλλωστε, από το Δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, σε πνίγει η μπόχα από τη φοβερή δυσοσμία που αποπνέει η κρεαταγορά και η ψαραγορά της Αθήνας!
Αυτό, όμως, το μεγάλο "επίτευγμα" του Γ. Καμίνη και αυτά τα ιδιαίτερα "χαρίσματα" της προσωπικότητάς του, φαίνεται ότι έχουν γίνει μεγάλα προσόντα στην εποχή μας: Μη μου τους κύκλους τάραττε!
Όσο πιο μέτριοι είναι οι άνθρωποι, όσο εισηγούνται τη μετριότητα, όσο κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τις ‘‘μεταρρυθμίσεις” και δεν εννοούν τίποτα άλλο από το πώς θα κερδίζουν οι "αεριτζήδες", όσο βλέπουν ότι με αυτές τις ασημαντότητες αναρριχώνται, τόσο μεγεθύνονται οι ορέξεις και οι φιλοδοξίες τους, μαζί με την κουτοπονηριά τους.
Ο Γ. Καμίνης είδε το "κενό" και δεν δίστασε ούτε για μια στιγμή να αδράξει την ευκαιρία και να θέσει υποψηφιότητα στο χειρότερο ΠΑΣΟΚ όλων των εποχών, την ΔΗΣΥ, το οποίο μόνο με το ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη (γνήσιο "τέκνο" και επιλογή του Σημίτη και ο ίδιος ο Καμίνης, οι Σημιτάνθρωποι κυβερνάνε την χώρα από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα και βάλε) μπορεί, ίσως, να συγκριθεί.
Άλλωστε, τα προαναφερόμενα "προσόντα" του  μπορεί, αλίμονο, να επιτύχουν μια "συσπείρωση" για την εκλογή του και γύρω από την ΔΗΣΥ, την οποία η Φ. Γεννηματά δεν θα είχε ονειρευθεί.
Μην αποκλείετε, λοιπόν, γύρω από την κενότητα Καμίνη και την αυταρχική μετριότητά του, να συγκεντρωθούν, για πάμπολλους ετερόκλητους λόγους εφήμερου ενδιαφέροντος, από τον Ραγκούση και την Διαμαντοπούλου, ως τον Βενιζέλο και τον Θεοδωράκη και τόσους άλλους και φυσικά τα "μίντια" θα κηρύξουν πανστρατιά υποστήριξης προς τον νέο "ήρωα" τους.
Τι θα επιτύχουν;
Μπορεί να πετύχουν την εκλογή του αλλά επί της ουσίας μια "τρύπα στο νερό" σε ένα πολιτικό σκηνικό που όλοι, πέραν από προσωπικές ιδιαιτερότητες, ομοιάζουν πολιτικά και προγραμματικά ως σταγόνες.
Οι πολιτικές διαφορές, ανάμεσα στους διαφωνούντες κεντροαριστερο-δεξιούς ηγετίσκους του ΠΑΣΟΚ, είναι ανύπαρκτες μεταξύ τους.
Όπως στην πράξη, πλέον,  είναι ανύπαρκτες οι διαφορές όλων αυτών τόσο με τον Μητσοτάκη όσο και με τον Τσίπρα.
Όλοι μαζί στον ηγετικό χώρο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν κοινό ενιαίο πρόγραμμα, το ευρύ πρόγραμμα του ΔΝΤ!
Όπως το πρόγραμμα αυτό, πέρα από την διαφορετική ρητορική, το ακολουθεί στην πράξη και ο Αλ. Τσίπρας και βεβαίως όλα τα βασικά στελέχη του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου.
Μόνο που το ΔΝΤ βρίσκεται λίγο πιο "αριστερά" τους!
Ζητάει μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, χαρακτηρίζει ‘‘εξαιρετικά μη βιώσιμο” το ελληνικό χρέος και διεκδικεί την γενναία "ελάφρυνση", αν όχι και "κούρεμα" του.
Συγχαρητήρια, λοιπόν, στον Γ. Καμίνη!
Και εις ανώτερα!
Όσο η Ελλάδα βουλιάζει και παρακμάζει, άνθρωποι σαν τον Γ. Καμίνη, μάλλον, θα μας πηγαίνουν γάντι όσο ανεχόμαστε την παρακμή!
Βοήθειά μας!
Ειρήνη Λ.