ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Η δημιουργία χρήματος από το τίποτα είναι η αρρώστια του Παγκόσμιου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος


Το αθεράπευτο καρκινοπαθές, με διπλή ηθική και υποκρισία, παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδώρου

Εάν είχε κάθε ένα από τα 192 κράτη του πλανήτη μας το δικό του νόμισμα, που θα δημιουργούσε η 100 % εθνικοποιημένη κεντρική του τράπεζα και το χρησιμοποιούσε λογικά, κρατώντας αυτό μακριά από τα χέρια των σημερινών Μεγιστάνων του χρήματος, δεν θα υπήρχε σήμερα κανένας λόγος να είναι αυτά υπερχρεωμένα.
Το καλύτερα καλυμμένο μυστικό και ταυτόχρονα το πιο επικίνδυνο πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι η εγκληματική κυριαρχία των ειδώλων του Μαμμωνά, του αντίπαλου της δημιουργίας από την αρχή, πάνω σε όλα τα πλούτη και εμπορεύματα του πλανήτη Γη.

Για ποιο λόγο όμως γίνεται ανεκτή από τους ανθρώπους η εγκληματική αυτή κυριαρχία; Η μητέρα Γη και ο αγαπητός Δίας δεν απαιτούν από τους ανθρώπους κανένα αντισταθμιστικό όφελος για την αδάπανη παροχή του πλούτου και των προϊόντων του πλανήτη μας! Στην «Οικονομία» των ανθρώπων ανταλλάσσονται μεταξύ τους τα προϊόντα που παράγουν και οι παροχές υπηρεσιών. 

Για το σκοπό αυτό εφευρέθηκε το «ανταλλακτικό μέσο χρήμα». Η «Οικονομία» των ανθρώπων διακρίνεται μεταξύ της εφοδιαστικής ή ουσιαστικής οικονομίας, εάν ανταλλάσσονται αναγκαία για την ζωή προϊόντα, και της αποκτησιακής οικονομίας εάν πέραν από τις βασικές ανάγκες ανταλλάσσονται και προϊόντα ευχάριστα και χρειαζούμενα. Η πρώτη μορφή οικονομίας εξυπηρετεί τις βασικές φυσικές ανάγκες διατροφής ενώ η δεύτερη και τις μεικτές ανάγκες των ανθρώπων που ανάλογα με την φαντασία και τις επιθυμίες τους μπορούν να επεκταθούν.

Αυτό που λαμβάνει χώρα με την βοήθεια του «ανταλλακτικού μέσου χρήμα» ονομάζεται «πιστώσεις». Οι «Αγορές» είναι χώροι συναλλαγών. Στις «Αγορές πιστώσεων» αλλάζει το χρήμα τον κάτοχό του. Εάν το χρήμα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή προϊόντων αυτό ονομάζεται «Κεφάλαιο». 

Εάν όμως αυτό χρησιμοποιείται στην κερδοσκοπία ονομάζεται «πιστωτικό κεφάλαιο» και βρίσκεται στα χέρια των χρηματοπιστωτικών εταιρειών. Στην «πραγματική οικονομία» τα προϊόντα παράγονται και κατανέμονται. Στην «πιστωτική οικονομία, δηλαδή στον πιστωτικό τομέα» το αντικείμενο είναι η ροή των πληρωμών.  Τα «Hedge Funds» είναι εταιρείες οι οποίες διαχειρίζονται τις περιουσίες υπερπλουσίων πελατών τους και προσπαθούν κερδοσκοπικά στον «πιστωτικό τομέα» να τις πολλαπλασιάσουν.

Ως «πιστωτικά παράγωγα» χαρακτηρίζονται τα πιστωτικά όπλα μαζικής καταστροφής. Αυτά μπορεί κανείς να τα συγκρίνει με την κόλαση: πολύ εύκολα μπορεί κανείς να εισχωρήσει στο εμπόριο με τα παράγωγα, η έξοδος όμως είναι σχεδόν αδύνατη. Πρόκειται για συμβάσεις, η αξία των οποίων παράγεται από κάποιο περιουσιακό στοιχείο (= βασική αξία, Underlying), δηλαδή πρόκειται για Option και συμβάσεις ημερομηνίας. 

Σε μια Option εφοδιάζεται κάποιος με το δικαίωμα σε μια καθορισμένη χρονική στιγμή ή εντός ενός χρονικού διαστήματος να αγοράσει ένα περιουσιακό αντικείμενο (Option Αγοράς) ή να το πωλήσει (Option Πώλησης).

Πολύ σοβαρή γίνεται η κατάσταση με τις συμβάσεις ημερομηνίας. Εδώ δεν έχει κάποιος το δικαίωμα αλλά την υποχρέωση να αγοράσει ή να πωλήσει ένα περιουσιακό αντικείμενο σε ένα καθορισμένο χρόνο και αξία. Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ότι το εμπόριο με Options και συμβάσεις ημερομηνίας είναι μια νέα εφεύρεση. Υπήρχαν και στους αρχαίους Έλληνες.

Το θεμελιωθέν το 1944 παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα συγκρίνεται από το 2008 με έναν αθεράπευτα καρκινοπαθή. Ό,τι και να πάρει αυτός σε τροφή, αυτή δεν συμβάλλει στην εξυγίανση του σώματός του, δηλαδή της πραγματικής οικονομίας, αλλά μόνο στην διατροφή του καρκινογόνου όγκου, δηλαδή του χρηματοπιστωτικού τομέα. 

Η σημερινή μέθοδος θεραπείας με ασπιρίνη, «δημιουργία χρήματος από το τίποτα» και η «μείωση έως μηδένιση των επιτοκίων δανεισμού» δεν είναι καθόλου αποτελεσματική για την θεραπεία του θανατηφόρα άρρωστου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η πολιτική του υπερπληθωριστικού και εύκολου για απόκτηση χρήματος οδήγησαν τον τομέα της κερδοσκοπίας της οικονομίας σε συμπαγείς παρεκτροπές. Για τον λέγον αυτόν οι άνθρωποι σήμερα δεν εμπιστεύονται την οικονομία η όποια μετά το 2008 με συνέχεια ταρακουνήθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε οι άνθρωποι σήμερα να μην αναγνωρίζουν όπως στο παρελθόν το επικρατούν νόμισμα δολάριο των ΗΠΑ. 

Εταιρείες και ιδιώτες όλο και περισσότερο καταφεύγουν σε εναλλακτικές μορφές νομισμάτων όπως π.χ. το Bitcoin (ψηφιακό νόμισμα) ή χρυσό. Οι αγγλοσαξονικοί κανονισμοί οι οποίοι επεκτάθηκαν στο εμπόριο και στην οικονομία βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση υποχώρησης. 

Οι τράπεζες λογά της χρησιμοποίησης αγγλοσαξονικών κανονισμών (στάνταρτς) δεν μπορούν πλέον να παραχωρούν δάνεια στις επιχειρήσεις που μακροπρόθεσμα γνώριζαν, με κίνδυνο να τις χάσουν. Οι ΗΠΑ πιέζουν τις χώρες να ανοίξουν τις αγορές τους για αμερικανικά προϊόντα ενώ οι ίδιες κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν την διείσδυση ανταγωνιστικών προϊόντων.

ΤΟ ΔΝΤ αρχικώς όφειλε να βοηθήσει τις χώρες που είχαν ένα έλλειμμα σε αποθέματα συναλλάγματος, να εγκρίνει προσωρινά δάνεια για να μπορέσουν οι χώρες αυτές να εφαρμόσουν με ησυχία πιστοληπτικές και οικονομικοπολιτικές προσπάθειες αναπροσαρμογών για να εκπληρώσουν τις αναγκαίες εξωτερικοοικονομικές ισορροπίες.
Το ΔΝΤ θα ενίσχυε, έτσι αρχικώς προγραμματίστηκε, παρακολουθώντας τις μεταρρυθμίσεις αυτές και θα στέκονταν πλησίον στηρίζοντας αυτές. 

Το ΔΝΤ όμως έχασε τους λόγους ύπαρξής του από το 1973 με το ελεύθερο «Floaten», δηλαδή με την κατάρρευση του συστήματος Bretton Woods (Στάνταρτ χρυσού) το οποίο υπήρξε για να δίνει γεφυροποιητικά δάνεια σε χώρες με ασθενή νομίσματα για να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν τις  συναλλαγματικές τιμές. Λείπουν όμως δεσμευτικοί και αναγνωρισμένοι κανόνες για ένα παγκόσμιο νομισματικό σύστημα άξιο του ονόματός του.
Εάν υπήρχε ένα τέτοιο σύστημα δεν θα δημιουργούνταν τόσο πολλά ερωτήματα ή θα απαντιούνταν μόνα τους. 

Το ΔΝΤ όμως πράττει σε διεθνές επίπεδο ό,τι κάνουν οι κεντρικές τράπεζες σε εθνικό επίπεδο. το ΔΝΤ αναλαμβάνει χωρίς διευκρινίσεις να καλύψει τα συμφέροντα των Μεγιστάνων του χρήματος. Τα προγράμματα αναπροσαρμογών του ΔΝΤ σχεδόν παντού μεταφέρουν την δυστυχία: Δια της μείωσης της ζήτησης όφειλαν δήθεν να εξισορροπηθούν στον κρατικό ισολογισμό οι Δαπάνες με τα Έσοδα για να επανέλθει η ικανότητα εξυπηρέτησης των δάνειων. Πρόκειται συνεπώς μόνο για αυτήν την αποκατάσταση!

Μια τέτοια πολιτική της «αναπροσαρμογής» με τα προγράμματα «Austerität» στα διαθέσιμα οικονομικά μέσα μπορεί, εάν αυτή δεν εκτελείται κατά ηλίθιο τρόπο όπως έλαβε χώρα στην Ελλάδα , θα είχε δραματικές κοινωνικές επιδράσεις. Στην Ελλάδα είχαν οι ως άνω αναπροσαρμογές πάνω από 10.000 νεκρά θύματα με αυτοκτονίες. 

Δια της κατάργησης των μέτρων επιχορήγησης των βασικών μέσων διατροφής ακρίβαιναν αυτά εντός μιας μόνο νύχτας τόσο πολύ ώστε να μη μπορούν να αγοραστούν από τους φτωχούς Έλληνες. Η ως άνω τραγική κατάσταση οδήγησε σε πάνω από 10.000 αυτοκτονίες.

Δια της κατάργησης των επιχορηγήσεων αυξήθηκαν οι τιμές των προς το ζην τόσο πολύ που έκαναν αδύνατη την πληρωμή από τους φτωχούς Έλληνες. Αυτοί ήταν και είναι ακόμη τα κυρία θύματα της ως άνω εξέλιξης. 

Το ΔΝΤ όφειλε, όπως τουλάχιστον σχεδιάστηκε να χορηγεί δάνεια για να μπορούν οι Έλληνες να εκτελούν τα προγράμματα της νεοφιλελεύθερης παράταξης. Η κατάσταση άλλαξε από το 1973 με την κατάρρευση του συστήματος «Στάνταρτ Χρυσού» του Bretton Woods, που σημαίνει ότι έπρεπε να λήξει και η ύπαρξη του ΔΝΤ που έδινε δάνεια στις χώρες με αδύναμα νομίσματα για να μπορέσουν αυτές να σταθεροποιήσουν σε ανεκτά όρια τις συναλλαγματικές ανισορροπίες.  

Το ΔΝΤ κάνει σε διεθνές επίπεδο αυτό που κάνουν οι κεντρικές τράπεζες σε ιδιωτικό επίπεδο. Εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των Μεγιστάνων του χρήματος. Τα προγράμματά του παντού φέρνουν την δυστυχία στους απλούς πολίτες.
Γενικά όλα τα προγράμματα του ΔΝΤ ευνοούν την ανακατανομή του πλούσιου κοινωνικού πλούτου από τους φτωχούς προς τους πλούσιους και χειροτερεύουν τις υπάρχουσες διαφορές εσόδων με στόχο τις κοινωνικές αναταραχές.
Όπως τουλάχιστον φαίνεται και στην Ε.Ε. χειροτέρευσαν τα οικονομικά ήθη. Η Εργατικότητα, Οικονομικότητα, Εντιμότητα και η Εμπιστοσύνη δεν αποτελούν πλέον αξίες. Παντού κυριαρχεί η απληστία ενώ ο κανονικά εργαζόμενος τρέμει να μην χάσει τη θέση εργασίας του. 

Εάν σήμερα ο καθένας πιστεύει ότι είναι ευκολότερο να κερδίσει τα χρήματα που χρειάζεται με την κερδοσκοπία και την απάτη παρά με έντιμη εργασία, η καταστροφή δεν είναι πολύ μακριά.  Από την στιγμή που στις χώρες μέλη της Ε.Ε. τα υπερχρέη αυτών πάθουν συγκοπή οι πολίτες των χωρών αυτών θα καταφύγουν σε εναλλακτικά νομίσματα, σε αντικείμενα αξίας και στα ευγενή μέταλλα. 

Βεβαίως είναι σε θέση η Κομισιόν της Ε.Ε. να λάβει αντίμετρα όπως η κυβέρνηση Roosevelt των ΗΠΑ και να απαγορεύσει την κατοχή ευγενών μετάλλων. Γι’ αυτό άλλωστε το Ευρωκοινοβούλιο τελείως μυστικά νομοθέτησε και έθεσε από 26.09.2017 τους κατόχους ευγενών μετάλλων στο ίδιο επίπεδο με τους τρομοκράτες και την οργανωμένη εγκληματικότητα.

Η Ευρωκρίση, που άρχισε το 2010, δείχνει ξεκάθαρα πόσο ανίκανη και διαβρωμένη είναι επίσης και η πολιτική της Ε.Ε. Ο τομέας του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι αυτό που απομονώνει όταν και όπως θέλει τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ε.Ε. και τις αντικαθιστά με τεχνοκράτες από τις γραμμές της και συγκεκριμένα από την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, όπως έκανε στην Ελλάδα με την Τρόικα (ΕΚΤ, ΔΝΤ, Κομισιόν της Ε.Ε.).

Η Τρόικα, συνεπώς, στην πραγματικότητα είναι ένα εκτελεστικό όργανο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος υπεύθυνο για τις υποθέσεις της Ε.Ε. και αποφασίζει πάνω από τα κεφάλια των οργάνων της Ε.Ε. π.χ. ποιος θα γίνει Πρωθυπουργός από τους τεχνοκράτες των Μεγιστάνων του χρήματος στην Ιταλία (Μάριο Μάντι) και στην Ελλάδα (Λουκάς Απόδημος). Όταν οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα ανέδειξαν με πλειοψηφία το έτσι ονομασθέν αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε θέση κατά των οικονομικών μέτρων της Ε.Ε., έκλεισε η εγκληματική Τρόικα εκβιαστικά τους κρουνούς χρημάτων.

Όταν ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα του 2015 στην πλειονότητά του ψήφισε κατά των οικονομικών μέτρων της εγκληματικής Τρόικα αυτή αγνόησε το αποτέλεσμα (Δημοκρατία του Βόθρου!) και κατόρθωσε να ξηλώσει από την καρέκλα του τον τότε υπουργό οικονομικών Βαρουφάκη (κάτι τέτοιο παράλογο γίνεται όμως με συγκατάθεση εγχώριων τιμαριωτών της χειρίστης μορφής που αξίζουν την θανατική ποινή!).

Οι δήθεν δημοκράτες της Ε.Ε. και της περίφημης Τρόικα αλλά και οι εγχώριοι τιμαριώτες τους πρέπει την άλλη φορά να νιώσουν στο βρώμικο πετσί τους την λαϊκή οργή και να ζήσουν από κοντά το GREXIT όχι μόνο από την Ευρωζώνη αλλά και από την Ε.Ε, των θυγατέρων και υιών του Αβραάμ. Όποιος ευρωπαίος πολίτης της Ευρώπης των πατρίδων αναζητά μια απόδειξη για τον θάνατο της Δημοκρατίας στην Ε.Ε. των θυγατέρων και υιών του Αβραάμ, δεν έχει παρά να ρίξει ένα βλέμμα στην Ελλάδα. Το ξένο φρούτο «Κοινοβουλευτισμός» στην Ελλάδα έχει σκουληκιάσει!!!

Ελληνίδες και Έλληνες!

Ξεσηκωθείτε! Οι εγκληματίες της Ε.Ε. υπό τας διαταγής του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος θα εφαρμόσουν το 2018 στην Ελλάδα τα περίφημα Bail-Out και Bail-In για να σας αποτελειώσουν. Οι πλούσιοι και τιμαριώτες Έλληνες μετέφεραν ήδη τις περιουσίες τους στις φορολογικές και επενδυτικές οάσεις Λουξεμβούργο και Βερολίνο. Μην απορείτε! Ανήκουν στην ίδια αδελφότητα! Το μόνο που τρέμουν είναι η ανεξέλεγκτη οργή του λαού και αυτήν πρέπει πολύ σύντομα να νιώσουν.

Η Ελλάς όπως πολύ συχνά στο παρελθόν βρίσκεται πάλι σε μια ιστορική καμπή στην οποία το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα καταρρεύσει. Τίποτε δεν θα μπορέσει να το σώσει, ούτε η δημιουργία χρήματος από το Τίποτε, ούτε τα αρνητικά επιτόκια, ούτε τα εγκληματικά Bail-Out και Bail-In αλλά και ούτε οποιοδήποτε άλλο μέτρο. Η νέα κρίση είναι καθ’ οδόν. Η Ελλάς με το GREXIT θα μπορούσε να την επιταχύνει. Αυτή τη φορά δεν θα μπορέσουν να την επιζήσουν όλα τα καθάρματα, εγχώρια και ξένα!

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
Bleibergweg 114, D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513
E-Mail: 
chaziteo@t-online.de
08.10.2017

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδώρου
 11. Oktober 2017