ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Ν. Μιχαλολιάκος: Με 3,5% πλεόνασμα για 5 χρόνια, το 2022 θα έρθει και τυπικά η χρεοκοπία

Βουλή - 19/11/2017ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, πραγματικά συμπάσχω με τους Υπουργούς της Κυβερνήσεως οι οποίοι θα έχουν λουστεί από κρύο ιδρώτα, όπως είπε προηγουμένως ο Γραμματέας του ΚΚΕ, διότι έρχεται η ταξική πάλη και η έφοδος στα χειμερινά ανάκτορα.


Πώς βλέπουν αυτή την ταξική πάλη τα απολιθώματα του σταλινισμού, το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά. Το είδαμε και από τις οθόνες των τηλεοράσεών μας, όταν οι Έλληνες πατριώτες, κρατώντας ελληνικές σημαίες, διαμαρτυρόμενοι έξω από τη Βουλή, εδέχθησαν την επίθεση, εκτός των δυνάμεων των ΜΑΤ, και των ροπαλοφόρων του ΚΚΕ που είναι οι τελευταίοι φρουροί των χειμερινών ανακτόρων, η τελευταία γραμμή αμύνης του αστικού συστήματος απέναντι στην εθνική επαναστατική ιδέα.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, γνωρίζετε ότι δεν κινδυνεύετε από το ΚΚΕ. Γνωρίζετε ότι δεν κινδυνεύετε από τους κομμουνιστές. Το σύστημα μόνο έναν κίνδυνο έχει σήμερα, το αμαρτωλό και διεφθαρμένο πλουτοκρατικό σύστημα, η ψευτοδημοκρατία της Δύσεως, τον εθνικισμό που αναγεννιέται σε ολόκληρη την Ευρώπη και που στην Ελλάδα εκπροσωπείται δυναμικά από τη Χρυσή Αυγή των Ελλήνων.

Γίνεται συζήτηση σήμερα για τον Προϋπολογισμό. Σύμφωνα με το σχέδιο του Προϋπολογισμού, αναμένονται για το 2018 μέτρα ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα επιβληθούν με νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο, με πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και τα οικογενειακά επιδόματα, με κατάργηση του ΕΚΑΣ, με κατάργηση πολλών επιδομάτων και με πρόσφατες επιβαρύνσεις, βεβαίως, στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η Κυβέρνηση έχει επιβάλλει συνολικά με τον Προϋπολογισμό αυτόν είκοσι επτά νέους φόρους και είκοσι μία περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων. Έχει μειώσει, μάλιστα, δύο φορές το αφορολόγητο, έχοντας αυξήσει τους έμμεσους φόρους.

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, έρχεται το 2018 η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ σε τριάντα δύο νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου. Ανάμεσα σε αυτά είναι η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος, που υποφέρουν αυτή τη στιγμή, που έχουν κοινωνικά διαλυθεί από τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες.
Και εσείς ακόμη μιλάτε για πρόσφυγες πολέμου, την ίδια στιγμή που βγαίνει η Συρία και λέει ότι ο πόλεμος τελείωσε.Βγαίνει η Κυβέρνηση του Ιράκ και λέει ότι ο πόλεμος τελείωσε. 
Διαβάζουμε σε ρεπορτάζ εφημερίδων ότι ξαναχτίζονται οι εκκλησίες των χριστιανών ορθοδόξων του Ιράκ, επειδή ο πόλεμος τέλειωσε. 
Η μόνη χώρα, η οποία δεν έχει καταλάβει ότι ο πόλεμος τελείωσε και φιλοξενεί από το υστέρημα του ελληνικού λαού πρόσφυγες πολέμου, ενός πολέμου που δεν υπάρχει, είναι η Ελλάδα.
Μειωμένοι συντελεστές, λοιπόν, στα νησιά μας, στα νησιά του Αιγαίου, την κυριαρχία των οποίων διεκδικεί ο Ερντογάν και επί του θέματος θα επανέλθω.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, ιδιοκτήτες καταστημάτων χτυπιούνται αλύπητα. Η μεσαία τάξη έχει κυριολεκτικά αφανιστεί. Θέλετε να την εξαφανίσετε, θέλετε να οδηγήσετε σε μια φτωχοποίηση και προλεταριοποίηση των μαζών, ούτως ώστε να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αντίσταση.

Και αυτό, το οποίο έχω πει και σε προηγούμενη ομιλία μου στη Βουλή, είναι ότι το χειρότερο το οποίο κάνατε σαν Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, δεν είναι ότι δεν σκίσατε το μνημόνιο, δεν είναι ότι υποχωρήσατε και παραδοθήκατε αμαχητί στους διεθνείς τοκογλύφους, αλλά ότι ξεριζώσατε κάθε ελπίδα από τα στήθη του ελληνικού λαού, οδηγώντας τον σε μια παθητικότητα και έναν ραγιαδισμό.

Προϋπολογισμός 2018 και το σύνθημά σας ηχεί ακόμα στα αυτιά ενός απατημένου λαού: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Και έρχομαι εδώ και σας διαβάζω ότι ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν Κοστέλο προειδοποίησε ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν θα τελειώσει ούτε στα τέλη Ιανουαρίου, αν οι πλειστηριασμοί δεν συνεχιστούν για χρέη προς το Δημόσιο, εκτός των τραπεζών.

Μάλιστα με διάταξη, που ψήφισε η Κυβέρνησή σας τον Μάιο, το άρθρο 78 του ν.4472/2017, προβλέπεται ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλές προς τις Δ.Ο.Υ. θα διενεργούνται με τιμές εκκίνησης όχι τις αντικειμενικές, αλλά τις πολύ πιο χαμηλές εμπορικές.

Επίσης, στην ισχύουσα πλέον διάταξη, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί επιτρέπονται να επιβάλλονται για ποσά ληξιπρόθεσμα άνω των 500 ευρώ. Την φτωχολογιά χτυπάτε όταν θα κάνετε κατασχέσεις κατοικιών για χρέη των 500 ευρώ.

Επιπροσθέτως, κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο δεν προστατεύουν την πρώτη κατοικία. Φυσικά, η διάταξη αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Ο Πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας λέει ότι δεν χρειάζεται νόμος για να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και ότι έχετε κάνει συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες.

Σοβαρώς δεν χρειάζεται νόμος; Ποια συμφωνία έχετε κάνει με τις τράπεζες; Ποιες τράπεζες; Αυτές που ανήκουν πλέον σε διεθνή funds, σε κοράκια του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, τα οποία δεν έχουν κανένα ίχνος τιμής, προκειμένου να κερδίσουν εις βάρος των λαών;

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς έχω εδώ ένα ντοκουμέντο, το οποίο θα καταθέσω στα Πρακτικά της Βουλής, και είναι η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το ΦΕΚ της 29ης Νοεμβρίου του 2017, όπου στο άρθρο 1, πεδίο εφαρμογής, αναφέρεται χαρακτηριστικά το εξής: «Καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι τήρησης και γνωστοποίησης στα πιστωτικά ιδρύματα του ειδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού –επαναλαμβάνω "ειδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού"- των συμβολαιογράφων, που ενεργούν ως υπάλληλοι ηλεκτρονικού πλειστηριασμού έναντι όλων των δανειστών τους και για χρέη και οφειλές τους από κάθε αιτία».

Ούτε ο Πάπας της Ρώμης δεν έχει τέτοια ασυλία, την οποία δίνετε στους συμβολαιογράφους, που θα κάνουν το βρώμικο παιγνίδι για λογαριασμό δικών σας και των τοκογλύφων των τραπεζών!

Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε τους έμμεσους φόρους. Είναι εντυπωσιακό ότι, ενώ η οικονομία βρίσκεται σε διαρκή συρρίκνωση, οι εισπράξεις από τους έμμεσους φόρους παραδόξως παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Για το 2018 προβλέπεται να ανέλθουν στα 27.390.000.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί το μεγαλύτερο μετά από το 2011. Σε αντίθεση με τους άμεσους φόρους, ως γνωστόν, που επιβαρύνουν αναλογικά όλους τους πολίτες, οι έμμεσοι φόροι επιβαρύνουν το ίδιο και τους πλούσιους και τους φτωχούς. Οι έμμεσοι φόροι είναι φόροι άκρως καπιταλιστικοί που γίνονται από μια Κυβέρνηση, η οποία δηλώνει αριστερή. Δεν έχω αντίρρηση ότι είναι αριστερή, γιατί τελικά τι άλλο ήταν η Αριστερά, από ένα καπιταλιστικό στην ουσία σύστημα, αφού επίκεντρό του είναι η ύλη και το χρήμα;

Έχει γονατίσει ο ελληνικός λαός από τα μνημόνια και την ίδια στιγμή σε δημοσιεύματα εφημερίδων, σε ανακοινώσεις του Ινστιτούτου Καταναλωτών βλέπουμε ότι οι τιμές στα τρόφιμα δεν έχουν πέσει. Διαβάζουμε, μάλιστα, στη σχετική ειδησεογραφία, ότι ο διεθνής κολοσσός στο εμπόριο τροφίμων, η ολλανδική εταιρεία SPAR, η οποία έχει ετήσιο τζίρο 35 δισεκατομμύρια ευρώ, πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα, ενώ είχε αποχωρήσει. Ο τζίρος, τα συνολικά έσοδα από τις αλυσίδες τροφίμων είναι 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ερωτώ: Πώς είναι δυνατόν τα ίδια προϊόντα να πουλιούνται φθηνότερα στη Γερμανία και στη Γαλλία απ’ ό,τι πουλιούνται στην Ελλάδα; Είναι φανερό ότι έχουμε ένα καρτέλ τροφίμων, το οποίο είστε τρία χρόνια Κυβέρνηση και δεν το αγγίξατε καθόλου.
Περνάω και σε ένα άλλο θέμα που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Είναι σημαντικό, γιατί κανένα έθνος δεν ζει ελεύθερο χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις του. Θεωρώ απαράδεκτο να έχουν μειωθεί τα χρήματα για την εθνική άμυνα της χώρας από το 2009, που ήταν 5.763.000.000 ευρώ, στα 3.181.000.000 ευρώ. Πρόκειται για μια μείωση, η οποία θα πλήξει καίρια τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και απέναντι στην οποία είμαστε αντίθετοι. Θα ήμασταν πρόθυμοι ακόμη και να στερηθεί περισσότερο ο λαός, προκειμένου να ενισχυθεί η εθνική του άμυνα.

Ήταν 10 Δεκεμβρίου 2017, όταν σε αυτήν εδώ την Αίθουσα μιλούσαμε για τον Προϋπολογισμό και είχα πει αυτολεξεί - από τα Πρακτικά της Βουλής είναι αυτό - για τους έμμεσους φόρους, τους οποίους συνεχίζετε να διογκώνετε και να ζητείτε περισσότερα από τον μέσο Έλληνα πολίτη: 

«Υπάρχει δραματική αύξηση των έμμεσων φόρων, δηλαδή στο πετρέλαιο, στη βενζίνη, στα τσιγάρα. Είναι φόροι άδικοι, τους οποίους θα πληρώσει ολόκληρος ο λαός.
Ο Προϋπολογισμός σας αυτός είναι μνημονιακός και γι’ αυτό θα τον καταψηφίσουμε. Εκτός, όμως, από μνημονιακός είναι και παράλογος. Δεν στέκει στην λογική. Γιατί από τη στιγμή που οι Έλληνες έχουν ανεξόφλητες οφειλές στο δημόσιο 91 δισεκατομμύρια ευρώ - αυτό σας έλεγα πριν έναν ακριβώς χρόνο - εσείς τους ζητάτε να δώσουν 46 εκατομμύρια ευρώ».

Έλεγα, επίσης, στην ίδια ομιλία μου για τον Προϋπολογισμό, ότι αν είχαμε μια εθνική Κυβέρνηση, σήμερα στον Προϋπολογισμό θα έπρεπε να υπάρχει μια εγγραφή σημαντική και δεν είναι άλλη από το κατοχικό δάνειο. Δεν την εγγράψατε ούτε στα τέλη του 2015 ούτε στα τέλη του 2016 ούτε στα τέλη του 2017.

Σας είχα πει τότε και το επαναλαμβάνω ότι ο ιστορικός, ο οποίος ανήκει στην Αριστερά, ο Χάγκεν Φλάισσερ, έχει γράψει στο βιβλίο του ότι είχαν πληρώσει τρεις δόσεις οι Γερμανοί επί κατοχής και είχαν εγγράψει και στον προϋπολογισμό τους το 1945, πριν πέσει το καθεστώς τους, πληρωμή για το κατοχικό δάνειο.

Είχε γράψει μάλιστα και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην εθνική σας εφημερίδα, το κομματικό σας όργανο, την ΑΥΓΗ, τα εξής για το κατοχικό δάνειο: «Οι σημερινοί ισχυρισμοί του Υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε, αναφορικά με τις απαιτήσεις της Ελλάδος είναι προδήλως και προκλητικώς εσφαλμένοι. Όχι μόνο δεν υφίσταται ζήτημα παραγραφής της προηγούμενης ρύθμισης, αλλά αντιθέτως οι ως άνω ελληνικές απαιτήσεις είναι πλήρως ενεργές από νομικής απόψεως».
Και τι κάνατε εσείς; Δεν κάνατε τίποτε!

Η Χρυσή Αυγή ζητά από την Κυβέρνηση, έστω την τελευταία στιγμή, να εγγράψει το κατοχικό δάνειο ως απαίτηση της Ελλάδος προς τη Γερμανία. Είναι απόλυτα νόμιμη η διεκδίκησή μας. Και είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι και εσείς. Εσείς κυβερνάτε τώρα. Λέγατε ότι έφταιγε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, η ΕΡΕ προηγουμένως, η Ένωση Κέντρου που δεν το ζητούσε. Εσείς, τρία χρόνια που είστε Κυβέρνηση γιατί δεν το ζητάτε;

Δεν είναι όμως, μόνο αυτά. Θα θυμίσω ότι οι περίφημοι δανειστές μας, οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν πέσει εντελώς έξω στις προβλέψεις τους σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και την εθνική της οικονομία. Έλεγαν ότι το 2012 θα έχουμε μείωση του ΑΕΠ 2,6% και είχαμε 7%. Και όμως, συνεχίζουμε να υπακούμε και να ακολουθούμε τις εντολές τους. 
Το 2011, το 2012, το 2013 μειώθηκε το εισόδημα των Ελλήνων, το ΑΕΠ, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν κατά 25%. Την ίδια στιγμή, που στην τριετία 1946-1949, οπότε είχαμε την αλληλοσφαγή των Ελλήνων, πόλεμο κυριολεκτικά, χωριά να καταστρέφονται, άνθρωποι να εκτελούνται από όλες τις παρατάξεις, ξέρετε ποια ήταν η μείωση του ΑΕΠ; Ήταν μόνο 15%, μικρότερη, μεγαλύτερη συμφορά από το 2011 έως το 2013.
Και ύστερα έρχονται κάποιοι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και λένε γιατί ρίξανε πριν 2 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2015 την Κυβέρνησή τους. Να γιατί τη ρίξανε. Γιατί μειώσανε το εισόδημα των Ελλήνων κατά 25% σαν συνυπεύθυνοι, με πρώτο διδάξαντα βέβαια την πολιτική των μνημονίων, το ΠΑΣΟΚ με το οποίο φιλοδοξούν να κυβερνήσουν. 

Και έτσι να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι όποιος ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, ψηφίζει κατ’ ουσίαν για να έρθει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ άνοιξε το δρόμο των μνημονίων στην Ελλάδα, των μνημονίων απέναντι στα οποία ειλικρινά μάχεται μία μόνο πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή των Ελλήνων.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)

 Θα έχουμε 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα έως το 2022. Με το ΑΕΠ να είναι λίγο χαμηλότερο από τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ, το 3,5% του ΑΕΠ είναι 6,4 δισεκατομμύρια. Ζητάτε ούτε λίγο ούτε πολύ 32 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα τα αντέξει αυτά η ελληνική οικονομία και ότι το 2022 θα έρθει και τυπικά η χρεωκοπία.
Αλλά, εάν δούμε σε βάθος χρόνου την εξέλιξη αυτού του χρέους, μετά το 3,5% απαιτείται πρωτογενές πλεόνασμα του 2% έως το 2060, όταν δεν θα ζει κανένας από εδώ μέσα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Το 2060, εάν συνεχίσουν τα πράγματα να είναι έτσι, το χρέος όχι μόνο δεν θα έχει μειωθεί, αλλά θα έχει ανέβει στο 195% του ΑΕΠ. Και το  πιο σημαντικό: Θα απαιτείται για τοκοχρεολύσια το 45% του ΑΕΠ. Δηλαδή, για κάθε 2 ευρώ που θα παράγει η Ελλάδα, το 1 θα πρέπει να πηγαίνει στους διεθνείς τοκογλύφους.
Εγκληματείτε εις βάρος της χώρας! Δεν υπάρχει τρόπος, εάν δεν ρυθμιστεί το χρέος, εάν δεν καταγγελθεί το χρέος ως επαχθές, που αποδεδειγμένα είναι επαχθές, δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει η Ελλάδα.

Και μέσα σε όλα τ’ άλλα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, την ίδια στιγμή που βγαίνει ο Μοσκοβισί και λέει ότι θα είστε υπό επιτροπεία μέχρι να ξεπληρώσετε το 75% του χρέους. Δηλαδή, ποτέ! Θα είμαστε υπό επιτροπεία. Κάνατε την Ελλάδα, από μια χώρα που ποθούσε κάποτε να βρει την εθνική της ανεξαρτησία, απόλυτα υποτεταγμένη στα διεθνή συμφέροντα.
Έχετε μεγάλη ευθύνη εσείς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στα τέλη του 2014 πήρατε τη χώρα με το να χρωστούν οι πολίτες στο κράτος 73 δισεκατομμύρια ευρώ και σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Οκτωβρίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, χρωστάνε 99 δισεκατομμύρια 751 εκατομμύρια ευρώ. Αυξήσατε, δηλαδή, τα χρέη των πολιτών προς την εφορία κατά 27 δισεκατομμύρια ευρώ.
Έρχεται ο ίδιος ο Ντάισελμπλουμ και λέει «το μνημόνιο έγινε για να σωθούν οι τράπεζες». Αφήστε λοιπόν, τα παραμύθια, και εσείς του ΠΑΣΟΚ και τη Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με τα μνημόνια σώνετε την Ελλάδα. Τους διεθνείς τοκογλύφους και τις τράπεζες σώσατε!

Έρχεστε τώρα να ξεπουλήσετε και τη ΔΕΗ, ένα περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού που αποκτήθηκε με κόπο. Κάποτε υπήρχαν σχεδόν τριακόσιες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Όλες αυτές ενοποιήθηκαν και έγιναν μια μεγάλη δημόσια εταιρεία. Κι αυτή τώρα πάτε να την ξεπουλήσετε, την ίδια στιγμή που όταν η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε πει ότι θα πουλήσει ένα τμήμα της ΔΕΗ, είχατε βγει και είχατε πει ότι είναι εθνικό έγκλημα. Αυτό το εθνικό έγκλημα που καταγγείλατε τότε σήμερα το διαπράττετε εσείς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η διαγραφή του χρέους είναι μονόδρομος και η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερά σ’ αυτή την κατεύθυνση. Αν δεν διαγραφεί το χρέος, όλα όσα ακούμε είναι λόγια του αέρα. Ελάφρυνση, ρύθμιση, αναδιάταξη, είναι λόγια του αέρα. Κανείς δεν μιλάει για κούρεμα, κανείς δεν μιλάει για διαγραφή. Αν υπάρχει αυτό το χρέος, κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει  στην Ελλάδα.

Πάνω σ’ αυτό το σημείο θέλω να πω: Όχι άλλες θυσίες για την Ευρώπη και το ευρώ. Αυτή εκεί η μπλε σημαία με τα κίτρινα αστέρια, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μας τους Χρυσαυγίτες δεν λέει τίποτα. Μόνο η Γαλανόλευκη! Η Ευρώπη είναι απέναντί μας σταθερά.
Είναι αστειότητες αυτά που ακούω ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης. Σοβαρώς, κύριοι; Θα έρθουν οι τεθωρακισμένες μεραρχίες του Λουξεμβούργου να μας υπερασπιστούν αν μας επιτεθεί η Τουρκία; Ή μήπως θα έρθουν τα υποβρύχια της Μάλτας; Τι ιστορίες είναι αυτές ότι θα μας σώσει η Ευρώπη;

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα η οποία είναι πλούσια. Θα σας αναφέρω δύο στοιχεία από τον καθηγητή γεωλογίας, κ. Φιλιππίδη: «Δυο τρισεκατομμύρια ευρώ αποτιμάται η ακαθάριστη αξία του ελληνικού πλούτου». 

Και έχω κι άλλο στοιχείο για νότια της Κρήτης, όπου υπάρχουν 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε φυσικό αέριο. Η Deutsche Bank το κοστολόγησε 427 δισεκατομμύρια. Τίποτε για όλα αυτά από εσάς παρά μόνο λόγια του αέρα. Δεν είναι τα πάντα οικονομία. Έχουμε και άλλα σοβαρά ζητήματα.

Έρχομαι στην επίσκεψη Ερντογάν. Σας διαβάζω τι είχα πει στις 10 Δεκεμβρίου του 2016 στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό για την υπόθεση αυτή, έναν χρόνο πριν. Σας διαβάζω από τα Πρακτικά της Βουλής στις 10 Δεκεμβρίου 2016: «Μέγα εθνικό θέμα οι δηλώσεις Ερντογάν για διεκδίκηση των ελληνικών νήσων και για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης». 

Εδώ, σ’ αυτή την Αίθουσα το είχα πει ένα χρόνο πριν.
Είχα παραθέσει και τι είχε πει ο αείμνηστος καθηγητής, Παναγιώτης Κονδύλης: «Ενώ Ελλάδα προσανατολίστηκε ψυχή τε και σώματι στην Ευρώπη για να διασφαλιστεί από τον τουρκικό κίνδυνο, ακριβώς ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός θα μεταβληθεί σε όργανο de facto μετατροπής της σε δορυφόρο της Τουρκίας».

Έρχομαι στην πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν. Ο Ερντογάν μίλησε για ανάγκη επικαιροποίησης της Συνθήκης, ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ανάγκη ερμηνείας, σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα, και τέλος ο Πρωθυπουργός για εκσυγχρονισμό.

Στην πραγματικότητα για όσους ξέρουν ελληνικά, οι λέξεις και οι εκφράσεις «επικαιροποίηση», «ερμηνεία σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα» και «εκσυγχρονισμός» δεν διαφέρουν. Ανοίξατε τον δρόμο για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Πάρτε το πίσω, αλλιώς είστε εθνικά υπόλογοι.

Όσο για τη Συνθήκη της Λωζάννης, έχω να πω και κάτι άλλο: Θέλω να καταθέσω στα Πρακτικά μία φωτογραφία, τη φωτογραφία του στεφάνου που κατέθεσε στο Μνημείο το Αγνώστου Στρατιώτου ο Ταγίπ Ερντογάν.

(Στο σημείο αυτό ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και  Πρακτικών της Βουλής)
Είναι μία Ημισέληνος. Πώς τον αφήσατε να καταθέσει την τουρκική σημαία σε ένα μνημείο, όπου είναι ο τάφος των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν πολεμώντας την Ημισέληνο;
Και για του λόγου του αληθές  - και θα τα καταθέσω στα Πρακτικά - θα σας διαβάσω ονόματα μαχών που υπάρχουν χαραγμένα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Ελασσόνα, Σαραντάπορο, Γιαννιτσά, Θεσσαλονίκη, Αετορράχη, Μανωλιάσσα, Μπιζάνι, Δρίσκος όπου πέθανε ο Λορέντζος Μαβίλης, Αρτάκη, Αϊδίνι, όπου θριάμβευσε και έδιωξε τους Τούρκους ο Στρατηγός Πλαστήρας με το «542» Σύνταγμα Ευζώνων, Φιλαδέλφεια, Κιουτάχεια, Δορύλαιον, Αφιόν Καραχισάρ, Σαγγάριος, Κάλε Γκρότο, Κύπρος 1974.

(Στο σημείο αυτό ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και  Πρακτικών της Βουλής)

Όλοι αυτοί πέθαναν πολεμώντας την Ημισέληνο. Κι εσείς αφήσατε τον Ερντογάν να καταθέσει στον τάφο τους μια ημισέληνο. Ντροπή σας!


(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)