ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Ο φρικτός πόνος της ματωμένης ανάρρωσης της Ελλάδας

‘Αργειε νά ‘ρθει εκείνη η μέρα, κι ήταν όλα σιωπηλά, γιατί τά ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η μνημονιακή σκλαβιά...


Forbes: Η Ελλάδα Αναρρώνει, Αλλά Έρχεται Περισσότερος «Πόνος» 

Η Ελλάδα αναρρώνει, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν και το δράμα δεν έχει τελειώσει, γράφει το αμερικανικό περιοδικό Forbes. 

«Στις 2 Δεκεμβρίου η Ελλάδα ψήφισε αθόρυβα ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων, ενώ η γ' αξιολόγηση φαίνεται να πέρασε απαρατήρητη. Μολονότι οι νέες μεταρρυθμίσεις είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητες σε πολιτικό επίπεδο, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι θα προχωρήσουν», γράφει το Forbes, στον απόηχο του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. 

«Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν. Η Ελλάδα έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολες αλλαγές, όπως οι μειώσεις στις συντάξεις, τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε ιερές» τονίζει χαρακτηριστικά. 

Η ήρεμη τρίτη αξιολόγηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο, σημειώνει το περιοδικό. Όλα τα μέρη αναμένουν τώρα την τέταρτη και τελική αξιολόγηση στα μέσα του 2018 και μια ρεαλιστική προοπτική εξόδου από το πρόγραμμα διάσωσης. Πριν από δύο χρόνια, λίγοι θα το θεωρούσαν αυτό δυνατό. 

«Η Ελλάδα φαίνεται ότι είναι ανοιχτή για τις επιχειρήσεις. Το ενδιαφέρον για επενδύσεις φτάνει μέχρι την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έχει κάνει σημαντική μεταστροφή», τονίζει το αμερικανικό περιοδικό, και προσθέτει: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε την ανάγκη για δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τους επενδυτές», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Η εστίασή του στις επενδύσεις ήταν τόσο έντονη που ο Ed Butler του BBC τον ρώτησε αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμα αριστερό κόμμα. «Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι ένα αριστερό κόμμα και μέρος της ευρωπαϊκής αριστερής κίνησης», απάντησε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Στρατηγική του υπουργού Οικονομικών, επίσης, φαίνεται ότι είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, αν και όλα αυτά έχουν συμβεί με σημαντικές θυσίες και πολλά προβλήματα που ακόμη συνεχίζουν να υπάρχουν», σχολιάζει το Forbes. 

Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει περάσει τα πάνδεινα. Τα τελευταία επτά χρόνια η οικονομία της έχει συρρικνωθεί κατά σχεδόν το ένα τρίτο, σχολιάζει το αμερικανικό περιοδικό και συμπληρώνει ότι αν και η Ελλάδα έχει τώρα ανάπτυξη, τα χρόνια της κρίσης έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους. 

Aκόμη και η Αθήνα, αυτή η μεγάλη και υπερήφανη πόλη, φαίνεται να είναι σε άσχημη κατάσταση: οι πολυκατοικίες της είναι σε άσχημη κατάσταση και κάθε διαθέσιμη επιφάνεια καλύπτεται με γκράφιτι. Εκτός Αθηνών, το βιοτικό επίπεδο είναι πολύ χαμηλό για μια δυτική χώρα. 

Και θα έρθει περισσότερος πόνος, συμπληρώνει το δημιοσίευμα. Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν φορτωμένες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια: η εκκαθάρισή τους θα σημαίνει περισσότερες χρεοκοπίες στον ελληνικό κλάδο των ΜμΕ και περισσότεροι άνθρωποι θα χάσουν τα σπίτια τους. Είναι κατανοητό ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες. 

Τα αριστερά διαπιστευτήρια του ΣΥΡΙΖΑ φαίνονται σαφώς πιο αδυνατισμένα αυτές τις ημέρες, προσθέτει ο συντάκτης του δημοσιεύματος. Όπως είναι κατανοητό, υπάρχουν διαμαρτυρίες, η ανεργία παραμένει πάνω από 20%, ωστόσο ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου εξετάζει μία σειρά πολιτικών που θα στοχεύουν ιδίως στους νέους με υψηλή μόρφωση. 

«Θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ το θάρρος αλλά και τον χρόνο να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό και το φορολογικό σύστημα;» διερωτάται το αμερικανικό περιοδικό και καταλήγει ότι όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί το 2019, θα πρέπει να συνεχίσει να ενθαρρύνει τις επενδύσεις αλλά και να παρέχει κάποια ελάφρυνση στους πιεσμένους πολίτες.

iefimerida