ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Οι "Θεσμοί" ανεβοκατεβάζουν τις κυβερνήσεις και όχι ο λαός!

Τάδε έφη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης! Τι έτι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων; Το μόνο ερώτημα που τίθεται είναι αν ο κ. Βούτσης κατάλαβε τι είπε. Αν δηλαδή συνειδητά ξεβράκωσε τη "δημοκρατία" μας ή του ξέφυγαν τα όσα είπε. Κι επειδή εδώ επαληθεύεται η παροιμία "από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια", κι ο Ν. Βούτσης δεν είναι μικρός, συνάγεται αβίαστα ότι έχει το ακαταλόγιστο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την επίθεσή του στην αντιπολίτευση επειδή κυοφορεί, λέει, ένα αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο!


Ομολογία ΣΟΚ από Βούτση: Οι δανειστές ανέτρεψαν τον Σαμαρά - Στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί τους καθόμαστε «στα τέσσερα» - VIDEO

Βόμβες εκτόξευσε από το Βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό.

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε πως οι Θεσμοί που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά σήμερα, για τους δικούς τους λόγους, στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
«Δεν βρήκατε το ιστορικό θάρρος να πείτε δημόσια ότι το δήθεν success story το απαξίωσαν και το εκμηδένισαν και σας οδήγησαν τελικά σε αποδρομή από την εξουσία οι περίφημοι διεθνείς θεσμικοί εταίροι σας που ομνύουν όπως κι εσείς στον φιλελευθερισμό και οικοδόμησαν το καθεστώς της στρατηγικής της λιτότητας και την Ευρώπη των ανισοτήτων τα τελευταία χρόνια.

Αυτοί φταίνε, αυτό όμως είναι πταίσμα. Ούτε σήμερα βρίσκετε το θάρρος να κάνετε μια γενναία αυτοκριτική για το ποιες είναι οι αλλαγές μέσα στην κοινωνία από τις θεραπείες σοκ που επιβλήθηκαν αυτά τα χρόνια, και από την άλλη να παραδεχτείτε ότι οι θεσμοί σήμερα για δικούς τους λόγους για αδυναμίες και προτεραιότητες δικές τους για αδιέξοδα δικά τους σε μια διεθνή και ευρωπαΐκή κατάσταση που αλλάζει άρδην και άκρως αντιφατικά υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην πολιτική και γεωστρατηγική σταθερότητα της χώρας στις οικονομικη επίτευξη και υλοποίηση όλων των αναγκαίων βημάτων ώστε να υπάρξει έξοδος, βιώσιμη έξοδος» ήταν τα λόγια του.
«Κυοφορείται ένα αντί ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο πάνω σε σαθρά υλικά και πολιτικές ιδιοτέλειες και σε βαθιά συντηρητική πολιτική. Οι εμπνευστές του όμως θα διαψευστούν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Οι φράσεις αυτές και το πολιτικό σκεπτικό που τις ακολούθησε προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Είναι απαράδεκτο και πρωτοφανές αυτό που είπε ο κ. Βούτσης δεν έχει κανένα δικαίωμα να καθορίζει τα κίνητρα της αντιπολίτευσης. Είναι νομοτέλεια της κυβέρνησης να της αντιπολιτεύονται τα κόμματα που δεν μετέχουν στο κυβερνητικό συνασπισμό. Μήπως θέλει να γράφει και τους λόγους της αντιπολίτευσης και να μας καλεί να τους διαβάζουμε; Πρέπει να ανακαλέσει αμέσως».

Το λόγο πήρε εκ νέου ο πρόεδρος της Βουλής για να απαντήσεις στον βουλευτή της δημοκρατική συμπαράταξη. «Δεν είπα ότι η αντιπολίτευση είναι ύποπτη, είπα ότι στήνεται ένα αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με τη συμβολή πολιτικών δυνάμεων».

Πυρά στον κ. Βούτση εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας:

«Δεν άκουσα καμιά κριτική για τις κυβερνητικές αυταπάτες και για την αντιπολίτευση που ασκούσατε. Μιλήσατε για τον ΕΦΚΑ. Πού ήσασταν όταν ο Κώστας Καραμανλής μείωνε τα ασφαλιστικά ταμεία σε τρία και μάλιστα εκτός μνημονίου;».

Δείτε το VIDEO

politika-gr