ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Προϋπολογισμός 2018: copy-paste επί τα χείρω


Βουλή, 19/12/2017- Συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Τελικά το μεγαλύτερο ανέκδοτο του Κοινοβουλίου και της πολιτικής στην εποχή μας είναι οι περίφημοι «53» του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον κ. Φίλη που έχει ψηφίσει τα πάντα, μνημόνια, μειώσεις, πλειστηριασμούς, έως τον επαναστάτη κ. Τσακαλώτο που από τις λαϊκές συνελεύσεις της πλατείας Συντάγματος κατέληξε να χτυπάει ως καλός επενδυτής το σφυράκι στην έναρξη της Wall Street. Φυσικά, όχι ως καλός επενδυτής με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Ήξερε πού επένδυε ο κ. Τσακαλώτος. Είναι επενδυτής της BlackRock, η οποία είναι μια εταιρεία που υφαρπάζει τα πάντα από τις ελληνικές πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Είναι ένας προϋπολογισμός copy paste και μάλιστα επί τα χείρω, με τους γερμανοτσολιάδες, όπως λέγατε τους προηγούμενους και τους προπροηγούμενους, της Μέρκελ και του Φούχτελ. Είναι ένας προϋπολογισμός που φυσικά δεν έχει κανένα ίχνος ανάπτυξης. Εξάλλου οι ίδιοι το παραδεχθήκατε και στις Επιτροπές και στην Ολομέλεια. Παρ’ όλα αυτά προσπαθείτε να μας πείσετε ότι με αυτό το πολύ μεγάλο πλεόνασμα του 3,5% και πλέον θα μπορέσετε να φέρετε την οποιαδήποτε ανάπτυξη.

Ένα πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο υπάρχουν διαξιφισμοί μεταξύ Γερμανών αξιωματούχων - αυτών που κατευθύνουν την οικονομία της πατρίδας μας - και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Από τη μία έχουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που λέει ότι θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μία αναδιάρθρωση του χρέους. Κάπου, κάπου ψελλίζει και ενδεχομένως για κούρεμα. Και από την άλλη έρχονται οι οικονομικοί ινστρούχτορες, αυτοί που σας φέρνουν έτοιμα τα οικονομικά νομοσχέδια και όχι μόνο, και σας λένε, αφού επιτυγχάνετε τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα, γιατί θέλετε να έχετε διαγραφή ή ακόμα και αναδιάρθρωση του χρέους ή τμήματος αυτού;
Ένας προϋπολογισμός ο οποίος για μία ακόμα χρονιά θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους Έλληνες στην ανεργία, στη μετανάστευση στο εξωτερικό, περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις να κλείνουν και φυσικά, για όσους μείνουν εδώ και παλεύουν για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους και τους ίδιους, να οδηγηθούν στη μαύρη εργασία, στην παράνομη εργασία ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή εργασίας και επιχειρηματικότητας, προκειμένου να μπορέσουν να ζήσουν.
Και όλος αυτός ο οικονομικός τραγέλαφος των κυβερνήσεών σας να συνοδεύεται και από εθνικές μειοδοσίες στα πολύ σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την πατρίδα μας είτε στο λεγόμενο Σκοπιανό, όπου βλέπουμε ότι θέλετε και επιθυμείτε να προκριθεί η ονομασία Νέα Μακεδονία για τα Σκόπια, ένα τεράστιο δώρο στους Σκοπιανούς. Μην ξεχνάτε, εξάλλου, το έντυπό τους «Nova Macedonia», που υπάρχει πολλά χρόνια και είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να τους κάνετε.

Για τη Χρυσή Αυγή είναι γνωστή η πάγια θέση μας: Κανένας συμβιβασμός για το όνομα της Μακεδονίας, ούτε παράγωγο ούτε γεωγραφικός προσδιορισμός ούτε τίποτα απολύτως.

Και εκτός από το Σκοπιανό βλέπουμε να προχωράτε βάσει σχεδίου, γιατί περί αυτού πρόκειται, στο μειονοτικό ζήτημα στη Θράκη μας, όπου μετά τη νταβατζιλίδικη επίσκεψη Ερντογάν, ο οποίος σας την επέβαλε αυτήν την επίσκεψη και το ξέρετε όλοι πολύ καλά και δεν μπορούσατε να κάνετε και αλλιώς, βλέπουμε τώρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το ένα μετά το άλλο να κινούνται ακριβώς με την ατζέντα του κ. Ερντογάν.

Με αποκορύφωμα αυτά τα αίσχη που είδαμε προ ολίγων ημερών να συμβαίνουν, όπου ο Υπουργός Παιδείας εγκαλεί τον υπεύθυνο της κρατικής ασφάλειας στην περιοχή, ο οποίος ζήτησε  πληροφορίες για το ποιοι χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκική μειονότητα». Και τελικά να περνάει του Γαβρόγλου, και άρα του Ερντογάν, και οι αστυνομικοί – ο διευθυντής  να παίρνουν μεταθέσεις, να αποσπώνται, να φεύγουν και να πηγαίνουν αλλού.

Τελειώνοντας, κύριε Πρόεδρε, να συνεχίσω και για το σοβαρότατο ζήτημα των μουφτήδων, που και αυτό είναι ακριβώς στη γραμμή του κυρίου Ερντογάν. Θέλετε να εκλέγονται, ως πολύ δημοκράτες που είσαστε, θιασώτες του Τσαουσέσκου και των άλλων «δημοκρατικών» καθεστώτων που εκλογές δεν τις έβλεπαν ούτε με το κιάλι, και θέλετε να επιβάλετε κάτι που δεν γίνεται ούτε στην Τουρκία.

Γι’ αυτό και καταθέτω στα Πρακτικά ένα δημοσίευμα που λέει ότι στην Τουρκία οι μουφτήδες φυσικά και δεν εκλέγονται, αλλά διορίζονται από τον ίδιο τον Ερντογάν, όπως θα γίνει και εδώ. Η όποια εκλογική διαδικασία την οποία θα νομίζετε εσείς ότι ελέγχετε θα είναι απλώς για τα μάτια του κόσμου.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ηλίας Παναγιώταρος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Δυστυχώς ο εν λόγω Προϋπολογισμός και στα οικονομικά ζητήματα, αλλά και στους άλλους τομείς τους οποίους επηρεάζει - γιατί καλώς ή κακώς μέσω προϋπολογισμού κινούνται τα πάντα, άμυνα, παιδεία, υγεία, όλα - θα οδηγήσει για μία ακόμα χρονιά σε ακόμα χειρότερη βάση.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.