ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

Σκέψεις για καινούργιο ξεκίνημα


**Ο χρόνος μένει αρκετά για όσους τον χρησιμοποιούν. Υπάρχουν εκείνοι που λένε, "ο χρόνος πετάει", αλλά αυτοί είναι όσοι δεν χρησιμοποιούν το κάθε λεπτό. Ο χρόνος είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο δώρο σου. Είναι πολυτιμότερος από το χρήμα. Γι’ αυτό επένδυσέ τον με σοφία.  
Σε τι θα επενδύσεις το χρόνο σου σήμερα; Τι θα σου αποφέρει; Σε τι τον επένδυσες χθες; Τι σου απέφερε; Είναι καιρός να χρησιμοποιείς το χρόνο σου με περισσότερη σοφία.

**Πόση υπομονή έχεις με τη ζωή; Είσαι πρόθυμος να ξεπερνάς μικρά εμπόδια καθώς διέρχεσαι την ημέρα σου; Ή μήπως το οτιδήποτε και το καθετί, που δεν κινείται σύμφωνα με τις επιθυμίες σου, σου προκαλεί ενόχληση, αν όχι και απόλυτη απογοήτευση; 
Αναλογίσου την πιθανότητα τα μικρά εμπόδια στη ζωή σου να μην είναι καθόλου εμπόδια, αλλά σκαλοπάτια. Παρατήρησε να δεις τι σου προσφέρουν από την άποψη της προσωπικής εξέλιξης, και θα δεις το θησαυρό.

**Δημιουργικότητα είναι να επινοείς καινούργια πράγματα. Καινοτομία είναι να κάνεις καινούργια πράγματα. Γι’ αυτό, μην είσαι μόνο ένας δημιουργός αλλά γίνε και καινοτόμος. Βάλε τις ιδέες σου σε εφαρμογή. Μην τις βάζεις  απλά στο χαρτί αλλά στο έδαφος.

**Ο σκοπός μιας σχέσης μπορεί να μην είναι αυτό που σκέπτεσαι. Εάν είσαι ενθουσιασμένος που έκανες μια σχέση βασιζόμενος μάλλον στο τι φαίνεται ότι μπορείς να πάρεις αντί στο τι μπορείς να δώσεις, έχεις ξεκινήσει εξ ολοκλήρου με λάθος τρόπο, και μπορεί να οδεύεις προς μεγάλη απογοήτευση. Ο σκοπός μιας σχέσης είναι να δημιουργήσει ένα ιερό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορείς να εκφράσεις την πληρότητα αυτού που είσαι.

**Κάθε αλλαγή είναι αλλαγή προς το καλύτερο. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως “αλλαγή προς το χειρότερο”. Η αλλαγή είναι η διαδικασία της ίδιας της Ζωής, και αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να ονομαστεί “εξέλιξη”. Και η εξέλιξη κινείται μόνο προς μία κατεύθυνση: μπροστά, και προς τη βελτίωση.
 Γι’ αυτό λοιπόν, όταν η αλλαγή επισκέπτεται τη ζωή σου, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα πράγματα στρέφονται προς το καλύτερο. Μπορεί να  μην φαίνεται έτσι τη στιγμή που φτάνει, αλλά αν περιμένεις για λίγο και έχεις πίστη στη διαδικασία, θα δεις ότι αυτό είναι αληθινό.

**Δεν είσαι αναγκασμένος να ζεις με τις παλιές αποφάσεις, επιλογές και πράξεις. Το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν έχει να κάνει τίποτα με σένα. Δεν έχει να κάνει τίποτα με το Τώρα. Μην αφήνεις το παρελθόν σου να σε εμποδίζει στην Παρούσα Στιγμή. 
Ξεκίνα από την αρχή.  Ξεκίνα φρέσκος, Κάθε μέρα, κάθε ώρα, εάν αυτό σε εξυπηρετεί. Ακόμη και κάθε λεπτό! Απλά προχώρα. Απλά κάνε το. Απλά πες το. Με αγάπη.  Όλα τα άλλα θα φροντίσουν τον εαυτό τους.

Neale Donald Walsch

Μετάφραση Μαρία Σεφέρου