ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Σκοπός της ζωής είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας σαν μια διάσταση του Θείου


 Χρήσιμες παραινέσεις από τον Neale Donald Walsch

*Είναι καιρός να κινηθείς σε αχαρτογράφητα νερά.
Εάν θέλεις να κάνεις κάτι που δεν έχεις κάνει πριν, πρέπει να κάνεις κάτι που δεν έχεις ήδη κάνει. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι καινούργιο κάνοντας παλιά πράγματα. Εάν θέλεις ν’ αλλάξεις τη ζωή σου, πρέπει να την αλλάξεις. Έτσι λοιπόν, προχώρα. Είναι ασφαλές. Και είναι επίσης… καιρός.

*Οι ιδέες έρχονται σε σένα και μέσω εσού μεταβιβάζονται σε άλλους. Η Σοφία δεν ρέει μόνο προς μία κατεύθυνση. Αυτή τη στιγμή κάποιος βασίζεται σε σένα για τη σοφία σου. Γι’ αυτό εμπιστεύσου αυτή τη διαδικασία και τον εαυτό σου.

*Η ζωή σου έχει πολύ λίγο να κάνει με αυτό που καταλαμβάνει την καθημερινή εμπειρία των περισσότερων ανθρώπων. Ο σκοπός της ζωής σου είναι να εκφράσεις και να βιώσεις  αυτό που πράγματι είσαι. Δηλαδή να γνωρίσεις  τον εαυτό σου σαν μία διάσταση του Θείου. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να το κάνεις αυτό καθημερινά.

*Το άτομο που στέκεται στην κορυφή του βουνού δεν έφτασε εκεί πέφτοντας. Πρέπει να σκαρφαλώσεις εκεί που θέλεις να φτάσεις, και δεν μπορείς να σκαρφαλώσεις πατώντας πάνω σε άλλους. Πρόκειται για σκαρφάλωμα μαζί με άλλους, πλάι-πλάι, ακόμη και τραβώντας μερικούς άλλους πάνω μαζί σου.

*Η θλίψη μας ξανακάνει όλους παιδιά. Ένα καλό κλάμα μερικές φορές μπορεί να είναι θαυμάσιο. Είναι καλό να θυμάσαι ότι λύπη και δυστυχία δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η λύπη καθαρίζει την καρδιά.

*Όταν η αρετή χωριστεί από την πραγματικότητα, γίνεται  μια αρχή του κακού. Όταν γινόμαστε πολύ ενάρετοι ή νομίζουμε τον εαυτό μας τόσο ενάρετο, τότε γινόμαστε επικίνδυνοι για τον εαυτό μας και τους άλλους. Προσέξτε αυτούς που φαντάζονται τους εαυτούς των ότι βρίσκονται στα ύψη της ηθικής και στο σωστό δρόμο ενώ θεωρούν ότι οι άλλοι βρίσκονται χαμηλά και σε λάθος δρόμο.

*Ο νους και η ψυχή πρέπει να συνεργάζονται αν πρόκειται να βιώσεις  αληθινή ευτυχία. Προσπάθησε να μην αφιερώνεις πάρα πολύ χρόνο αποκλειστικά στο νου σου. Ο νους είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο, αλλά έχει περιορισμένη αντίληψη. Προσπάθησε να μην αφιερώνεις πάρα πολύ χρόνο αποκλειστικά στην ψυχή σου. Η ψυχή έχει πολύ ευρύτερη αντίληψη, αλλά δεν μπορείς να διαπραγματεύεσαι τη φυσική ζωή από αυτή τη θέση. Αν μπορούσες, δεν θα σου είχε δοθεί ο νους. Η ισορροπία βρίσκεται στο να προσπαθείς καθημερινά να τρέφεις και να εξασκείς τόσο το νου όσο και την ψυχή σου. Λοιπόν, κάνε το!

*Θα έρθει κάποια στιγμή που θα νομίσεις ότι όλα τελείωσαν, όλα για όσα εργάστηκες κατέρρευσαν. Στην πραγματικότητα η ανοικοδόμηση μόλις έχει αρχίσει. Για κάθε πόρτα που κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Και ανοίγει η πόρτα την οποία αναζητούσες.

*Η δουλειά σου είναι να βοηθήσεις άλλους να φτάσουν εκεί που είσαι. Ενεργείς ως Πηγή για την εξέλιξη άλλων σήμερα; Ποιον εξύψωσες και με ποιον τρόπο το προηγούμενο εικοσιτετράωρο; Και το επόμενο; Ποιο είναι το σχέδιό σου για το επόμενο εικοσιτετράωρο;

 *Όταν κάποιος παραδέχεται το λάθος του, είναι καλό να τον κάνεις να νιώσει καλύτερα και όχι χειρότερα. Όταν κάποιος απολογείται, σκέψου τι θα μπορούσες να του πεις ώστε να τον βοηθήσεις να νιώσει εντάξει για το σφάλμα του, αντί να του εκθέτεις όλους τους λόγους που πράγματι σε έφεραν σε δύσκολη θέση. Κάποια μέρα θα λαχταράς κι εσύ για την ίδια χάρη από κάποιον άλλο.