ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Ζουρ(λ)άρις: Στο έσχατο σημείο της ξεφτίλας


Ο φτηνιάρης πολιτευτής κ. Ζουράρις…

Του Γιώργου Χελάκη

Ο γίγαντας επί της Παιδείας Ζουράρις το διέπραξε πάλι.

Έβρισε την ομάδα του Άρη και «εξήγησε» πού ακριβώς έχει γραμμένους τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Όλα αυτά βέβαια σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Να τον ακούει η εκλογική πελατεία του. Να κολακεύει τα κατώτερα των οπαδικών ενστίκτων.
Γιατί ο πανεπιστημιακός και «υψηλής μόρφωσης» Κώστας Ζουράρις ξέρει πολύ καλά ότι η ψήφος δεν βρωμάει. Ίδια είναι όταν την δίνουν ευρυμαθείς πανεπιστήμονες και όταν την δίνουν οι «αμόρφωτοι ιθαγενείς» Κι επειδή τέτοιοι κατά την εκτίμηση του είναι αρκετοί, (ξανα)φρόντισε να απευθυνθεί σε αυτούς και να τους θυμίσει την παρουσία του. Να τους ενημερώσει για το «πολυκύμαντο» έργο του στο υπουργείο Παιδείας θα ήταν αντικειμενικά δύσκολο. Να απαριθμήσει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει θα ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο.

Έτσι, αποφάσισε να τους θυμίσει ότι μπορεί να είναι ένας από αυτούς και μάλιστα στην χειρότερη εκδοχή τους. Ένας οπαδός που είναι ικανός για να τους μοιάσει, να βρίσει άλλους οπαδούς και άλλες ομάδες. Στο έσχατο σημείο της ξεφτίλας, μόνο και μόνο μπας και καταφέρει να επιβιώσει εκλογικά. Μπας και καταφέρει να ξαναβγεί βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές. 
Τι κι αν βρίζει χρησιμοποιώντας την αρχαία ελληνική. Η βρισιά πάντα βρισιά είναι. Η πρόθεσή του σαφής, να βρει οπαδικό ακροατήριο και να θυμίσει ότι είναι ένας από αυτούς για να αποσπάσει εκλογική υποστήριξη. 
Και δεν είναι ανόητος ο Κώστας Ζουράρις. Αν δει ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν και πρέπει να αποχαιρετήσει τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμένου θα το κάνει. Κάποτε βρέθηκε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ δεν έχει θέμα να βρεθεί οπουδήποτε μπορεί να υπάρξει κομματική στέγη. Οσο για τις ύβρεις, κατά τον αρχηγό και οι βουλευτές του. Ο αρχηγός Καμένος έκανε άσεμνες χειρονομίες σε αγώνα υδατοσφαίρισης.

Όλα για την βουλευτική έδρα και για την υπουργική καρέκλα. Ο Ζουράρις με το αριστερό παρελθόν αφού ψήφισε τα μνημόνια και αποδέχτηκε να διαμεσολαβεί ανάμεσα στην βούληση των δανειστών και την κοινωνία που εξαθλιώνεται, πουλάει οπαδιλίκι βρίζοντας την μισή Θεσσαλονίκη μπας και τον ψηφίσουν από την άλλη μισή. Περιφέρει το πολιτικό σαρκίο του σε οπαδικά μικρόφωνα για να ζητιανέψει ψήφους. Κάτω από τα όρια της πολιτικής ευτέλειας. 

Είναι μάταιο να περιμένει κανείς μια δήλωση καταδίκης του οπαδικού εμετού του από την κυβέρνηση. Όπως μετράει ο Ζουράρις τις ψήφους των ΠΑΟΚτζήδων μετράει κι ο κ. Τσίπρας την ψήφο του Ζουράρι. Ο πολιτικός ευτελισμός σε όλη την διάστασή του. Πολιτευτάδες που κατσικώθηκαν στην καρέκλα και μετέρχονται τους χειρότερους τρόπους για να γίνουν αρεστοί και να συγκρατήσουν την εκλογική πελατεία τους.

Προφητικός και εύστοχος, τους είχε πάρει χαμπάρι ο Τζίμης Πανούσης που μας αποχαιρέτησε…

Τραγούδι «Κάγκελα παντού» Τζίμης Πανούσης

πηγή