ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Ν. Νικολόπουλος: Ας δώσουμε τη δυνατότητα στο λαό να μάθει τι έγιναν τα εμβόλια
Βουλή, 21/02/2018 - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τι θα πρέπει να κάνουμε, λοιπόν; Να μην ψηφίσουμε να διερευνηθούν όλα αυτά; Να ακούσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που λέει «δεν υπάρχουν στοιχεία»; Δεν θεωρώ ότι δεν ξέρει, ότι είναι τόσο χαζός, ότι τώρα ξεκινά δηλαδή η διαδικασία. Δεν το πιστεύω. Το ξέρει ότι έχει γίνει έρευνα, βέβαια, αλλά κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα. Κάνει ότι δεν του λέει ο Γεωργαντάς ή ο Μηταράκης ότι έναν χρόνο στην Εξεταστική Επιτροπή κουβεντιάζουμε για τη NOVARTIS και έρχονται στοιχεία. Δεν γίνεται να μην το ξέρει. Δεν γίνεται να μην άκουσε ότι πήγαμε και εμείς, όπως ο Τζανακόπουλος, αλλά ήσαν όλοι εκεί, στους εισαγγελείς…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΑΠΠΑΣ: Κατ’ εντολή!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κατ’ εντολή-το έγραψαν οι εφημερίδες- της Επιτροπής εννοώ. Και μας είπε η κυρία Τουλουπάκη. Συμμορίτισσα και η κυρία Τουλουπάκη; Είναι κανένας από τα Χανιά εδώ; Για να ακούν οι Χανιώτες. Την κόρη του Τουλουπάκη να τη λέει «συμμορίτισσα» και «ορντινάντσα»; Μπράβο! Μπράβο, Μητσοτάκη και μπράβο Σαμαρά! Συμμορίτης λοιπόν και ο Σούρλας που είπε ό,τι είπε ο Παπαγγελόπουλος, ο άλλος συμμορίτης, ότι «ναι, είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο». Άμα είναι 12 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο, πόσο είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο; Άρα, συμμορίτες και αυτοί. Μάλιστα!

Ακούω, λοιπόν, κάποιους προσεκτικούς, δήθεν προοδευτικούς, που λένε ότι δεν πρέπει, βρε παιδί μου, να διχάσουμε τον κόσμο. Αλήθεια; Μιλήσατε εσείς έξω με τον κόσμο;
Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι οι Νεοδημοκράτες δεν θα ήθελαν σήμερα να δουν το θέαμα που θα δουν σε λίγο, να μην ψηφίζουν και να υπηρετήσουν ένα καινούργιο αξίωμα, όχι εκείνο που μέχρι τώρα ήξεραν, το «ψηφίστε μας για να βάλουμε τους κλέφτες φυλακή και να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα», αλλά το «ψηφίστε μας γι’ αυτό που ακούστηκε σήμερα εδώ από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Μητσοτάκη. Ψηφίστε μας για να μην πάει κανένας κλέφτης φυλακή».

Βέβαια, εγώ είδα και στις εξεταστικές επιτροπές που είμαι ότι τις ψήφισαν. Τη NOVARTI δηλαδή την έχουν ψηφίσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Υγείας, που μας βλέπει κάθε εβδομάδα ο κόσμος από το κανάλι. Εκεί, όμως, ενώ ψήφισαν για να βρούμε τα στοιχεία, αυτά που όλοι λένε ότι λείπουν, όποιος βλέπει τους Βουλευτές, και με κλειστά μάτια να είναι, καταλαβαίνει ποιοι δεν θέλουν να βρεθούν τα στοιχεία. Έρχεται ο μάρτυρας και τον υπερασπίζονται.

Το ίδιο έγινε και όταν ήρθαν οι νταβατζήδες. Καταλαβαίνει και λέει ο «μαύρος» ο Νεοδημοκράτης: «Τι δουλειά έχω εγώ με αυτούς τους απατεώνες; Γιατί εγώ θα πρέπει να απολογούμαι για αυτούς; Έχω κανέναν λόγο;» Όσοι από εσάς δεν έχετε δει εξεταστική, να βλέπετε, σας παρακαλώ, για να καταλαβαίνετε αυτό που σας λέω.

Άρα, δεν έχει καμιά σημασία τι θα ψηφίσουν. Δεν έχει σημασία ό,τι και να ψηφίσουν, αφού δεν τους αφήνουν να κάνουν ερωτήσεις, να φέρουν στοιχεία, αφού έχουν εντολές: «μη, κουκουλώστε τα, και μάλιστα, μπερδέψτε τα για να μην καταλαβαίνει ο κόσμος», όπως σήμερα.

Σήμερα τελικά τι έγινε; Υπάρχει σκάνδαλο ή δεν υπάρχει; Ο Σαράκης είναι υπαρκτό πρόσωπο; Είναι υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας; Και αυτός συμμορίτης είναι; Δεν ξέρετε με ποιους πήγε ο Σαράκης στην Αμερική; Δεν ξέρετε ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος στους μάρτυρες που να ήταν και Υπουργός. Εσείς δεν ξέρετε! Μόνο τον Σαλμά ξέρετε!

Δεν ήρθε στην επιτροπή, κύριε Γεωργαντά, ο Σαλμάς; Δεν μας είπε ο Σαλμάς εμάς για τη NOVARTIS; Δεν τα είπατε αυτά του Μητσοτάκη; Μας τα είπε ο Σαλμάς και γι’ αυτό σκέφτομαι μήπως πρέπει να κάνω κι εγώ για τον Σαλμά ό,τι είπε ο Καμμένος. Αν και φοβάμαι ότι αν το κάνουμε όλοι, θα τον διαγράψει ο Μητσοτάκης, γιατί δεν θα έχει ύπνο. Γιατί σου λέει: «άμα τα πει ο Σαλμάς, τώρα τι θα γίνει;»

Όμως, έλα που θα έπρεπε κάποιοι να προβληματίζονται όταν διαβάζουν στις εφημερίδες, όταν μας λένε ότι υπάρχουν δέκα χιλιάδες e-mails, ότι υπάρχουν έγγραφα, ότι υπάρχουν βίντεο, ότι υπάρχουν μαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Δηλαδή πόσο ξεφτίλα πρέπει να γίνουν κάποιοι για να αφήσουν τις καλαματιανές μαγκιές; Πόσο δηλαδή; Είναι δυνατόν στην αυλή του «Παναθηναϊκάκια» να γίνεται τέτοια κουβέντα; Είναι δυνατόν;

(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Είναι εδώ ο κ. Βούτσης; Κύριε Πρόεδρε, είπε ο Σαμαράς σήμερα -κάντε του το χατίρι- ότι παραιτείται από την ασυλία του. Για φέρτε, σας παρακαλώ πολύ, τη δικογραφία, να δούμε και τον Αθανασίου, να δούμε γιατί έγινε Βουλευτής Επικρατείας ο Αθανασίου, να δούμε σε πόσες υποθέσεις εμπλέκεται.

Είναι εδώ ο Βορίδης; Στην Energa έστελνε, λέει, e-mail ο Ψυχάρης – είναι μέσα στη δικογραφία - και έλεγε: «Εκείνο τον μ... τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, τον Ασημάκη Παπαγεωργίου, μεθαύριο που θα έρθει ο Σαμαράς από τις Βρυξέλες, θα του πω εγώ και θα το τακτοποιήσει το θέμα». Αυτό είναι στη δικογραφία. Κάνουν ότι δεν ξέρουν τώρα. Ποιος από εσάς δεν ξέρει; Ένας να πει: «Εγώ δεν ξέρω τι έχει γίνει».

Πού είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης που έλεγε για τα πιράνχας; Ποιος δεν θυμάται τον τίτλο με τα πιράνχας; Ποιος ήταν τα πιράνχας; Δεν είναι ο Κακλαμάνης Νέα Δημοκρατία, δεν είναι ο Νικολόπουλος Νέα Δημοκρατία, είναι ο Μητσοτάκης Νέα Δημοκρατία! Τι να πω, λοιπόν;

Κυρίες και κύριοι, κοιτάξτε: Εάν εδώ δεν ψηφίσουμε όπως θέλει ο Μητσοτάκης, τότε ένα έχουμε να καταφέρουμε, να τους απαλλάξουμε όλους πραγματικά. Όμως, να πάμε να βγάλουμε και εκείνον τον Άκη απ’ έξω.

Γιατί αν και τότε είχαν ακούσει αυτή τη φωνή που λέγεται σήμερα ο Τσοχατζόπουλος δεν θα ήταν φυλακή, ούτε ο Σμπώκος, ούτε όλοι οι άλλοι.

Τέλος, μη σας παραμυθιάζουν. Ξέρετε πόσοι από αυτούς έχουν γυρίσει πίσω λεφτά από τους «νταβατζήδες»; Ξέρετε πόσων έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί μέσα από τη δουλειά των Εξεταστικών Επιτροπών, που λένε οι δήθεν: «Και τι κάνουν, μωρέ, στις εξεταστικές επιτροπές;» Μας είπαν σήμερα εδώ οι σπουδαίοι, οι δήθεν: «Α σιγά, αυτά τα κάνετε έτσι, για να δημιουργείτε εντυπώσεις». Για ρώτα τον Ψυχάρη. Για ρώτα τον Μπόμπολα. Για ρώτα τον Αλαφούζο.

Βλέπεις, όμως, ο Πρόεδρος εδώ της Βουλής δεν μας απαντάει κιόλας. Του στέλνουμε γράμματα, για τον Δασκαλαντωνάκη  εχθές. Για κάθε ερώτηση που κάνουμε έχουμε και αγωγές, κύριε Πρόεδρε. Έχουμε και αγωγές και δεν έχουμε ούτε νομική στήριξη. Και βγαίνουν στο τέλος τα κλεμμένα.

Δεν θέλετε, συνάδελφοι, να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα; Ο παπάς της ενορίας τα πήρε τα λεφτά; Ποιος τα πήρε τα λεφτά;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι βέβαιο ότι έτσι δεν πάει. Εδώ κάποιοι νομίζουν -και όχι μόνο από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και από άλλες παρατάξεις- ότι ο κόσμος τούς παρακολουθεί. Κάνουν τραγικό λάθος.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Ολοκληρώνετε, κύριε Νικολόπουλε.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Βλέπω έναν συμπολίτη μου εκεί κάτω που χαμογελάει. Νομίζει ότι παίρνει παράσημα, αλλά όταν τον χαϊδεύουν οι δήθεν της ελίτ, όταν τον χαϊδεύουν οι «νταβατζήδες», όταν τον καλούν να έχει στασίδι κάτω στο Φάληρο μόνιμο ή και άλλους από εδώ, να ξέρετε ότι αυτοί έχουν εξασφαλίσει το αντίδοτο και το αντάλλαγμα.

Εμείς την ψήφο μας δεν θα την ανταλλάξουμε αντί πινακίου φακής. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να μην είναι όλοι από τους εμπλεκόμενους με τις ίδιες ευθύνες, αλλά ότι πρέπει σήμερα να κάνουμε το καθήκον μας και να στείλουμε ένα μήνυμα, ότι δεν ανεχόμαστε. Πώς το είπε ο Σαμαράς; Δεν ανέχομαι, λέει, μύγα στο σπαθί μου. Αφού, δεν ανέχεσαι, κύριε Αντώνη μου, έλα εδώ να ψηφίσεις. Έλα εδώ, λοιπόν, να μας πεις και να απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που θα τεθούν.

Ένας έχασε και την προεδρία της Δημοκρατίας όχι γιατί διόρισε την πεθερά του και δεν πήγαινε για δουλειά στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά γιατί, ενώ είχε ράψει το κοστούμι, την τελευταία ώρα έμαθαν αυτά που κάνουμε ότι δεν ξέρουμε εμείς, ότι είναι μπλεγμένος στο σκάνδαλο Novartis.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ:…(δεν ακούστηκε)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί ακούστε, κύριε Κουτσούκο, μπορεί να είστε από τον Πύργο και εγώ από την Πάτρα είμαι, αλλά εκεί κάτω για τα εμβόλια όλοι αναρωτιούνται τι έγιναν τα εμβόλια και δεν δόθηκε η δυνατότητα στον καψερό τον Αβραμόπουλο να απαντήσει τι έγιναν τα εμβόλια. Ας τους δώσουμε τη δυνατότητα να μάθουν, λοιπόν, τι έγιναν τα εμβόλια.


(Χειροκροτήματα)