ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Νίκος Μιχαλολιάκος: «Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ' ορά»


Βουλή, 21/02/2018 - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει αντικείμενο τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής προκειμένου να εξεταστεί ένα μεγάλο ζήτημα, όπως είναι η υπόθεση NOVARTIS.

Πριν αναφερθώ σε αυτό, έκανα κάτι πάρα πολύ απλό: Πήρα ένα τηλέφωνο δύο - τρεις φαρμακοποιούς φίλους μου και όλοι τους, χωρίς εξαίρεση, μου είπαν ότι τα φάρμακα σήμερα είναι πολύ πιο φθηνά από ό,τι ήταν στο παρελθόν. Πώς συμβαίνει αυτό; Μου είπαν συγκεκριμένα για φάρμακα της NOVARTIS τα οποία είχαν κάποτε 40 ευρώ ότι σήμερα έχουν 10 ευρώ. Ποιοι κέρδιζαν αυτά τα 30 ευρώ; Εγώ δεν θέλω να απαγγείλω κατηγορίες ούτε να ανακηρύξω ενόχους, όπως κάνετε εσείς για εμάς, αλλά αυτό είναι ένα αντικειμενικό γεγονός.

Όπως, επίσης, αντικειμενικό γεγονός είναι -και δεν το γνωρίζει ο ελληνικός λαός- ότι όλη η ιστορία με τη NOVARTIS ξεκίνησε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπου οι αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες κατήγγειλαν τη NOVARTIS ότι με αθέμιτους τρόπους παίρνει ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας από την ελληνική και τις ευρωπαϊκές αγορές. Παρενέβη στην έρευνα και το FBI και, όπως γνωρίζετε, έχουμε φτάσει στα στοιχεία τα οποία υπάρχουν σήμερα τα οποία και θα κριθούν.

Άκουσα με μεγάλη μου χαρά προηγουμένως τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Κυβερνήσεως να λέει ότι σκοπός της Πλειοψηφίας και ελπίζω και της Νέας Δημοκρατίας, είναι η οριστική κατάργηση αυτού του σκανδαλώδους άρθρου 86, του λεγόμενου νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Σύμφωνα με αυτόν έχουμε καταλήξει πολλές φορές σε κωμικοτραγικά αποτελέσματα δικών, όπως στην πρόσφατη δίκη -συνεχίζονται οι δίκες- με κατηγορούμενο τον Τσοχατζόπουλο ως Υπουργό Αμύνης και τον Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου του, τον Σμπώκο, όπου ο μεν Τσοχατζόπουλος κατεδικάσθη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απηλλάγη λόγω παραγραφής - άρα, εφαρμόζεται, κακώς, ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών -, ενώ αντίθετα ο Σμπώκος του οποίου δεν του βρήκαν ούτε ένα ευρώ σε έναν παράνομο λογαριασμό, καταδικάστηκε για τη δωροδοκία. 

Έχουμε, δηλαδή δύο άτομα, δύο πολίτες, έναν πρώην Υπουργό κι έναν απλό πολίτη και για το ίδιο αδίκημα ο ένας καταδικάζεται και ο άλλος δεν καταδικάζεται, διότι έχει παραγραφεί το αδίκημά του. Αν αυτό δεν αποτελεί παραβίαση του βασικού άρθρου του Συντάγματος που λέει ότι οι Έλληνες είναι ίσοι έναντι του νόμου, τότε τι είναι; Δεν βλέπω όμως να υπάρχει ιδιαίτερος ζήλος προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Για το θέμα του άρθρου 86 έχω μιλήσει επανειλημμένως στη Βουλή και μάλιστα συγκεκριμένα την πρώτη Φεβρουαρίου του 2017 εδώ - υπάρχουν τα Πρακτικά της Βουλής, μπορεί να τα δει οποιασδήποτε - είπα ότι επιτρέπεται η αναστολή άρθρων του Συντάγματος, όταν η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Και επί του προκειμένου, για το συγκεκριμένο θέμα, είναι σε κατάσταση ηθικής πολιορκίας. Διότι μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, ο κόσμος στα καφενεία, στα χωριά, στις γειτονιές λέει ότι όλοι οι πολιτικοί είναι κλέφτες. Και αυτό είναι προφανέστατα άδικο για πολλούς και δίκαιο για κάποιους άλλους, ίσως.

Είχα πει τότε λοιπόν όλη η Βουλή και οι τριακόσιοι να ψηφίσουν την αναστολή αυτού του άρθρου του Συντάγματος, του άρθρου 86. Και μη μου πείτε ότι θα ήταν αντισυνταγματικό, γιατί έχουν περάσει πλήθος αντισυνταγματικών νόμων από αυτήν εδώ την Αίθουσα και παρ’ όλες τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν έχουν καν καταργηθεί.

Η Χρυσή Αυγή, πέρα από την ομιλία μου αυτή, από το 2012 όταν και την τίμησε ο ελληνικός λαός με μία πανηγυρική είσοδο στη βουλή με 7%, στο πρόγραμμά της, στις πολιτικές της θέσεις, έχει σαν βασικό ζήτημα την κατάργηση του νόμου «περί ευθύνης Υπουργών» και της βουλευτικής ασυλίας. Και για τον λόγο αυτό την τιμά ο ελληνικός λαός, παρ’ όλο τον συστηματικό πόλεμο που δέχεται από όλους σας εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)

Στο άρθρο 86, λοιπόν, και στην παράγραφο 1, αναφέρεται συγκεκριμένα: «Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει». 

Κι εδώ ερωτώ, για να μπούμε στη σκέψη του νομοθέτη: Αν κάποιος είναι Υπουργός και το βράδυ φοράει μάσκα, αθλητικά παπούτσια και κάνει διαρρήξεις, τον καλύπτει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών; Καλύπτεται και είναι μέσα στα πλαίσια της παραγραφής, εάν και εφόσον υπήρξε δωροδοκία, να υπάρχει παραγραφή με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών;

Στην ίδια παράγραφο δε, αναφέρεται και το εξής, εξωφρενικό για εμένα: «Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων». Επαναλαμβάνω: «απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων». Δηλαδή, αν κάποιος είναι Υπουργός, το αδίκημά του δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται ιδιώνυμο. Αντίθετα, πιστεύω ότι έπρεπε το οποιοδήποτε αδίκημα Υπουργού, ακριβώς λόγω του ότι κατέχει μία υψηλή θέση, να είναι ιδιώνυμο. Κι έτσι συμβαίνει σε όλες τις πολιτείες οι οποίες έχουν μία αξιοκρατία και μία αρχή δικαίου.

Στο ίδιο άρθρο, στην τελευταία παράγραφο, αναφέρεται και το εξής: «Αν για οποιοδήποτε άλλο λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου, που διετέλεσε μέλος κυβέρνησης, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ιδίου ή των κληρονόμων του, να συστήσει Ειδική Επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, για τον έλεγχο της κατηγορίας».

«Ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν!». Όσοι ενέχονται σε αυτή την ιστορία, ένοχοι ή αθώοι, από τώρα να δεσμευθούν ότι ακόμη κι αν παραγράφεται το αδίκημά τους, θα ζητήσουν τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής από δικαστικούς και κοινοβουλευτικούς, για να αποφανθούν για την αθωότητά τους ή την ενοχή τους. Δεν άκουσα, όμως, κανέναν να το λέει απ’ όσους ανέβηκαν σε αυτό εδώ το Βήμα σήμερα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Όλοι το είπαν.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου –Χρυσή Αυγή): Είπαν γι’ αυτή την Ειδική Επιτροπή; Όχι. Είπαν «να δικαστούμε».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Παραιτούνται της παραγραφής.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου –Χρυσή Αυγή): Ωραία. Παραιτούνται από την παραγραφή. Μίλησαν γι’ αυτή την Ειδική Επιτροπή; Εάν εννοούν αυτό, τότε έχετε δίκιο. Βεβαίως, κι εμείς έχουμε την ηθική υποχρέωση και σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητος, το οποίο, όμως, δυστυχώς, αυτή η Βουλή δεν το σέβεται.

Και μιας και μιλάμε για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη - κι αν έγιναν, κακώς έγιναν, δεν το γνωρίζω, αυτό θα εξεταστεί - θα καταθέσω για τα Πρακτικά ένα έγγραφο το οποίο κατατέθηκε στη δίκη της Energa και είναι το email του ανακριτού ο οποίος μας προφυλάκισε. Σημειώνεται ότι συνελήφθημεν την 28 Σεπτεμβρίου και την 27η Σεπτεμβρίου, αυτός ο συγκεκριμένος ανακριτής απαντά σε έναν συνεργάτη του και του λέει; «Δεν μπορώ να παραστώ στη συνάντησή μας, διότι μετέχω σε ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης». Μιλάτε ύστερα απ’ όλα αυτά για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιος ήταν ο Υπουργός;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Ήταν ο κ. Αθανασίου, ο οποίος μάλιστα πήρε τον λόγο και προηγουμένως και είπε ότι πήρε για να μάθει εάν γίνονται επεισόδια στη Σχολή Ευελπίδων. Στη Σχολή Ευελπίδων δεν γινόταν κανένα επεισόδιο. Και είναι τουλάχιστον παράξενο να παίρνει ένας Υπουργός από το εξωτερικό την προϊσταμένη του πρωτοδικείου προκειμένου να ενημερωθεί. Νομίζω, όμως, ότι αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

(Στο σημείο αυτό ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος, καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Έρχομαι σε ένα άλλο ζήτημα περί των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων. Κατ’ αρχάς για εμένα όλοι οι μάρτυρες πρέπει να προστατεύονται είτε οι ανώνυμοι είτε οι επώνυμοι. Μιλάμε πλέον για άλλο θέμα, για το πώς αναδεικνύονται οι λεγόμενοι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Λέει, λοιπόν: Στις περιπτώσεις αυτές των προστατευόμενων μαρτύρων δηλαδή, δεν μπορεί να γίνει έλεγχος της αξιοπιστίας του μάρτυρα, καθώς τα στοιχεία της ταυτότητάς του και η ιδιότητά του είναι άγνωστα και επομένως είναι αδύνατον να αμφισβητηθούν τα κίνητρά του, η ύπαρξη μεροληψίας ή προκατάληψης εναντίον του κατηγορουμένου. Στη δίκη μας απεδείχθη η προκατάληψη όλων αυτών των ανωνύμων μαρτύρων.

Ο αείμνηστος καθηγητής Μανωλεδάκης θέτει σειρά αυστηρών κριτηρίων, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν γεγονότα πολύ συγκεκριμένα που να υποστηρίζουν το υποκειμενικό αίσθημα φόβου του μάρτυρα, όπως ανώνυμα τηλεφωνήματα, παρακολουθήσεις, αποστολή δεμάτων στην οικία του. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν υπήρχε στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής. Και βρεθήκαμε με πέντε ανώνυμους μάρτυρες, τους λεγόμενους προστατευόμενους, οι οποίοι κατέθεσαν και στη δίκη μας.

Για το θέμα αυτό έγραψε όχι κάποια δική μας εφημερίδα, αλλά η εφημερίδα «Δημοκρατία». Το έγραψε προ ημερών. «Τόσο καιρό καταθέτουν προστατευόμενοι μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Τώρα προς τι ο πόνος;». Και το ερώτημα αυτό απευθύνεται σε εσάς αγαπητοί, κύριοι συνάδελφοι, της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ν.2928/2001 καθιερώνει τα μέτρα προστασίας του μάρτυρα. Δεν σας αρκούσε, όμως, αυτό. Και έτσι με νόμο του 2014 επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ επεκτάθηκε σε περιπτώσεις διαφθοράς. Και τι έχουμε σήμερα; Η πρώτη περίπτωση των ανωνύμων μαρτύρων να είναι αυτή που αφορά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. «Έστι δίκης οφθαλμός, ός τα πανθ' ορά». Αυτό που νομοθετήσατε για να νομιμοποιήσετε τις παρανομίες εις βάρος της Χρυσής Αυγής, το έχετε ενώπιόν σας.

Έχουμε και την ομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι σαφέστατο και λέει ότι καθοριστικό κριτήριο για το ΕΔΔΑ είναι να μην έχει στηριχθεί η ενοχή του κατηγορουμένου σε αποφασιστικό ή αποκλειστικό βαθμό στην εν λόγω ανώνυμη μαρτυρία. Εάν αυτό συμβεί, εάν δηλαδή η κατηγορία στηρίχθηκε εντέλει σε αποφασιστικό ή αποκλειστικό βαθμό στην κατάθεση του ανώνυμου μάρτυρα, ακόμη και εάν υπήρξε επαρκές αντιστάθμισμα, η δίκη δεν θα πληροί τις συνθήκες μιας δίκαιης δίκης, εάν η υπεράσπιση αγνοεί την ταυτότητα του προσώπου το οποίο εξετάζεται ή στερείται ενδεχομένως των λεπτομερειών εκείνων που θα της επιτρέψουν να αποδείξει ότι εκείνος και εκείνη που εξετάζεται είναι προκατειλημμένος, εχθρικός ή αναξιόπιστος.

Ως εκ τούτου, η θέση της Χρυσής Αυγής στο ζήτημα είναι σαφέστατη: Όχι στους ανώνυμους μάρτυρες!. Να παρουσιαστούν με το πρόσωπό τους, να καταθέσουν. Και το λέμε αυτό αναφερόμενοι σε πολιτικούς αντιπάλους μας τους οποίους κατηγορεί η Κυβέρνηση και έναντι των οποίων θα έπρεπε να έχουμε ένα εκδικητικό –αν θέλετε- πνεύμα. Επί του προκειμένου, όμως, αυτό είναι το δίκαιο. Δεν μπορεί να υπάρχουν ανώνυμοι μάρτυρες.

(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, κ. Νικόλαου Μιχαλολιάκου)

Θα μου δώσετε λίγο χρόνο παρακαλώ.
Μας έκανε εντύπωση προηγουμένως όταν μίλησε ο πρώην Πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή είπε -ήσασταν εδώ και το ακούσατε όλοι- χαρακτηριστικά: «Αυτούς που εγώ τους κυνήγησα».
Ποιος μας κυνήγησε, λοιπόν; Η δικαιοσύνη ή ο Σαμαράς; Αποφασίστε, γιατί βγαίνετε και λέτε για τη δικαιοσύνη! Καμιά δικαιοσύνη! Μια πολιτική σκευωρία ήταν!

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)

Και δήλωσε, επίσης, προ ημερών ότι δεν υπάρχει στον κόσμο δημοκρατία που να δέχεται να δικάζονται πολιτικοί με στημένους ανώνυμους. Η δημοκρατία η δική του με εμάς κατηγορούμενους.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Παναθηναϊκάκιας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Ο Παναθηναϊκάκιας.Έχει έλθει η δικογραφία στη Βουλή, αλλά η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος του κ. Καμμένου δεν την φέρνει προς εξέταση. Η δικογραφία έχει έλθει εδώ. Περιμένουμε.Με τον τρόπο αυτό, όπως δήλωσε στις εφημερίδες ο κ. Σαμαράς, γίνεται προσπάθεια εξοντώσεως των πολιτικών αντιπάλων με στημένες δίκες.

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)

Κύριε Πρόεδρε, θα μου επιτρέψετε λίγο χρόνο ακόμα.
Επίσης, είχαμε και τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, Αντιπροέδρου τότε της κυβερνήσεως, ο οποίος είπε ότι καθίσταται πλέον επισήμως σαφές ότι οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες εξετάστηκαν χωρίς να έχουν προηγουμένως χαρακτηριστεί ως προστατευόμενοι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. 

Τι διαφορετικό συνέβη με τη Χρυσή Αυγή; Αυτό ακριβώς το πράγμα. Γιατί παραπονείσθε, λοιπόν; Υφίστασθε ακριβώς αυτά τα οποία κάνετε.

Εμείς, σαν Χρυσή Αυγή, ψηφίζουμε υπέρ της συστάσεως Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής χωρίς ανώνυμους, όμως, μάρτυρες και ελπίζουμε πραγματικά σε μία κάθαρση.
Έγραψε προ ημερών η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ότι δύο μεγάλα θέματα μονοπωλούν τη δημοσιότητα: Το Μακεδονικό και το σκάνδαλο Novartis. Το Μακεδονικό μας γυρίζει ολοταχώς στο κλίμα του 1992 και ο τρόπος που έκλεισε το σκάνδαλο Novartis μας γυρίζει στο 1989. Αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε και το 1989 και το 1992. Το 1989 έλεγαν στις πλατείες, «Οι κλέφτες να πάνε φυλακή και κάθαρση». Και δεν πήγε κανένας κλέφτης φυλακή και δεν έγινε καμία κάθαρση. Και το 1992 με τα συλλαλητήρια, προδόθηκε ένας ολόκληρος λαός, προδόθηκε το όνομα της Μακεδονίας με μια πονηρή, ενδιάμεση συμφωνία, που βγαίνει σήμερα η Κυβέρνηση και λέει, «Δεν θα δώσουμε εμείς τον όρο «Μακεδονία», τον έχετε δώσει εσείς».

Η Χρυσή Αυγή δηλώνει από το επίσημο αυτό Βήμα ότι δεν θα προδώσει τη θέληση του έθνους μας και στον τομέα της ηθικής καθάρσεως του πολιτικού βίου, αλλά και στο ζήτημα της Μακεδονίας μας όπου δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει καμία παραχώρηση.

Βγήκε ο κύριος Πρωθυπουργός και έκανε μια δήλωση αμέσως μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος. Είπε: «Μήπως ορισμένοι, γνωρίζοντας πολύ καλά τι έρχεται, έσπευσαν να αλλάξουν τις πάγιες θέσεις τους μπας και βρουν κάλυψη στους ετερόκλητους όχλους των συλλαλητηρίων;». 
Ετερόκλητος όχλος οι εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων με τις γαλανόλευκες που φωνάζανε για πίστη, πατρίδα, ελευθερία. Αν φώναζαν για την Κούβα, τη Νικαράγουα, τον Τσε Γκεβάρα, δεν θα ήταν όχλος, θα ήταν λαός.
Αυτόν τον λαό φοβήθηκε, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός και έτσι ξαφνικά, μία μέρα μετά το συλλαλητήριο του Συντάγματος,- και εδώ στο θέμα οπωσδήποτε υπάρχει πονηρή μεθόδευση - ήλθε το σκάνδαλο Novartis. Και μας είπαν ότι κατέθεσε την 4η Φεβρουαρίου ο τελευταίος μάρτυρας και γι’ αυτό προέκυψε. Όχι, δεν το πιστεύουμε. 

Όμως, μη νομίζουν ότι με το σκάνδαλο Novartis, με την υπόθεση Novartis, με όποια υπόθεση και να φέρουν, θα ξεχάσει ο ελληνικός λαός το θέμα της Μακεδονίας. Το μήνυμα που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, το Ντίσελντορφ, τη Νέα Υόρκη, όπου θα γίνει εντός των προσεχών ημερών μια μεγάλη διαδήλωση,   είναι - και ας γίνει σαφές στην Κυβέρνηση - το εξής: Το όνομα της Μακεδονίας δεν πουλιέται, δεν παραδίδεται!

Και οι κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας να δεσμευθούν ότι αν γίνουν κυβέρνηση, θα διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις με τα Σκόπια εάν έχουν τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία τους. Γιατί ακούμε γενικότητες. Δεν ακούμε συγκεκριμένα πράγματα. Ο κ. Κουμουτσάκος είπε, «Δεν θέλουμε ονομασία που δεν θα είναι αρεστή στον λαό». Δεν άκουσα ξεκάθαρα να λέτε, «Δεν θέλουμε το όνομα Μακεδονία». Μακάρι να το πείτε και θα είμαστε σε αυτό το θέμα σύμφωνοι.

Μέσα σε όλα αυτά, μεγάλη η τουρκική απειλή. Είδαμε τις νέες προκλήσεις στα Ίμια, στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής υφαλοκρηπίδας. Για το θέμα των Ιμίων βγήκε η Αμερική και έκανε μία επίσημη ανακοίνωση - το State Department - στην οποία αναφέρει ότι «Η Τουρκία και η Ελλάδα διαθέτουν από καιρό εδραιωμένες διπλωματικές οδούς για την αντιμετώπιση των θεμάτων στο Αιγαίο. Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα για την αποκλιμάκωση της καταστάσεως».

Και όλα αυτά, όταν έρχεται στο φως η συμφωνία του Σημίτη του 1996, η οποία λέει, όχι σημαίες, όχι πλοία, όχι Σώματα Στρατού, αλλά ούτε και άνθρωπος να πατήσει στα Ίμια. Ντρέπομαι σαν Έλληνας που δεν μπορεί ένας Έλληνας να πάει στα Ίμια και να βάλει μια ελληνική σημαία! Είναι ντροπή αυτό το πράγμα! Όπως είναι ντροπή να είναι είκοσι χρόνια το casus belli απειλή πολέμου και να μην έχει προσφύγει η Ελλάδα στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Η Τουρκία μας απειλεί. Είναι δεδομένο. Αυτό, όμως, δεν το βλέπει ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον σταθμό ALPHA είπε: «Λέω στον Ερντογάν, ο Αλλάχ μας έριξε εδώ. Θα ζήσεις μαζί μας ειρηνικά, όπως λέει το Κοράνι ή θα δημιουργείς προβλήματα».

Πρώτα από όλα, θα έπρεπε να ξέρει ο κ. Κοτζιάς ότι δεν μας έβαλε ο Αλλάχ εδώ, αλλά μια μογγολική επιδρομή, η οποία κρατά σε πόλεμο το έθνος μας κατά των Τούρκων χίλια ολόκληρα χρόνια. Από το Μαντζικέρτ μέχρι τα Ίμια πολεμάμε την τουρκική απειλή. Και βεβαίως, είναι αστείο να λέγεται ότι είναι ειρηνικό το Κοράνι. Ποιο; Το Κοράνι, που με το Κοράνι ξεκίνησαν από μια έρημο της Ασίας, από μια έρημο της Αραβίας και έφτασαν ως τα Πυρηναία και ως τις πύλες της Βιέννης.

Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για μια υπερήφανη πατρίδα. Αγωνίζεται για να πάνε -αν υπάρχουν- κλέφτες στη φυλακή, αγωνίζεται, όμως, και για μια υπερήφανη Ελλάδα πέρα από το δόγμα της ελληνοτουρκικής φιλίας, που είναι μια μεγάλη και θανάσιμη απάτη.
Ο ελληνισμός στο θέμα της Μακεδονίας είναι ξεκάθαρος. Δεν θα αφήσει να περάσουν τα εθνομηδενιστικά σχέδια. Θα αντισταθεί. Ό,τι και να ψηφίσετε, θα το πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας!

Σας ευχαριστώ.


(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)