ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απολογείται στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis


 Μπορεί να μιλάμε για το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά στην πραγματικότητα όλοι γνωρίζουμε ότι για τους πολιτικούς υπάρχει μάλλον «τεκμήριο ενοχής»Βουλή, 21/02/2018 - ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είναι μια ευχάριστη μέρα. Κανένα μέλος του Κοινοβουλίου δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση που είμαι εγώ σήμερα. Όσο και αν εκ χαρακτήρος μου αρέσει η φασαρία και δεν την έχω αρνηθεί ποτέ μέχρι σήμερα στη ζωή μου, σας διαβεβαιώ ότι κανένας από εσάς δεν θα ήθελε να είναι σήμερα στη θέση μου.

Αντιλαμβάνομαι ότι ιδιαίτερα στον χώρο της Πλειοψηφίας δεν έχω πολλές συμπάθειες. Πιστεύω, όμως, ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με συνείδηση να κρίνουν αυτά που θα πω με δικαιοσύνη και να προσπαθήσουν και αυτοί, στο μέτρο που η έντιμη σχέση των πολιτικών ορίζει, να βγάλουν από πάνω μου - κατά πρώτον, εφόσον μιλάω εγώ, αλλά πιστεύω και για όλους τους υπολοίπους, κρίνοντας από τη δική μου περίπτωση- όλη αυτή τη συκοφαντία.

Ξέρετε, είμαι σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση, γιατί καλώς γνωρίζω, δεν έχω αυταπάτες, ότι η σημερινή ελληνική κοινωνία, το σύνολο περίπου των πολιτών πιστεύει ότι όλοι οι πολιτικοί «τα παίρνουν». Μπορεί να μιλάμε για το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά στην πραγματικότητα όλοι γνωρίζουμε ότι για τους πολιτικούς υπάρχει μάλλον «τεκμήριο ενοχής» παρά τεκμήριο αθωότητας στην ελληνική κοινωνία. Άρα, θα πρέπει να κοπιάσω πολύ στην υπόλοιπη ζωή μου, για να πείσω όσους με εμπιστεύονται ότι όλη αυτή η σκιά που έχει πέσει πάνω μου θα φύγει και γρήγορα.

Γι’ αυτό τον λόγο και προκαταβολικά σας λέω ότι διαφωνώ με την πρότασή σας ως προς την παραγραφή της απιστίας. Δεν ξέρω γιατί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέξατε να ψηφίσετε αυτό το πράγμα. Προφανώς για τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Θα σας πω αμέσως γιατί διαφωνώ.

Εγώ θέλω να χρησιμοποιήσω τις ρήτρες του νόμου Καστανίδη και τις  προβλέψεις του Συντάγματος, ώστε εφόσον η Προκαταρκτική Επιτροπή κρίνει ότι μπορεί να μου ασκήσει δίωξη για απιστία, όπως φυσικά και για δωροδοκία, να ζητήσω εγγράφως να δικαστώ και να μην κρυφτώ πίσω από καμία παραγραφή.
Φαντάζομαι ότι και ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος κατηγορείται από την κυρία Εισαγγελέα για το τυχόν αδίκημα της απιστίας, θα ήθελε να κάνει ακριβώς το ίδιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί του στερείτε αυτό το δικαίωμα, προαποφασίζοντας ότι η απιστία έχει παραγραφεί, ενώ για να γίνουν δεκτές οι πρόνοιες του νόμου Καστανίδη και του Συντάγματος, θα έπρεπε να γίνουν στο επίπεδο της Προκαταρκτικής Επιτροπής.
Εγώ θα καλούσα και τώρα τον συνάδελφο κ. Κουρουμπλή να ζητήσει να βρεθεί στην Επιτροπή, για να μπορεί και αυτός να ζητήσει να δικαστεί για την ενδεχόμενη απιστία και να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή.

Μάλιστα τον προκαλώ ακόμα περισσότερο για τον εξής λόγο. Διότι ο κύριος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι όποιος μιλάει για παραγραφή είναι ένοχος. Και μέχρι στιγμής οι μόνοι που μιλούν για παραγραφή είστε εσείς στην πρότασή σας ως προς την απιστία του κ. Κουρουμπλή.

Πάμε, όμως, με τη σειρά. Καταρχάς, το περίφημο σκάνδαλο NOVARTIS, το οποίο ξεκίνησε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, με πρωτοσέλιδα του φιλικού σας Τύπου για λογαριασμούς με 50 εκατομμύρια ευρώ μαύρα λεφτά, από ό,τι έμαθα σήμερα από τον εισηγητή των ΑΝΕΛ, είναι το σκάνδαλο για το COPALIA, κύριε Πρόεδρε.

Μάλιστα. Ένα φάρμακο – λέει - επί Γεωργιάδη, συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2013, το COPALIA, -τρία συγκεκριμένα έγραψε χθες η «Εφημερίδα των Συντακτών»- ανέβηκε από τα 15 ευρώ στα 17 ευρώ. Αυτό είναι το σκάνδαλο NOVARTIS που άκουσα συγκεκριμένα από έναν εισηγητή.Διότι ο πρώτος δεν είπε τίποτα ως προς το σκάνδαλο NOVARTIS.
Ευτυχώς, είναι παρών ο κ. Ξανθός. Κύριε Ξανθέ, θα ήθελα λίγο την προσοχή σας. Τον κ. Ξανθό τον αναφέρω, γιατί τον θεωρώ έντιμο άνθρωπο. Θα τον ρωτήσω για να απαντήσει στη συνέχεια στην ομιλία του: Ο Υπουργός βγάζει τις τιμές των φαρμάκων, κύριε Υπουργέ; Εσείς βγάζετε τις τιμές των φαρμάκων ή οι αρμόδιες επιτροπές, αλλιώς στην εποχή μας,αλλιώς στην εποχή σας;

Θα καταθέσω, λοιπόν, για τους καλούς συναδέλφους της «Εφημερίδας των Συντακτών», που χθες μου έκαναν την τιμή να μου έχουν πρωτοσέλιδο τρία φάρμακα, τρία ψέματα, έντεκα φάρμακα της NOVARTISπου έχουν αυξηθεί από το τελευταίο δελτίο τιμών της Κυβερνήσεως Σαμαρά στις 7 Αυγούστου 2014 στο παρόν δελτίο της Κυβερνήσεως Τσίπρα στις 22 Φεβρουαρίου 2018 -σε αύξηση φυσικά και τα έντεκα-ως εξής: Το ALCAINE έχει αύξηση 354%, από 1,38 ευρώ σε 4,88 ευρώ –η αλήθεια είναι λίγο μεγαλύτερη από το COPALIA- και 8%, 4%, 5%, 2%, 10%, 9%, 8%, 7%, 7% και 3%.
Σας το καταθέτω.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης  καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και  Πρακτικών της Βουλής)

Μια απλή περιδιάβαση στον ΓΑΛΗΝΟ και μια σύγκριση των δύο δελτίων θα σας πείσει ότι τουλάχιστον έντεκα φάρμακα – προφανώς, είναι περισσότερα, αλλά αυτά βρήκα της NOVARTIS - έχουν αυξηθεί επί της πρώτης φοράς Αριστερά. Μεγάλο σκάνδαλο!

Ξεκαθαρίζω: Δεν θεωρώ ότι είναι ύποπτη η αύξησή τους. Το αντίθετο. Φαντάζομαι ότι εσείς δεν έχετε καμία εμπλοκή στην αύξηση αυτών των τιμών, γιατί δεν μπορείτε να έχετε, όπως δεν είχα κι εγώ. Απαιτώ να μου αναγνωρίσετε αυτό που θα αναγνωρίσετε για τον εαυτό σας για τις συγκεκριμένες αυξήσεις τιμών φαρμάκων της NOVARTIS.

Πάμε, όμως, να δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα, γιατί εγώ στην αρχή θέλω να μιλήσω επί των συγκεκριμένων κατηγοριών και μετά θα πω τα γενικά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εγώ κατηγορούμαι για δύο βασικά πράγματα: Το πρώτο και βασικό για το οποίο κατηγορούμαι είναι ότι δήθεν - προσέξτε! - βρήκα 65 εκατομμύρια ευρώ. Είπε η ψευδομάρτυρας η κ. Κελέση:«Συγκεκριμένα, έχω να σας αναφέρω τα εξής: Ο κ. Γεωργιάδης σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής στενότητας για την Ελλάδα εξασφάλισε χρήματα για την αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς την NOVARTIS ποσού 65 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ήταν δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το ποσό που καταβλήθηκε στις λοιπές φαρμακευτικές εταιρείες για την ίδια αιτία. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλες…» κτλ.. Και λέει: «Γνωρίζω ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει κάνει συμφωνία με τον κ. Φρουζή να λάβει ως αντάλλαγμα για την εξυπηρέτηση αυτή ποσό γύρω στα 2 εκατομμύρια, το οποίο και έλαβε αμέσως μετά την καταβολή των 65 εκατομμυρίων».

Προσέξτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μια κρίσιμη λεπτομέρεια: Αυτή η κατάθεση είναι η πρώτη της 6ης Νοεμβρίου. Είναι η μέρα των γενεθλίων μου. Δεν λέει πότε τα πήρα, ούτε πότε έδωσα τα 65 εκατομμύρια. Λέει γενικώς ότι έδωσα 65 εκατομμύρια και πήρα τα 2 εκατομμύρια. 

Επειδή, όμως, ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη - γιατί αυτό έχει σημασία γι’ αυτά που θα πω στη συνέχεια -, η κυρία μάρτυς θυμήθηκε στην τελευταία της κατάθεση πότε τα πήρα. Προσέξτε, η πρώτη της κατάθεση είναι στις 6 Νοεμβρίου. Η τελευταία της κατάθεση, όταν θυμήθηκε πότε τα πήρα, ήταν στις 4 Φεβρουαρίου. Μετά από τρεις μήνες το θυμήθηκε! Δεν πειράζει. Μου κάνει.

Ακούστε, τι λέει στην τελευταία της κατάθεση η ψευδομάρτυς: «Γνωρίζω συγκεκριμένα ότι ο κ. Φρουζής συναντήθηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη την 9η Σεπτεμβρίου 2013 στο Υπουργείο Υγείας και την επομένη, στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, είχε συνάντηση επίσης στο Υπουργείο με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Ιωάννη Στουρνάρα. Επίσης, συναντήθηκε με τον κ. Γεωργιάδη ο κ. Φρουζής και στις 30 Σεπτεμβρίου, όπως προκύπτει από σχετικές σημειώσεις του κ. Φρουζή, όπου σε αυτές ανέφερε ότι έκλεισε ραντεβού με τον κ. Γεωργιάδη στις 30 Σεπτεμβρίου μισή ώρα μετά από την κανονική. Η σημείωση αυτή σήμαινε ότι η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα μισή ώρα μετά από την κύρια συνάντηση του Υπουργού με τον Φρουζή και με εκπροσώπους άλλων φαρμακευτικών εταιρειών με σκοπό σε αυτή να βρίσκεται μόνος του με τον Υπουργό, ώστε να μπορέσει να του παραδώσει τα χρήματα που είχε μαζί του στο βαλιτσάκι, όπως σας έχω ήδη καταθέσει».

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο  ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ)

Κοινώς, τι λέει η κυρία ψευδομάρτυς; Λέει ότι μεταξύ των μηνών 26 Ιουνίου 2013, όπου εγώ ανέλαβα Υπουργός Υγείας, και 30 Σεπτεμβρίου 2013 είχαμε δώσει στη NOVARTIS 65 εκατομμύρια, πολύ πάνω από όλες τις άλλες εταιρείες, και γι’ αυτό πήρα 2 εκατομμύρια εγώ και 1 εκατομμύριο ο κ. Στουρνάρας, ήτοι 3 εκατομμύρια.

Θα καταθέσω στο Σώμακάποια στοιχεία, τα οποία έχω κάνει και με μεγάλους αριθμούς για τον κ. Πολάκη.Εάν η κυρία Εισαγγελεύς είχε απλώς ζητήσει τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ, θα είχε καταλάβει ότι αυτό είναι ψέμα. Γιατί; Θα το καταθέσω, απλώς σας το διαβάζω για λόγους ιστορικούς.

Διαβάζω: Ιούνιος 2013, πόσα πήρε η NOVARTIS; Μηδέν. Ιούλιος 2013: 11.000.000 ευρώ. Αύγουστος 2013: 202.000 ευρώ. Σήμερα είναι 11.300.000 ευρώ. Σεπτέμβριος 2013: 8.000.000 ευρώ. Είμαστε στα 19.000.000 ευρώ. Έχω πάρει 2.000.000 εγώ και 1.000.000 ο Στουρνάρας για κάποια 65.000.000 ευρώ, τα οποία δεν έχουν δοθεί ποτέ στη NOVARTIS

Προσέξτε τώρα το ακόμα καλύτερο! Το ίδιο διάστημα τον επόμενο χρόνο έχει πάρει η NOVARTIS 40.000.000 ευρώ. Επί πρώτης φοράς Αριστερά το 2017 έχει πάρει 60.000.000 ευρώ!
Τα καταθέτω στα Πρακτικά αφιερωμένα στην κυρία Εισαγγελεύ που δεν τα ζήτησε.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Άρα για να καταλάβετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γιατί κατηγορούμαι: Πήρα 2.000.000 ευρώ εγώ και 1.000.000 ευρώ ο κ. Στουρνάρας για φανταστικά 65.000.000 ευρώ. Σημειώστε, έχει κι αυτό τη σημασία του για το πώς ωφελήσαμε τη NOVARTIS, τα εξής στοιχεία.

Σας καταθέτω τους ετήσιους τζίρους της εταιρείας NOVARTIS, όπως είναι από τους ισολογισμούς της εταιρείας:Το 2009 είχε τζίρο 440.000.000 ευρώ. Το 2010 είχε τζίρο 417.000.000 ευρώ. Το 2011 είχε 440.000.000 ευρώ. Το 2012 είχε 410.000.000 ευρώ. Το 2013είχε 381.000.000 ευρώ. Το 2014, που είναι η εφαρμογή όλων των νόμων μου, είχε τζίρο 337.000.000 ευρώ. Σημειώστε ότι το 2015 με την «πρώτη φορά Αριστερά» πήγε ήδη στα 341.000.000 ευρώ και σήμερα τρέχει με πάνω από 370.000.000 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι ο χαμηλότερος τζίρος της εταιρείας NOVARTISτα τελευταία δεκαπέντε χρόνια είναι επί της δικής μου θητείας. Με πλήρωνε, όμως, η NOVARTIS για να της κόβω τα λεφτά!
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Για τα 65.000.000 ευρώ, λοιπόν, δεν έχω να σας πω περισσότερα. Καταλαβαίνετε -γιατί πιστεύω ότι είστε καλόπιστοι άνθρωποι- ότι είναι αστείο να έχω πληρωθεί για κάτι το οποίο η NOVARTIS δεν έχει εισπράξει.

Πάμε, όμως, στη δεύτερη κατηγορία. Γι’ αυτή τη δεύτερη κατηγορία - και όσοι με γνωρίζουν θα καταλάβουν τι εννοώ - έκανα μέσα μου μεγάλες ασκήσεις υπομονής για να μην απαντήσω όλο αυτό το διάστημα. Ήθελα γι’ αυτή τη δεύτερη κατηγορία να αφήσω τον πρωθυπουργεύοντα ή εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού κ. Βαξεβάνη να εκτίθεται με βλακώδη άρθρα στο διαδίκτυο, να βγαίνουν τα πρωτοσέλιδα στον φιλικό σας Τύπο και να με κατηγορείτε συνεχώς γι’ αυτά τα οποία θα έχω κάνει θρύψαλα στα επόμενα λεπτά της ώρας.

Ποια είναι η δεύτερη κατηγορία; Εκεί εμπλέκεται - θα σας το πω, είναι και λίγο αστείο - το λεγόμενο «HarvardProject». Τι ήταν το «HarvardProject»; Βασικά δεν γνωρίζω τι ακριβώς ήταν. Εγώ πήγα όχι στο Μέγαρο Μουσικής που λέει η μάρτυς, γιατί ούτε αυτό δεν ξέρει, αλλά στο ξενοδοχείο «KingGeorge» όπου πράγματι είχα προσκληθεί να μιλήσω ως Υπουργός Υγείας και να κάνω χαιρετισμό σε έναν χώρο – προσέξτε! - που ήταν υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου Αθηνών, γιατί μετά από εμένα μιλούσε ο Πρύτανης κ. Θάνος Δημόπουλος. Το προσπερνάω, όμως, αυτό.

Το πιο αστείο ποιο είναι τώρα; Αυτό είναι ωραίο. Τι λέει η μάρτυς; «Γιατί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι…», λέει μέσα στην κατάθεσή της, «…επελέγη το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για να γίνει μέσω αυτού το HarvardProject και να πληρωθούμε εμείς για να βάλουμε τα νέα φάρμακα της NOVARTIS στο σύστημα. Όχι γιατί το Χάρβαρντ είναι αυτό που είναι, αλλά γιατί από εκεί είχε αποφοιτήσει ο Αντώνης Σαμαράς».

Πάλι καλά που πήγε και ο κ. Σαμαράς στο Χάρβαρντ -Πρόεδρε, συγγνώμη, αλλά δεν σε αναφέρει εσένα-, γιατί αλλιώς αυτό το «ΙΕΚ Ξυνή» εκεί στη Μασαχουσέτη δεν θα είχε καμία φήμη. Ευτυχώς γι’ αυτό το επέλεξε ο κ. Φρουζής!

Το αφήνω αυτό, γιατί καταλαβαίνετε πόσο γελοία κατηγορία είναι. Όμως, πάω στην ουσία. Τι λέει αυτή η δεύτερη κατηγορία; Το έχει πει ήδη ο κ. Βαξεβάνης σε αυτό το βίντεο που έχει ανεβάσει -το βλέπω και σπαρταράω στα γέλια- με τρομερή έμφαση.Πιστεύει ότι έχει βρει τον τρόπο που πήρα τα λεφτά. Τι είπε, λοιπόν;

Δείτε τι είπε ο «μέγας» Βαξεβάνης, αυτός ο ερευνητής της δημοσιογραφίας με τη «μεγάλη μύτη» που δεν του ξεφεύγει τίποτα. Είπε ότι ο Γεωργιάδης με τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα μέσω του «HarvardProject» πληρώνονταν - για ποιον λόγο; - για να βάλουν τα νέα φάρμακα στη λίστα. Και μάλιστα, ήδη τα τέσσερα πρώτα νέα φάρμακα της NOVARTIS μπήκαν στη λίστα τον Αύγουστο του 2013.

Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά από έναν από τους μάρτυρες για το δελτίο του Αυγούστου του 2013 που δεν μπορώ να μην σας το διαβάσω, γιατί αυτό είναι το ακόμα πιο σπαρταριστό. Έχει δηλαδή πραγματική πλάκα.

Έχουμε, λοιπόν, εδώ τον μάρτυρα, ο οποίος λέει ότι τον Αύγουστο του 2013 μπήκαν τα τέσσερα φάρμακα της NOVARTIS, τα οποία δεν έπρεπε να μπουν. Και βεβαίως μπαίνοντας αυτά τα φάρμακα της NOVARTIS, ο κ. Γεωργιάδης -κατάφερα τώρα να το βρω, γιατί έχει πολλή πλάκα, δεν θέλω να το χάσουμε, ο μάρτυρας είναι ο κ. Αναστασίου, είναι ακόμα καλύτερο - έβαλε τα τέσσερα φάρμακα της NOVARTIS στο δελτίο τιμών, ενώ δεν έπρεπε να τα βάλει. Μάλιστα!

Διαβάζω από τον μάρτυρα - έχει πολλή πλάκα - αφού έχει πει ότι τον Αύγουστο του 2013, συγκεκριμένα στις 6.8.2013, έχω βάλει αυτά τα τέσσερα φάρμακα, κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, ακούστε τώρα διάλογο μάρτυρα με Εισαγγελέα.

Ερώτηση της Εισαγγελέως: «Πώς εξηγείτε ότι το δελτίο τιμών με τα νέα φάρμακα στις 6.8.2013 το υπογράφει ο Υφυπουργός;»

Το δελτίο, για το οποίο κατηγορούμαι, το έχει υπογράψει ο Υφυπουργός μου, ο κ. Μπέζας. Δεν το έχω υπογράψει εγώ. Και ρωτάει η Εισαγγελέας σοβαρά: «Μα, πώς το έχει υπογράψει ο Μπέζας;».

Και ακούστε απάντηση του μάρτυρα: «Είθισται το δελτίο να το υπογράφει αρμοδίως ο Υπουργός, ο οποίος τότε ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Υφυπουργός υπογράφει εφόσον είναι εξουσιοδοτημένος. Εικάζω ότι υπήρξε προφορική συνεννόηση με τον προϊστάμενο Υπουργό, ο οποίος είχε και την αρμοδιότητα - εγώ δηλαδή - και την ουσιαστική επίβλεψη των θεμάτων στο φάρμακο».

Δηλαδή, εγώ για να ξεκαρφωθώ στο δελτίο τιμών της 6.8.2013 τι έκανα; Έβαλα τον ταλαίπωρο τον κ. Μπέζα, τον φίλο μου, να υπογράφει για να ξεκαρφωθώ.

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, ελέγχετε την επάρκεια της Εισαγγελέως; Αλήθεια το λέω τώρα. Την ελέγχετε; Έχετε ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να την ελέγξει;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων): Εμείς; Η Κυβέρνηση;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θα έρθω μετά σε αυτά.
Εάν εγώ ζητήσω από κάποιον, γιατί είμαι Υπουργός και έχω την αρμοδιότητα, από τον Βορίδη που είναι φίλος μου, να πάει να υπογράψει το δελτίο τιμών, εκδίδεται δελτίο τιμών χωρίς να έχει ο υπογράφων την αρμοδιότητα; Είναι δυνατόν; Μάθετε, λοιπόν, για να το μάθει και η κύριαΕισαγγελεύς και καταθέτω τα σχετικά ΦΕΚ.

(Στο σημείο αυτό Βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Ο κ. Μπέζας είχε την αρμοδιότητα του δελτίου τιμών, για το οποίο κατηγορούμαι, γιατί εγώ πήρα την αρμοδιότητα ενάμιση μήνα μετά και καταθέτω και τα δύο ΦΕΚ. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπογράφω εγώ το δελτίο τιμών, το οποίο δεν εξεδόθη από μένα, αλλά εξεδόθη από τον Υφυπουργό μου. Το ξεκαθαρίζω, όμως. Δεν έχει τίποτα το κακό αυτό το δελτίο.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Ας έρθω τώρα στη μείζονα κατηγορία για να καταλάβετε το μέγεθος της σκευωρίας, γιατί αυτοί οι μάρτυρες είναι προφανώς μιλημένοι. Δεν συζητείται. Είναι εξαιρετικά μιλημένοι. Έκαναν έρευνα προηγουμένως μηνών για να καταλήξουν τι θα πουν, ώστε να συμφωνούν με τα δημοσιεύματα Βαξεβάνη και όσα είχε πει ο Τσίπρας στη Βουλή.

Σημειώστε ότι ο αριθμός των 65 εκατομμυρίων, που δήθεν είχα δώσει στη NOVARTIS, δεν βγήκε τυχαία. Ξέρετε γιατί βγήκε; Γιατί έχω αντιδικία με τον κ. Βαξεβάνη για ένα πρωτοσέλιδο που είχε γράψει: «Δωράκι 65 εκατομμυρίων του Γεωργιάδη στη NOVARTIS». Έχουμε πάει στα δικαστήρια, έχει ζητήσει δύο φορές αναβολή και δεν έχει γίνει η δίκη και έπρεπε να έχει στο δικαστήριο ένα δημοσίευμα που να ταιριάζει. 

Όμως, αυτό που είχε γράψει για την υπουργική απόφαση έχει πέσει ήδη από τον έναν ψευδομάρτυρα – όπως λέτε, μια χαρά η απόφαση -, έπρεπε να βρουν κάτι άλλο. Και έβαλαν άλλα 65 εκατομμύρια, για να μπορεί να πάει ο Βαξεβάνης στο δικαστήριο και να πει: «Εντάξει, έβαλα 65 εκατομμύρια δωράκι. Δεν είναι αυτά τα 65 εκατομμύρια. Είναι άλλα 65 εκατομμύρια».Όμως, την πάτησαν γιατί έβαλαν την ημερομηνία.

Πάω τώρα στο μείζον. Λέω ξανά: Τι είναι αυτό που έκανα εγώ, ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας; Όχι μόνος μου, όλοι μαζί. Υπήρχε ένα «HarvardProject», όπου μέσα εκεί έφερνε λεφτά η NOVARTIS.

Ακούσατε προηγουμένως τον κ. Στουρνάρα να λέει πόσα λεφτά βγήκαν από αυτήν την εκδήλωση, 2.700 ευρώ για την κυρία Λίνα Νικολοπούλου, για την οποία θέλω να πω κι εγώ κάτι από το Βήμα αυτό και να μην το ξεχάσω. Η κυρία Λίνα Νικολοπούλου είναι ένα τεράστιο θύμα της ιστορίας. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Είναι ντροπή όσοι το κάνουν. Είναι ντροπή! Η κυρία είναι γνωστό ότι έχει τεράστια σταδιοδρομία στον χώρο της υγείας εδώ και δεκαετίες, χαίρει απολύτου σεβασμού και σίγουρα δεν είναι ούτε λαμόγιο ούτε απατεώνας όπως την παρουσιάζετε. Κλείνω την παρένθεση.

Άρα, εμείς πληρωνόμασταν. Γιατί πληρωνόμασταν; Λέει ο κ. Βαξεβάνης στο βίντεο και στα άρθρα και στα δημοσιεύματα και η «Αυγή» και όλοι αυτοί: «Για να βάλουμε…»-λέει- «…τα νέα φάρμακα της NOVARTIS και, μάλιστα, να τα βάλουμε σε αντίθεση με την τρόικα».Λέει ο κ. Βαξεβάνης, μάλιστα,ότι «απόδειξη του δόλου και του χρηματισμού είναι ότι ο κ. Γεωργιάδης, που ως γνωστόν ήταν ο πιο μνημονιακός Υπουργός και ήταν πάντα με την τρόικα, στο μόνο θέμα που διαφώνησε με την τρόικα είναι στην εισαγωγή των νέων φαρμάκων».

Άρα, λοιπόν, ο μνημονιακός Γεωργιάδης που ήταν με την τρόικα, αλλά ειδικά σ’ αυτό πήγε ενάντια στην τρόικα, γιατί πήγε ενάντια στην τρόικα; Γιατί τα «έπιασε». Και από πού τα «έπιασε»; Από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ο κ. Βαξεβάνης μπορεί να είναι καλός στη λάσπη, στη μελέτη όμως είναι παντελώς αγράμματος. Σας διαβάζω το εξής, το οποίο θα καταθέσω και στα Πρακτικά: «The second economic adjustment program for Greece third review, July 2013». Είναι το μνημόνιο. Τα ξέρετε τα μνημόνια τώρα, τα μάθατε! Τότε δεν τα ξέρατε καλά. Τώρα τα μάθατε.

Στη σελίδα 161 του μνημονίου, το οποίο εκαλούμην να εφαρμόσω και για το οποίο ελέγχθηκα από την τρόικα στην αξιολόγηση, εάν το εφήρμοσα, γράφει: «Government…», εγώ δηλαδή, «…revises downward the price of medicines…» - κατεβάζει δηλαδή τις τιμές των φαρμάκων- «…based on the three EU countries with the lowest prices»- σύμφωνα με τις τρεις χαμηλότερες χώρες-«…in line with the provisions of Council Directive 89/105/EEC». Δηλαδή, πρέπει να εφαρμόσει πλήρως την Οδηγία με αριθμό 89/105 της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.

Το έχω βάλει και σε μεγέθυνση εδώ, για να το ευχαριστηθεί ο φίλος μου ο κ. Βαξεβάνης. Θα το δώσω και ολόκληρο στη συνέχεια.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Τι λέει αυτή η Οδηγία; Τι έπρεπε να εφαρμόσω εγώ για να είμαι εντάξει με την τρόικα; Σας το διαβάζω: «Τα κράτη-μέλη εξασφαλίζουν ότι η απόφαση σχετικά με την τιμή στην οποία μπορεί να χρεώνεται το εν λόγω φάρμακο –τα καινούργια δηλαδή- λαμβάνεται και ανακοινώνεται στον αιτούντα μέσα σε ενενήντα ημέρες από την παραλαβή αίτησης που υποβάλει ο κάτοχος σχετικής άδειας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχουν καθοριστεί στο οικείο κράτος-μέλος. Ο αιτών παρέχει στις αρμόδιες αρχές κάθε πρόσφορη πληροφορία.

Εάν η πληροφορίες που παρέχονται προς υποστήριξη της αίτησης είναι απρόσφορες, οι αρμόδιες αρχές γνωστοποιούν αμέσως στον αιτούντα ποιες πρόσθετες λεπτομερείς πληροφορίες απαιτούνται και λαμβάνουν την τελική τους απόφαση εντός ενενήντα ημερών από την παραλαβή αυτών των πρόσθετων πληροφοριών».

Δηλαδή, τι μου είπε τότε η τρόικα και το μνημόνιο; Ότι θα ελεγχθώ σε δύο φάσεις, τον Σεπτέμβριο - γι’ αυτό μπήκαν τον Αύγουστο - και τον Δεκέμβριο, εάν θα έχω βάλει όλα τα νέα φάρμακα στη λίστα και θα έπρεπε να ελεγχθώ από την τρόικα για το εάν αυτά έχουν μπει.
Σας καταθέτω και το σχετικό έγγραφο.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Άρα, δεν έκανα καμία διαφωνία με την τρόικα, κατά τη λογική του κ. Βαξεβάνη. Απλώς, εφήρμοσα το μνημόνιο, το οποίο ήμουν υποχρεωμένος να εφαρμόζω. Και τώρα ξέρετε εσείς τι θα πει να εφαρμόζεις το μνημόνιο. Προηγουμένως, προ ολίγων ημερών, δεν πήρατε τη δόση γιατί σας έλειπαν δύο κουτάκια και ψάχνει ο κ. Τσακαλώτος να τα εφαρμόσει.
Άρα, πιστεύω συνεννοηθήκαμε ως προς τα νέα φάρμακα. Όμως, επειδή ακούω συνεχώς γι’ αυτά τα νέα φάρμακα, θα μου επιτρέψετε να πω και κάτι ακόμη: Στο περίφημο Δελτίο του Μπέζα, για το οποίο έχει κάνει δύο πρωτοσέλιδα ο κ. Βαξεβάνης, ένα η «Εφημερίδα των Συντακτών», ένα «Η Αυγή», μου λένε γι’ αυτά τα τέσσερα φάρμακα.

Να ξέρετε ότι αυτά τα τέσσερα φάρμακα είναι ορφανά φάρμακα. Αυτό θα πει ότι οι πωλήσεις τους αναφέρονται σε έναν στις εκατόν πενήντα χιλιάδες. Μιλάμε δηλαδή για φάρμακα εξαιρετικά χαμηλού τζίρου, γιατί είναι για πολύ σπάνιες ασθένειες.
Σας καταθέτω όλον τον πίνακα των νέων φαρμάκων εκείνου του Δελτίου. Η NOVARTISβρίσκεται στη θέση 71. Είναι εβδομηκοστή πρώτη εταιρεία σε αριθμό νέων φαρμάκων στο συγκεκριμένο Δελτίο.

Πολύ μεγάλη διακριτική και ευνοϊκή μεταχείριση θα είχε η NOVARTIS για να είναι στη θέση 71;

Όμως, ρωτάω τον κύριο Υπουργό της Υγείας: Γιατί, κύριε Υπουργέ, με κατηγορείτε και αφήνετε να με κατηγορούν; Εσείς δεν βάζετε νέα φάρμακα και της NOVARTIS στη λίστα; Και βάζετε και καλά κάνετε και βάζετε. Και εγώ δεν υπονοώ καν ότι τα πιάνετε για να τα βάλετε.

Σας καταθέτω τη Λίστα, γιατί εσείς το ξέρετε και οι άλλοι δεν το ξέρουν. Γιατί ο κ. Κουρουμπλης δεν έβγαλε Δελτίο Τιμών για να βάλει καινούργια φάρμακα. Αυτός έχει άλλο πρόβλημα. Ο κ. Ξανθός έχει ήδη βάλει στο σύνολο δεκατέσσερα νέα φάρμακα της NOVARTIS!
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Αναρωτιέμαι, ο κ. Βαξεβάνης και η «Εφημερίδα Των Συντακτών» δεν τα είδαν αυτά; Και επειδή είπε ο κ. Βαξεβάνης «είναι πολύ ακριβό το φάρμακο που έβαλε ο Γεωργιάδης. Κάνει 4.000 ευρώ», ξέρετε πόσο κάνει το τελευταίο που έβαλε ο κ. Ξανθός, το ILARIS; Κάνει 11.208!

Πάρτε και τη Λίστα του κ. Ξανθού με τα νέα φάρμακα της NOVARTIS.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά την προαναφερθείσα Λίστα, η οποία βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Φαντάζεστε να λέμε για όποιον υπουργό βάζει καινούργια φάρμακα στη Λίστα ότι τα πήρε; Στο τέλος θα πεθαίνουν οι ασθενείς στην Ελλάδα γιατί δεν θα τολμάει κανείς να υπογράψει!

Και ακούστε τώρα, για να το καταλάβετε καλά: Πώς μπαίνει ένα νέο φάρμακο στη Λίστα; Πώς έμπαινε επί των ημερών μας; Το έχει αλλάξει λίγο το σύστημα τώρα ο κ. Ξανθός. Δεν μπαίνω τώρα στην κριτική, είναι δικό του το θέμα. Υπουργός είναι!
Έβαζε ο Υπουργός τα φάρμακα; Όχι! Υπήρχε μία Επιτροπή Τιμών στο Υπουργείου Υγείας με δεκατρία άτομα.

Για να μπουν τα νέα φάρμακα, υπήρχε μια δεύτερη επιτροπή -και την πρώτη και τη δεύτερη τον Αύγουστο του 2013 τις είχε διορίσει ο προκάτοχός μου, ο κ. Σαλμάς, με επικεφαλής την κυρία Χριστίνα Παπανικολάου- που με διάφορα κριτήρια έβαζε ποια νέα φάρμακα θα μπουν πρώτα. Αυτή η επιτροπή είχε επτά άτομα. Δεκατρία και επτά μας κάνουν είκοσι. Και μετά από τα είκοσι άτομα υπήρχε μια τρίτη επιτροπή, η οποία αποφάσιζε για την αποζημίωσή τους, η επιτροπή θετικής λίστας. Στο σύνολο τριάντα τρία διαφορετικά άτομα έπρεπε να υπογράψουν για να φθάσει ο φάκελος στον Υπουργό να τον υπογράψει.

Δηλαδή τι λέτε στα σοβαρά; Ότι εγώ τον πρώτο μήνα που ήμουν Υπουργός Υγείας κατάφερα να πείσω τριάντα τρία άτομα,από τα οποία δεν είχα διορίσει εγώ ακόμα κανένα, να βάλουν φάρμακα γιατί τα «είχα πιάσει». Και ένας από τους τριάντα τρεις δεν είπε «ρε, Γεωργιάδη, τι πας να κάνεις;». Και δεν είχα και την αρμοδιότητα. Μα, ποιος τα πιστεύει αυτά; Ούτε το παιδί μου που είναι τριάμισι ετών δεν τα πιστεύει.
Και πάρτε και εδώ από τη δική μου Επιτροπή που έγινε στις 12/9, αφού έχουν βγει πια αυτά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Η προηγούμενη Επιτροπή είχε γίνει από τον κ. Μάριο Σαλμά. Η μόνη διαφορά είναι ότι εγώ προσέθεσα άλλα τρία άτομα, έκανα πιο μεγάλη την Επιτροπή για μεγαλύτερη διαφάνεια.
Νομίζω, λοιπόν, ότι με αυτά που σας είπα έχετε καταλάβει ότι…

Κύριε Ψαριανέ, ξέρετε, θα με συγχωρέσετε, γιατί εδώ έρχομαι μετά από μια πορεία δέκα ετών στο Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έχει τολμήσει κανένας να υπονοήσει κάτι εναντίον μου -και εννοώ ως προς το ήθος μου, γιατί ως προς τις πολιτικές μου απόψεις έχω κάνει πολλούς καυγάδες- και με κατηγορούν ότι πήρα 2 εκατομμύρια ευρώ. Και έβαλαν μέσα και τη γραμματέα μου, για να μπαίνουν στο σπίτι και να της κάνουν bullying, λες και θα βρουν εκεί τα εκατομμύρια. Καλά κάνουν! Όπου θέλουν ας μπουν! Άρα, θα μου συγχωρέσετε αυτή την ένταση που έχω αυτή τη στιγμή.

Αυτό, όμως, που είναι το πιο εξωφρενικό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι να με κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, πραγματικά, είναι άνω ποταμών. Και ξέρετε γιατί είναι άνω ποταμών; Πολλές φορές πολλοί από εδώ προσπαθήσατε να πείτε για ποιον λόγο δεν ψηφίζατε όλα τα μέτρα περιστολής της δαπάνης. Είπε ο κ. Λάππας προηγουμένως ότι είχε ξεφύγει η δαπάνη.

Κύριε Λάππα, ξέρετε πόσα μέτρα πήρα εγώ ως Υπουργός και στη συνέχεια ο κ. Βορίδης και φυσικά και οι προηγούμενοι, ο κ. Σαλμάς, ο κ. Λοβέρδος, τα οποία τα καταψήφισε όλα ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είχε ψηφίσει ούτε ένα; 

Σας λέω μόνο ότι ο νόμος μου - αναφέρθηκε σε αυτόν ο κ. Παναγιωτόπουλος, αλλά ξέχασε να πει ότι είναι ο δικός μου νόμος - ο ν. 4213/2013, προέβλεπε τα εξής: Η μέγιστη τιμή των φαρμάκων αναφοράς υπό καθεστώς προστασίας του πρώτου διπλώματος ευρεσιτεχνίας δραστικής ουσίας ορίζεται ως ο μέσος όρος των τριών χαμηλοτέρων τιμών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το ανωτέρω εδάφιο, οι μέγιστες τιμές πρέπει να αναθεωρούνται τακτικά προς τα κάτω κάθε φορά, όπως ορίζει ένα δελτίο τιμών. Όσον αφορά τις τιμές των πρωτοτύπων και τα λοιπά, δεν επιτρέπονται αυξήσεις, παρά μόνο αν είναι διορθώσεις. Να μην το ξεχάσω αυτό.

Και μέσα εδώ έχω μειώσει τα γενόσημα στο 65% από 80% στα onpatent. Και το κυριότερο που έχω βάλει στον νόμο, το οποίο καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, είναι ότι τα φάρμακα που χάνουν την πατέντα τους πάνε κατευθείαν στο 50%. Και αν ο μέσος όρος των τριών χαμηλοτέρων τιμών της Ευρώπης είναι κάτω από το 50%, τότε πάμε παρακάτω στις χαμηλότερες. Εάν, όμως, ο μέσος όρος των τριών χαμηλοτέρων τιμών είναι πάνω από το 50%, πάμε στο 50%.

Τι αποτέλεσμα είχε αυτό; Τεράστια απώλεια κερδών για τη NOVARTIS. Γι’ αυτό έπεσαν οι τζίροι της.
Και πάμε, λοιπόν, τώρα να καταλάβετε…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Κύριε Γεωργιάδη, σας παρακαλώ, συντομεύετε σιγά σιγά. 

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θέλω μόνο πέντε λεπτά ακόμα.
Ακούστε: Σας καταθέτω τον πίνακα της ΕΛΣΤΑΤ, κύριε Πρόεδρε της Βουλής -γιατί για εμένα ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής μου ως Υπουργός είναι αυτός εδώ, είναι ο πίνακας από την ΕΛΣΤΑΤ- όπου το δικό μου έτος έχει συνολικά τις χαμηλότερες δημόσιες δαπάνες υγείας των τελευταίων δέκα ετών. Και έχουν κάποιοι το θράσος να με κατηγορούν. Διαβάζω: «Συνολική δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες: 8.194.000.000 ευρώ».
Ήδη τον πρώτο χρόνο της πρώτη φορά Αριστεράς αυτό έγινε 8.704.000.000 ευρώ και ανεβαίνει ακόμα.
Το καταθέτω στα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Ο ΣΥΡΙΖΑ τον νόμο που σας προανέφερα τον καταψήφισε. Προσέξτε τώρα, γιατί αυτό έχει κάποιο ενδιαφέρον. Προσέξτε, αν πάρετε το δελτίο τιμών το πριν τον νόμο και το δελτίο τιμών το μετά τον νόμο, με ένα απλό enter στο κουμπάκι βγάζετε πόσα φάρμακα μειώθηκαν. Και ξέρετε πόσα μειώθηκαν; Επτά χιλιάδες πεντακόσια ενενήντα εννέα φάρμακα στα εννέα χιλιάδες. Είναι η μεγαλύτερη συνολική μείωση τιμών φαρμάκου που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Και ενώ μειώσαμε τις τιμές σε επτά χιλιάδες πεντακόσια ενενήντα εννέα φάρμακα, εσείς διa του κ. Τσίπρα τον καταψηφίσατε. Ξέρετε ποιος άλλος ήταν αντίθετος;

Καταθέτω, λοιπόν, για το Σώμα δύο δελτία Τύπου, του ΣΦΕΕ, υπογραφέντα και τα δύο από τον περίφημο κ. Κωνσταντίνο Φρουζή. Στο ένα δελτίο το 2013, που αφορά τον νόμο μου, ο κ. Φρουζής, αφού με κατηγορεί για τη μείωση δαπάνης, λέει ότι την ίδια στιγμή – ακούστε, γιατί το λέτε συχνά στα κανάλια και τρελαίνομαι - θα υπάρξουν άμεσα αρνητικές επιπτώσεις και στην τιμολόγηση φαρμάκων σε ευρωπαϊκές ή άλλες χώρες, χωρίς η χώρα μας να έχει κανένα όφελος από αυτό. Με κατηγορεί ο Φρουζής για το ακριβώς ανάποδο από αυτό που λέτε, ότι επηρεάζω τις τιμές και της NOVARTIS προς τα κάτω σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί γινόμαστε χώρα αναφοράς λόγω χαμηλών τιμών.
                                                               
Και ακούστε το ακόμα καλύτερο. Έχει ολόκληρο δελτίο Τύπου ο κ. Φρουζής όπου καλεί τα πολιτικά κόμματα να μη δεχθούν τη μείωση της δαπάνης.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Τα καταθέτω στα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων - Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα δελτία Τύπου, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Καταθέτω επίσης την απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Τσίπρα, του κ. Ξανθού, του κ. Κουρουμπλή και του κ. Μπασκόζου.

Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί δεν ψήφιζετότε τον νόμο μου. Τι έλεγε; Ο Γεωργιάδης στο πρώτο δελτίο του ανέβασε 238 φάρμακα και πρέπει να ελεγχθεί γι’ αυτό.
Δεν μου λέτε, κύριε Υπουργέ, εγώ ο «κακός» τα ανέβασα τα 238 φάρμακα, εσείς που δεν βγάλατε έναν χρόνο το δελτίο και άρα δεν διορθώσατε τις τιμές των 238 φαρμάκων που ανέβηκαν, δεν είστε υπεύθυνος αν αυτά παρανόμως ανέβηκαν; 

Εγώ τα ανέβασα παράνομα. Άρα έναν χρόνο που εσείς - και δεν έχει παραγραφεί το διάστημα της δικής σας θητείας, έγινε και μετά τον Σεπτέμβριο του 2015- τα πουλάγατε στη μεγαλύτερη τιμή, σε ακριβότερες τιμές, ενώ δεν έπρεπε και το ξέρατε, βάσει αυτών που λέτε εδώ, πρέπει να μπείτε φυλακή. Λυπάμαι πάρα πολύ. Σας λέω, όμως, να μην ανησυχείτε γιατί οι τιμές των φαρμάκων δικαίως ανέβηκαν τότε. Ανέβηκαν λόγω διορθώσεων, όπως προέβλεπε ο νόμος και όχι γιατί ευνοήθηκε καμία εταιρεία.

Και ακούστε τώρα και το καλύτερο. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, που δεν είναι εδώ τώρα -έπρεπε να είναι- όπως είδατε όλοι –κύριε Πρόεδρε, εσείς δεν ήσασταν στην Αίθουσα- παραδέχθηκε ενώπιον του Σώματος δύο πράγματα: Το πρώτο ότι είχε λάβει μερική ενημέρωση. Και όταν τον ρώτησα να μου πει σε ποιο εδάφιο του Συντάγματος εδράζεται το δικαίωμά του να έχει λάβει ενημέρωση, το έσκασε από την πίσω πόρτα.

Και ξέρετε τι άλλο παραδέχθηκε; Ότι πράγματι μίλαγε διαρκώς με την κ. Τουλουπάκη, αλλά τα τηλεφωνήματά του δεν είχαν παράνομο χαρακτήρα. Μπα; Και εμείς πού το ξέρουμε, κύριε Παπαγγελόπουλε; Τώρα πρέπει να ανοίξει το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου. Ξέρετε -μου έχει γίνει καταγγελία συγκεκριμένη και περιμένω να με καλέσει ο εισαγγελέας για να τα καταθέσω- πόσες φορές μιλούσε με την κ. Τουλουπάκη στο τηλέφωνο; Μιλούσε είκοσι πέντε φορές την ημέρα μιλούσε ο κ. Παπαγγελόπουλος με την κ. Τουλουπάκη. Έτσι έμαθαν την πορεία των καταθέσεων, αν δεν τις έστηνε κιόλας.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Κύριε Γεωργιάδη, ολοκληρώστε παρακαλώ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δύο λεπτά ακόμα, θέλω κύριε Πρόεδρε.
Ακούστε τι έλεγε ο κ. Μπασκόζος, δίπλα στον κ. Τσίπρα, όσον αφορά το γιατί δεν ψηφίσατε τον νόμο. Αυτό έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο κ. Παπαγγελόπουλος  το βράδυ που χαρακτήρισε τη «Νovartis» το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών τι είπε; Πρόεδρε, πρόσεξε, για σένα είναι αυτό. Είπε ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών γιατί, ενώ η φαρμακευτική δαπάνη έπρεπε να είναι 1%, χάρη στα μέτρα των προηγουμένων - αναφέρεται στην πριν από εμάς εποχή - πήγε στο διπλάσιο. 

Διαβάζω τι έλεγε ο Μπασκόζος –νυν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας- δίπλα στον κ. Τσίπρα στη συνέντευξη Τύπου, όπου εξηγούσατε γιατί δεν ψηφίσατε τον νόμο: «Πρώτον, από πού και ως πού ο μνημονιακός στόχος να πέσει η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στο 1% πρέπει να γίνει εθνικός στόχος και να τον συμμεριζόμαστε όλοι;». Ο κ. Μπασκόζος ζητούσε 500 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο παραπάνω στη φαρμακοβιομηχανία.
Το καταθέτω για τα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα για την καταψήφιση του νόμου μου. Εμείς κατεβάσαμε τη δαπάνη. Εμείς κατεβάσαμε τα κέρδη. Εμείς είχαμε εχθρούς όλους τους φαρμακοβιομηχάνους. Εσείς τα καταψηφίσατε όλα. Γιατί τα καταψηφίσατε; Γιατί ζητούσατε μέσα σε αυτήν τη Βουλή 500 εκατομμύρια παραπάνω και για τη «Novartis». Και έχετε τα μούτρα να μιλάτε!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Καταθέτω για τα Πρακτικά και το πρόγραμμα του «HarvardProject».
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων - Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Η μάρτυρας -τόσο καλά ενημερωμένη ήταν - είπε ότι έγινε στο Μέγαρο Μουσικής. Ας μάθει ότι έγινε στο «KingGeorge».

Και ερωτώ τώρα: Δεν θα πάει ο Υπουργός Υγείας να απευθύνει χαιρετισμό σε συνέδριο του WHO, του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου Αθηνών; Μιλάμε σοβαρά; Βάλτε και τον Δημόπουλο μέσα. Το καταθέτω, λοιπόν, για τα Πρακτικά, για να καταλάβετε το μέγεθος της σκευωρίας.

Γιατί είναι σκευωρία;

Είναι σκευωρία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για τον εξής απλό λόγο: Ας υποτεθεί ότι κάποιοι μάρτυρες, που εσείς δεν τους γνωρίζατε καθόλου, αυτοβούλως πήγαν και κατέθεσαν αυτά τα φοβερά πράγματα κατά οκτώ Υπουργών και δύο Πρωθυπουργών, τι θα σήμαινε μία τόσο σοβαρή κίνηση των μαρτύρων από πλευράς Δικαιοσύνης και Κυβερνήσεως; Την απόλυτη τήρηση της διαδικασίας. Ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν σηκώνει την παραμικρή πλάκα. Όλοι καταλαβαίνουν, κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα το πρώτο που θα κοιτάξουν όλοι μετά είναι εάν τηρήθηκαν οι όροι της προδικασίας.

Πώς εξηγείτε, κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, ότι ο κ. Πολάκης δεκατέσσερις μέρες πριν έρθει η δικογραφία στη Βουλή -δεκατέσσερις μέρες πριν!- γράφει στο Facebook, λόγω της καταδίκης του Μιχελάκη σε πρώτο βαθμό: «Πάρτε αριστεία με τη σέσουλα… και έρχονται κι άλλα πολύ μεγάλα…ντιν-νταν, τοκ-τοκ-τοκ». Το «ντιν-νταν, τοκ-τοκ-τοκ» είναι το μυαλό του το κλούβιο.
Το καταθέτω για τα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν δημοσίευμα, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης):Κύριε Γεωργιάδη, ολοκληρώστε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ακούστε τώρα.
Πώς εξηγείτε, κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, ότι δέκα μέρες πριν πάρει η Βουλή τον φάκελο, ο κύριος Υπουργός Άμυνας αναρτά στο Twitterτου το εξής: «Τώρα που έρχεται η NOVARTIS, θα καταλάβετε γιατί λύσσαξαν εναντίον μου οι τρεις σωματοφύλακες και οι άρπαγες εκδότες του ΚΕΕΛΠΝΟ»;
Το καταθέτω για τα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν δημοσίευμα, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Με συγχωρείτε, κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, εσείς δεν είστε υπέρ του να τηρηθεί η προδικασία και να ελέγξετε εάν τηρήθηκε; Ποιος έκανε αυτές τις διαρροές στο μισό Υπουργικό Συμβούλιο; Δεν αισθάνεστε κάποια τύψη γι’ αυτό;

Μου λέτε ότι κάνουμε εμείς παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Σας είχα κάνει ερώτηση για τις αλλεπάλληλες ύβρεις του κυρίου Πολάκη πριν από έναν χρόνο κατά των δικαστών. Θυμάστε που ανέφερε έναν Εισαγγελέα Καραφλό, έλεγε ότι «τα παίρνει», μιλούσε για παραδικαστικό κλπ;

Ξέρετε τι μου απάντησε ο κύριος Υπουργός Δικαιοσύνης στην ερώτηση; «Δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μου αυτές οι καταγγελίες του κυρίου Πολάκη». Τότε που έβριζε ο Πολάκης τη μισή Δικαιοσύνη μέσα στη Βουλή, δεν ήταν παρέμβαση, τώρα σας έπιασε ο πόνος για την παρέμβαση, που ζητάμε να ελεγχθεί η προδικασία και αν τηρήθηκαν οι όροι, κύριε Λάππα! Τέτοιοι υποκριτές είστε!
Και πάμε τώρα στο τελευταίο…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Όχι, κύριε Γεωργιάδη, δεν πάμε. Μιλάτε τριάντα πέντε λεπτά.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κλείνω, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Με συγχωρείτε, είχαμε πει ότι θα μιλήσετε είκοσι λεπτά.
(Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: Υπερασπίζεται τον εαυτό του, κύριε Πρόεδρε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όπως καταλάβατε, έχουμε μια προδικασία η οποία δεν τηρήθηκε. Δεν θα μπω στα νομικά. Αυτόθα τα κάνουν άλλοι αξιότεροι εμού. Έχουμε το μισό Υπουργικό Συμβούλιο που την έχει προαναγγείλει, ενώ υποτίθεται ότι οι μάρτυρες είναι σε καθεστώς ανωνυμίας, για να μη διαρρεύσει τίποτα.

Προσέξτε πώς στήθηκε τώρα η σκευωρία. Θα σας πω τα ονόματα για να τα ξέρετε. Κεντρικό πρόσωπο της σκευωρίας φυσικά είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Δεν μπορεί κανένας Παπαγγελόπουλος να το κάνει αυτό χωρίς την έγκριση του Πρωθυπουργού.

Ποιος είναι ο μηχανισμός; Ο πρώτος και ο μεγαλύτερος είναι η κυρία Παπασπύρου, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Διοικήσεως. Η κυρία Παπασπύρου είναι, λέει, η δεύτερη μάνα του κυρίου Τζανακόπουλου. Δικαίωμά της. Όταν όμως, κυρία Παπασπύρου, κατέχεις δημόσιο αξίωμα, είσαι υποχρεωμένη να το σέβεσαι.

Έχω να κάνω μια κατάθεση για τα Πρακτικά, την οποία αφιερώνω στη μνήμη αυτού του μικρού κοριτσιού, της Μελίνας, τεσσάρων ετών, που πέθανε στην Κρήτη.  Ο πατέρας βγαίνει κάθε δυο μήνες και κάνει δηλώσεις. Και λέει «πείτε μου γιατί πέθανε το παιδί μου που ήταν τεσσάρων ετών».
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει για τα Πρακτικά φάκελο με τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Στα συρτάρια της κυρίας Παπασπύρου και της ΕΥΠ, με εντολή της, μένουν κλειδωμένα τα πορίσματα που έχουν εκδοθεί εδώ και έναν χρόνο για το πώς πέθανε αυτό το κορίτσι και ευθύνεται η κυρία Πολάκη. Να το πάρει ο πατέρας για να δει πώς πέθανε το παιδί του! Από εσάς που το καλύπτετε!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ: Ντροπή!
(Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Σας παρακαλώ, κύριε Γεωργιάδη.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πέθανε παιδί τεσσάρων ετών και αντί να ρίξετε φως στην υπόθεση, επιτρέπετε στην κυρία Παπασπύρου και στον κ. Πολάκη να συγκαλύπτει τον θάνατο και έρχεστε και στη Βουλή και μιλάτε!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Κύριε Γεωργιάδη, σας παρακαλώ, νομίζω ότι εξαντλήθηκε πλέον και η υπομονή του Προεδρείου.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Άρα, Παπασπύρου, Παπαγγελόπουλος και Τσίπρας έχουν στήσει αυτή την ιστορία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Κύριε Γεωργιάδη, θα σας διακόψω. Θα κλείσω το μικρόφωνο.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μετά τη δημόσια παραδοχή του κυρίου Παπαγγελόπουλου ότι πράγματι μιλούσε με την κυρία Τουλουπάκη στο τηλέφωνο κατά το διάστημα της προδικασίας, απαιτώ από τον κύριο Υπουργό της Δικαιοσύνης να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κυρίου Παπαγγελόπουλου, να δούμε πόσες φορές μιλούσε με την κυρία Τουλουπάκη και να την καλέσουμε στη Βουλή να μας πει τι έλεγαν στο τηλέφωνο. Τότε θα κρίνει η Βουλή αν αυτά είναι αξιόποινες πράξεις ή όχι.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Παρακαλώ πολύ να ψηφίσετε «ΝΑΙ» στην Προανακριτική σε ό,τι με αφορά και για την απιστία, γιατί θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ.
Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)