ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Boyko Borisov δεν μοιάζει του Τσίπρα!


ΣΟΚ- Η Βουλγαρία δεν δέχεται τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια.. Αλλάζουν όλα...

Τη στιγμή που η Ελλάδα έχει αυτοκτονικές τάσεις, δεχόμενη να παραδώσει το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας, ευτυχώς οι Βούλγαροι για δικούς τους  λόγους φαίνεται…  ότι θα μας σώσουν.

Σύμφωνα με την Καθημερινή…

«Η Βουλγαρία δεν είναι σύμφωνη στην ονομασία της ΠΓΔΜ να συμπεριλαμβάνεται γεωγραφικός προσδιορισμός», δήλωσε σήμερα ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ σε τηλεοπτική συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων,  στις επιφυλάξεις της Σόφιας για ενδεχόμενη νέα ονομασία της γειτονικής χώρας, του τύπου «Βόρεια Μακεδονία».

«Εναλλακτικές ονομασίες του τύπου  “Βόρεια Μακεδονία” είναι “απόλυτα απαράδεκτες για μας”  επειδή τα νοτιοδυτικά τμήματα της Βουλγαρίας συμπεριλαμβάνονται σε παρόμοια ονομασία από γεωγραφική άποψη. Κι αυτό θα μπορούσε να γίνει προϋπόθεση για εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Βουλγαρίας», τόνισε ο κ. Μπορίσοφ.
«Στο πλαίσιο διαφορετικών διαβουλεύσεων που έχουν γίνει μαζί μας στο παρελθόν, συζητήθηκαν διάφορες εκδοχές. Θα επαναλάβω ότι μία από τις εκδοχές που τέθηκαν υπ’ όψη μου ήταν η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», αν δεν κάνω λάθος.
Εγώ είπα ότι αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε εμείς, επειδή αύριο θα πουν ότι η πόλη Μπλαγκόεβγραντ ( σ.σ.: διοικητικό κέντρο της ομώνυμης περιφέρειας στη ΝΔ Βουλγαρία) είναι “μακεδονική”», τόνισε ο κ. Μπορίσοφ αναφερόμενος στις επιφυλάξεις της Σόφιας για το θέμα, στη συνέντευξή του στο ιδιωτικό κανάλι «TV+».
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η Σόφια δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Σερβία μετά την επιλογή του Σερβικού λαού να αναδείξει πρόεδρο τον Τόμισλαβ Νίκολιτς, επιλογή την οποία η Βουλγαρία σέβεται.

«Οι φιλοευρωπαϊκές αλλά αντιΝΑΤΟϊκές διαθέσεις των Σέρβων δεν αποτελούν πρόβλημα», είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός στις δηλώσεις του, στις οποίες έδωσαν ευρεία δημοσιότητα τα βουλγαρικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ.