ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Προανακριτική για Novartis: φαρσοκωμωδία και πολιτική παραπλάνησης


Σκάνδαλο Novartis: Ξεκινούν προανακριτική για να παραγράψουν και να κουκουλώσουν!!!

Πολύς θόρυβος σχετικά με το σκάνδαλο Novartis για το τίποτα, παρά μόνο για την πολιτική πόλωση, την πολιτική ενοχοποίηση, χωρίς τιμωρία, προσώπων και παρατάξεων, την άντληση κομματικών ωφελειών και τον πολιτικό αποπροσανατολισμό και όχι φυσικά για την διαλεύκανση και εκδίκαση βαρύτατων κακουργημάτων και την αδιάβλητη απόδοση ποινικών ευθυνών προς κάθε ενεχόμενο, ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος.

Σημειώνουμε χαρακτηριστικά από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Σύσταση Ειδικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η ίδια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ρητά:

Πρώτον: Τα βαρύτατα εγκλήματα της απιστίας για τα 10 αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα (8 πρώην υπουργοί και 2 πρώην πρωθυπουργοί) έχουν, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, παραγραφεί, αφού εμπίπτουν στην αποσβεστική του προθεσμία, μιας και έχει τερματιστεί εδώ και αρκετό διάστημα η προβλεπόμενη ασφυκτική προθεσμία της δεύτερης Συνόδου της Βουλής από την τέλεση του αδικήματος!

Δεύτερον: Τα βαρύτατα, επίσης, αδικήματα της δωροληψίας και της δωροδοκίας των 10 πολιτικών προσώπων, πάντα κατά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, εάν έχουν συντελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τότε εμπίπτουν στην αποσβεστική προθεσμία πάλι του άρθρου 86 παρ. 3 του Συντάγματος και παραγράφονται!

Αν τα αδικήματα δεν έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τότε παραπέμπονται προς διερεύνηση στην τακτική δικαιοσύνη.

Με δυο λόγια, τα πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να πείσουν, προκειμένου να μείνουν στο απυρόβλητο, ότι τα άρπαζαν την ώρα που επιτελούσαν το καθήκον τους και τα άρπαζαν με στόχο να ζημιώσουν το δημόσιο.

Συγχαρητήρια!

Τρίτον: Τα βαρύτατα, επίσης, αδικήματα της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, κατά την ίδια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αν έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων των 10 αναφερόμενων πολιτικών προσώπων, τότε, πάλι, παραγράφονται!

Σε διαφορετική περίπτωση ο φάκελος αποστέλλεται στην τακτική δικαιοσύνη.

Τα τρία παραπάνω σημεία εξηγούν γιατί το μέγα σκάνδαλο των ασφυκτικών υπερπρονομιακών προθεσμιών που προβλέπει το Σύνταγμα για την ποινική δίωξη υπουργών (μέχρι το πέρας της δεύτερης Συνόδου της Βουλής από την τέλεση του αδικήματος), έμεινε σκοπίμως στο απυρόβλητο, όπως γενικά στο απυρόβλητο έμεινε, όλα τα άκρως επίμαχα μνημονιακά χρόνια, και ο σκανδαλώδης νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Έμειναν στο απυρόβλητο για να παιχθεί το θέατρο σκιών που βλέπουμε στην πολιτική ζωή και θα δούμε τις επόμενες μέρες και στη Βουλή.

Τέταρτον και τέλος: H προκλητικότατη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταγγέλλονται συγκεκριμένες κακουργηματικές πράξεις για τον Παναγ. Κουρουμπλή, δεν κατονομάζει, όπως και η σχετική δικογραφία της "ανεξάρτητης" Δικαιοσύνης, τον εν λόγω υπουργό.

Σπεύδει, όμως, ακόμα να αιτιολογήσει γιατί ο Παν. Κουρουμπλής είναι "αθώος" (!), ενώ για τις ίδιες πράξεις άλλοι υπουργοί κατηγορούνται στην ίδια πρόταση, καταλήγοντας, φυσικά, το πόνημα ότι ακόμα και αν υπήρχε αδίκημα για τον αξιοπρεπέστατο Παν. Κουρουμπλή, αυτό έχει αποσβεστεί!!!

Φαρσοκωμωδία και πολιτική παραπλάνησης

Όλα τα παραπάνω δείχνουν την φαρσοκωμωδία που παίζεται για πολιτική παραπλάνηση και δείχνουν, επίσης, γιατί δεν μπορεί να γίνει στοιχειώδης πάταξη της διαφθοράς, των πελατειακών δομών και τιμωρία των πολιτικών υπευθύνων, χωρίς να γκρεμιστεί η παλιά πολιτική τάξη πραγμάτων και χωρίς μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή αρχών και αξιών στην ζωή της χώρας.

Την θέλουμε, όμως;

Την θέλουν οι πολίτες;

Ή την διακηρύσσουν χωρίς να την εννοούν;

πηγή