ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Βιβλία Θρησκευτικών: Μια θλιβερή και άθλια προπαγάνδα...


Δύσκολα μπορεί να βρει κανείς διαμάχη στην οποία και οι δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις έχουν 100% άδικο. Κι όμως, οι πνευματικά τυφλοί και μωροί συγγραφείς των θρησκευτικών βιβλίων - συντηρητικοί και "προοδευτικοί', παλιότεροι και νεότεροι - κατόρθωσαν  αυτό το ακατόρθωτο...

******

"Πόλεμος" για τα Θρησκευτικά

- Γονείς επιστρέφουν τα βιβλία στις ενορίες

Στον "πόλεμο" που έχει ανοίξει μεταξύ των καθηγητών Θεολογίας και του υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό των βιβλίων των Θρησκευτικών που έχουν επιστρέψει στα σχολεία οι γονείς των μαθητών, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου, Ηρακλής Ρεράκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή. 
"Εμείς ως Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων δεν προωθούμε αυτή την κίνηση. Αυτοβούλως οι ίδιοι οι γονείς αποφάσισαν να επιστρέψουν τα βιβλία, δεν είναι οργανωμένη κίνηση, δεν έχει γίνει ακόμα οργανωμένη κίνηση... Εμείς είμαστε εναντίον των βιβλίων και εναντίον των προγραμμάτων, τα οποία προσπαθούν να αλλάξουν την πίστη των παιδιών μας. 
Αυτό το κάνουν με ύπουλο και μεθοδευμένο τρόπο. Αντί να χτυπήσουν απευθείας την ορθόδοξη παράδοση, έρχονται και την χτυπούν πλαγιομετωπικά. Βάζουν στα παιδιά δίπλα στην ορθόδοξη παράδοση να μάθουν όλες τις άλλες θρησκείες, εξισώνοντας φυσικά τη δική τους πίστη με τις θρησκείες. Αυτό δημιουργεί ένα θολό τοπίο, ένα μείγμα θρησκειών. Όλοι οι τίτλοι των φακέλων δεν μιλούν για Χριστιανισμό, για χριστιανική πίστη, μιλούν για θρησκείες" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ρεράκης. 
Στο ερώτημα εάν θα έπρεπε το μάθημα των Θρησκευτικών να είναι πολυθρησκειακό ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων απάντησε μεταξύ άλλων ότι «εδώ μπαίνουν στο ίδιο μάθημα όλες οι θρησκείες μαζί, που σημαίνει ότι το παιδί παθαίνει μία θρησκευτική σύγχυση, που δεν μπορεί στην ηλικία της Γ' Δημοτικού να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ των θρησκειών... Το παιδί έρχεται στο σχολείο και είναι ορθόδοξο, γιατί πρέπει να του βάζουν οκτώ - εννέα θρησκείες μαζί να μαθαίνει; Εμείς δεν είπαμε να μην μαθαίνουν τις θρησκείες τα παιδιά, αλλά να τις μαθαίνουν με έναν τρόπο γόνιμο, δημιουργικό. Αυτός ο τρόπος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας τρόπος που δημιουργεί σύγχυση στο μυαλό και τη ψυχή των παιδιών»
και πρόσθεσε: 
«Αυτό που μας πειράζει εμάς, είναι το ότι τα βάζουν όλα μαζί στο ίδιο κεφάλαιο, στην ίδια ενότητα, στο ίδιο μάθημα, στην ίδια μέρα. Δεν χρειάζεται αυτό... Συμφωνούμε με την επιστροφή των βιβλίων, αλλά δεν είμαστε εμείς που το κινήσαμε... Ξέρουμε ότι πολλά βιβλία επιστρέφονται, και δεν είναι μόνο αυτά που επιστρέφονται στα σχολεία, επιστρέφονται και απευθείας στο υπουργείο Παιδείας, στις ενορίες και μέσω Μητροπόλεων. Επομένως, δεν είναι θέμα ποσοστού, είναι ο συμβολισμός της πράξης, ότι οι γονείς αυτοβούλως αποφάσισαν να επιστρέψουν τα βιβλία. Αυτό και μόνο δείχνει την αποτυχία αυτού του πολυθρησκειακού μαθήματος».

πηγή