ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Τουρκία: το χαϊδεμένο παιδί της Δύσης


Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ: Καταδίκη της Τουρκίας στα λόγια, ανοχή και συνεργασία στην πράξη

 Για άλλη μια φορά κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης σπεύδουν να πανηγυρίσουν για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, παραγνωρίζοντας σκόπιμα την άλλη σκοτεινή όψη του φεγγαριού.

Ενώ στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ παρατίθενται φράσεις καταδίκης της στάσης της Τουρκίας, αν και χλιαρές στο περιεχόμενο τους, στην πράξη, τόσο η ΕΕ όσο και οι μεγάλες χώρες μέλη της, κυρίως η Γερμανία, ακολουθούν μια στάση ανοχής προς την Τουρκία και συνεργασίας μαζί της.

Αν άλλη χώρα, επίσης, παρεμπόδιζε και ακύρωνε νόμιμη γεώτρηση μιας πολυεθνικής εταιρείας, χώρας μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, (Ιταλία) στην ΑΟΖ χώρας μέλους της ΕΕ.

Αν είχαν αρπαγεί από μια χώρα για ένα σύνηθες μεθοριακό περιστατικό δυο στρατιωτικοί και στη συνέχεια κρατηθεί και παραπεμφθεί σε δίκη.

Αν οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο προχωρούσε σε εισβολή σε τρίτη χώρα, όπως η Τουρκία στην Συρία.

Αν όλα αυτά και πολλά άλλα ήταν προκλήσεις μιας άλλης χώρας, εκτός της Τουρκίας, τότε η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και η Δύση γενικότερα θα είχαν φέρει τα πάνω-κάτω και θα είχαν επιβάλλει σειρά από επώδυνα μέτρα και κυρώσεις σε βάρος της συγκεκριμένης χώρας, όπως αδικαιολόγητα πράττουν για παράδειγμα σε βάρος της Ρωσίας και του Ιράν, χωρίς, μάλιστα, τα τελευταία να έχουν κάνει κάτι το μεμπτό, παρά μόνο μια αντι-Δυτική πολιτική.

Η Τουρκία, όμως, είναι το χαϊδεμένο παιδί της Δύσης και, προκειμένου να συγκρατηθεί εντός της Δυτικής τροχιάς και οικογένειας, θα πρέπει να θυσιαστούν νόμιμα συμφέροντα γειτόνων της (Ελλάδα, Κύπρος κλπ) και καταπιεσμένων λαών (βλ. Κούρδοι), προκειμένου να εξευμενιστεί το θηρίο και να μην εξαγριωθεί περαιτέρω.

Η τακτική αυτή του Δυτικού ιμπεριαλισμού, που βλέπει να χάνει έδαφος στην περιοχή, θα αποδειχθεί μακάβρια για τους λαούς, την ειρήνη, την σταθερότητα και την ασφάλεια.
Δυτικός ιμπεριαλισμός (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ) και ο επεκτατισμός της Τουρκίας, χωρίς να διαθέτουν το ίδιο ειδικό βάρος, αποτελούν δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Μ.Κ.

Τα συμπεράσματα της Συνόδου

Στα συμπεράσματα των συζητήσεων για την Τουρκία, αναφέρονται τα εξής:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει έντονα τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και υπογραμμίζει την πλήρη αλληλεγγύη του με την Κύπρο και την Ελλάδα», ξεκινάει το κομμάτι των συμπερασμάτων.

«Επανεπιβεβαιώνοντας τα συμπεράσματά του από τον Οκτώβριο του 2014 και την Δήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου 2005 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί επειγόντως την Τουρκία να σταματήσει αυτές τις ενέργειες και να σεβαστεί τα κυρίαρχα δικαιώματα της Κύπρου στην εξερεύνηση και εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο» τονίζει και συμπληρώνει: «Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη κράτηση Ευρωπαίων πολιτών στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των δύο Ελλήνων στρατιωτών και ζητά τη γρήγορη και θετική επίλυση των θεμάτων αυτών σε διάλογο με τα κράτη-μέλη», αναφέρεται στο επίμαχο θέμα.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα θέματα από κοντά».

Η απάντηση της Τουρκίας

Με δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, έδωσε σκληρή απάντηση στις  «απαράδεκτες», όπως τις χαρακτήρισε, επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία καταδίκασε χθες τις «επίμονες παράνομες ενέργειες» της χώρας αυτής στη Μεσόγειο που συνδέονται με διενέξεις με την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Το ανακοινωθέν (της ΕΕ) περιέχει απαράδεκτες εκφράσεις για τη χώρα μας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ακσόι.

πηγή