ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

Βασίλης Λεβέντης: Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι στο σωστό δρόμο


Επεισοδιακή ομιλία Λεβέντη στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Επεισοδιακή ήταν η ομιλία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, που επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη και αναφέρθηκε στα οικονομικά της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Βασίλης Λεβέντης ξεκίνησε λέγοντας πως το 74' έτρεχε για το ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε ατύχημα την απώλεια του Γιώργου Γεννηματά, αλλά επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου για το μνημόνιο, προκαλώντας διαμαρτυρίες.

Ελπίζω να μη θέλετε μια ομιλία σαν του κ. Καραθανασόπουλου, συνέχισε και εστίασε τα πυρά του στον Κώστα Σημίτη που έβαλε τη χώρα στο ευρώ χωρίς να έχει κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Μας χωρίζει η απλή αναλογική, τόνισε φθάνοντας στο σήμερα. Θέλω μια Ελλάδα με συμμαχικές κυβερνήσεις, ξεκαθάρισε ο Βασίλης Λεβέντης.

Προκάλεσε, όμως, και άλλες διαμαρτυρίες βάζοντας στο στόχαστρο την ομιλία της κυρίας Γεννηματά, λέγοντας πως είχε πολλά συνθήματα.

Αναφέρθηκε και στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση απλά και μόνο για να κερδίσει το χειροκρότημα. Τελικά ολοκλήρωσε πρόωρα την ομιλία του καθώς οι διαμαρτυρίες συνεχίζονταν.

Είμαστε φιλόξενο κόμμα, αντέδρασε ο Γιάννης Κουτσούκος εκ μέρους του προεδρείου.

(πηγή)


Λεβέντης για την ομιλία του στο Κίνημα Αλλαγής: Πήγα για να πω αλήθειες

Για την ομιλία του στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση του, από τους συνέδρους, απάντησε σήμερα ο Βασίλης Λεβέντης.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του EPSILON είπε χαρακτηριστικά, «Εγώ πήγα προσκεκλημένος του συνεδρίου για να πω αλήθειες και όχι να κρυφτώ. Ορισμένοι παρεξηγήθηκαν με όσα δήλωσα, δεν είχα πρόθεση να προσβάλλω κάποιον, ιστορικά και πραγματικά δεδομένα είπα και τίποτα περισσότερο.

Δεν είναι αλήθεια πως ο κ. Σημίτης έβαλε την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ; Αλλά δεν προχώρησαν οι μεταρρυθμίσεις και το πληρώνουμε σήμερα;

Δεν είναι αλήθεια ότι ο Γ. Παπανδρέου έφερε τα μνημόνια από το Καστελόριζο, αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η χώρα χρεοκόπησε;

Αυτά είναι αλήθειες, αλλά δεν αρέσουν στα αυτιά ορισμένων που πήγαν στο συνέδριο για να χειροκροτήσουν. Εγώ δεν πήγα για εισπράξω χειροκρότημα για να πω αλήθειες πήγα, πιστεύω ότι οι δυο χώροι - Κίνημα Αλλαγής και Ένωση Κεντρώων - έχουν συγγένεια, αλλά έτσι όπως βαδίζουν στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι στο σωστό δρόμο».
«Ακούστηκε και η φράση από τον Γ. Παπανδρέου ότι δεν έφερε το μνημόνιο την κρίση, αλλά η κρίση το μνημόνιο. Και ερωτώ την κρίση ποιος την έφερε;».
Όσον αφορά την έξοδο από τα μνημόνια ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως «όταν έχεις υπογράψει 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022, μέχρι ο 2060 πλεόνασμα 2,4% και 99 χρόνια δεμένη η χώρα στο υπερταμείο, με υποθηκευμένη την δημόσια και ιδιωτική περιουσία, για ποια καθαρή έξοδο μιλάμε, μήπως κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό;».

Για τις δημοσκοπήσεις , ο κ. Λεβέντης είπε πως «θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός για όλους και θα δούμε τα ποσοστά της κάλπης και όχι κάποιων δημοσκοπήσεων που δεν ελέγχονται για τα ευρήματα τους».

Για τους στρατιωτικούς μας που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανουπόλεως, ο κ. Λεβέντης είπε ότι δεν ενημερώνει τα κόμματα η κυβέρνηση και καταλόγισε ευθύνες στην στρατιωτική ηγεσία που άφησε απροστάτευτα τα παιδιά μας στην περιπολία στον Έβρο και έπεσαν στα χέρια των Τούρκων.

πηγή