ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Το κοινοβΟλευτικό σκάνδαλο της ελληνικής "Δημοκρατίας"


Ουαί εις τους διυλίζοντας τον κώνωπα των σκανδάλων βΟλευτών και Υπουργών, την δε κάμηλον της ληστρικής κοινοβΟλευτικής "δημοκρατίας" καταπίνοντας! Βεβαίως οφείλουμε «Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι».

Διέρρηξαν τα ιμάτιά τους οι "έντιμοι" εντός και εκτός κοινοβουλίου για το γεγονός ότι η  εξωβΟλευτική πρώην Αν. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (!) κ. Ράνια Αντωνοπούλου βολεύτηκε με το επίδομα ενοικίου, αλλά δεν κατήγγειλαν εκείνους που είχαν ψηφίσει τον σχετικό νόμο (Ν.4336/2015) για εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς

Ωστόσο το σκάνδαλο των σκανδάλων βρίσκεται στους υπεράριθμους, και καθ' έξιν απουσιάζοντες, βΟλευτές και τα αντιδημοκρατικά προνόμιά τους - προκλητικά υπερβολικά για μια πτωχευμένη και υποθηκευμένη, κυρίως εξ αιτίας τους, χώρα... 

  
«Όταν η Γερμανία με 82 εκατομμύρια πληθυσμό έχει 620 βουλευτές, η Ελλάδα με 11, πόσους έπρεπε να έχει; 

Ο πίνακας με τον αριθμό βουλευτών ανά εκατομμύριο κατοίκων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες δείχνει πως η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια... στις δαπάνες της Βουλής.


Η χώρα μας έχει την υψηλότερη αναλογία από τις χώρες του πίνακα, αφού οι 300 βουλευτές μας μεταφράζονται σε κάτι περισσότερο από 27 ανά εκατομμύριο κατοίκους.


Όταν η Γερμανία με 82 εκατομμύρια πληθυσμού εκλέγει 620 βουλευτές (αναλογία 7,5/εκατ.), η Ιταλία με 60 εκατομμύρια εκλέγει 630 (αναλογία 10,5/εκατ.), το Βέλγιο με 11 εκατομμύρια εκλέγει 150 (αναλογία 13,6//εκατ.), στην Ελλάδα μάλλον πρέπει να προβληματιστούμε με το 27άρι, παρά το γεγονός πως τα μικρότερα κράτη τείνουν να έχουν μεγαλύτερη αναλογία.


Για να απαντήσουμε και στην ερώτηση του τίτλου, αν η Ελλάδα ακολουθούσε την αναλογία της Γερμανίας, τότε θα έπρεπε να έχει περί τους 43 βουλευτές. Σε κάποιον άλλο κόσμο, η υπέρμετρη αυτή αντιπροσώπευση ενδεχομένως σήμαινε αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση των συμφερόντων του λαού στη Βουλή. Σε αυτό τον κόσμο, ακόμα και με τους 300, πάλι έλλειμμα δημοκρατίας κι αντιπροσώπευσης διαπιστώνεται. Και το πληρώνουμε κιόλας...»
Πηγή

Κάντε τώρα τη σύγκριση των βασικών αποδοχών των βουλευτών της ΕΕ με το κατά κεφαλήν εισόδημα σε κάθε χώρα. Οι βΟλευτές της χρεοκοπημένης Ελλάδας, εκτός του ότι είναι υπεράριθμοι και αργόσχολοι, αφού πια τα νομοσχέδια συντάσσονται στις Βρυξέλλες, έρχονται δεύτεροι στη λίστα!

Εντυπωσιακή είναι η σύγκριση στην «ελληνική περίπτωση» αφού σε αυτή την κατηγοριοποίηση οι Έλληνες βουλευτές έρχονται δεύτεροι! Ένας βουλευτής στην Ελλάδα έχει βασικό ετήσιο μισθό 61.620 ευρώ (εκτός προνομίων και επιδομάτων για συμμετοχή σε επιτροπές, κλπ.) - τα μισά δηλαδή από έναν Ιταλό συνάδελφό του - αλλά εάν το ποσό αυτό συγκριθεί με το κατά κεφαλήν εισόδημα, που είναι 18.331 ευρώ, τότε μιλάμε για υπέρβαση κατά τρεις και πλέον φορές. Κι έτσι οι Έλληνες βουλευτές έρχονται δεύτεροι στη λίστα των πιο υψηλά αμειβομένων, σε σύγκριση με το κατά κεφαλήν εισόδημα. (πηγή)