ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε, εσείς είστε φίλος του Χριστού;


Αγαπητέ κύριε Ιερώνυμε,
Μέρα που είναι σήμερα, θέλω να εξομολογηθώ δημόσια την αμαρτία μου: Το χθεσινοβραδινό μήνυμά σας μπροστά στη Βουλή των Προδοτών με απογοήτευσε σφόδρα. Το βρήκα πνευματικά νεκρό και άκρως διχαστικό. Λάθος εδάφια επιλέξατε, Αρχιεπίσκοπε! Άλλα μηνύματα έχει ανάγκη ν' ακούσει από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας ο υλικά και πνευματικά τραγικά χειμαζόμενος ελληνικός λαός. Δυστυχώς, όμως, επιβεβαιώθηκε και πάλι το ρητό, "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος"... 


Έχουμε και λέμε, λοιπόν: 

«Ει ουν υμείς φίλοι μου εστε, εμέ μιμείσθε», δηλαδή,  «Εάν θέλετε να είστε πραγματικοί μου φίλοι, να με μιμείστε». 

Σας ερωτώ, λοιπόν, κύριε Ιερώνυμε: Εσείς πιστεύετε ότι είστε φίλος του Χριστού; Και αν έχετε αυτή την ψευδαίσθηση, ρωτήστε παρακαλώ τον εαυτό σας, αν τον μιμείστε. Για να σας διευκολύνω στην απάντηση, τα φαινόμενα δείχνουν ότι δυστυχώς δεν τον μιμείστε!

Ανέβηκε ο Ιησούς σε αρχιερατικό θρόνο και δεν το γνωρίζω; 
Ντύθηκε ο Ιησούς με χρυσοποίκιλτα αρχιερατικά άμφια και δεν έχει καταγραφεί στην Καινή Διαθήκη;
Κράτησε ο Ιησούς αρχιερατική ράβδο και δεν μας το είπαν οι τέσσερις Ευαγγελιστές;

 Πάρε πάρα κάτω:

«Ξεκάθαρα ο Κύριος μας είπε ότι δεν θα είναι όλοι οι άνθρωποι φίλοι Του, θα έχει τους φίλους Του αλλά θα υπάρχουν και οι μη φίλοι. Επομένως, εκείνοι που οραματίζονται, που θέλουν να κάνουν τους ανθρώπους ίδιους τον έναν με τον άλλον, δεν έχουν σχέση με αυτά που μας είπε ο Χριστός. 
Το δεύτερο σημείο είναι να τον μιμηθούμε, να υπηρετήσουμε κι εμείς ο ένας τον άλλο. Όπως εγώ ήρθα χωρίς να περιμένω και να επιμένω να με υπηρετούν οι άνθρωποι, αλλά εγώ να διακονώ, τούτο πρέπει να γίνει σύνθημα στην εποχή μας».

Δηλαδή μας λέτε, κύριε Ιερώνυμε, ότι ο Χριστός ήρθε για να δημιουργήσει ένα club, μια θρησκευτική σέχτα, με φίλους, που δεν θα είναι ίδιοι με τους άλλους; Μα εσείς δεν μας λέτε ότι ο Χριστός ήρθε για να λυτρώσει όοολους τους ανθρώπους από το "προπατορικό αμάρτημα" και το θάνατο; Είναι δυνατόν ο θεός να έχει φίλους και εχθρούς;

 Ο Θεός, κύριε Ιερώνυμε, που κατοικεί μέσα στον κάθε άνθρωπο με το πνεύμα του, δεν έχει, δεν μπορεί να έχει, εχθρούς και φίλους. Απλά οι περισσότεροι άνθρωποι - τους οποίους εσείς οι υποτιθέμενοι "πνευματικοί" ηγέτες έχετε προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να κρατήσετε σε απόλυτο πνευματικό σκοτάδι - δεν έχουν ιδέα για τη θεϊκή τους υπόσταση, για τη "Βασιλεία του Θεού εντός ημών" στην οποία αναφέρθηκε ο Ιησούς, και εν αγνοία τους γίνονται εχθροί του θεϊκού σπόρου μέσα τους, δηλαδή εχθροί του πνευματικού Εαυτού τους.

Πολύ ρηχό το μήνυμά σας, Αρχιεπίσκοπε, και άκρως διχαστικό. Χάσατε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία να καλέσετε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, και ιδιαίτερα τους "άρχοντες", όπως τους προσφωνήσατε, σε μετάνοια και ανάνηψη. 

Βεβαίως, για να είχατε το πνευματικό κύρος να καλέσετε τους Έλληνες σε μετάνοια, θα έπρεπε πρώτα η ίδια η Εκκλησία να έχει μετανοήσει "εν σάκκω και σποδώ" για τον αντίχριστο βίο και την πολιτεία της και για τα φοβερά ψέματα με τα οποία έχει ταΐσει το "ποίμνιο" ανά τους αιώνες.

Οι άνθρωποι, κύριε Ιερώνυμε, δεν χωρίζονται σε φίλους και εχθρούς του Χριστού. Χωρίζονται σε φίλους και εχθρούς της Δικαιοσύνης, σε φίλους και εχθρούς της Ειρήνης, σε φίλους και εχθρούς της Αλήθειας, σε φίλους και εχθρούς της Αρετής. Δυστυχώς, όμως, η Εκκλησία ανά τους αιώνες - και όχι μόνο η Ορθόδοξη - έχει ταχθεί στο πλευρό των εχθρών της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης και της Αλήθειας και, πολύ συχνά, της Αρετής.

Από μια άποψη, έχετε την ειλικρινή συμπάθειά μου διότι είστε εγκλωβισμένοι να υπηρετείτε και να διαιωνίζετε ένα μεγάλο ψέμα, όντας πλανώντες και πλανώμενοι...

Καλή Ανάσταση, Αρχιεπίσκοπε! Καλή Ανάσταση στην Εκκλησία! 
Αν δεν προηγηθεί η Ανάσταση της Εκκλησίας, ας μην έχουμε αυταπάτες ότι θα έλθει η Ανάσταση των Ελλήνων. 

Κακά τα ψέματα... Η "Υπέρμαχος Στρατηγός" δεν τα έχει καταφέρει καλά μέχρι σήμερα... 
Η ιστορία του Ελληνισμού είναι μια αλληλουχία συμφορών, με ενδιάμεσα διαλείμματα  δανεικής και κάλπικης ευημερίας, που απλά στρώνει το χαλί για την επόμενη εθνική συμφορά...

Ξυπνήστε επιτέλους "Ορθόδοξοι"! Δεν είστε "δούλοι του θεού", όπως σας αποκαλεί η Εκκλησία αλλά "θεοί εστέ", όπως λέει η Βίβλος. Ο Θεός δεν χρειάζεται δούλους αλλά συνεργάτες, αφού μόνο μέσω ημών η ανθρωπότητα μπορεί να εξελιχθεί πνευματικά.