ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Καταπέλτης ο Ηλίας Παναγιώταρος στη ΒουλήΒΟΥΛΗ, 23/05/2018 - ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Έφερε η Κυβέρνηση «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης». Βέβαια, ακούγοντας «ολιστικό», στο νου των περισσοτέρων Ελλήνων έρχεται η λέξη «ληστρικό», διότι αυτά που βιώνουν επί οκτώ και πλέον χρόνια, προς αυτήν την πλευρά κοιτάζουν.

Η αξιότιμη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Αλλαγής, η κυρία Γεννηματά, στο έγγραφο βάσει του οποίου γίνεται η συζήτηση, αναφέρει επί λέξει: «Μέσα στο επόμενο διάστημα κρίνεται αν η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία μας πορεύονται για την οριστική και ασφαλή έξοδό της από την κρίση». Και συμπληρώνουμε εμείς: «…που εσείς, μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, ρίξατε στα βράχια, συγκυβερνώντας για σαράντα και πλέον έτη».
Και πιο κάτω η κυρία Γεννηματά γράφει ότι, «Η χρονική λήξη του τρίτου - και πλέον επώδυνου- μνημονίου που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…», ξεχνώντας επιμελώς ότι το ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι, προσπαθώντας έτσι να βγάλει την ουρά της απέξω.
Λίγο πιο κάτω στο εν λόγω κείμενο, στην εξόχως γοητευτική επιστολή της η κυρία Γεννηματά, στηλιτεύει την «καθαρή» - εντός πολλών εισαγωγικών - έξοδο, λέγοντας επί λέξει: «Η κατάσταση είναι διαφορετική λόγω των προνομοθετημένων μέτρων, της ταυτόχρονης επιτήρησης και της σκληρής εποπτείας…» - από τους «διασώστες» μας - και αυτό εντός πολλών εισαγωγικών - όπως συμπληρώνουμε εμείς - «για ενενήντα εννέα και πλέον χρόνια»
Όλα αυτά τα έλεγε το τρίτο μνημόνιο, κυρία Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και ψηφίσατε, όπως και οι υπόλοιποι.
Στη συνέχεια του κειμένου της κυρίας Γεννηματά αναφέρεται: «Το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών, που δεν είχε ούτε το θάρρος ούτε την ευαισθησία να συζητήσει με τις πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία, είναι, όπως φαίνεται, ένα ακόμα "Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης"». 
Σχολιάζουμε εδώ, πως όταν λέει «με τις πολιτικές δυνάμεις», εννοεί πλην της Χρυσής Αυγής, γιατί μόνοι σας τα συζητάτε, μόνοι σας τα κανονίζετε εντός και εκτός αυτής της Αιθούσης.
Επίσης, αναφέρεστε στα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία και εσείς τα διαφημίζατε όταν συγκυβερνούσατε και τα επιτυγχάνατε και στις προνομοθετημένες νέες μειώσεις σε συντάξεις, σε αφορολόγητο, στις κοινωνικές δαπάνες, στους πλειστηριασμούς, στην εκχώρηση της εθνικής περιουσίας και σε όλα τα επώδυνα μέτρα τα οποία έχουν ψηφιστεί με το τρίτο μνημόνιο, που τα περιελάμβανε όλα ένα προς ένα. Τα ψηφίσατε και εσείς!

Ισχυρίζεστε ότι δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας.

Κατ’ αρχάς, το να χρησιμοποιείτε τη λέξη «εθνικό», μάλλον ακούγεται παράξενα, όταν εσείς ήσασταν οι πρώτοι που καταργήσατε τη λέξη «εθνικό» από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, από την Εθνική Τράπεζα και από οτιδήποτε άλλο, έτσι ώστε σιγά-σιγά να γίνουμε μία «αχταρμαδοποιημένη» κοινωνία, όπου δεν εξυπηρετείται κανένας Έλληνας πολίτης, παρά μόνο οι τοκογλύφοι δανειστές και όλοι όσοι επιβουλεύονται και θέλουν να πάρουν όλα τα ασημικά και ό,τι καλό έχει αυτός ο τόπος.
Η καλύτερη απάντηση σε όλους όσους ψήφισαν τα μνημόνια, οι οποίοι διαξιφίζεστε σχετικά με το αν τα έκανε καλύτερα η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τους προηγούμενους, είναι τα όσα είπε προ ολίγων ημερών ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Είπε εν συντομία ότι όλα τα σχέδια, όλο το πρόγραμμα στο οποίο επιβλέπαμε εμείς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η τρόικα ήταν ένα λάθος, που είχε καταστροφικές συνέπειες στην ελληνική κοινωνία. «Σας καταστρέψαμε άδικα. Συγνώμη, λάθος μας».
Και δεν τρέχει τίποτα. Και οι χιλιάδες των νεκρών, οι εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που μετανάστευσαν στο εξωτερικό, τα εκατομμύρια των ανέργων, οι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που είτε έκλεισαν είτε έφυγαν στο εξωτερικό; Όλα καλά;

Καταθέτω στα Πρακτικά τη συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σας διαβάζω εν τάχει δύο πολύ σημαντικά τμήματα:
«Να θυμηθούμε το συγκλονιστικό άρθρο της Ουάσιγκτον Ποστ του περασμένου Απριλίου για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και για την προοπτική επιστροφής της στα επίπεδα του 2007, το 2028-2030, με απώλειες άνω των 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ στο ΑΕΠ μέχρι τότε».
Πιο κάτω: 
«Στην πραγματικότητα αν οι τελευταίες εκτιμήσεις του ΔΝΤ είναι σωστές, ίσως χρειαστούν τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια πριν η Ελλάδα επιστρέψει εκεί που βρισκόταν το 2007 και αυτό μόνο αν δεν υπάρξει άλλη ύφεση μέχρι τότε. Δύο χαμένες δεκαετίες, λοιπόν, είναι το καλύτερο σενάριο για την Ελλάδα».
Και πιο κάτω λέει:
«Η ελληνική οικονομία έχει αναπτυχθεί μόλις 2,8% σε όρους προσαρμοσμένους στον πληθυσμό, στα 4 χρόνια αυτού που υποτίθεται ότι είναι ανάκαμψη. Για να σας δώσουμε μία ιδέα του πόσο απογοητευτικό είναι αυτό, η Αμερική της δεκαετίας του 1930 αναπτύχθηκε 30,2% και η Αργεντινή του 2000 αναπτύχθηκε 26,9% στα πρώτα τέσσερα χρόνια μετά την κρίση. Το αποτέλεσμα ήταν στο ανάλογο σημείο της ανάκαμψής τους οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν σχεδόν επιστρέψει εκεί που βρίσκονταν μετά το κραχ και η Αργεντινή να είναι στην πραγματικότητα 17,1% πλουσιότερη από ό,τι ήταν προ κρίσης. Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι 23,5% φτωχότερη απ’ ό,τι το 2007».
Το καταθέτω για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ηλίας Παναγιώταρος καταθέτει για τα Πρακτικά την προαναφερθείσα συνέντευξη, η οποία βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Να θυμηθούμε και τις δηλώσεις – όχι μια φορά   και της κ. Λαγκάρντ και άλλων στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τους λάθος υπολογισμούς, για λάθη επί λαθών, των οποίων τα αποτελέσματα τα βίωνε και τα βιώνει ο ελληνικός λαός, με όλες αυτές τις τραγικές συνέπειες που προείπαμε. Φυσικά ποτέ κανένας δεν είχε καμία επίπτωση.

Για να καταλάβετε μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων, ξεπουλήματος, τραγωδιών, καταστροφών, το δημόσιο χρέος το πρώτο τρίμηνο του 2018 έφτασε στα 444 δισεκατομμύρια ευρώ, 15 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον από το 2017, ήτοι 194% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, όταν το 2010 που μπήκαμε στην κρίση και πήραμε όλα τα μέτρα για να βελτιωθούμε, το χρέος ήταν περίπου 320 δισεκατομμύρια, ήτοι 126,7% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.

Το καταθέτω για τα Πρακτικά για όσους ενδιαφέρονται να δουν αυτά τα στοιχεία.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ηλίας Παναγιώταρος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Υπάρχει ένας ακόμα πίνακας που είναι πολύ ενδιαφέρον να τον διαβάσουμε. Λέει ότι το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδας το 2010 ήταν 226 δισεκατομμύρια και έχει φτάσει στα 176 δισεκατομμύρια το 2015 και συνεχώς βαίνει μειούμενο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεκάδες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χαμένα στο βωμό των μνημονίων.

Το καταθέτω κι αυτό για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ηλίας Παναγιώταρος καταθέτει για τα Πρακτικά τον προαναφερθέντα πίνακα, ο οποίος βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Όλες οι δήθεν προσπάθειες διάσωσης της χώρας, οι αξιολογήσεις, τα μνημόνια, οι θεσμοί, όλα έγιναν όχι φυσικά για να σωθεί η Ελλάδα, αλλά για να διασωθούν οι καταρρέουσες ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες κατείχαν τεράστιο τμήμα του ελληνικού χρέους μέχρι και το 2010.

Το πρώτο μνημόνιο έγινε ουσιαστικά για τη διάσωσή τους, χρεώνοντας και υποθηκεύοντας το σύνολο του ελληνικού λαού και του εθνικού πλούτου, ενώ ταυτόχρονα ξεπουλάτε τα πάντα έναντι ευτελών τιμημάτων.

Για να καταλάβετε πόσα χρήματα έχει δώσει ο ελληνικός λαός μέσω των κυβερνήσεών του στις τράπεζες, σας διαβάζω εν τάχει τα εξής:
Πρώτη κρατική εγγύηση αξίας 28 δισεκατομμυρίων ευρώ, ν.3723, ΦΕΚ 250-9 τον Δεκέμβριο του 2008. Δεύτερο πακέτο κρατικών εγγυήσεων: 15 δισεκατομμύρια ευρώ το 2010. Τρίτο πακέτο κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, ν.3864, τον Ιούλιο του 2010.Τέταρτο πακέτο το 2010, 25 δισεκατομμύρια ευρώ. Πέμπτο πακέτο, 30 δισεκατομμύρια ευρώ τον Μάιο του 2011. Έκτο πακέτο κρατικών εγγυήσεων προς τις συνεχώς χρεοκοπημένες τράπεζες, 30 δισεκατομμύρια ευρώ το 2011.Το έβδομο πακέτο ήταν πάλι τον Δεκέμβριο του 2011, άλλα 30 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το σύνολο, λοιπόν, των κρατικών εγγυήσεων για τις πολλάκις χρεοκοπημένες τράπεζες ανήλθε στα 168 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό το σύνολο εγγυήσεων ανέρχεται στα 218 δισεκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχεί σχεδόν στο 100% του ΑΕΠ.
Το καταθέτω και αυτό για τα Πρακτικά, για όποιον ενδιαφέρεται να δει τι υπάρχει.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ηλίας Παναγιώταρος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα, να ομιλεί για πραγματικά δεδομένα. Βέβαια, ο κύριος Πρωθυπουργός αυτοδιαψεύδεται μόνο και μόνο αν ανατρέξει κανείς στα λεγόμενά του μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015. Μέχρι τότε μιλούσατε για τις αυτοκτονίες, που, δυστυχώς, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και ένταση σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Ήταν το αγαπημένο σας τότε να το χρησιμοποιείτε. Βέβαια, τώρα πλέον σιγή ιχθύος.

Στην ανεργία παραμένουμε πρώτοι στην Ευρώπη. Υποτίθεται ότι μειώθηκε το ποσοστό ανεργίας από το 2015 κατά δύο με δυόμισι μονάδες. Όμως, αυτή είναι μια πλασματική μείωση, διότι, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, περίπου το 50% όλων όσων πιάνουν δουλειά, εργάζονται σε καθεστώς ημιαπασχόλησης, με μισθούς οι οποίοι ίσα-ίσα φθάνουν για κάποιον καφέ, τσιγάρα και τίποτα άλλο.

Βλέπουμε ένα «braindrain»το οποίο ξεκίνησε το 2010-2011 επί ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας -και είναι ειρωνικό να το χρησιμοποιείτε, κύριοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ και να κατηγορείτε άλλους- το οποίο, όμως, συνεχίζεται με τους ίδιους γοργούς ρυθμούς. Και πλέον σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελλήνων πολιτών, που θα έπρεπε να είναι η ατμομηχανή της επανεκκίνησης της οικονομίας, έχουν φύγει και έχουν πάει στο εξωτερικό και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε χώρες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Και είναι και οι καλύτεροι!

Το δημογραφικό, είναι ίσως η μεγαλύτερη μάστιγα του ελληνισμού, που έχει άμεση συνέπεια με τα μνημόνια και την οικονομική καταστροφή. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι η πρώτη φορά όπου οι γεννήσεις είναι λιγότερες από τους θανάτους -και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε πρόβλημα- συμπεριλαμβανομένων και όλων των αλλοδαπών οι οποίοι γεννούν στην Ελλάδα. Οι ρυθμοί είναι τραγικοί. Αν το δούμε από οικονομικής απόψεως, το δημογραφικό πρόβλημα σχετίζεται άμεσα με το ασφαλιστικό. Όλες οι μελέτες, όλες οι έρευνες το λένε αυτό, αλλά εσείς περί άλλων τυρβάζετε.

Βγάλατε κάποια καινούργια μέτρα. Είναι η δεύτερη χρονιά φέτος που οι ελεύτεροι επαγγελματίες πληρώνουν κάτι διαστημικές εισφορές, οι οποίες αγγίζουν το 23% των κερδών τους και που σε συνδυασμό με μια δυσβάσταχτη φορολογία, με προκαταβολές φόρου 100% και όλα τα υπόλοιπα, ουσιαστικά εξανεμίζεται το όποιο κέρδος μπορεί να έχει ένας ιδιώτης.

Καταθέτω το σχετικό έγγραφο για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ηλίας Παναγιώταρος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Η παραοικονομία έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην πατρίδα μας με στοιχεία. Η φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό συνεχίζεται. Όποιος μπορεί να φύγει, φεύγει, όποιος μπορεί να αλλάξει έδρα, αλλάζει έδρα και όποιος δεν μπορεί, πολύ απλά κλείνει. Και όσοι δεν κλείνουν είναι γιατί οι περισσότεροι, πολύ απλά, δεν μπορούν να κλείσουν. Διότι για να πας στην εφορία να κλείσεις, θα πρέπει να τακτοποιήσεις πρώτα τις εκκρεμότητές σου προς το ΙΚΑ, προς το ΤΕΒΕ, προς την εφορία και αλλού. Και φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει από την πλειονότητα των ελευθέρων επαγγελματιών.

Έχετε καταντήσει τα xanax να τα παίρνει ο κόσμος σαν τσιχλόφουσκες με όλα αυτά τα οποία φέρνετε και ψηφίζετε και βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Σας δίνω δύο ακόμα στοιχεία για να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει κάποια έξοδος, δεν βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι η ελληνική οικονομία δεν ανακάμπτει.
Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Στίβεν Χάνκε λέει, «Ζόμπι η ελληνική οικονομία». Σας δίνω το έγγραφο για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ηλίας Παναγιώταρος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Επίσης, σας δίνω και τα στατιστικά, όπου αυτή η έξοδος που ετοιμάζετε να κάνετε τον Αύγουστο, θα είναι πανάκριβη για μισθωτούς και συνταξιούχους σε όλα τα επίπεδα.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ηλίας Παναγιώταρος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Μίλησε ο κύριος Πρωθυπουργός για την υπεραπόδοση. Όπως λέει, «Με αυτή την υπεραπόδοση καταφέραμε και δώσαμε για δεύτερη συνεχή χρονιά κάποιο κοινωνικό μέρισμα». Βέβαια, το κοινωνικό μέρισμα τι είναι; Από όλα όσα έχετε υφαρπάξει από τον ελληνικό λαό, του επιστρέφετε κάποια ψίχουλα με τη μορφή κοινωνικών επιδομάτων και ξεροκόμματα.
Είναι η τακτική της Βενεζουέλας, δηλαδή να είναι όλοι φτωχοί και να είναι ευχαριστημένοι με ένα πιάτο φαΐ, με ένα συσσίτιο ή κάτι άλλο.

Ακούσαμε – και ακούμε συνεχώς   την ορολογία «ελάφρυνση του χρέους». Κατ’ αρχάς θα πρέπει να ξέρουμε αν το χρέος είναι βιώσιμο ή διαχειρίσιμο. Κάποτε λέγατε ότι είναι βιώσιμο. Πλέον λέτε ότι είναι διαχειρίσιμο. Μάλλον, πλέον δεν λέτε ούτε αυτό, διότι ξεπερνά το 200% του ΑΕΠ. Και το ΔΝΤ, που κάθε τόσο ακούμε να μιλάει για κούρεμα χρέους, αναφέρεται στα δανεικά που έχουν δώσει οι υπόλοιποι και όχι αυτό.

Πώς γίνεται η έξοδος στις αγορές; Η έξοδος είναι πανάκριβη και γίνεται με αυστηρότατη εποπτεία μέχρι και την αποπληρωμή του 75% του χρέους, δηλαδή για πάντα.
Η πραγματική οικονομία χωλαίνει. Θα πρέπει να τηρήσετε –και το δίνω για τα Πρακτικά- τους νόμους και το Σύνταγμα.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ηλίας Παναγιώταρος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Επιτέλους, οι Έλληνες πολίτες απέναντι στις τράπεζες έχουν ένα δίκιο, το οποίο δεν μπορούν να το βρουν πουθενά και επ' ουδενί.

Μιλάτε για την πραγματική οικονομία, αλλά – δυστυχώς   οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε κολλήσει ούτε ένα ένσημο στο ΤΕΒΕ, άρα δεν ξέρετε τι είναι και περί τίνος πρόκειται για τους μικρομεσαίους, για τους ομολογιούχους, για την αυξημένη φορολογία, για το ασφαλιστικό, για τη βιομηχανία που φεύγει στο εξωτερικό.

Κύριε Τσίπρα, δεν πείθετε, γιατί πολύ απλά σερβίρετε ξαναζεσταμένο φαγητό. Τα λέγατε και το 2015 και δεν κάνατε τίποτα για όλα αυτά.

(Στο σημείο αυτό χτυπά το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Θα μου δώσετε δυο λεπτά ακόμα, κύριε Πρόεδρε. Ευχαριστώ.

Θα ήθελα να κάνω κάποιες προτάσεις για την έξοδο από τα προβλήματα που έχει αυτός ο τόπος. Απαιτούνται συγχρονισμένες και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να μπορέσουμε να βγούμε από την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα.
Πρώτον, αναφορικά με την υπόθεση χρέους, να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους πάνω στη βάση του διεθνούς δικαίου, όπως έκανε και το 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς.
Καταθέτω τα στοιχεία.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ηλίας Παναγιώταρος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Αυτό είναι κάτι το οποίο χρησιμοποίησαν αργότερα, το 2000 και η Αργεντινή και ο Ισημερινός και πέτυχαν νόμιμη μείωση του χρέους τους.

Επίσης, να γίνει άμεση απαίτηση του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία. Είναι ένα τεράστιο ποσό, το οποίο μας οφείλει. Δεν σηκώνει διαπραγμάτευση και αντίρρηση. Ενδεχομένως, η μόνη διαπραγμάτευση είναι για το ποσό το οποίο θα πρέπει να επιστραφεί, γιατί υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους υπολογίζεται το κατοχικό δάνειο.

Μάλιστα, θα ήθελα να προλάβω τον κ. Βούτση, τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος την άλλη φορά έκανε ένα σχόλιο πάνω σε αυτό το οποίο είπα. Στην Επιτροπή είμαστε αυτοί οι οποίοι ζητάμε και τη διεκδίκηση όλων των αποζημιώσεων, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, διότι μάλλον η Επιτροπή κωλυσιεργεί και δεν ξέρουμε τι θέλουμε σαν χώρα, το κατοχικό δάνειο θα έπρεπε να το έχουμε ζητήσει χθες, όπως λέγατε και εσείς μέχρι το 2015.

Ζητάμε την ασφάλεια των συνόρων, την προστασία των Ελλήνων εργαζομένων και των ελληνικών προϊόντων στο νέο και σωστό πνεύμα της εποχής του προστατευτισμού. Όλες οι χώρες βάζουν σύνορα στα πάντα, ακόμα και στις εισαγωγές προϊόντων, προκειμένου να προστατέψουν τα δικά τους. Επιτέλους, ας το πράξουμε και εμείς.

Πρέπει να υπάρξει ένα ανταγωνιστικό φορολογικό περιβάλλον. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει φορολογία που να αγγίζει το 75% μαζί με την προκαταβολή φόρου και στις όμορες χώρες η φορολογία να είναι από 10% έως 20%. Οι ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να είναι απολύτως λογικές και ρεαλιστικές, για να μπορεί να τις πληρώνει ο ελεύθερος επαγγελματίας.

Επιτέλους, επίσης, πρέπει να υπάρχει μια απλοποίηση αυτού του δαιδαλώδους χάους της γραφειοκρατίας. Φανταστείτε ότι ήρθε ο Εμίρης του Κατάρ και ενώ οι κυβερνήσεις του έδιναν τα πάντα, δηλαδή γη και ύδωρ, τελικά έφυγε νύχτα γιατί δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα απολύτως, διότι έβρισκε τοίχο μπροστά στη γραφειοκρατία αυτής της χώρας.
Προτείνουμε τη δημιουργία ενός νέου τραπεζικού συστήματος. Επιτέλους, οι πολλάκις χρεωκοπημένες τράπεζες πρέπει να εθνικοποιηθούν και να τελειώνει το παραμύθι της συνεχούς αναχρηματοδότησης, γιατί εκτός από τις κρατικές εγγυήσεις που προείπαμε, εδόθησαν και μέσω του ΤΧΣ δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ μέσω των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων και ενδεχομένως και μιας τέταρτης που θα έρθει, παρά το γεγονός ότι ήταν επιτυχημένα τα «stress tests», όπως λέτε και γελάνε όλοι, διότι υπάρχουν τα «capital control». Αν δεν υπήρχαν τα «capital control», θα σας έλεγα τι θα ήταν επιτυχημένο και τι αποτυχημένο.
Θα πρέπει σαν χώρα να έχουμε ένα σχέδιο αυτάρκειας σε τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα, όπλα και, φυσικά, σε νόμισμα. Πρέπει να γίνει μια προγραμματισμένη, οργανωμένη και συντονισμένη βάσει σχεδίου επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, γιατί όπως λένε και όλα τα οικονομικά εγχειρίδια και ό,τι έχουν σπουδάσει όλοι οι μεγάλοι οικονομολόγοι, ασχέτως αν λένε άλλα, μια χώρα που δεν έχει το δικό της νόμισμα, δεν είναι τίποτα απολύτως.

Και βλέπουμε τώρα στην Ιταλία τη νέα Κυβέρνηση – και το δίνω για τα Πρακτικά  να λέει ότι είναι κακό νόμισμα το ευρώ, σύμφωνα με τον ηγέτη της Λέγκας του Βορρά, του συγκυβερνήτη της νέας ιταλικής Κυβέρνησης.
Το καταθέτω για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ηλίας Παναγιώταρος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Από μόνο του, βέβαια, το να πάμε στη δραχμή δεν αρκεί, αν όλα τα άλλα δεν διορθωθούν και δεν βελτιωθούν. 
Να γίνει επαναδιαπραγμάτευση όλων των ευρωπαϊκών Συνθηκών, της Συνθήκης του Μάαστριχτ, της Συνθήκης της Λισαβόνας, της Συνθήκης του Δουβλίνου, που περιορίζουν την ελληνική κυριαρχία και δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις σε κανένα επίπεδο και στα εθνικά ζητήματα και στα οικονομικά ζητήματα.
Επιτέλους να θεσπιστεί αυτή η περίφημη ΑΟΖ. Όλοι λένε ότι κολυμπάμε πάνω στο πετρέλαιο, στους υδρογονάνθρακες, στο φυσικό αέριο κ.λπ. Όμως, επί της ουσίας ακόμα συζητήσεις και τίποτα άλλο. Η μικρή Κύπρος προχωράει με γοργούς ρυθμούς και τα επόμενα χρόνια θα έχει τεράστια έσοδα επ' ωφελεία της οικονομίας, της κοινωνίας και του έθνους.
Να γίνει επαναπροσέγγιση των υγιών επενδυτών, όπως ήταν οι μικροομολογιούχοι, που δεκαετίες τώρα σταθερά επένδυαν τα χρήματά τους στο κράτος μέσω των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και είχαν όφελος όλοι. Το κούρεμα το οποίο έγινε, που ήταν αυτοί οι οποίοι διαλύθηκαν στην κυριολεξία, φυσικά είχε σαν αποτέλεσμα να μην επενδύσουν ξανά τα χρήματά τους, σε σχέση με διάφορες αεριτζήδες, χαρτοπαίκτες, τζογαδόρους, οι οποίοι τζογάρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, αλλά με μιλημένη τη μπάνκα.

Κατάργηση-επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών που είναι σε αγγλικό δίκαιο. Απαράδεκτο.
Να δοθούν πραγματικά κίνητρα επιστροφής των εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας. Θα πρέπει αυτή η δεξαμενή γνώσης, που την παίρνουν δωρεάν στο εξωτερικό, να επιστρέψει στην πατρίδα μας και να προσφέρει εδώ και να γίνει η πατρίδα μας μια όαση έρευνας και καινοτομίας, όπου όλοι θα έρχονται να δημιουργούν εδώ και μακάρι να κατασκευάζουν εδώ.
Αναγέννηση της ελληνικής βιομηχανίας. Υπάρχει και μια μαγιά. Είναι ο τουρισμός που δουλεύει από μόνος του.

Ναυπηγική βιομηχανία. Εδώ βλέπουμε διάφορα «κουφά» να συμβαίνουν, να ναυπηγούνται εκατοντάδες πλοία σε όλη τη γη εκτός από την Ελλάδα. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το φθηνό μεροκάματο της Κίνας, γιατί και στην Ιαπωνία το μεροκάματο είναι τέσσερις και πέντε φορές πιο ακριβό από την Ελλάδα. Έχει να κάνει με άλλα ζητήματα, τα οποία θα μπορούσαν να λυθούν άμεσα.

Η μεταποίηση, που κάποτε η πατρίδα μας μεσουρανούσε ειδικότερα στην κλωστοϋφαντουργία και στα αγροτικά προϊόντα, μπορεί να επανέλθει ξανά στην πατρίδα μας. Όπως είπαμε, το brain drain μπορεί να σταματήσει μέσω της έρευνας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Παρακαλώ να ολοκληρώνετε, κύριε Παναγιώταρε.

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Τελειώνω σε μισό λεπτό, κύριε Πρόεδρε.

Επίσης, ένας άλλος κλάδος είναι η αμυντική βιομηχανία. Κάποτε φτιάξαμε το «Άρτεμις». Όμως, για διάφορους πονηρούς λόγους, ενώ ήταν καινοτόμο, όταν βγήκε στην παραγωγή, ήταν παρωχημένο. Είχαμε το «Πήγασος», από τα πρώτα UAV, αλλά, αφού πήραμε πρώτα UAV από άλλες χώρες, μετά το θέσαμε σε παραγωγή. Είχαμε το τεθωρακισμένο όχημα μάχης «Κένταυρος». Και το αποκορύφωμα είναι οι φρεγάτες. Υπάρχουν ελληνικής σχεδίασης φρεγάτες και είναι κάπου θαμμένες και δεν τις χρησιμοποίησαν ποτέ.
Το καταθέτω και αυτό για τα Πρακτικά σας.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ηλίας Παναγιώταρος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Τέλος, για να γίνουν όλα αυτά, καθώς και πλήθος άλλων, τα οποία θα τα βρείτε στο επικαιροποιημένο, ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο και θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στο διαδίκτυο, θα τα βρείτε όλα εκεί, επειδή κάποιοι θα ισχυριστείτε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει στελέχη, τους οικονομολόγους, την εμπειρία κ.λπ., απαντούμε ως εξής:
Σαράντα χρόνια διακυβέρνησης από τους φωστήρες, είδαμε πού οδήγησαν τη χώρα. Είδαμε τη χρεοκοπία των κομμάτων σας, όπου χρωστάτε σε όποιον μιλάει ελληνικά και όχι μόνο. Εσείς οι οποίοι προτείνετε, δεν έχετε κόψει ποτέ ούτε ένα ένσημο στο ΤΕΒΕ, σε αντίθεση με τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής που έχει ΤΕΒΕ από το 1993 μέχρι και τώρα, για να ξέρουμε τι γίνεται. Να αναφέρω τα χρεοκοπημένα κόμματα και κάποιους προέδρους κομμάτων οι οποίοι έπαιρναν κάτι θαλασσοδάνεια για κάτι εφημερίδες εκατομμύρια ευρώ.
Επίσης, μακάρι αυτή τη ρύθμιση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης για τον «Κήρυκα Χανίων» με την Εθνική να την έκαναν όλοι οι Έλληνες. Μακάρι να δίνατε αυτή τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες, γιατί τότε δεν θα είχε κανείς πρόβλημα να αποπληρώσει τις τράπεζες. Όμως, βλέπετε, μόνο για τους δικούς τους ανθρώπους είναι αυτά.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Παρακαλώ, κύριε Παναγιώταρε, να ολοκληρώνετε.

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Τελειώνω.

Εμείς δεν έχουμε ούτε χρηματοδότηση ούτε δάνεια ούτε χρέη ούτε τίποτα απολύτως. Είμαστε τρίτη δύναμη. Έχουμε το knowhow και όποιος θέλει, ας έρθει να το συζητήσουμε. Γι’ αυτό, για να ξημερώσει μια νέα αυγή, όπως είπε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του πριν, τότε μόνο Χρυσή Αυγή.

Ευχαριστώ πολύ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή)