ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Ξέφραγο αμπέλι το "Κίνημα Αλλαγής" της Φώφης Γεννηματά


Σε κατάσταση νευρικής κρίσης και αποσύνθεσης το «Κίνημα Αλλαγής» 

 Από Κ. Μ.

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης έχει περιέλθει η υπό την Φ. Γεννηματά ηγεσία του δήθεν νεότευκτου «Κινήματος Αλλαγής», το οποίο στην ουσία αποτελεί ένα συνονθύλευμα δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, κυρίως Σημιτικού προσανατολισμού και διάφορων δορυφορικών ξεπεσμένων πολιτικών σχημάτων τύπου ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι.

Έντρομη η ηγεσία του ΚΙΝ. ΑΛΛ. από τις κεντρόφυγες διαλυτικές τάσεις στον απροσδιόριστο χυλώδη χώρο της, εξέδωσε ηττοπαθή ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καταρρεύσει μέσα στην κοινωνία, ότι επιχειρεί οργανωμένη παρέμβαση για άμεση ή έμμεση «μεταγραφή» στο κυβερνητικό κόμμα βουλευτών και στελεχών του ΚΙΝ. ΑΛΛ., αναγνωρίζοντας έτσι ότι το κόμμα αυτό έχει καταστεί ξέφραγο αμπέλι.

Την άλλη μέρα, μόλις η ίδια ηγεσία έβγαλε ένα πολυσέλιδο «non paper», με το οποίο επιχειρεί να επιβεβαιώσει τον διακριτό ιδεολογικοπολιτικό της χώρο, λέγοντας, περίπου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκρατία και η ΝΔ δεν είναι κεντρώο φιλελεύθερο κόμμα.

Πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καν σοσιαλδημοκρατία, όχι ότι αν ήταν θα επρόκειτο για κάτι θετικό, αφού η σοσιαλδημοκρατία έχει μεταλλαχθεί πλήρως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτα απ’ όλα ένα κόμμα καρέκλας, το οποίο έχει παραδοθεί πλήρως και έχει παραδώσει απόλυτα στα νύχια των πιστωτών την χώρα προς καταλήστευση και λεηλασία.

Ούτε φυσικά η ΝΔ είναι ένα κεντρώο φιλελεύθερο κόμμα, διότι προσομοιάζει στα βασικά της χαρακτηριστικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσδίδοντάς τους πιο συντηρητικούς προσανατολισμούς.

Το ΚΙΝ. ΑΛΛ., όμως, είναι όλα αυτά μαζί που χαρακτηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενώ επιπλέον κουβαλάει όλο το βαρύ αμαρτωλό παρελθόν του Σημιτιστάν.

Η απουσία οποιασδήποτε αυτόνομης προοπτικής του ΚΙΝ. ΑΛΛ. και η συνεπακόλουθη κρίση του συμμαζώματος παραγόντων, καισαρίσκων στελεχών και πελατειακώς εξυπηρετούμενων πολιτών, εξωθεί τον χώρο αυτό σε μια τυφλή μάχη για την μικροεξουσία και σε αναζήτηση διεξόδων και πολιτικού καταφυγίου  είτε προς την ΝΔ, είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσων έχουν ιδιαίτερα μια έντονη αντιδεξιά παράδοση.

Σε συνέντευξη «μανιφέστο» ο Δημ. Κρεμαστινός πρότεινε συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας τα χνάρια του Γιάννη Ραγκούση και όλοι μαζί τον δρόμο που έχει χαράξει ο ΓΑΠ.

Από την άλλη ο Ευ. Βενιζέλος, ακολουθούμενος από μια πλειάδα περιώνυμων πρώην υπουργών, βουτηγμένων ως τον λαιμό στη μνημονιακή, και όχι μόνο, καταστροφή της χώρας, δείχνει τον δρόμο της ΝΔ.

Δίπλα τους τα ρευστοποιημένα πλαστικά σχήματα της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού, έτοιμα να χωθούν παντού για να υπάρξουν, πασχίζουν να δηλώσουν την παρουσία τους με την διαπλοκή των μίντια, δυσανασχετώντας με τις απόπειρες της Φ. Γεννηματά να επιβάλει, εις μάτην, αυταρχικό σιωπητήριο.

Η κρίση και αποσύνθεση του ΚΙΝ. ΑΛΛ. είναι μόνο η μια πλευρά της παρακμήςδιαφθοράς και βαθιάς σήψης της παραδομένης κατεστημένης πολιτικής τάξης αυτής της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αν και με διαφορετικές διαδρομές, μοιάζουν όλο και περισσότερο, ενώ και οι δύο προσομοιάζουν με το ΠΑΣΟΚ στην χειρότερη, την πιο πελατειακή, την πιο διαπλεκόμενη και την πιο εξαρτημένη εκδοχή του.

Από τον Τσίπρα ως τον Καμμένο, από τον ΓΑΠ ως τη Γεννηματά και τον Ευ. Βενιζέλο, μέχρι τον Άδ. Γεωργιάδη και τον Κυρ. Μητσοτάκη, μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα που προσβάλλουν, δυσφημίζουν, εξευτελίζουν, διασύρουν και καταστρέφουν την Ελλάδα, με τους Έλληνες πολίτες προς το παρόν να μην φαίνονται να αντιδρούν.
Κ.Μ